• Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up.
 

Other Sections

Welcome to Guest. Please login or sign up.

25 January 2021, 13:14:23

Login with username, password and session length

Top Posters

Hatshepsut
12241 Posts

Шишман
4162 Posts

Panzerfaust
669 Posts

Лина
651 Posts

sekirata
264 Posts

Theme Selector

Members
Stats
  • Total Posts: 19402
  • Total Topics: 1318
  • Online Today: 68
  • Online Ever: 420
  • (13 January 2020, 09:02:13)
Users Online
Users: 2
Guests: 42
Total: 44

avatar_Hatshepsut

Истинското лице на исляма

Started by Hatshepsut, 21 October 2018, 15:05:28

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Шишман

Знаете ли чий портрет държат хората на тези кадри? - На чеченеца, отрязал главата на френския учител.
Знаете ли откъде са тези кадри? - От Идлиб.
Знаете ли, кои са хората, държащи портрета на убиеца на френския учител? - "Умерената опозиция" от джихадисти, която воюва срещу Асад и която ние подкрепяме.

Това е всичко, което трябва да знаете за Сирия.

On Wednesday, Syrian protesters in Idlib paid tribute to the Chechen who beheaded the French teacher Samuel Paty. Photo: Mohammed al-Rifai / AFP / NTB
https://twitter.com/KevorkAlmas.../status/1322316849518944257...


__________________________________


Лина

Подкрепят я или и продават оръжия? Май второто.
Не звучи красиво, но именно тези събития и другите като тях, които предстоят ще отворят пътя към по-радикални и антиислямистки правителства в Европа.

Шишман

03 November 2020, 14:06:08 #47 Last Edit: 03 November 2020, 14:44:44 by Hatshepsut Reason: Корекция на линка
Боян Чуков
38 мин. ·

,,Във Варшава се случва нещо като цветна революция. Има писмо, публикувано и подписано от 220 запасни полски генерали, които нанасят страхотен удар върху политиката на Полша. И Варшава, и Париж, и Виена излизат от коловоза, предначертан от либералните глобалисти. Всеки, който мръдне, му се подсказва, че трябва да коригира външнополитическия си курс. В случая тероризмът е един инструмент".

https://bnr.bg/post/101367333/boan-chukov-problemat-na-evropa-e-che-pusna-ogromni-talpi-ot-djihadisti

Шишман

03 November 2020, 17:29:32 #48 Last Edit: 03 November 2020, 19:11:55 by Hatshepsut Reason: Корекция на линка
     То това религия ли е или идеология или смес между двете         

__________________________________________

Явор Дачков

"Ислямът и ислямизмът наистина са различни, но аз виждам разлика по-скоро в степента, отколкото в същността. Ислямизмът е забързан, шумен, неподреден ислям; ислямът е търпелив, дискретен, методичен ислямизъм. Целта на исляма от самото начало не е била обръщането в религията на целия свят, а неговото завладяване - не непременно военно. Той се стреми да установи режими, при които да бъде в сила една или друга форма на ислямския закон, така че техните поданици да имат интерес в дългосрочен план да променят вярата си", изтъква в интервю за "Фигаро" Реми Браг, френски философ, специалист по средновековна арабска и еврейска философия, почетен професор в Университета Пантеон-Сорбона.

- Няколко дни след обезглавяването на Самюел Пати, ислямизмът взе три нови жертви в църквата "Нотр Дам" в Ница. Какво мислите за този нов атентат?

- Същото нещо като много хора, освен, разбира се, лъжците с крокодилски сълзи, и онези, за които убиецът е "мъченик": скръб и състрадание към жертвите и техните близки, гняв към убийците, още повече към онези, които ги манипулират, а още повече към онези, които намират извинения, срам пред малодушието на войнствените речи, от които нищо не следва.

Във всеки случай, няма никаква изненада. Причините бяха налице, как да се изненадваме от техните последствия? Сред причините е една безконтролна имиграция, социални мрежи и проповедници, които подклаждат омразата. А сега чуждестранни държавни глави се възползват от възможността да оставят недоволството на своите поданици да се развихри срещу мишени без никакъв риск за тях самите.

 

- За пореден път ли Франция става прицел като християнска нация?
- Но разбира се, как да не видим очевидното? За тези хора Франция е главно християнска нация и няма значение, че много от нас отхвърлят с отвращение тази котва. Така както ние наричаме "мюсюлмани" всички, които живеят или идват от ислямски страни, така и те възприемат като "християни" всички онези, които живеят на християнска или бивша християнска земя.

