• Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up.
 
Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up.

03 July 2020, 22:25:58

Login with username, password and session length

Top Posters

Hatshepsut
10907 Posts

Шишман
2546 Posts

Panzerfaust
440 Posts

Лина
417 Posts

Theme Select

thumbnail
Members
Stats
  • Total Posts: 15750
  • Total Topics: 1262
  • Online Today: 36
  • Online Ever: 420
  • (13 January 2020, 09:02:13)
Users Online
Users: 1
Guests: 21
Total: 22

Какво произвеждаме?

Started by Long time ago, 29 June 2020, 10:45:02

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Long time ago

29 June 2020, 10:45:02 Last Edit: 29 June 2020, 10:52:28 by Long time ago
Допреди няколко години/надявам се и все още/ България беше на първите няколко места по производство на розово масло и слънчоглед.

В гр. Варна т. нар. западна промишлена зона си остана западна промишлена зона. Но от старите 7-8 завода останаха по-малки подразделения,все пак работещи. Не съм сигурен за Пивоварния завод, беше фалирал по едно време. В стария млекозавод доколкото знам правят сладолед. Винзавода знам,че работи. За безалкохолния завод не съм сигурен.
Работи с по-малък капацитет и завод "Метал" През 90-те работех там, изнасяха врати, заключващи устройства за Холандия, брави, катинари.
Комбинат "Електрон" е разделен на малки фирми, Елпром произвежда добри бойлери и готварски печки с 5 г. гаранция. Повечето от тези заводи дадоха много от халетата си под наем на по-малки фирми. Някои мои стари колеги стигнаха до пенсия само в тази производствена сфера. Да са живи и здрави!

За заводите на пристанището - корабостроителен и кораборемонтен не съм много сигурен как са. Правят се ремонти, преди няколко години бях чул,че се строят по няколко кораба годишно, дано да е така.

Завод "Дружба"/за шивашки изделия, дрехи/ доколкото знам го държаха италианци, но и тази информация е от преди няколко години. Работи.

Содовият завод в Девня май е на белгийски собственици. Работи.

Знам,че на доста места из България правим части за автомобилната индустрия.

Бях си купил едно диванче миналата година, правели ги в Добрич. 

Преди 2 дни говорих с един майстор по хидроизолации, оказа,се че нашата течна гума надминава по качество продукти на "Баумакс" и други вносни.

Отворих темата, защото това е прастарият начин за стабилизиране на всяка икономика- произвеждането, производство.

FELDMARSCHALL

Ами то точно последните 10тина години при омразните на някои хора управляващи се възстановиха голяма част от производствата. Бях споменал вече за войната в Сирия, че от нея направихме бая пари от производството на боеприпаси особено в заводите построени около Стара Загора, където и заплатите са много високи и гонят тези в София - говоря за работещите в тези фабрики.

Panzerfaust

Никога българската индустрия и българското селско стопанство не са били по-конкурентноспособни, от сега. В България се правят страшно интересни неща, но някои изобщо не са известни. Колко души например знаят, че в Панагюрище се произвежда военна и медицинска оптика на абсолютно световно ниво?

FELDMARSCHALL

Ами като ГЕРБ нямат министерство на пропагандата, така ще е. Да се учат от тия, които трябва. :aha:
Насред плявата и калинките има и достатъчно читави и кадърни хора в управлението, но те не са толкова гласовити и нахални и биват изтиквани на заден план от подлизурковците и нагаждачите. Но това е закономерност във всяка партия/организация и то не само в България, а по цял свят.