• Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up.
 
Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up.

22 February 2020, 03:14:37

Login with username, password and session length

Top Posters

Hatshepsut
10075 Posts

Шишман
1024 Posts

Panzerfaust
240 Posts

Лина
211 Posts

Theme Select

thumbnail
Members
Stats
  • Total Posts: 12142
  • Total Topics: 1223
  • Online Today: 48
  • Online Ever: 420
  • (13 January 2020, 09:02:13)
Users Online
Users: 0
Guests: 37
Total: 37

avatar_Hatshepsut

Български Национален Съюз (БНС)

Started by Hatshepsut, 25 July 2018, 22:39:31

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Hatshepsut


Български Национален Съюз (БНС) не е обикновенна организация. БНС е Орден, в който всеки член с постъпването си се врича във вярност към Родината, непримиримост към враговете на България и другарство към своите съратници.

НАШАТА ЦЕЛ
Ние искаме една силна и независима България. Икономически мощна и стабилна. Красива и чиста. Без престъпници и с работа за всички.

НАШИТЕ ВРАГОВЕ
Всички, които рушат нацията и Отечеството ни, а това са продажните политици и престъпните групировки.

НА КАКВО СЕ ОПИРАМЕ
Само на себе си и задружните ни усилия. Не се надяваме и молим на никого за нищо!

КАК ЩЕ ПОБЕДИМ
Ще съберем най-добрите и достойни Българи. С тях ще построим Нова България!

Нашата вяра се нарича България и е с цветовете на националния трикольор.

НАШАТА БОРБА

На прага на новото хилядолетие нашето Отечество тъне в разруха. Икономиката на страната прекрати съществуването си. Понятия като морал, дълг, чест и родолюбие отдавна загубиха смисъл. Лъжедемокрацията доведе до разврат и упадък.

За това отговорност носят всички! Покорството и овчедушието ни доведоха до тази катастрофа. Докога? Ние искаме да се сложи край на това!

БНС е организация на националноосъзнати Българи. Нашата цел е постигане заветните идеали на нашите деди чрез защита на националното единство на Българите и възраждане на Българската нация.

Ние, Българските националисти, винаги ще отстояваме правата и интересите на Българските граждани. Ние обичаме своя народ и се гордеем с нашата древна история и култура. Ние сме за граждански мир, но няма да позволим никой да паразитира на наш гръб. Ние се борим за социална справедливост за всички, които градят материалната ни и духовна култура! Днес в "демократична" България има гладни и онеправдани, които от ранна утрин до късна вечер превиват гръб или скитат без работа, а предатели и подлеци седят на държавната трапеза и необезпокоявани от никого подриват устоите на нашето Отечество.

Вярваме в свещената борба към, която сме призовани от подвизите на онези Българи през вековете, които трошаха веригите на робството, събаряха империи и градяха държава на могъщество и национален възход.

НИЕ НЕ ИСКАМЕ РАВЕНСТВО,
НИЕ СЕ БОРИМ ЗА СПРАВЕДЛИВОСТ!


За да постигнем целта си, по най-решителен и фанатичен начин ще се съсредоточим именно върху тази цел и затова се обявяваме против половинчатите мерки. Срещу отровата е необходима противоотрова и тази противоотрова сме ние!
Наши врагове са всички онези, които се облагодетелстват за сметка на Българския работник и крадат бъдещето на нашите деца.

Основен потенциал на нашето движение са именно трудовите хора, смазани от данъци и грижи. Ние ще съберем под своите знамена всички добри Българи без значение от тяхната религиозна принадлежност, материално състояние или обществено положение. За нас най-важно е тяхното самоопределение като Българи и патриоти.
Нашата вяра произхожда от кръвното ни единство и не се подчинява на политически или религиозни предразсъдъци!

За нас Парламентът днес е олицетворение единствено на корупция и колективна безотговорност. Ние отхвърляме тази система, при която авторитетната и надарена личност е само изпълнител на волята и мнението на некомпетентното мнозинство. Ние залагаме на качеството, а не на количеството! Затова издигнахме такава програма, която само с величието на своята цел отблъсква всички нерешителни демократи и политиканстващи "гъсеници". Огромността на задачите, които си поставяме, в очите на мнозина затруднява нашата борба, но в действителност именно в това е заложена нашата победа. Защото в трудността на нашия път е заложено, че в нашия лагер ще се съберат само най-добрите. Именно в този подбор е гаранцията за нашия успех.

За нас основна и най-важна задача на държавата е да съхрани онова гражданско ядро, което единствено е способно да създава култура и да дарява човечеството с красота, достойнство и всичко възвишено. Ако държавата няма сили да се справи с тази задача, тогава тя губи правото си да съществува. Т.е.
Образцова държава е само онази, която чрез своето съществуване осигурява по-нататъшното развитие и запазване на един народ.

Такова нещо обаче не може да се каже за днешна демократична България. Тъкмо обратното. С всяка изминала минута нашето Отечество все повече се обезбългарява.
На това трябва да се сложи край!

Устойчивостта на системата е резултат само от всеобщото доверие в правдивостта и честността на онези, които са призвани да защитават интересите на народа. За всеки е ясно, че днес такова доверие не съществува. Налице са само шуро-баджанащина, корупция и нагло ограбване на народа. Ние сме убедени, че всичко това рано или късно ще свърши, защото само чрез голо насилие нито една правителствена система не може дълго да оцелее. Въпросът е само дали нашите деца ще го доживеят?

