• Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up.
 

Other Sections

Welcome to Guest. Please login or sign up.

17 January 2021, 15:21:43

Login with username, password and session length

Top Posters

Hatshepsut
12194 Posts

Шишман
4121 Posts

Panzerfaust
652 Posts

Лина
648 Posts

sekirata
264 Posts

Theme Selector

Members
Stats
  • Total Posts: 19284
  • Total Topics: 1318
  • Online Today: 90
  • Online Ever: 420
  • (13 January 2020, 09:02:13)
Users Online
Users: 1
Guests: 29
Total: 30

avatar_Шишман

Румен Радев

Started by Шишман, 19 June 2020, 12:37:28

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Topic keywords [SEO] президент

Шишман

19 June 2020, 12:37:28 Last Edit: 01 November 2020, 05:42:46 by Hatshepsut
Не ми харесва, ама никак. Оставил жена и деца подари някаква долна да не казвам каква.
Лъже, маже, неадекватен простак .Умствено слаб и така.

Panzerfaust

Ами той Радев стана президент, защото Борисов реши така. Беше ясно, че Цецка Цачева е неизбираема. Той искаше да се отвърве от нея и я пусна по пързалката. Освен това, по този начин, подарявайки президенството, създава илюзия, че има опозиция и че не е преял с власт, че не е всичко в негови ръце.
Ако Бойко Борисов беше издигнал за кандидат Томислав Дончев или бургаският кмет, тия щяха да бият с лекота и голяма преднина.

Шишман

Quote from: Panzerfaust on 19 June 2020, 12:46:54Ами той Радев стана президент, защото Борисов реши така. Беше ясно, че Цецка Цачева е неизбираема. Той искаше да се отвърве от нея и я пусна по пързалката. Освен това, по този начин, подарявайки президенството, създава илюзия, че има опозиция и че не е преял с власт, че не е всичко в негови ръце.
Ако Бойко Борисов беше издигнал за кандидат Томислав Дончев или бургаският кмет, тия щяха да бият с лекота и голяма преднина.
Така е.
Обаче сега, трябва да търпим тоя ненормалник.

long time ago

19 June 2020, 14:03:32 #3 Last Edit: 19 June 2020, 14:17:16 by Long time ago
Радев е един от малкото, които не ме дразнят. Последните двама ги изпреварва със сигурност - Гоце и пастирката. И двамата се нафрашкаха с пари и мислят ,че народа не разбира. Зависеха от кого ли не.
Още по-назад като си спомним Пешо битълса, който се засили да маха азбуката ни...Големия приятел на Бил Клинтън..на който приятел са дали куфарче с доказателства за корупция и той се направил на разсеян. Не спря 25 години да говори за бананите. На големите седесари, родителите им по един банан не са ли им купували бе навремето? Какви стиснати хора.

Сещам се за Плевнелиев, който орева, щом Волен беше предложил някакъв данък за по-богати фирми, от който влизаха към 200 млн. в бюджета годишно. Много го преживя плевню, като че ли му искаха закуската. И като се правеше на строг по отношение на мигрантите на границата,че ТОЙ НИКОГА нямало да изпрати въоръжени граничари срещу влизащите....Какъв глупак...


Panzerfaust

Quote from: Long time ago on 19 June 2020, 14:03:32Още по-назад като си спомним Пешо битълса, който се засили да маха азбуката ни...
Това за азбуката не е вярно. Беше предложение на един австрийски българист - проф. Ото Кронщайнер. Никой никога в България не е обсъждал смяна на азбуката, дори само теоретично.

long time ago

19 June 2020, 16:26:51 #5 Last Edit: 19 June 2020, 16:35:54 by Long time ago
Стоянов го е наградил
---------------------------------
https://www.mediapool.bg/stoyanov-predvizhda-debat-za-vavezhdane-i-na-latinitsata-news12709.html
Стоянов предвижда дебат за въвеждане на латиницата, успоредно с кирилицата
------
На 24 май 2001 се е изцепил
-------
В училищата трудно кирилицата научават/не знам по какви причини- като гледам как се пише из нета/...
------------
Друг материал:

Господин Стоянов,

Защо наградихте Ото Кронщайер за "заслугата" му, че иска да премахне кирилицата, че ужким тя ни пречела да влезем в интернет и световната цивилизация?

Всички натовски послушковци като Турция, Гърция, Израел получават ежегодно като награда безвъзмездно стотици милиони долари. На други, като Полша, опростиха голяма част от дълговете им. Каква е наградата за България или какво поне й опростиха?

