• Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up.
 
Welcome to Guest. Please login or sign up.

02 March 2021, 15:35:58

Login with username, password and session length

Top Posters

Hatshepsut
12446 Posts

Шишман
4403 Posts

Panzerfaust
731 Posts

Лина
673 Posts

sekirata
263 Posts

Theme Selector

Members
Stats
  • Total Posts: 19984
  • Total Topics: 1323
  • Online Today: 96
  • Online Ever: 420
  • (13 January 2020, 09:02:13)
Users Online
Users: 2
Guests: 48
Total: 50

avatar_Шишман

Защо няма истинска националистическа организация?

Started by Шишман, 14 June 2020, 12:36:00

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Шишман

Quote from: Panzergrenadier on 15 January 2021, 18:13:25Националистическите организации трябва да се борят за власт, иначе ще станат като БНС-НД, за които Мартин Вътев, доста вътрешен за тях човек казва, че се е превърнал във фен клуб на Адолф Хитлер.   
Помня че някога , като ходех в БНС говореха постоянно за величието на немците и немската армия. Та ги попитах: абе вие не бяхте ли бг-националисти, а не немски, нашата армия не е ли била велика ? Останаха , като гръмнати. Тогава реших че няма да ставам член на тая организация.

Panzergrenadier

Те вероятно са имали в предвид приноса на Вермахта в Балканската кампания и резултатът от нея за Присъединените земи. Трябва да сме признателни, както и на руските войници през Руско-турската освободителна война. 

Шишман

Quote from: Panzergrenadier on 15 January 2021, 19:20:25Те вероятно са имали в предвид приноса на Вермахта в Балканската кампания и резултатът от нея за Присъединените земи. Трябва да сме признателни, както и на руските войници през Руско-турската освободителна война. 
Не говореха за някакви отделни случки и сражения. Това ме и шокира. Даже ги попитах дали е нормално да знаят толкова много за немците и така малко за българите ? За руснаците е друга тема, за която трябва  да се говори трезво. Лично а нямам никакво намерение да ги мразя само защото на нацистите така им харесва и т.н.

FELDMARSCHALL

Остави го мишока, той винаги извърта нещата в удобна за него насока - Как сме били уважавали немците (задето ни върнаха Македония и Добруджа) и колко гадни са нацистите. :judge:
За руснаците обаче и техните злодеяния срещу България винаги удобно си замълчава. За толкова години по форумите винаги избирателно върти едно и също в една посока. :laugh:

Hatshepsut

Quote from: Шишман on 15 January 2021, 21:38:21Не говореха за някакви отделни случки и сражения. Това ме и шокира. Даже ги попитах дали е нормално да знаят толкова много за немците и така малко за българите? За руснаците е друга тема, за която трябва  да се говори трезво. Лично а нямам никакво намерение да ги мразя само защото на нацистите така им харесва и т.н.

Ами ние сме били съюзници с германците не само през Втората, но и през Първата световна война. Нормално е българите, в това число и българските националисти да са настроени приятелски към Германия. Крайностите и сектантското отношение в този случай обаче не са оправдани - днешна Германия се различава твърде много от Германия отпреди 90-100 години, а и Адолф Хитлер не е еднозначна историческа личност. Безспорно, Хитлер е бил приятелски настроен към България и ни е помогнал да си върнем трайно Южна Добруджа и (за съжаление само временно) Македония, Западните покрайнини и Беломорска Тракия. Добронамереното отношение към Хитлер при българските националисти е съвсем оправдано, но не би трябвало да се изражда в култ. Също така смятам антисемитизма за неприсъщ за българите и българските националисти, за разлика от Германия, Полша, Украйна и т.н. А дали е възможно националсоциализма да бъде разграничен от антисемитизма - според мен това не е възможно.

Не смятам обаче внушенията на Мишока за оправдани - от една страна той разграничава напълно родолюбието от национализма и ги противопоставя, а от друга имам чувството че отъждествява национализма с нацизма (националсоциализма), което е неправилно. Националсоциализма е само едно от теченията в национализма, да, това е най-крайното течение, но има и други, които са по-умерени - националнодемократично, националнолиберално и т.н.

А по отношение на Русия и руската политика към България - трябва да ги преценяваме не според отношението на германците - това би било унизително за нас, защото можем и сами да направим тази преценка, и тя е най-вече отрицателна. Ето защо според мен русофилията сред българските националисти няма почва, това е бурен, който трябва да се изкорени.

Panzergrenadier

Quote from: Hatshepsut on 16 January 2021, 06:58:02А по отношение на Русия и руската политика към България - трябва да ги преценяваме не според отношението на германците - това би било унизително за нас, защото можем и сами да направим тази преценка, и тя е най-вече отрицателна. Ето защо според мен русофилията сред българските националисти няма почва, това е бурен, който трябва да се изкорени.