Нашият живот е тук и сега, затова ние не искаме вече обещания за "светло бъдеще" било то комунистическо или демократично! Ние искаме такова законодателство и управление, които да отговарят на народното чувство за справедливост!
Ние искаме такова законодателство, което да съхрани Българите по тези земи!

Българи, ако прадедите ни в миналото са изхождали от демократичните "ценности", с които днес ни заливат отвсякъде, то народът ни отдавна нямаше да го има! Крайно време е да осъзнаете, че България вече не е на ръба на пропастта, тя е само на няколко метра от момента, когато завинаги ще се разбие на дъното. Време е да осъзнаете, че днес дори и привидно добре да живеете,
без България утре и за вас бъдеще няма да има!

Само заедно с общи усилия можем да се справим с нещастието, което сполетя Отечество ни.

Ако някой още не е разбрал - ние не сме поредния политически кръжок. За нас смяната на едно правителство с друго не е нищо друго, освен добре измислена игра, в която има само един губещ и това е целият ни народ, а този народ е всеки един от нас.
Ние не искаме смяна на един душманин с друг!

Ние искаме Българско национално отговорно правителство. Напълно си даваме сметка, че защитавайки своите възгледи ще бъдем заклеймявани и преследвани, но и точно това ще доказва правотата на нашите идеи. Защото ние имаме само едно задължение - това, което ни е възложено от истината. Затова ние ще изпълняваме своя дълг към народ и Отечество с твърдото убеждение в правотата на своите дела.

"Възвание"
Ей народ поробен
що си тъй заспал?
Ил живот свободен теб не ти е мил
Дойде време, дойде час
иго да строшиш!
Хайде, хайде, хайде!
На бой да вървим,
стига толкоз робство да търпим
...Ха народ поробен
подигай глава!
Да станеш свободен,
да смажеш врага!

Стефан Стамболов, Търново, юни 1873

     т.4. Ние желаем щото тая земя, която е населена с Българи да се управлява по Български, т.е. съобразно с нравите, обичаите и характера на Българския народ ...
     т.5. Ние не желаем чуждото, т.е. онова що не е наше, но не можем да дадем и другиму своето.
     т.7. ... Ние не желаем да владеем над другиго и затова не позволяваме да ни владеят и другите.
     т.8. Ние причисляваме в числото на нашите врагове и противници и ония български изроди и чорбаджии, които пречат на народната ни цел и ще ги преследваме навсякъде и винаги.


Из програмата на Български Революционен Централен Комитет (БРЦК)
Съставител: Васил Левски.

ЗАЕДНО СРЕЩУ КОРУМПИРАНАТА СИСТЕМА!
ЗАЕДНО ЗА РЕД И СПРАВЕДЛИВОСТ!Hatshepsut

Кои сме ние

Български Национален Съюз е родолюбива организация с членове и симпатизанти в много градове на България. Нашето основно ядро са младежите. Всичко при нас се случва на доброволен принцип и активистите ни са водени от идеализъм, който е чужд на нашето общество през последните десетилетия. Именно подмяната на идеализма с краен егоизъм в обществото до голяма степен определя и трагичното положение, в което се намираме днес. Ние не искаме някой друг да ни оправи, нито чакаме поредният месия или чудо, което уж ще ни извади от кризата. Разчитаме единствено на собствените си сили и воля в борбата, която водим. Вярваме, че за да се промени нещо в България и в света като цяло, промяната трябва да започне от нас самите. Променяйки себе си, своето мислене и поведение, ние оказваме влияние над обществото. Колкото повече сме, толкова по-силно е това влияние и толкова по-голяма е промяната в самото общество. Ние Българите сме тези, които сами трябва да решим собствените си проблеми.

Вече над десет години, въпреки всички трудности, пречки и репресии, които враговете ни поднасят, ние продължаваме със свои собствени сили и средства борбата за една нова и по-добра България, в която вярваме, че Българите ще бъдат господари в своя собствен дом.

Защо се наричаме Български Национален Съюз?

Защо Български?

Защото ни обединява Българската кръв и Българският дух, които носим! Защото България за нас е нещо свято! Защото заветът на нашите предци е да се борим за една Велика България – велика, както в земен, така и в духовен план! Защото България е създадена от нас, Българите, тя е наш дом и ние сме законните господари в този дом!

Защо Национален?

Защото национализмът – това е активна и непрестанна борба за защита на интересите на нашият народ! Това е степен на осъзнатост на нашият дълг към предците и към тези, които идват след нас. Ние се борим за национална държава, защото само националната държава е гарант и защитник на Българските интереси.

Защо Съюз?

Защото се борим за обединението на всички истински и осъзнати Българи! Защото само единни ще победим!Hatshepsut

Какво искаме

1. Държава и управление.

България е страна на Българския народ, следователно правото да ръководи държавата и да определя нейните закони принадлежи на този народ. Недопустимо е хора, които нямат българско самосъзнание да участват в управлението на страната.

Ние искаме една национално могъща и социално справедлива България. Държавната власт да е силна и централизирана, съсредоточена в ръцете на достойни и отговорни към съдбата на нацията Българи.