Иван Цирков

София, Драгалевци, ул. Крайречна" 56
---------------------
Уважаеми господин Цирков,

Благодаря Ви, че ми давате възможност да се спра по-подробно на тези въпроси, които явно вълнуват не малко хора.

Българското държавно отличие, което връчих на австрийския българист проф. д-р Ото Кронщайнер, е осмото поред българско отличие в неговата богата българистична биография: почетен член на Дружеството на филолозите-българисти /София/, член-кореспондент на Македонския научен институт /София/, носител на орден "Кирил и Методий" /1985/, Носител на орден 1300 години България /1986/, носител на орден Климент Охридски /1988/, Доктор Хонорис Кауза на СУ "Св. Климент Оридски" /1998/. Очевидно е, че през годините приносът му за българистиката в Европа е бил достоен за уважение.

Предложението на проф. д-р Ото Кронщайнер "да се помисли и за паралелен правопис на латиница" е в крайна сметка едно негово предложение и никоя институция в България, най-малко аз, не е защитавала подобна теза.

Самият аз изказах предположението, че изказването на проф. Кронщайнер ще роди дискусия в България и точно това се случи.

Тази дискусия не е нова - водила се е в българското общество още през 30-те години на миналия век. И едва ли бихме могли да упрекнем в липса на любов към кирилските букви Елин Пелин, който тогава пише следното:

"Писмеността на един народ с нейните знаци и правила е една традиция, станала свята, обърнала се в морален закон. И тя не може да бъде съборена така лесно. Но днес, когато светът стана достъпен и общ за всички, когато земното кълбо може да се обиколи за няколко дена, когато радиото за един миг свързва четирите краища на света, ще се яви необходимост и за унифициране на писмените знаци. Хората все повече и повече търсят нови и лесни средства за съобщение, за разбиране. И в това си желание съвсем няма да бъде чудно, ако рухнат много традиции, които, макар и святи, имат чисто техническо значение."

Днес, почти един век по-късно, спорът продължава, но ето как проф. д-р Вера Мутафчиева отговори по този повод: "Смятам, че шумът около проблема освен закъснял е и пресилен: никой не е в състояние да посегне на нечие духовно достояние - доказва го цялата история на човечеството. Културната идентичност и постиженията на всяка нация са обективно защитени и зависят само от нея." Присъединявам се напълно към тези нейни думи.

Що се отнася до втората част на въпроса Ви, бих искал да Ви отговоря, че винаги съм защитавал тезата: членството на страната ни в НАТО и в ЕС не бива да се разглежда като влизане в благотворителен клуб. Ако толкова категорично досега съм отстоявал позицията, че България трябва да стане пълноправен член на евроатлантическата общност, то е защото съм наистина убеден, че включването ни в една общност на развити държави, функциониращи по ясно установени правила, ще бъде от полза не само за сигурността на България, но и за нейния икономически просперитет. И за да не бъда голословен, ще цитирам от представените само преди няколко седмици "Икономически аргументи за присъединяването на България към НАТО" от Асоциацията на работодателите в България.

Увеличението на директните чуждестранни инвестиции в Полша след приемането й за пълноправен член на НАТО е драстично: от 2 милиарда долара инвестиции през 1997 година на 8 милиарда долара през 2000 г. Което означава: членството в НАТО не е променило географското положение на Полша - но в съзнанието на инвеститора след включването на Полша в НАТО това вече не е било от значение. Членството в НАТО няма да премести България от Балканите, но ще й помогне да стане по-сигурна и икономически развита страна.

http://old.segabg.com/article.php?id=200056
-------------------
https://www.kvantov-prehod.org/article/714/%D0%BE%D0%BF%D0%B8%D1%82%D1%8A%D1%82-%D0%B4%D0%B0-%D0%B1%D1%8A%D0%B4%D0%B5-%D0%B7%D0%B0%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D0%B5%D0%BD%D0%B0-%D0%BA%D0%B8%D1%80%D0%B8%D0%BB%D0%B8%D1%86%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D1%81-%D0%BB%D0%B0%D1%82%D0%B8%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B0-%D1%87%D0%B0%D1%81%D1%82-7
Опитът да бъде заменена кирилицата с латиница

