• Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up.
 
Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up.

09 July 2020, 23:31:18

Login with username, password and session length

Top Posters

Hatshepsut
10933 Posts

Шишман
2597 Posts

Panzerfaust
448 Posts

Лина
427 Posts

Theme Select

thumbnail
Members
Stats
  • Total Posts: 15841
  • Total Topics: 1262
  • Online Today: 46
  • Online Ever: 420
  • (13 January 2020, 09:02:13)
Users Online
Users: 0
Guests: 17
Total: 17

Грозни страни на национализма

Started by Шишман, 26 May 2020, 17:06:41

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Шишман

Quote from: Long time ago on 29 May 2020, 10:12:16Има сериозни хора, които продължават да изследват историята и вярата ни и според някои от тях, точно поради това насилие впоследствие народът ни изпада под робство и зависимости, втория път особено дълго. И до 9 век по нашите земи е имало християни, в първи век още апостол Андрей е донесъл вярата в Христа.
Изследват друг път - лъжат като цигани. То и насилие почти не е имало. Ако е имало е оправдано. Ако можеш да ми обясниш как това покръстване е допринесло да паднем под турско робство - ще е добре.
Обаче темата е за друго.

Long time ago

29 May 2020, 10:25:32 #31 Last Edit: 29 May 2020, 10:28:22 by Long time ago
Аргументите са такива,че новоповярвал човек да издава толкова смъртни присъди на цели родове...
Като прочетох това си помислих:можело е доживотни, като са заплашвали властта и е имало бунтове и т.н.

Аргументи са,че християнството идващо от Гърция не е истинско и затова са се противили немалко хора. А пък хора, които не вярват нямат нито разбиране нито дълбочина за истинността на вярата. Те за какво да се бунтуват?
-------
Разбира се аз не съм историк, нито ще бъда. Отдавна спрях да чета история, която всеки както си иска обогатява или осакатява.

Но всяко нещо се случва с причина.

Древните времена не са като сегашните, това е ясно. Войните са били чести, така се е живеело понякога дълго време.

Но човек може винаги да размишлява и да търси отговори и изясняване за каквото и да е. Бих казал,че е задължително.

Шишман

29 May 2020, 10:36:45 #32 Last Edit: 29 May 2020, 10:56:32 by Шишман
Quote from: Long time ago on 29 May 2020, 10:25:32Аргументите са такива,че новоповярвал човек да издава толкова смъртни присъди на цели родове...
Като прочетох това си помислих:можело е доживотни

Не знам дали знаеш, но по онова време е нямало доживотни присъди :mad:
Quote from: Long time ago on 29 May 2020, 10:25:32Аргументи са,че християнството идващо от Гърция не е истинско
-------

Смешно

Long time ago

29 May 2020, 10:56:37 #33 Last Edit: 29 May 2020, 11:04:10 by Long time ago
Вървя сам с Бога. Не членувам никъде, нито пастори или свещеници ми са началници. Ходил съм допреди време, допреди десетина години, слушах, четях, слушах-четях -сравнявах с Библията и откакто започнаха да се награждават политици и свещеници или пастори заедно, и разбрах,че мястото ми не е там. Сравни живота на апостолите с живота на сегашните вярващи и ще видиш колко е променена чистотата на вярата.
Един ден като застанем пред Бога ще видим кой как се е представил в земния живот.

Християнството като стигнало до Гърция, гърците го превърнали във философия.
Когато стигнало до Рим, римляните го направили институция.
Когато отишло в америка, там направили от него бизнес.

А то не е нито едно от трите.
----------------------------------------
Не съм сигурен,че ти знаеш какви присъди е имало в древните времена.


Шишман

Няма да коментирам писанията на човека-безумец над мене.
 Сега по темата.
Една от грозните истини за национализма ни е че националистите ни вървят обратно на народната ни култура, обичаи и светоглед.

