• Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up.
 

Other Sections

Welcome to Guest. Please login or sign up.

27 January 2021, 15:50:13

Login with username, password and session length

Top Posters

Hatshepsut
12253 Posts

Шишман
4187 Posts

Panzerfaust
676 Posts

Лина
651 Posts

sekirata
264 Posts

Theme Selector

Members
Stats
  • Total Posts: 19449
  • Total Topics: 1318
  • Online Today: 80
  • Online Ever: 420
  • (13 January 2020, 09:02:13)
Users Online
Users: 1
Guests: 22
Total: 23

avatar_Шишман

Румен Радев

Started by Шишман, 19 June 2020, 12:37:28

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

long time ago

24 June 2020, 11:02:30 #30 Last Edit: 24 June 2020, 11:17:31 by Long time ago
Радев:Прокуратурата работи за Борисов. Раздава присъди все едно е съд

"Аз мисля, че в България дали някой е виновен решава съдът. Напоследък у нас твърденията на прокуратурата се огласяват едва ли не като присъда. Но за тяхната състоятелност може да реши единствено съдът." Това заяви президентът Румен Радев, съобщи БГНЕС.

Ясно е на всички кой има интерес от отвличането на вниманието от скандалния запис и снимките в спалнята на премиера, и разбира се за съжаление прокуратурата в тази ситуация се очертава все повече като политически играч, който подпомага кризисния пиар на министър-председателя, добави Радев.

,,Чух, че главният прокурор заяви, че скандалите в кабинета застрашавали прокуратурата. С това признава, че ще брани правителството, а не закона", каза президентът. Според него, всъщност прокуратурата дава тон за погазване на закона. ,,Тя не спазва следствената тайна, произволно решава кое e висок обществен интерес и кое не. Навлиза в сферите на други институции без необходимите правомощия и капацитет. Да речем работата на НОЩ и на правителството за преодоляване на кризата с COVID-19", обясни Румен Радев. По думите му, по тревожното е, че прокуратурата говори с гласа и действа с прийомите на жълтите медии. Това е пагубно, заяви той. ,,Затова се нуждаем от независима експертиза на записа с гласа на Борисов, според който запис главният прокурор се споменава като възторжен фен на министър-председателя", заяви държавният глава.

Той каза, че българите се нуждаят отчайващо от справедливост, а България се нуждае спешно от изчистване на това омерзително петно в момента по всички чужди медии. ,,Само с истината може да бъде изчистено това и това няма как да стане със селективен подход по казусите, с двойни стандарти, няма да стане с шумно преследване на неудобните, а прикриване на правителството", каза Радев.

Колкото до това дали вярва на Пламен Узунов, президентът каза, че не може да съди по откъслечно предоставена и тенденциозно поднесена информация. ,,Ние очакваме тази справедливост да бъде възстановена с подхващане на истинските случаи, там където търговията с влияние е материализирана в огромни размери и то от обществени средства, където ,,свинските черва" водят до огромни злоупотреби с обществени поръчки, с еврофондове, с хазарт, с ниско качество на строителство. Затова трябва ние да отстояваме като общество законността и принципите на правовата държава. Днес това зависи от българите и от независимия български съд", заяви Румен Радев.

Той заяви, че в неговия екип има стабилност. ,,Защото хората работят по ясни цели и те са изцяло в обществен интерес", категоричен е президентът.
----------------------

Шишман

Yavor Dachkov

,,Аз имам работа, а тези, които нямат, от сутрин до вечер търсят място, където да ме коментират. Мисля, че този път фактите са такива, че колкото по-малко говорят... Те вече толкова са заседнали са в тресавището. Никога повече не могат да говорят нито за правосъдна система, нито за корупция, нито за лобизъм, нито за намеса в работата на отделните власти. Това не е кой да е съветник на президента, това е ,,най-чистият" му човек и вътрешен министър в служебния му кабинет (Пламен Узунов, бел.ред.)". Това заяви премиерът Бойко Борисов по повод новите разкрития на прокуратурата за секретаря на Румен Радев - Пламен Узунов и милионера Пламен Бобоков, съобщи Нова телевизия.