Донякъде русофилията у нас се провокира от неолиберализма и прогресизма на Запад. ЛГБТ, джендър образование, миграция от Третия свят, Новоговор... Такива неща в източна Европа са неприемливи... Различия изток-запад в светоусещане и манталитет е имало още от разделянето на Римската империя.

Шишман

Quote from: Hatshepsut on 16 January 2021, 06:58:02Ами ние сме били съюзници с германците не само през Втората, но и през Първата световна война. Нормално е българите, в това число и българските националисти да са настроени приятелски към Германия.
Според мене е нормално българските националисти да си мислят и знаят първо за своят народ, а не за другите народи, че така   става
 интернационализъм. Не може да знаят всякакви подробности за немците и нищо за българите. А иначе нека са приятелки настроени, лошо няма, ама ...........да не се увличат прекалено. Същото важи и за прехластващите се по Русия.
Quote from: Hatshepsut on 16 January 2021, 06:58:02Не смятам обаче внушенията на Мишока за оправдани - от една страна той разграничава напълно родолюбието от национализма и ги противопоставя, а от друга имам чувството че отъждествява национализма с нацизма (националсоциализма), което е неправилно.
.
Да разграничавам : родолюбието от национализма, на практика са доста различни и нямат допирни точки даже си противоречат.
Не аз а някои други хора :  отъждествява национализма с нацизма (националсоциализма), което е неправилно, казвам им го и не разбират.

Шишман

Quote from: Panzergrenadier on 16 January 2021, 08:39:21Донякъде русофилията у нас се провокира от неолиберализма и прогресизма на Запад. ЛГБТ, джендър образование, миграция от Третия свят, Новоговор... Такива неща в източна Европа са неприемливи... Различия изток-запад в светоусещане и манталитет е имало още от разделянето на Римската империя.
Да те я усилват и националистите с нацистко самосъзнание като застават срещу Русия все едно са на страната на либералите и джендърите ..Тука печелившата позиция е да си мълчат. Освен това "всичката мара втасала" с българщината та само руският въпрос ни е останал да решим.

Panzerfaust

Quote from: Panzergrenadier on 16 January 2021, 08:39:21Донякъде русофилията у нас се провокира от неолиберализма и прогресизма на Запад. ЛГБТ, джендър образование, миграция от Третия свят, Новоговор... Такива неща в източна Европа са неприемливи... Различия изток-запад в светоусещане и манталитет е имало още от разделянето на Римската империя.
Русофилията у нас не се провокира от нищо, тя си съществува и винаги си е съществувала от ХVІІІ в. нататък. Съвременната българска русофилия е нещо доста различно от историческата като причини и генезис, но еднаква като вредност. През ХІХ в. българските интереси са били възстановяване на българската държавност и Русия е спомогнала за това, логично голяма част от българите са приятелски настроени. Тази Русия обаче умира през революцията, както всички знаем. От 20-те и 30-те години на ХХ в. русофили у нас стават комунистите и симпатизантите им, за които СССР е "Русия". От 1944 г. пропагандата работеше усърдно в тази посока. Днешните русофили са именно комунистите от НРБ. Всички до един са от комунистически семейства, дори и "дисидента" "седесар" Болен, чиито родители са комунисти. След 1944 г. започна и заселването на страната с руснаци и др. от СССР, поне 50-60 хил. са придошли, главно чрез смесени бракове. Аз познавам такива хора, с родители от СССР и всичките са комунисти и крайни русофили. Киро Скалата и оня Цветан Атанасов, дето е собственик на Ретромузея във Варна са милионери с бащи от ДС, а сега са върли русофили. Та това са днешните русофили, потомци на комунистите и съветски мелези, и те нямат нужда от нищо, за да са русофили, това им идва отвътре. Както казваше техният идол Гошо Тарабата "Дружбата със СССР е нужна на България така, както въздуха и слънцето за всяко живо същество", а другият им идол терориста непрокопсаник Вапцаров "Та казвам аз, понеже няма олио и хлябът е от мъката по-чер, един е лозунга: Терора долу! Съюз със СССР!". Едно е русофилията на Вазов и Славеков, съвсем друго е днешната русофилия на комунистите.
А иначе и аз не понасям неолиберализма и прогресизма, но не съм русофил и неслучайно - не съм от комунистическо семейство.

Лина

Quote from: Шишман on 16 January 2021, 09:48:25Не аз а някои други хора :  отъждествява национализма с нацизма (националсоциализма), което е неправилно, казвам им го и не разбират.