Грижата за здравето, подобряването на живота и продължаването на Българския род са първостепенни задачи на Българската държава.

Цялостна и всеобхватна реформа на управлението. Премахване на корупционните практики, при които заемането на служби става на партиен или роднински принцип, без оглед на способностите.

Премахване на бюрокрацията и повишаване ефективността на държавната администрация.

Промяна на избирателния закон. Задължителен образователен ценз, като предпоставка за гласуване.

Гарантирано равенство пред закона на всички граждани. Никакви привилегии на етническа или верска основа.

2. Социална политика.

Създаване на здрава средна класа, която да бъде гръбнака на нашето общество.

Нова система за пенсионно осигуряване и помощи за социално слабите. България трябва да има най-добрата социална система, която да дава сигурност и спокойствие на своите граждани. Трябва да бъдем пример за Европа.

Премахване на социалния паразитизъм. Държавата няма да толерира тези, които преднамерено живеят на чужд гръб.

Ликвидиране на безработицата, основно право и задължение на всеки човек е да извършва физически или умствен труд.

3. Данъчна система.

Данъците и доходите трябва да бъдат съобразени с възможностите и нуждите на Българското население, а не да се определят под международен натиск. Справедливо заплащане на положения труд и увеличаване на доходите до изравняването им със средноевропейските. Държавата ще поощрява онези, които имат принос към развитието на Българщината.

4. Здравеопазване.

Ние искаме качествено и безплатно здравеопазване за всички Българи. Грижата за децата, инвалидите и пенсионерите трябва да се определи със специално законодателство.

5. Образование.

Пълна реконструкция на образователната система, за да може всеки способен и усърдно работещ Българин да получи по-добро образование, а с това и по-големи възможности. Защото всеки, на който е дадена възможност да се реализира професионално, ще направи България по-силна. Държавата трябва да спре изтичането на Български интелектуален потенциал.

Програмата на всички учебни заведения трябва да бъде съобразена с изискванията на практическия живот. Изучаване на истинската Българска история. Училището трябва да възпитава в честност, отговорност и родолюбие.

6. Наука и култура.

За нас развитието на науката и културата е предпоставка за духовен и икономически подем. Те са в основата на всяка силна държава.

Инвестиции в онези области на науката, от които зависи икономическата и военната мощ на страната.

Държавна политика, стимулираща развитието на Българската култура. Специални държавни мерки за разкриване и опазване на културните ценности по Българските земи, както и за тяхното популяризиране по света.

7. Икономика.

Трудът и капиталът трябва да бъдат партньори в постигането на една обща цел – възраждането на Българската икономика. Икономиката трябва да служи на хората, а не обратното. Поради тази причина, ние сме против този модел на глобализация, които превръща отделния човек в роб на капитала.

Държавата трябва да упражнява контрол над големите корпорации. Не трябва да допуска превръщането им в монополисти и експлоататори. Нейно задължение е да защитава дребните и средни предприемачи, и работниците. Чуждите стоки и капитали не трябва да пречат на Българската икономика.

Ние искаме възстановяване на Българската промишленост и превръщането на България в регионална сила. Държавата трябва да насърчава родното производство и развитието на нови технологии. Всеки Български производител и търговец е с предимство пред всеки чуждестранен и се подпомага от държавата.

Участие на работниците при разпределяне на печалбите в големите предприятия.

Стратегическите отрасли от икономиката и обществения живот са приоритет и собственост на Българската държава.

8. Селско стопанство.

България трябва да е в състояние сама да изхранава населението си. Ние искаме държавна подкрепа за Българското селско стопанство, както и специална държавна политика за насърчаване и развитие на биоземеделие. Възстановяване на доказани с качеството си традиционни български сортове, култури и породи. Възстановяване и държавно подпомагане на селсокостопанските научни институти. Основната задача на Българската държава ще е да осигури качествена и добра храна, на достъпни цени за Българите. Добра храна – здрав народ – силна държава.

Земята, предприятията и стопанствата могат да бъдат собственост само на Български граждани или фирми с преобладаващо Българско участие. Ликвидиране на спекулата.

9. Вътрешна сигурност.

Полицията е пазител на реда и закона. Неин дълг е да защитава живота, имота и спокойствието на гражданите. Те трябва да виждат в нея свой приятел и защитник.

Съдебната система трябва да е способна да гарантира максимална справедливост за всички български граждани.

Всеки държавен служител, независимо от професията и положението си, трябва да бъде финансово добре осигурен и безупречен в работата си.

Безмилостно преследване на тези, чийто действия са във вреда на общия интерес. Ликвидиране на престъпност и корупция. Разпространението на наркотици трябва да се разглежда като престъпление срещу нацията.

Силни разузнавателни, контраразузнавателни и специални служби, способни да бранят националните ни интереси.

Забрана на партии и организации, които работят против националните интереси или рушат морала на Българина.

10. Армия.

Ние искаме модерно въоръжена, професионално обучена наборна армия с висок боен дух. Всеки здрав Български мъж, трябва да е преминал през задължително военно обучение, за да е в състояние да брани Родината и народа си, ако някой ден се наложи.

Неучастие в неизгодни военни блокове и недопускане на чужди военни бази на Българска територия.

11. Външна политика.