Шишман

3а великите революционери и техният идол Радеф

Mitko Panov

Боклука от Италия беше проблем докато смятаха, че Бойко го внася.Като се разбра, че Радев е замесен, не им е проблем!

long time ago

Митко пак неразбрал нещо.

Борисов е начело на изпълнителната власт Шишмане, не Радев.
Обвинили Трайчо Трайков, Дянков и Прокопиев/не че няма за какво/
за продажбата на държавния дял в едното ерп. Като че ли самички, без решение на правителството са го направили :lol:
Да ти кажа ли кой беше и тогава мин.предс.?
 :lol:

Шишман

Аха Радеф е ни лук ял ни мирисал. От добрите е. :down:  :down:  :down:

long time ago

Последните записи, за които се твърди, че са с премиера Бойко Борисов, са тревожни. Това заяви президентът Румен Радев, който е на посещение в Козлодуй, съобищ БНТ.

Радев заяви, че за тези записи трябва да има независима експертиза за тяхната автентичност, защото тя не може да бъде осигурена от българската прокуратура, която е заинтересована страна, тъй като в един от записите името на главния прокурор се споменава като "възторжен фен на премиера", пише Moreto.net.

"Но записите наистина са тревожни, защото ако се установи тяхната автентичност, това показва и в лицето на Европа кой и как управлява. Аз се надявам лично в приоритетите на управленските политики на премиера да не са интригите", каза президентът.

На въпрос кои негови съветници са били разпитвани, Радев отказа да спомене имената им, но заяви, че това трябва да го каже прокуратурата, която по думите му има своите мотиви да ги разпитва. В предаването "Панорама" в петък главният прокурор Иван Гешев съобщи, че са разпитани още двама съветници на президента, но не стана ясно по какви производства са водени разпитите.

"Но както виждате аз не бързам със своите действия по отношение на г-н Пламен Узунов, защото ако вярвах в безпристрастността на прокуратурата, аз щях много бързо да взема най-лесното решение за неговото отстраняване. Но сами виждате, че при тази очевидна тенденциозност на прокуратурата и то с нарушение на закона и вземане на страна в политическите игри. Това за мен е недопустимо. Такова едно заиграване е несъвместимо с демокрацията. И точно този казус е много по-важен, отколкото действията на самия Пламен Узунов, които може да реши само и единствено съдът", каза президентът.

Радев заяви още, че срещите му с хората от последните седмици го убеждават, че страхът и манипулациите, с които се облъчват гражданите, не могат да спрат зараждащите се промени в обществото.

"Хората продължават да се срещат с мен и да настояват за промяна. И тази промяна е неизбежна и репресиите могат само да я ускорят", каза той.


Радев призова за еднакъв подход и еднакъв аршин от страна на прокуратурата за всички и "фокус върху огромните злоупотреби - там, където изтича обществен ресурс, там където има огромна корупция". Той призова и за независими експертизи.

"Нашето общество има крещяща нужда от справедливост и прокуратурата е длъжна да я даде", каза още президентът. По думите му прокуратурата не бива да показва охота към някои случаи и бездействие към други.

На въпрос за посещението му в Козлодуй, Радев заяви, че ядрената енергетика е стратегически отрасъл в България и в момента говорим за лицензи, проекти, инвестиции, но най-важното в ядрената енергетика по думите му са хората.

Президентът заяви, че кадрите, които се подготвят трябва да са на изключително високо ниво и ние трябва да се гордеем със своите кадри, които България с течение на десетилетия е подготвяла. Но и тук има също проблем с попълването на млади кадри, каза още Радев.

Президентът заяви, че е изключително важно да намерим най-сетне отговор на въпроса ще имаме ли втора атомна централа.

"Всеки ден закъснение е пагубен за проекта и аз очаквам българското правителство по възможно най-бързия начин да изчисти проблема с ЕК относно лиценза с АЕЦ "Белене", ако има такъв проблем", каза Радев и допълни, че ядрената стратегия на България е трябвало да бъде приета отдавна.