Panzerfaust

Quote from: Long time ago on 19 June 2020, 16:26:51Стоянов го е наградил
---------------------------------
https://www.mediapool.bg/stoyanov-predvizhda-debat-za-vavezhdane-i-na-latinitsata-news12709.html
Стоянов предвижда дебат за въвеждане на латиницата, успоредно с кирилицата
Разбира се, че ще го награди. Проф. Ото Кронщайнер е едно от светилата в световната българистика и славистика. Този човек защитаваше тезата, че говорите в Македония са български. Ние в крайна сметка се отнесохме много несправедливо към него, водени от дребни местни комплекси. А ни трябват точно такива съюзници, защото Македония дава пари да създава македонски катедри в университетите по света.
Ото Кронщайнер е австриец. Той не може да вникне какво представлява кирилицата за нас. В крайна сметка, до него словенците и хърватите пишат на латиница. Предложението му беше глупаво, но и истерията у нас беше в повече. Можеше просто учтиво да му се обясни защо това е несъстоятелно и защо е невъзможно.
А що се отнася до посочената от теб статия, заглавието е манипулативно. По-долу самият ти си посочил материал, в който Петър Стоянов обяснява, че не подкрепя тезите на Кронщайнер.
Към Петър Стоянов имам много резерви, но е хубаво да бъдем обективни и да не се хващаме на всякакви лъжливи глупости. Главите са, за да се мисли.

Шишман

Quote from: Panzerfaust on 19 June 2020, 14:44:23Това за азбуката не е вярно. Беше предложение на един австрийски българист - проф. Ото Кронщайнер. Никой никога в България не е обсъждал смяна на азбуката, дори само теоретично.
Послъгва, но е нормално за почитател на соросоиста Радев. Те така с лъжи искат да свалят Бойко.

Panzerfaust

Quote from: Шишман on 19 June 2020, 17:07:31Послъгва, но е нормално за почитател на соросоиста Радев. Те така с лъжи искат да свалят Бойко.
Вярва на всяка червена пропаганда. А те са майстори за смесват факти, полуфакти и откровени лъжи.

Шишман

Quote from: Panzerfaust on 19 June 2020, 17:10:11Вярва на всяка червена пропаганда. А те са майстори за смесват факти, полуфакти и откровени лъжи.
Абе обича соросоидите. Както и да е : той си знае, да прави както му харесва.

long time ago

19 June 2020, 18:43:27 #10 Last Edit: 19 June 2020, 18:47:46 by Long time ago
Ако прочетете повече, ще видите как Петър Стоянов се гъне като макарон. Малко прочетете повечко.
"Направило му впечатление,че много хора ги вълнувал този въпрос".
Той какво е очаквал, всичко да мине тихо и по препоръки на други?

Забравихте бързо, бързо.

При цяла синя България да загубиш от Гоце...
Имаха цялата власт и се оклепаха незабравимо отвсякъде.
Народът не е прост-винаги го повтарям

В България сините са червени и по-зле от тях.
Всеки средноинтелигентен западняк за сините е гуру и шаман.

Шишман

Quote from: Long time ago on 19 June 2020, 18:43:27Ако прочетете повече, ще видите как Петър Стоянов се гъне като макарон. Малко прочетете повечко.
"Направило му впечатление,че много хора ги вълнувал този въпрос".
Той какво е очаквал, всичко да мине тихо и по препоръки на други?

Забравихте бързо, бързо.

При цяла синя България да загубиш от Гоце...
Имаха цялата власт и се оклепаха незабравимо отвсякъде.
Народът не е прост-винаги го повтарям

В България сините са червени и по-зле от тях.
Всеки средноинтелигентен западняк за сините е гуру и шаман.

Ха-ха опитваш се да ни вкараш  друга тема.

FELDMARSCHALL

Относно въвеждането на латиницата, бяха ученик и помня и в училище се разрази страхотна дискусия и възмущение от предложението на Пешо коня (слугата на комунистите). Особено учителката ни по български език беше бясна и искаше лично да го линчува. :judge: Толкова разгневена жена дотогава не бях виждал... :lol:
Впрочем сърбите нали приеха латиницата при втората Югославия на Тито след 1944г., и след като Югославия се разпадна и се разделиха с латинопишещите Словения и Хърватска, то сърбите не премахнаха латиницата. Това как корелира с техния национализъм при Милошевич така и не ми стана ясно. Питал съм и сърби защо дори при Милошевич не премахнаха латиницата, но така и никой не успя да ми отговори.

Panzerfaust

Цялата работа беше буря в чаша вода. Пак повтарям - никой никога не е обсъждал не просто премахването на кирилицата, а дори паралелното въвеждане на двете писмености при нас. В България това няма шанс и всеки го осъзнава. Комунистите вдигнаха шум, защото искаха да привлекат по-лабилните на своя страна. Май са успели...
Сърбите не смятат кирилицата за своя азбука както ние, затова там се получи. Преди това и при румънците по същия начин.
Малко по-далечен паралел - турците не смятат арабицата за своя и я замениха с латиницата, но арабите никога няма да го направят.

Шишман

Предлагам да се върнем на другарят Радеф.