Прекратяване на Българската зависимост от международни финансови и военни организации. България трябва отново да бъде силна и независима, за това няма да търпим да ни налагат неизгодни условия и договори. Ние искаме равнопоставеност с другите държави и не приемаме да бъдем слуги на чужди интереси. Нашето място е в обединена Европа на свободните народи.

Ние искаме държавата да защитава Българите, намиращи се извън пределите на Отечеството.

12. Медии.

Ние искаме независими и обективни медии, служещи на Българските национални интереси. Държавата не трябва да допуска медии да рушат психиката и да вредят на здравето на Българските граждани. Българският език е официален и задължителен. Всички печатни и електронни издания и предавания в България трябва да са на Български език.

13. Семейство.

Семейството е основата на нашето общество. Ние ще поставим Българката на пиадестал и ще и дадем нов статут – на уважение и зачитане на нейната роля – родител и възпитател на истински Българи. Ще направим всичко, за да живее тя достойно и щастливо. Българската съпруга и майка трябва да усеща абсолютната подкрепа на държавата – равнопоставеност, нормални условия на труд, адекватна помощ за отглеждане на деца, уважение за всичко, което тя дава на семейството си и Родината.

14. Децата, младежта и спорта.

Нашите деца са свещени. Тяхното право на нормален живот, независимо от социалното положение на родителите им, трябва да бъде гарантирано. Ние искаме образованието на надарени деца с бедни родители да бъде изцяло за сметка на държавата.

Осиновяването на Български деца от чужденци е мръсна търговия и трябва да бъде прекратено.

Недобросъвестни родители, които не се грижат за децата си, ще бъдат преследвани от закона.

Държавата да реши демографския пробелм с мерки, насърчаващи раждаемостта сред Българите.

Ние искаме държавата да предпази младежта от пороците на днешното време – наркотиците, алкохолизма и моралния разврат. България се нуждае от здрава и силна младеж, възпитана в духа на родолюбие и будно национално съзнание. Държавата трябва да създаде условия за масов спорт и туризъм.

15. Екология.

Българската държава трябва да гарантира опазването на уникалната Българска природа. Строги санкции срещу всеки, замърсяващ и унищожаващ околната среда.

Развитие на ядрената енергетика, като най-сигурна, рентабилна и екологично чиста.

Забрана за пускане и отглеждане на ГМО сред Българската природа. ГМО могат да бъдат държани и използвани за научни цели единствено при строго контролирана затворена среда.

Законодателство регламентиращо опазването на околната среда ще се създава от експерти еколози, а не под натиска на еко-талибани, обслужващи корпоративни интереси.

16. Религия.

Религията не трябва да бъде инструмент за политически борби, за това Организацията ни не се обвързва с никое конкретно вероизповедание. Ние сме за свобода на вероизповеданията, ако те не застрашават държавата и не са в разрез с моралните принципи на Българския народ. В страната ни няма място за религиозен фанатизъм.

17. Ценности.

Ние сме против материализма, възпитаващ егоизъм и поставящ личния интерес над общия. За нас това е синоним на духовен упадък. Индивидът не бива да бъде нито краен егоист, интересуващ се единствено от собственото си благополучие, нито безправен роб на държавата. Всеки може да се реализира пълноценно като личност, единствено като осъзнат служител на нацията. Ние се водим от любовта ни към Родината и Българският народ. Нашите добродетели са: дълг, чест, достойнство, осъзнатост и взаимопомощ. Ние считаме, че те са универсални за всеки Българин, независимо дали е християнин, мюсюлманин или атеист. Спазването на тези добродетели ще ни позволи да поставим основите на едно здраво общество, което да съгради силна, могъща и просперираща България.


Hatshepsut

Символи

Знакът ,,ıYı"

Знакът ,,ıYı" е един от най-древните български символи. Предците ни са го поставяли върху крепостните стени, амулетите, оръжията, както и върху различни предмети от бита. Това говори, че той е имал защитна функция. Най-вероятното му значение е божествена сила. Символът освен това е бил родов знак на рода Дуло, от който произлизат великите български владетели Кубрат и Аспарух. Този знак се превръща и в символ на българската държавност, който се запазва дори след покръстването на дунавските Българи (употребяван от ранните християни успоредно с кръста) и след приемането на исляма от волжките Българи. Знае се, че знакът е бил използван от Симеон Велики, а последно като държавен символ го е ползвал на знамето си цар Иван Шишман. В родовата ни памет знакът се запазва и по време на турското робство, присъствайки върху обредни хлябове, приготвяни при някои християнски празници.  Най-древното негово изображение  е открито в земите на днешна България и е датирано към пето хилядолетие пр.Хр.

Днес знакът се употребява от Български Национален Съюз, като символ на Българската държавност, за чието възстановяване се бори организацията.

Венецът на БНС

В нашата символика, знакът ,,ıYı" (символът на Българската държавност) се среща и изобразен в средата на златен венец от дъбови листа. Дъбът е символ на мъдростта и употребата на този венец, цели да подчертае необходимостта от мъдрост при управление на държавата. Мъдрост, която великите ни владетели са притежавали. Мъдрост, към която трябва да се стремим. Златото, от своя страна е символ на величие и просперитет. Тук основната идея на символиката е – чрез държавническа мъдрост, към благоденстваща и славна България!

Гербът на БНС

Емблемата на БНС съдържа в себе си името на нашето Отечество, като име което да носим в сърцата си, и за благоденствието на което да се борим.