В Козлодуй Радев се срещна с кмета на града Маринела Николова и представители на местната власт. Малко по-късно държавният глава ще проведе среща и с ръководството на АЕЦ "Козлодуй" и ще посети съоръженията на територията на централата.
-------------------
Браво на президента!

Шишман

Quote from: Long time ago on 29 June 2020, 14:40:01Последните записи, за които се твърди, че са с премиера Бойко Борисов, са тревожни. Това заяви президентът Румен Радев, който е на посещение в Козлодуй, съобищ БНТ.

Тревожно е неговото поведение и това на новата му луда жена. Жена с която е спала цела България. :lol: 3аради тая , тоя заряза жена и деца  :mad:

FELDMARSCHALL

Радев можеше да си остане просто един добър пилот и да прави авиошоута. Не му трябваше да се меси в политиката (освен ако не е подтикнат принудително). Всъщност според някои мои познати левичари той си е натовец и предател, понеже не настоявал пред правителството България да признае Крим за част от Русия и Донецка и Луганска републики като независими държави от Украйна. :lol:

Шишман

Quote from: FELDMARSCHALL on 30 June 2020, 00:20:26Всъщност според някои мои познати левичари той си е натовец
Ама ги лъже че е русофил.

long time ago

Quote from: Шишман on 29 June 2020, 17:27:00Тревожно е неговото поведение и това на новата му луда жена. Жена с която е спала цела България. :lol: 3аради тая , тоя заряза жена и деца  :mad:
Много лесно хвърляш думите ей така.
"Луда жена" с която била спала цяла България...
Да не бъркаш Плевнелиев нещо със синоптичката и лудата любов, когато обикаляха телевизиите да показват колко са влюбени  :lol:

FELDMARSCHALL

30 June 2020, 22:28:57 #40 Last Edit: 30 June 2020, 22:33:53 by FELDMARSCHALL
Впрочем кметът на Русе Пенчо Милков бил наритан от жена си тия дни, понеже залюбил някаква шматка (по-млада от жена му) и на последните си изяви демонстративно се появява без брачната халка. Женен беше дълги години с 3 деца ама пуста му любов... :judge:

https://www.facebook.com/RuseMalkataViena/photos/a.375439106551905/728382264590919/?type=3&theater
Funny Funny x 1 View List

Panzerfaust

Е, то човещинка... :kuku:

Шишман

Quote from: Long time ago on 30 June 2020, 09:59:37Много лесно хвърляш думите ей така.
"Луда жена" с която била спала цяла България...
Да не бъркаш Плевнелиев нещо със синоптичката и лудата любов, когато обикаляха телевизиите да показват колко са влюбени  :lol:
Не не бъркам.

Шишман

Ето какви са ги надробили другарите на другарят Радев

_____________________________

Yavor Dachkov

"Между 30 и 40 тона отпадъци са заровени в района на бивше ТКЗС край Червен бряг, където от тази сутрин тече акция на Специализираната прокуратура, съобщи БНТ. Вече часове наред експерти установяват кога и как са заровени боклуците, както и откъде са доставени. Открити са малки пластмасови гранули, вероятно от акумулатори, но към този момент експертите не се наемат да кажат чия е страната им на произход. Експерти взимат и проби за радиактивност от почвите в района. Сега отпадъците трябва да бъдат изровени и откарани. Според разследващите заровените отпадъци са били открити преди около месец, а са били заровени преди най-малко година. Преди две седмици стана ясно, че площадката на бившето ТКЗС е ползвана за незаконно депониране на отпадъци и се установи, че е възможно част от тях да са заровени."

FELDMARSCHALL

Това за другарите братя Бобокови ли става въпрос ? По-малкият е голям образ и зевзек както се вижда и от изявите по медиите в последно време. По-големият (Атанас) не приказва много и най-вече внимава какво говори и го прави отмерено, не като Пламенчо вентилатора-лайномет, на когото не може да затвориш устата. :judge: