• Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up.
 
Welcome to Guest. Please login or sign up.

09 March 2021, 13:08:47

Login with username, password and session length

Top Posters

Hatshepsut
12483 Posts

Шишман
4472 Posts

Panzerfaust
737 Posts

Лина
675 Posts

sekirata
263 Posts

Theme Selector

Members
  • Total Members: 125
  • Latest: sw
Stats
  • Total Posts: 20119
  • Total Topics: 1323
  • Online Today: 133
  • Online Ever: 420
  • (13 January 2020, 09:02:13)
Users Online
Users: 0
Guests: 42
Total: 42

avatar_Шишман

Защо няма истинска националистическа организация?

Started by Шишман, 14 June 2020, 12:36:00

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

генерал Жеков

Quote from: Panzergrenadier on 15 January 2021, 18:13:25Националистическите организации трябва да се борят за власт, иначе ще станат като БНС-НД, за които Мартин Вътев, доста вътрешен за тях човек казва, че се е превърнал във фен клуб на Адолф Хитлер.   

Този младеж с бушуващи хормони и меко казано странни възгледи-даже не искам да го коментирам.Като цяло,Боян тръгна в грешна посока с тези неориентирани момчета в организацията и вероятно в това се корени и факта,че вече е с пренебрежимо влияние в средите и със никакво до ниско обществено одобрение
ϟϟ|СВОБОДЕН-СОЦИАЛЕН-НАЦИОНАЛЕН| lYl 
БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО И ВСИЧКО ЗА БЪЛГАРИЯ!

FELDMARSCHALL

Всяка година има Луковмарш с международно присъствие, и ако не са забраните в последните години и сега пандемията, ще събират стотици на марша без проблем, да не кажа и хиляда. БНС не е загубило влияние, просто се отказаха да бъдат политическа партия, целите им са други. :laugh:

Panzerfaust

Лично моето мнение е, че Расате допусна много страгегически, а и тактически грешки, чиято цена плати и още плаща. Иначе има харизма и дар слово, поне повече от другите, произлизащи от БНС.
Като ораторски способности обаче, Волен Сидеров е ненадминат! Много бърз ум, много точен изказ, изключителна преценка на аудиторията, богат речник, умее да наелектризира масите. Жалко, че е измекяр...

Panzergrenadier

Истинската националистическа организация не си остава сдружение, а се регистрира по Закона за политическите партии, подава документите си в ЦИК за участие в избори - местни, парламентарни, президентски и се бори за власт - за общински съветници, кметове, народни представители, президент...

Похвално и благородно е да се честват ген. Луков, кап. Списаревски и други национални герои, но хората се интересуват от насъщни социални, икономически теми... По тях националистите трябва да имат  ясни становища за да могат избирателите да гласуват за тях...
Agree Agree x 1 View List

Panzerfaust

Quote from: Panzergrenadier on 04 February 2021, 20:11:52Истинската националистическа организация не си остава сдружение, а се регистрира по Закона за политическите партии, подава документите си в ЦИК за участие в избори - местни, парламентарни, президентски и се бори за власт - за общински съветници, кметове, народни представители, президент...
Абсолютно съм съгласен!

Друг е въпросът, че обективно погледнато, БНС повече от 1-2% при каквато и да е кампания трудно ще вземе.

Panzergrenadier

Всяка партия си има определени теми по които говори. Ако темите се възприемат като атрактивни, свързани с живота и просперитета на избирателите, то те гласуват за нея. Една националистическа партия трябва да има силни становища по всички важни за живота на българите теми, а не само по чисто патриотичните теми.     

Panzerfaust

Съгласен, но ако една партия е стигматизирана като "крайна", механизмите за увеличаване на общественото й влияние се ограничават. Болен прозря това и затова завъртя плочата на рубладжийството и посткомунистическата носталгия, иначе щеше и той да е в миманса.

Hatshepsut

Quote from: Panzerfaust on 04 February 2021, 20:54:03Съгласен, но ако една партия е стигматизирана като "крайна", механизмите за увеличаване на общественото й влияние се ограничават. Болен прозря това и затова завъртя плочата на рубладжийството и посткомунистическата носталгия, иначе щеше и той да е в миманса.

Написаното е вярно по принцип, но в случая с Атака нещата не стоят точно така. Докато те се изявяваха като националисти, имаха значимо влияние, а откакто почнаха да надуват руските свирки и да се кланят на паметника на съветската армия, влиянието им спадна значително - загубиха евродепутатите си, също и в парламента са с по-малко представители, тук-таме имат хора в общинските съвети. Е, все още не са изпаднали в миманса, но и това ще стане, когато паднат под 1% и загубят партийната субсидия, надявам се това да се случи още на тазгодишните избори  :whistle:

Panzergrenadier

Националистическите партии се нуждаят от квалифицирани експерти по правни, социални и икономически науки, но без тези хора да са обикновени прагматици на служба, които просто биха използвали системата на държавната власт в своя егоистична полза. Това именно е най-трудното: да се открият висококвалифицирани експерти, но с национално мислене и с морал. 

Panzerfaust

Quote from: Hatshepsut on 05 February 2021, 08:05:49Написаното е вярно по принцип, но в случая с Атака нещата не стоят точно така. Докато те се изявяваха като националисти, имаха значимо влияние, а откакто почнаха да надуват руските свирки и да се кланят на паметника на съветската армия, влиянието им спадна значително - загубиха евродепутатите си, също и в парламента са с по-малко представители, тук-таме имат хора в общинските съвети. Е, все още не са изпаднали в миманса, но и това ще стане, когато паднат под 1% и загубят партийната субсидия, надявам се това да се случи още на тазгодишните избори  :whistle:
Наистина в началото "Атака" имаха най-голяма подкрепа, а бяха етикирани като много крайна партия/организация. Ако погледнем в разрез структурата на хората, гласуващи и подкрепящи "Атака", ще видим изключителна хетерогенност. От една страна Волен привлече симпатизантите на други националистически партии като БНРП; от друга скинарите и футболните фенове, преди гравитиращи около Гелеменов; от трета много антисистемно настроени хора; от четвърта много соц. носталгици, които не приемат новото статукво (предимно пенсионери). Всички тия групи имат различни интереси и им трябва различен подход. Очевидно е, че младите са крайни, но и непостоянни. Те лесно се привличат, но трудно се задържат. С "опитомяването" на партията се губят. Антисистемно настроените са извънредно критични и лесно се разочароват. С влизането на партия във властта лесно се губят, защото са идеалисти. И остават пенсионерите-соц.ностагици, които са лесно манипулируеми, политически активни, ниско критични. Освен това са и най-многобройни. Волен трябваше да избира на коя група да заложи и заложи на соц.носталгиците. Нямаше как да угоди продължително време на всички. Ако се беше ограничил само в национализма, щеше вече да е споделил съдбаната на БНРП примерно.

Panzerfaust

Quote from: Panzergrenadier on 05 February 2021, 12:05:30Националистическите партии се нуждаят от квалифицирани експерти по правни, социални и икономически науки, но без тези хора да са обикновени прагматици на служба, които просто биха използвали системата на държавната власт в своя егоистична полза. Това именно е най-трудното: да се открият висококвалифицирани експерти, но с национално мислене и с морал. 
Дефинирай "квалифицирани експерти по правни, социални и икономически науки, но без да са прагматици"?
Времената се менят, аз съм за това добрите експерти да си знаят своето, стига да вършат работа и стига разбира се, да не излизат извън договореното. Така всички страни печелят - win-win, дето се вика. Колкото пъти съм работил с идеалисти, толкова пъти не са се случвали нещата, защото са неадекватни. Знам, че звучи шокиращо, но едно са нещата на книга, друго в практиката.

FELDMARSCHALL

Вярно е. Какъвто и да е идеалист даден човек, ако няма нужните качества в никоя област, става непотребен. Само с голи лозунги и крякане стил волен, не става. :laugh:

П.С. Класически пример - Йоло Денев се води идеалист и то доста праволинеен (едно и също прави десетилетия наред), ама акъла му е на ниво умствено недоразвито дете... Няма как подобни екземпляри да са авторитети и да поведат когото и да било, дори да имат искрени добри намерения...

Panzergrenadier

Quote from: Panzerfaust on 06 February 2021, 14:29:01Дефинирай "квалифицирани експерти по правни, социални и икономически науки, но без да са прагматици"?

По правило лидарът на една националистическа партия трябва да е оратор. Да може да изказва по емоционален начин онова, което съмишлениците му чувстват и мислят. Но доколко е нужно той да е експерт в дадена област и в дадена обществено-политическа наука?

Предизборната борба е борба на платформи и програми. За да спечелиш избори съвсем не е достатъчно да кажеш: "Няма да забравим, няма да простим! Долу Ньой!"  Масовият избирател отвъд национализма гласува за прагматични идеи касаещи ежедневието му - работа, заплати, цени, социални придобивки.


Предполага се, че ако партията спечели властта и лидерът на партията трябва дъ стане министър- председател или президент (а може би да обедини двата посат в едно). Ясно е, че такъв човек не може да разбира от всичко, въпреки богатата си обща култура. Въпросът е да си назначи съветници и министри, които работят отвъд чистия меркантилен прагматизъм. Но често се назначават просто експерти с които партията е сключила двустранен договор. Ето такъв човек ще открадне, излъже и ще влезе в корупция. Но просто в партиите не достигат такива експерти.