Щитът представлява стилизирано изображение на щитовете използвани от Българските воини. Той символизира нашата решителност да защитаваме всичко Българско. Цветовете върху щита са цветовете на Българският трибагреник.

Знакът ,,ıYı" е древен български символ. Това е знак използван от рода Дуло – възстановил древната Българска държава на Балканите, създал Стара Велика и Волжко-Камска България. Това прави знака един от символите на българската държавност. Като такъв го използваме и ние.

Знакът ,,ıYı" е и защитен знак, изобразяван от предците ни върху крепостни градежи. Комбинацията на знака с българският щит подчертава още по-силно нашият стремеж да браним Българското.

На щитът са изписани и инициалите на Организацията – БНС (Български Национален Съюз).

Спортната организация (СО) на БНС
Спортната организация на БНС е вдъхновена от примера завещан ни от предците. По-точно, от примера на Гимнастическите дружества, организирани в Източна Румелия. Тези дружества са един от опорните стълбове на Съединението и са наречени от Българите Народна гвардия.

Спортната организация е създадена близо две години след Съюза и функционира като самостоятелно звено. Покана за участие в СО получават само членове на Съюза, които са доказали своята вярност и постоянство.

За физическото укрепване на членовете, в СО се организират походи в планината, лагери сред природата, както и различни спортни прояви – футболни срещи, турнири и тренировки по бойни спортове, състезания. Така в тази непринудена атмосфера се калява издръжливост и се създава истинското другарство. За добрата физическа форма някои от членовете на СО тренират при засилен режим.

СО осигурява реда и придава парадност на мероприятията на БНС. Членове на СО носят Щандарта на Организацията, поднасят венци или стоят на почетна стража на честванията на Съюза. В тези случаи те носят и парадни униформи.

Девиз на СО е един от заветите на Левски: ,,Всекиму – своето!".

Униформа на СО

Защо носим униформи?

Защото униформата, преди всичко е символ на ред и дисциплина. Две неща, които се борим да наложим, както на себе си, така и в обществото. Без дисциплина няма ред. Без ред, няма справедливост, няма сигурност, няма спокойствие и е невъзможно добруването на народа ни. Днешната действителност потвърждава това най-ясно. Униформата е и символ на защита. Да защитаваме своите братя Българи и свещената ни земя – това са ни завещали предците. За тази наша отговорност напомня униформата. Тя показва и нашата решителност да изпълним този свой дълг.

Парадната униформа, освен че придава тържественост на честванията, е и израз на уважение към предците ни. Хората с униформи са стражи и пазители на Българската памет.

Носенето на униформи е и продължение на традициите на българските националистически организации. Униформа са носели младежите от Съюза на българските национални легиони, родозащитниците, бранниците и ратниците. Униформа е имало и историческото ВМРО. Униформа е носело и Българското опълчение. Коренът на тази традиция е в българските легии, организирани преди Освобождението от Раковски.

Елементи на униформата на СО

Униформата се състои от Българска офицерска риза с нашивки на Организацията, черен панталон войнишки тип, черна военна вратовръзка с бродиран златен лъв, кожен колан и портопеи на Българската армия и Български военни обувки тип кубинка. Лятно време към униформата се носи черна барета, на която е изобразен лъв върху щит с цветовете на трибагреника. Зимно време се носи черна войнишка шапка с козирка, със златен лъв. Част от униформата през зимата е и Български войнишки шинел, чиито модел и кройка са от царско време. Медальонът с розетата от Плиска е неизменна част от униформата на СО.

Символи на СО
Еделвайс

Еделвайсът е символ на нашата Спортна организация. Заради суровите условия, сред които оцелява, еделвайсът се е превърнал в символ на чистота и издръжливост. Днес Българската младеж живее сред не по-малко свирепи условия. За това именно тези духовни и телесни качества се стремим да съхраним и развием у нашите последователи. Това е символиката, която влагаме в знака.  Другото име на еделвайса е ,,Лъвска лапа" (на латински Leontopodium). Това ни връща към един от най-българските символи – лъвът. Силата на лъвът е събрана в неговата лапа, така както силата на един народ е събрана в неговата младеж. Еделвайсът е бил символ и на различни бойни части на Българската армия преди 1944 г. Тук отново се стремим към приемственост.

Щитът на СО

Друг символ на СО е черен щит, обгърнат от бял кант, с ,,отчупено" парче в горният десен край. Върху щитът с бели букви е изписано СО (за Спортна Организация). Щитът е символ на защита – на това което пазим – ценностите и заветите на нашите предци. Той е символ на борбата, която водим. Напомня ни за нашите битки, не толкова за отминалите, колкото за предстоящите. От щита е ,,отчупено" парче, за да напомня, че няма война без жертви, че в боя понасяш и удари. Буквите са в геометричен стил, наподобяващ каменните надписи на нашите владетели. Това напомня за древният ни произход и някогашното величие, както и  за вековната борба, която водим. А този спомен ни зарежда с нови сили за борба и отстояване на Българщината.