Long time ago

Човека над мене има препирлив дух. Да поработи над това. Да остави за малко хватките  :muscle:
И да не забравя,че не е най-умния на света  :hi-3:

FELDMARSCHALL

Той Мишока италианец няма да се промени никога, това е ясно. Набор е на Стоичков, така че е отдавна оформена по своеобразен начин личност. :judge:
Не спря да си го мери години наред, с когото му падне и после се учудваше защо е натрупал толкова врагове и изял толкова банове, навсякъде където е писал. :whistle:
Като се регистрирах преди месец тук, не бях контактувал с него близо 5 години и си мислех, че нещо в него се е променило и че след като е с перманентен бан в стария форум, тук все пак ще се държи малко по-различно и ще внимава. Уви, същия провокативен стил и маниери на поведение, с които го познаваме, даже нещата са се влошили още повече. И разбира се той не вижда у себе си нито една грозна черта на национализма, винаги другите бъркат, а той е най-праведния. :laugh:

Шишман

FELDMARSCHALL ако ти и подобните ти бяхте прави, защо нямате никаква организация , даже от 3-а човека. Между другото човека е член на секта, но лъже че не е. Във Фейсбук го усетиха и го захапаха и направиха на нищо. Опитвам се да ти кажа на чия страна си застанал.

Лина

Не мога да разбера какъв е смисъла да напишеш нещо неистинско и безсмислено като аргумент? :rolleyes:
Значи ти си човека, който не уважава българските народни вярвания и обичаи, не националистите.
Нямало група от 3-ма човека, че за какво ти е, трябват ти за белот ли? Има милиони, все още сме милиони, не е нужно да са обединени в партия или дори културна организация, това са тотални глупости.
---------------
Ти също си част от секта, нали знаеш?

Липсват ми страх и слабохарактерност иначе и аз щях да се присъединя.Шишман
Quote from: Лина on 29 May 2020, 20:52:04Нямало група от 3-ма човека, че за какво ти е, трябват ти за белот ли? Има милиони, все още сме милиони, не е нужно да са обединени в партия или дори културна организация, това са тотални глупости.
Tука  изби рибата - голяма си !
---------------

Quote from: Лина on 29 May 2020, 20:52:04Ти също си част от секта, нали знаеш?


Дали въобще знаеш, какво е секта ?

FELDMARSCHALL

Quote from: Шишман on 29 May 2020, 17:16:06Между другото човека е член на секта, но лъже че не е. Във Фейсбук го усетиха и го захапаха и направиха на нищо. Опитвам се да ти кажа на чия страна си застанал.
За кой човек говориш ? Аз не членувам никъде в момента нито в партия нито в НПО, нито в сдружения/движения и т.н.! Иначе знам за един доказан сектант Дориян Александров китайофила. :judge:

Шишман

Quote from: FELDMARSCHALL on 29 May 2020, 23:50:51За кой човек говориш ? Аз не членувам никъде в момента нито в партия нито в НПО, нито в сдружения/движения и т.н.! Иначе знам за един доказан сектант Дориян Александров китайофила. :judge:
Не говорех за тебе, а за друг човек - сети се сам.

FELDMARSCHALL

Не се сещам. Ако говориш за Боян Расате, бил съм член на БНС само половин година през 2008ма. :laugh:

Шишман

Quote from: FELDMARSCHALL on 30 May 2020, 12:18:51Не се сещам. Ако говориш за Боян Расате, бил съм член на БНС само половин година през 2008ма. :laugh:
Не бе член на форума  дълго име на латинеца - няма значение, той и знае. Защо само 6м. си бил в БНС, какво стана?

Лина

Quote from: Шишман on 28 May 2020, 09:51:34Да те попитам, ама няма да ми отговориш: кои точно обичаи, кажи поне един от тях ?
Ако беше по-начетена , щеше да знаеш че обичаите и културата на даден народ , някога са идвали от религията и са били свързани с нея.

Не, не идват от религията. След падането под турско робство хората са приели тази религия като щит срещу нашествениците и са я адаптирали към традициите и обичаите си.
Преди това не се знае колко са се занимавали с нея.
Нравите и обичайте са твърде много за да мога да ти ги изброя тука и наистина би се наложило да посетя регионалната библиотека, за да направя пълен списък. Традициите и вярванията са обхващали всеки аспект от живота на обикновения българин: наричанията за новороденото, сватбените традиции, шевиците и тяхното значение, шарките на чергите и тяхното значение, познаването на годината по конкретен ден, обичай е дори събирането на билки по Еньовден, от коя страна ще си носиш китката, обредните хлябове, различните вярвания които дори определят как да се прави градеж на дом ... не мога да се сетя за всичко сега.  Живота на българите не е било нищо друго освен наниз от обичаи и вярвания, традиции, които са се различавали от тези на другите хора. Предполагам, че както сега и преди българите са били все скептици и  не са харесвали промените по тази причина религията се е адаптирала твърде бавно съм живота им.
Agree Agree x 1 View List