• Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up.
 
Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up.

09 July 2020, 23:19:24

Login with username, password and session length

Top Posters

Hatshepsut
10933 Posts

Шишман
2597 Posts

Panzerfaust
448 Posts

Лина
427 Posts

Theme Select

thumbnail
Members
Stats
  • Total Posts: 15841
  • Total Topics: 1262
  • Online Today: 46
  • Online Ever: 420
  • (13 January 2020, 09:02:13)
Users Online
Users: 1
Guests: 23
Total: 24

Нео-либералната западна демокрация

Started by Шишман, 30 April 2020, 10:42:12

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Шишман

Няма такава тема, а ето че идва краят и на това зло.
За това пускам и тема по въпроса.
________________________________________________

Явор Дачков

Дейвид Гудхарт: "Франция притежава само един завод за производство на дихателните апарати, докато Великобритания има само един производител на ваксини на своя територия. Затова осъзнаваме един от основните недостатъци на прекомерно свободната търговия: липсата на национална икономическа устойчивост в момент, в който кризата прекъсва международната производствена верига. В края на кризата всички ще искат да увеличат съпротивителните си сили. Императивът за автономия в основните сектори ще се осъзнае по-силно. И нямам предвид само само дихателните апарати и ваксините.
Трябва да използваме възможността да направим пауза в живота си и равносметка на това, което наистина е важно. Да се надавяме, че това изпитание ще ни накара да стъпим по-здраво в реалния живот и да престанем да презираме стремежите на нашите сънародници, които имат "обикновена" и често несигурна работа. В крайна сметка е време да преосмислим представата си за добър живот!"

Шишман

Явор Дачков

Много добро! Почитател съм на този тип политици, които отдавна изчезнаха от активния живот. Шевенман: "Либералната глобализация приключи. Вървим към геополитическо преструктуриране на капитализма. Утрешният свят ще се организира около два полюса, САЩ и Китай. Търговската и технологична война между САЩ и Китай беше началото на този нов свят, но кризата дойде оттам, откъдето не я очаквахме. Тази световна пандемия е фундаментален разрив в нашата история, толкова голям, колкото рухването на комунизма през 1989-1991 г. Утрешният свят ще се организира около два полюса, САЩ и Китай. Китай ще се насочи към вътрешния си пазар. Що се отнася до САЩ, те или ще упорстват в своя унилатерализъм, имам предвид екстратериториалността на американското право и политиката им на едностранно облагане с данъци, или ще се върнат към политиката на балансиран съюз с Европа. Въпросът е дали Европа ще намери мястото си в новия свят. Във всеки случай Европа ще може да го направи, само ако се разпростира до Русия и обедини всичките си сили. Голямата Европа, за която призоваваше която генерал Дьо Гол, представлява все пак 700 млн. жители."

Шишман

Yavor Dachkov

Матю Еверт: "Неотдавна главният американски хирург Джеръм Пауъл обяви, че целевата група по коронавируса се отказва от модела за прогнозиране на разпространението на коронавируса, който предлагат Бил Гейтс и СЗО, и вече ще работят с реални данни. Той заяви също, че вземайки предвид новите данни за епидемията, някои от предприятията ще могат да започнат работа още през май, а останалите през юни. Това беше глътка свеж въздух за много хора, които вече бяха започнали да губят надежда, че разумът ще надделее в световната политика. В сравнение с реалността, моделът, финансиран от СЗО и Гейтс, който налагаше пълно спиране на глобалната икономика, започна да се руши, като къща от карти. Изявлението на Пауъл откри пътя за по-широка дискусия за природата на човешкия разум и за начина, по който олигархията успя да подкопае националните държави през последните 50 години, използвайки проста техника, с която подмени реалното творческо мислене с безумното компютърно моделиране."

Шишман

Явор Дачков

Пьотр Акопов: "Да се спори с прогресивните европейци е безполезно, както е безполезно и да им се напомня, че разликите между Източна и Западна Европа имат хилядолетна история. По-добре е да защитаваш своите традиции и своя народ, а не да спориш. Нека джендърите да си живеят в своя въображаем свят. Свят, който е без бъдеще, защото не възпроизвежда потомство. При това, не е необходимо да бъдеш унгарец-католик или православен руснак, за да разбереш нещо съвсем просто, че не е възможно да промениш пола си. Можеш да пиеш таблетки, да правиш операции, да ходиш на психолог, но дадения ти при раждането пол няма да се промени от това. Той ще бъде само осакатен, какъвто ще бъде и народът, повярвал на тази идиотщина. ,,Грозното убива", казваше Достоевски. Но в дадения случай вярващите в промяната на пола атеисти ще ги убие и елементарната антинаучност на такава промяна. И това ще бъдат не ,,Тъмните векове", не Средновековието, а това, което сега пропагандират аморалните и неграмотни идеолози на джендърното многообразие."