Хуманитарен корпус

БНС – Хуманитарен корпус е онази част от Съюза, която се грижи за набиране на дарения, които предоставяме на нуждаещи се наши сънародници в днешните предели на България и извън нея. Доброволците от Хуманитарния корпус помагат и на Българи пострадали от природни бедствия. Ние полагаме усилия и за възтановяването и поддържането на редица културно-исторически паметници.

https://bgns.net/

Hatshepsut

Често задавани въпроси

Като начало, какво е национализма?

Национализмът е преди всичко любов и привързаност към своята Родина, към своя народ и неговите традиции. В основата на думата ,,национализъм" стои разбирането за нацията като висше благо. Политическите измерения на национализма се изразяват в стремежа към свобода, независимост и справедливост. Постигането на тези цели изисква постоянство и непримиримост, независимо от жертвите и трудностите, пред които се изправя човек. Националисти са онези, които водят тази борба ежедневно и със своят труд – умствен или физически, работят за благото, за възхода и единението на своя народ.

Не мислите ли, че патриотизма е отживелица?

Родолюбието ни е запазило през вековете като народ. То съхранява традициите и културата ни. Патриотизма пази спомена за хилядолетната ни история и ни дава самочувствие днес.  Без него сме като дърво без корен. Освен това национализма се усъвършенства в съответствие с историческото време и потребностите на народа.

Как се събрахте в началото?

Един ден просто ни писна да мълчим и да ни правят на глупаци. Събрахме се приятели и създадохме БНС. Все някой трябваше да каже какво мислят обикновените хора. Това беше през 2001 година.

Защо знака IYI е върху знамето?

Този знак е много древен и е носел щастие и успех / победи на дедите ни. Той е бил символ на Българската държава стотици години. В този смисъл неговото място е именно върху трикольора.

Не мислите ли, че това е езически символ?

Не разбира се! Това е традиция, нищо повече.

Кажете нещо за Българите-мюсюлмани и православието?

В България освен православни християни и Българо-мохамедани има и католици, протестанти, тангристи, атеисти и много други. Религията не определя  човека. Важни са произхода и самосъзнанието, а религията всеки си избира сам. България е съвременна културна страна и в нея няма място за религиозен фанатизъм.

Какво мислите за циганите? Те Българи ли са?

Циганите не ни интересуват. За нас те не могат да бъдат Българи, защото по божията воля са се родили цигани, а не Българи. Вие как мислите, ако циганите са Българи, защо им викат цигани?

Какво е да си Българин?

Да си Българин e голяма отговорност, защото не си какъв да е, а наследник на Левски и на Ботев.

Сега живеем бедно и чужденците ни гледат с неуважение, но скоро това ще се промени. Ние сме горд и силен народ. Нашите предци са родени господари и като такива са градили могъща Българска държава, която е подчинила стотици племена и народи. Ние помним това и трябва да възродим Българската империя на кан Кубрат, на кан Аспарух, на кан Крум Страшни, на цар Симеон Велики, на император Иваница, на царете Иван и Асен и на хилядите други загинали за народ и Отечество.

Днес ние не можем да си позволим да бъдем слаби и бедни, жалки и страхливи. Ето защо всеки ден е предизвикателство и борба, в който трябва да се доказваме, че сме достойни наследници на своите деди.

Защо носите униформи?

Униформата придава стегнат вид на хората и тържественост на честванията. Да не искате да поднасяме венци с джапанки или анцузи?!

Вярно, но мислите ли, че с чествания на различни празници ще промените нещо?

Не разбира се, но ако не почитаме паметта на тези, които са дали живота си за България, кой тогава да уважаваме? Те са умрели за всички нас. Ние можем поне да ги помним, иначе не сме националисти, не сме даже Българи. Това ни отличава от лумпените и онези, които са патриоти само на думи.

Имате много изяви, но как се финансирате? И защо другите родолюбиви сдружения се оплакват, че нямат пари, а вие не?

От членски внос и дарения. Всеки може може да го направи, но трябват първо воля, и второ – постоянство. Вярно, че ние не се оплакваме, но това е защото от хленчене полза няма. Иначе и на нас не ни достигат средствата.

Нима няма добри Българи, например търговци или индустриалци, които да съзнават, че като не могат иначе да помогнат, трябва поне материално да подкрепят вашето дело?

Разбира се, че има но повечето са толкова увлечени в личните си работи, че са забравили почти всичко останало. Едни от тях се скъпят, други се боят, трети не се доверяват, а почти всички са обществено пасивни. Те не виждат отдалече дори собствения си интерес и не разбират, че ако сградата на България рухне ще смаже и тях.

А онези Българи, които нямат много пари, те подкрепят ли ви?

Много хора ни подкрепят, но има и такива, които за да се самоизвинят се утешават, че нищо не може да се направи. Други смятат, че положението на Българщината не е толкова тревожно, и че ще се оправи от само себе си, някак си от други или изневиделица. Така тези Българи се самоотстраняват от борбата за уредбата на държавата, оставят я в ръцете на престъпници, а след това се сърдят на самата държава.

Виждам че БНС е най-здравата досегашна инициатива. Как гледате на останалите родолюбиви организации? Имате ли конфликти с тях?

Ние не ги закачаме и никога не бихме посегнали на такава организация. Но нека ви кажа, че ако отнякъде посегнат на нас ще отвърнем по такъв начин, че никой няма да посмее да повтори вече.

Ами тогава какво да правим?