А кое е лошото в нацизма? Какво е това - диктатура, която цели протекция върху собствената нация. Ма Хитлер си го бил измислил, еми - много важно, вече си съществува самостоятелно това понятие. И преди да я измисли тази думичка явлението си е съществувало и не само, ама почти в целия тогавашен свят е било реализирано. Но сега понеже хората не могат да се абстрахират от личния опит на/със Хитлер трябва все нещо да се прави с тази думичка. Не съм съгласна. Нацизмът е точно това като което звучи и има пряка връзка с национализма.

Шишман

Quote from: Лина on 16 January 2021, 18:16:35А кое е лошото в нацизма? Нацизмът е точно това като което звучи и има пряка връзка с национализма.
Да има някаква връзка но с  национализма, ама няма никаква с родолюбието - ето още една разлика между националисти и родолюбци. Според мене това е и една от причините бг-национализма да не съществува реално. Българщината, като култура и светоглед е коренно различна от нацизма и идеологиите , като цяло. Предполагам след време националистите ще го разберат, а може и никога.

Шишман

Quote from: Panzerfaust on 16 January 2021, 15:15:31Русофилията у нас не се провокира от нищо
Напоследък в тая посока работят усърдно от посолството на Америка. Даже си мисля че са руски шпиони. Трябва да ги съдят за работа в полза на Русия. Чрез ненормалщините си, простотията и извратеността и наглостта си  успяха да направят българите от американофили на русофили. Истината е че повечето българи предпочитат Русия пред запада. То за това и нямаше референдум за ЕС. Обаче добрата новина  е че българите повече от всичко си обичаме нашето и българщината.

FELDMARSCHALL

И да имаше референдум за ЕС, пак мнозинството българи щяха да гласуват "ЗА", и то не защото са западнофили и/или русофоби, а по чисто материални причини. Даже голяма част от русофилите щяха да гласуват за влизане в ЕС, щото знаят откъде ще дойде келепира. :laugh: То и сега почти всички пишещи се за русофили всъщност цоцат от Запада/ЕС и са на тяхна хранилка, а от Русия не получават почти нищо за безкористната си русофилия. Ти също като русофил си на западна хранилка, работиш в Италия, а не си емигрирал в Русия. :judge:
Русия е икономически слаба и няма какво да ни предложи, освен скъп газ/нефт и да ни увътри с неизгодни договори за каквото се сетите. Затова здравия разум в крайна сметка надделява, дори и при много обърканите българи.
Agree Agree x 1 View List

Шишман

Quote from: FELDMARSCHALL on 18 January 2021, 02:10:37Ти също като русофил си на западна хранилка, работиш в Италия, а не си емигрирал в Русия.
Русия е икономически слаба и няма какво да ни предложи, освен скъп газ/нефт и да ни увътри с неизгодни договори за каквото се сетите. Затова здравия разум в крайна сметка надделява, дори и при много обърканите българи.
Ха-ха, не знаех че съм русофил. Тука не цоцам нищо,изкарвам си парите с работа. Чак след две години, може би ще почна да цоцам. Сега не стана понеже банковата ми сметка беше прекалено голяма. Обаче прехвърлих парата другаде и след две години почвам да ги цоцам тия ненормалници. Макар че не харесвам руснаците бих предпочел да съм в Русия, но това  е друга тема.
Да прав си здравия разум в крайна сметка натделява, дори и при много обърканите българи и те бързо разбират какви са тия на запад. 3а месец два като дойдат тука и се усещат и не искат да имат нищо общо с хората от запада. Но темата е за друго. Именно преклонението пред запада, не пред българщината на т.н. националисти отблъсква народа от тях и това е и причината да няма никаква националистическа организация. Но за сметка на това, да има много  родолюбиви. Просто българите не търпят и харесват: чуждото, дори и руското и си искате българщината.  И сто пъти да ме наречеш русофил ,какъвто не съм: българите пак ще си останем такива. И е добре да разберете вече че между българщината и русофилията няма никаква връзка. Това че на запад са полудели не ни прави русофили.

FELDMARSCHALL

Престани да въртиш едно и също като развален грамофон. Дали западно или руско, все е чуждо. Толкова по този въпрос. Иначе българите са твърде разнородни в своите предпочитания, но както казах, когато настъпи момента да се избира винаги ще изберат парите и живота в ЕС пред руската мизерия, избор който са направили над милион и повече българи след 1990г., когато получиха възможност да пътуват свободно и да решат къде да живеят.

П.П. Не харесваш руснаците, а си щял да предпочетеш Русия, ама не си. Предпочел си "гадната" Италия, щото в Русия щеше да умреш от глад.
Funny Funny x 1 View List