 

Но християнството от самото начало е обект на омраза, примесена с презрение, за исляма. За него това е остаряла религия, която е предала посланието на Иса (Иисус), който подправя Евангелието (в единствено число), за да изтрие вестта за идването на Мохамед.

 

В някогашния мюсюлмански град християнството, както и юдаизмът, е бил толериран, доколкото това е в интерес на господстващия ислям. Християните плащали специален данък и трябвало да се подчиняват на правила, целящи да ги унижат (Коран, IХ, 29), за да разберат, че е в тяхна изгода да преминат към "истинската" религия.

Това, че мнозинството от мюсюлманите в днешна Франция, са обективно на дъното на социалната стълбица, се преживява не само като нещо мъчително (каквото е наистина), но и като противоестествена ситуация и при всички случаи като противоречаща на божествената воля. За много мюсюлмани Републиката е само форма на режим, който засяга повърхността на страната, в която е установен. Франция е страната на кръстоносците, страната на колонизаторите. Тук действат няколко исторически лъжи: тази за постоянство на спомена за кръстоносните походи в арабския свят, който ги е забравил до ХIХ век; за приемствеността между кръстоносните походи и колонизацията, докато техните цели са били напълно различни; за сговор между колонизатори и мисионери, докато първите са гледали на вторите с лошо око и дори са го гонели от време на време.

 

- В този контекст, какво да мислим за затварянето на църкви?

 

- Показателно е, че днес се взема решение за затваряне на места за поклонение, които са предимно църкви, до ново нареждане. Можем да разберем причините, свързани с общественото здраве. Но това затваряне по ирония на съдбата отговаря напълно на онова, което искат "ислямистите" в дългосрочен план. Дори и да не е взето това решение, за да им се угоди, те не биха могли да мечтаят за нещо по-хубаво...
Още :
https://glasove.com/categories/skandalyt/news/remi-brag-kharesva-li-ni-ili-ne-atakuvat-ni-kato-khristiyanska-natsiya

Шишман

Ivan Georgiev

Четирима убити и двадесет и двама ранени в кървавата баня във Виена. Това е равносметката от "недопустимата грешка" на австрийското разузнаване, според собственате му оценка. След като Словакия изнесе данни, че още лятото е предпупредила австрийските служби за радикализирания Куйтим Фейзула, сега и други държави изнасят данни, че са наблюдавали лицето и са предупреждавали Австрия, че то се готви да се присъедини към терористична организация в Сирия.

Защо австрийското разузнаване не е обърнало внимание на свидетелствата, че нейн гражданин купува оръжие и се готви да се присъедини към джихадисти? Единствен ли е Куйтим Фейзула, или има и други проспани и игнорирани от разузнаванията? Защо са проспани и игнорирани - защото се счита, че джихадистите са "наши момчета"? Защото сме ги брандирали като "умерена опозиция", когато прокарват мръсните ни интереси в Сирия ли? Колко е голям мащабът на тази "недопустима грешка" и колко човешки живота ще ни коства тепърва?

А възможно ли е обяснението да е съвсем друго, както предложи един приятел? Службите в Европа имат данни за толкова много потенциално опасни хора, че просто не са в състояние да осъществяват ефективен контрол над тях?

Шишман

27 November 2020, 17:46:25 #50 Last Edit: 27 November 2020, 17:56:08 by Hatshepsut Reason: Корекция на линка
Въобще, голяма веселба пада отвсякъде с тоя ислям.  Вчера в ЮК излезе новина, че преди няколко месеца една дама e прерязала с нож гърлото на седемгодишно момиченце в парка, и го е убила пред родителите му. Нека го кажем така - дамата не е християнка. Християните, кой знае защо, почти не страдат от амок и не колят други хора. И кой знае защо, тази новина не е излязла в медиите в дните след убийството, а едва вчера, когато е започнало делото.
Хубав ден на всички.
_____________________________

https://www.thetimes.co.uk/article/girl-7-had-throat-slit-by-stranger-murder-trial-told-qqrjkv930

Шишман

Две жени, наръгани с нож в Marks & Spencer. Дотук - нищо особено, за такива "инциденти" понякога се споменава чак в деня на процеса, както стана със закланото в парка момиченце. Интересно, че само Daily Mail са сложили снимка на извършителя, от която разбираме, че не е розовобуз британец. Стожерът на либералната демокрация BBC са избрали да публикуват снимка на сградата на магазина.
https://www.bbc.com/news/uk-england-lancashire-55177261
https://www.dailymail.co.uk/.../Two-people-stabbed-Marks...