Нашият час скоро ще настъпи, така че събирай хора около себе си. Стани член на БНС, образовай се политически и се бори истински за Родината и Семейството си!

Да, но не всеки има толкова свободно време?

Всеки от нас учи, работи, или и двете. Някой дори са семейни и имат деца. Така че всеки, стига да иска, може да намери половин – един час свободно време. Веднъж месечно да помогнеш е достатъчно. Как мислиш, много ли е?!

Даже мисля, че е твърде малко. И все пак колко души сте?

Няколко милиона, и е въпрос само на време кога ще се съберем!

Не се ли боите, че егоизмът, кариеризмът, безверието и пасивността на повечето хора ще се окажат толкова големи, че няма да успеете да увлечете достатъчно Българи в борбата си?

Преди всичко ние не се боим. Хора които се боят нямат място в БНС. Ако се бояхме нямаше да тръгнем по този път, а с тези усилия щяхме да успеем много по-добре в личния си живот. Не ви ли е ясно още, че чувството на дълг ни води по този път?

Виждам това, но кажете ми как ще преодолеете тези качества в повечето хора?

Егоистите, кариеристите, невярващите и пасивните са били винаги и във всяка страна отначало мнозинство. Но същото това мнозинство не се ли е подчинявало толкова пъти на различни най-противоположни политически течения? Обикновено тези хора се пробуждат, когато ножа опре до кокала или, когато някой с личен пример и подвизи успее да ги увлече. Ето защо старата максима ,,колкото по-зле, толкова по-добре" сега се обръща в наша полза.  А и нима днешния ни пасивен и невярващ народ не е онзи, който извърши чудеса на Шипка, Шейново, Сливница, Дойран?  Нима не е онзи, който даде писменост и култура на цяла Европа?

Каква е всъщност целта ви?

Да създадем модерна държава, в която Българите да живеят добре. Една държава на чистота, ред и спокойствие.

А защо ходите на походи?

Това не е туризъм, а изпитание. Сред природата липсват редица удобства от ежедневието. Там човек се учи да понася несгодите и да не се отказва пред трудностите. Може да разчита единствено на себе си и своите другари. Това възпитава в другарство и взаимопомощ.

Има ли жени при вас?

Да, разбира се.

Идеята за социална справедливост е много силно застъпена в БНС. Някой използват това и ви изкарват комунисти?

Това са глупости! Някой ни изкарват комунисти, а други казват, че сме фашисти. Ние обаче сме Българи, а не германци, италианци или руснаци от 30-те. Клеветят ни, защото казваме истината, и това им пречи.

За нас работник е всеки Български гражданин, който се труди и работи за материалното и духовно благополучие на нацията. Според нас всеки работник може и трябва да бъде поставен и насочен така, че като се заплати неговия труд, той да има добри жилищни и здравни условия, да може да отглежда физически и духовно здраво поколение с национална и професионална цел в живота. Затова ние искаме работа за всеки Българин, справедливо заплащане на неговия труд и непрекъсната работа за подобряване на социалните условия на труд.

Естествено ние сме против интернационализма и т.н. равенство, за което уж се борят социалисти и демократи.

Какво е за вас демокрацията?

Досега от демокрацията сме видели само мръсотия, престъпност, безработица, пенсионери ровещи по кофите, експлоатация, наркотици, корупция, проституция, права за малцинствата, охранени политици, голи обещания и т.н. Това не е нашия идеал за държава! Да не би да е вашия? Демокрацията се изчерпа и нейното време отмина.

Значи вие сте против свободата на словото и искате диктатура?

 Глупости! Свободата  не е запазена марка на демокрацията. Даже напротив. Разполагаме само с привидна свобода, а сме роби на тази корумпирана политическа система. За нас това управление е демократична диктатура на безотговорност и корупция.

Така е, но за промяната трябва време?

Я стига! 45 години ни лъжеха, че ще трябва време, за да построим комунизма. Той се провали и сега строим демокрация. Но повече от 15 години  тя вече е факт, разберете това! На глупостите за ,,времето на преход" ние не вярваме, и затова не желаем да участваме в нов експеримент. Истината е, че само смениха старата матрица с по-шарена.

Въпреки всичко не мислите ли, че днес е по-добре отколкото преди години?

Ако България живееше сама за себе си можеше да се успокояваме, че Българският народ постепенно с времето ще се прочисти от боклуците. Ние обаче преживяваме едно голямо съревнование на нациите и затова сега не се пита дали напредваме или не, а се пита с каква скорост напредваме спрямо другите народи. Това, че днес сме малко по-добре от вчера не ни задоволява, защото ние искаме да постигнем възможно най-бърз напредък, а не просто да се влачим.

Но защо според вас нещата в България не вървят?

Защото забравяме традициите си. Днес не е модерно да си националист. Правим се на европейци, нямаме достойнство и всеки път гласуваме за някой нещастник, макар да знаем, че е мошеник. Станали сме скотове, но не го осъзнаваме. Работим, ядем, серем и това ден след ден. Почивки правим само за някой сериал или тъпо телевизионно шоу. Всеки цапа, лъже и краде. Всеки мрази държавата, съседа или шефа си. На почит са лицемери и мръсници, а достойните и честни хора са за присмех. Никой никого не уважава и всеки се мисли за най-умен. Няма ценности и парите и изгодата са се превърнали в самоцел и религия. При това положение как очаквате да се оправим?

 И до кога ще вървят нещата по този път?

Докато ние сами не изпълним дълга си и не създадем спасителна организация. Тогава в една истинска и водена с жертви борба ще израснат истинските водачи. Няма друг начин за създаване и откриване на водачи освен в борбата. Затова Движението ни трябва да израсне от долу на горе, по пътя на обществената борба.

Добре, но как тези водачи и Съюза ще променят живота към по-добро?

БНС създава и втълпява сред Българите един нов общобългарски мироглед и от този мироглед ще се яви след време като логична последица едно спасително управление, което ще развие силите на Българската нация. Борбата днес е този здрав мироглед да обхваща все по-голяма част от обществото ни. Това е пътя, който трябва да извървим.

Обявявате война на толкова противници, които разполагат с много пари и влияние, а сами търсите само чисти средства и не разчитате на чужда помощ. Това е добре, но питам се кой ще е с вас и ще успеете ли?

Най-лесна е позицията на ,,благоразумния гражданин", който винаги само пита, но никога не се хваща да свърши нещо. Той е критик и скептик. Той вижда доброто, но е убеден, че то няма да победи. И в повечето случай е прав. Но кажете ми, този ,,благоразумен гражданин" направил ли е досега в историята на който и да е народ нещо знаменито?

Вярно, знаем че нито Левски, нито Ботев, нито Раковски, заедно с всичките ни революционери и народни будители не са били от ,,благоразумните граждани" и са ги смятали за луди глави, чудаци, или просто нехранимайковци. Но въпроса ми беше кой ще бъде с вас и ще успеете ли?

При нас идват обикновени хора, на които им е писнало и искат да променят живота си. Ние не ги делим  на отбори, според музиката, която слушат, по възраст, религия, образование или професията им. Важното е да са патриоти и да го показват не само на думи или на две ракии.

А Левски, Раковски, Бенковски и другите наши борци, ако ги бяхте попитали ще успеят ли, какво щяха да ви отговорят? Една шепа хора поведоха борбата срещу цяла империя, а народът за който се бореха беше неук, подтиснат и почти заспал. И все пак те победиха!

Но времената сега са други.

Така е, нашите национални герой направиха невъзможното възможно. Сега ние имаме 5 000 000 грамотни Българи, имаме своя държава и свобода за, която те само мечтаеха. Какво правим ние сега? Нашата днешна задача би била за тях по-лесна от детска игра.
Представете си, че тези великани дойдеха между нас, а вие им зададяхте въпроса ще спечелят ли борбата?

Добре, но тях ги няма днес.

Днес има други. Българският народ не се е променил. Кръвта и дарбата му са същите. Ние сме само временно упоени, замаяни. Всеки вижда днес, че Левски и Караджата са великани, но съвременниците им са ги смятали за авантюристи. Почти никой не е вярвал, че те ще успеят. И успехът им наистина не е за вярване. Така е и днес, но който не вярва сега, ще повярва по-късно.

А защо да вярваме точно на вас?

Ами не ни вярвайте. Ние не сме политици и не се натискаме за вашия глас. Не ви обещаваме нищо. До нашите идей са стигнали сами по свой път много и много Българи, а в БНС ни събира борбата.

Не мислите ли, че сте много крайни?

Съвсем не. Крайни са онези, които съсипват страната ни. Онези, които живеят на наш гръб и ни превръщат в просяци – те са крайни. Ние никого не сме ограбили, просто искаме да оцелеем и да живеем нормално. В името на това сме готови на всичко.

Какво е за вас България?

България не е просто дума. Това са нашите планини, езерата, реките, морето. Това е земята, напоена с кръвта на дедите ни. Част от нас и България са детските ни спомени, нашите приятели, родителите и семействата ни. България е нашата единствена Родина, и ако не искаме да загубим всичко това трябва да се борим за него.

Много хора казват ,,готов съм да умра за България". Вие готови ли сте?

Стига гръмки приказки! Ние обичаме и уважаваме живота. Не искаме никой да умира. Да умреш е лесно, по трудно е да живееш и да отстояваш идеите си. Така че живейте и се борете. Още е рано да се мре.

Какво искате всъщност?

Това, което искат всички нормални хора – хубав дом, чисти улици, добре платена работа, много деца, спокойствие. Искаме да бъдем весели и усмихнати, а не смазани от живота. Искаме силна и независима държава, която да се грижи за своите граждани. Всичко това ние наричаме БЪЛГАРОКРАЦИЯ – власт на Българския национален интерес. Убедени сме, че заедно имаме по-големи шансове да постигнем това.

Убедихте ме и от всичко казано съм много доволен, но въпреки това няма да успеем. Това което искате е невъзможно.

Първо, няма невъзможни неща. И второ, за всеки е ясно, че с тези продажни политици сме 100 % обречени. Страната ни загива и ние с нея. Като бездействаме това няма да се промени. Ето защо сме длъжни да опитаме.

Как мога да стана член на БНС?

Трябва да дойдеш до щаба на Организацията, за да се запознаем. Ако обаче нямаш възможност, напиши писмо или се обади по телефона. Ние ще се свържем с теб.


Hatshepsut

БНС - Спортна Организация


Шишман

Имам въпрос : съществува ли още тази организация ? От доста време не се е чувало нищо за тях.