• Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up.
 
Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up.

03 July 2020, 22:16:32

Login with username, password and session length

Top Posters

Hatshepsut
10906 Posts

Шишман
2546 Posts

Panzerfaust
440 Posts

Лина
417 Posts

Theme Select

thumbnail
Members
Stats
  • Total Posts: 15749
  • Total Topics: 1262
  • Online Today: 36
  • Online Ever: 420
  • (13 January 2020, 09:02:13)
Users Online
Users: 1
Guests: 29
Total: 30

Бoйко Борисов

Started by Шишман, 19 April 2020, 18:39:02

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Long time ago

29 June 2020, 09:24:57 #105 Last Edit: 29 June 2020, 09:40:22 by Long time ago
Quote from: Шишман on 28 June 2020, 17:44:33Ми явно върши работа, понеже пак ще бъде избран. Вие анархо-революционерите и соросоидите, трябва да знаете че няма да докопате скоро власт.Свиквайте.
Анархията е сега. Всеки втори министър и зам.министър с далаверка ама яка, че яка. Няма наказания, само да върнели парите-дали и тях върнаха? Като че ли управляват детска градина и са крали играчки.
Къщи за тъщи, крали като невидяли и няма заведени даже наказателни дела. това ако не е анархия кое е? Крепиш анархията яко.

Доброто е,че народът в ядрото си е честен и добродетелен.
Ако народът масово я удари през просото както властта, тогава жална ни майка България.

Шишман

Quote from: Long time ago on 29 June 2020, 09:24:57Доброто е,че народът в ядрото си е честен и добродетелен.
Ако народът масово я удари през просото както властта, тогава жална ни майка България.
Бе остави народа и си гледай соросоизма и анархизма.

Long time ago

Част съм от народа и не възхвалявам като тебе изпечени лъжци   :wink:

Шишман

Quote from: Long time ago on 29 June 2020, 09:56:12Част съм от народа и не възхвалявам като тебе изпечени лъжци   :wink:
От кой народ ?

FELDMARSCHALL

30 June 2020, 00:06:48 #109 Last Edit: 30 June 2020, 00:10:35 by FELDMARSCHALL
Quote from: Long time ago on 29 June 2020, 09:12:43"Мъртвите души" съмняваш ли се,че са винаги на страната на първия?
При 6 млн. гласоподаватели и при 35 % гласуващи, къде го виждаш тоя милион за герб? Милион бяха само 2009г. реално.
Вярваш на проф. Константинов ли?  :lol: След 2013 стана пълен мишмаш, масови фалшиви протоколи,лъжи в процентите, много бързо забравихте.

Бай Ганьо е на власт отдавна, ако наричаш народа си бай Ганьо това е вече отделна тема, която няма да коментирам, понеже не съм съгласен.
Пак говориш глупости колкото да не заспиш. През 2009г. гласовете за ГЕРБ са 1 678 641 (1 милион и 678 хиляди), ако трябва да ти го кажа точно. През следващите години печелят около 1.1млн. гласа при прогресиращо намаляващо население. Относно фалшификациите, на всички избори всеки обвинява другия, че е купувал гласове и накрая курец. Да не говорим за партиите НЕвлезли в парламента, които винаги твърдят как били ощетени (макар някои от тях да са имали представители в комисиите), партии с 5хил. гласа твърдяха, че са имали 200хил. и всеки е ощетен даже Йоло Денев, който също твърди че печели по 2млн. гласа, но са му фалшифицирали гласовете. И на него ли вярваш ? Жалко е ако падаш до такова ниско равнище на елементарно и наивно мислене. Ако действително НЕ признаваш дадени избори за легитимни, просто бойкотираш и НЕ влизаш демонстративно в парламента, това никой не го прави, нито БСП когато губеше избори нито останалите - накрая всички признават изборите и се заклеват като депутати в парламента, значи само прикзват колкото да не заспят и да си поддържат електората. Умело избягна от въпроса ми за страни от Западна Европа с под 50% активност, където наистина има партии управлявали през годините с около 10% вот от всички гласоподаватели, те легитимни ли са и ако не, защо народите им не излизат на протести, че са избрани само с 10% от общия електорат ? Като гледам това не им пречи да имат висок стандарт на живот. Просто хората са аполитични както казах и си гледат кариерата и професионалното развитие, а не политиканстват в местната кръчма как "едикой си ще оправи нещата" с магическа пръчка. При нас явно това е манталитет от столетия. За Бай Ганьо няма какво да се сърдиш. Обиколи, който и да е по-голям град около блоковете за да видиш каква КОЧИНА, мръсотия и мизерия е и то на места, където не живее и 1 циганин. Обиколи и огледай отвън дворовете на произволно избрани къщи в градове и села за да видиш в повечето от тях същата кочина, мизерия и мръсотия. Държавата и общината ли са виновни, когато си изхвърляш боклука и фасовете през балкона вместо да отидеш до контейнерите ? Държавата и общината ли трябва да ти изчистят личния ти двор или това е твоя отговорност ? Подобно нещо съм виждал само в Румъния, което всъщност показва и защо сме на последните 2 места в ЕС по всички класации, не само по доходи.
Както казах вече българчето никога не иска да се погледне в огледалото и да поеме отговорност за неща, които са негова грижа, не на държавата/общината или някой друг, който да му свърши несвършената от него работа. Когато си отговориш къде се корени проблемът ще си отговориш и защо сме на това дередже, а не да ставаш поредния мрънкалник от кръчмата, който се оплаква навред и обвинява властта за собствените си недостатъци и несполуки.

П.П. Гласовете за ГЕРБ 2009г. са около 27-28% от всички гласоподователи и то при неизчистени над половин милион тогава мъртви души. Едва през 2013г. преди изборите актуализираха списъците.

Шишман

Quote from: FELDMARSCHALL on 30 June 2020, 00:06:48Пак говориш глупости колкото да не заспиш.
3а туй и не му чета мненията.

Long time ago

30 June 2020, 10:10:32 #111 Last Edit: 30 June 2020, 10:44:53 by Long time ago
Quote from: FELDMARSCHALL on 30 June 2020, 00:06:48Жалко е ако падаш до такова ниско равнище на елементарно и наивно мислене. Ако действително НЕ признаваш дадени избори за легитимни, просто бойкотираш и НЕ влизаш демонстративно в парламента, това никой не го прави, нито БСП когато губеше избори нито останалите - накрая всички признават изборите и се заклеват като депутати в парламента, значи само прикзват колкото да не заспят и да си поддържат електората. Умело избягна от въпроса ми за страни от Западна Европа с под 50% активност, където наистина има партии управлявали през годините с около 10% вот от всички гласоподаватели, те легитимни ли са и ако не, защо народите им не излизат на протести, че са избрани само с 10% от общия електорат ? Като гледам това не им пречи да имат висок стандарт на живот.
Значи верно съм казал,че управляват с 10 % герб? Тогава какво се дразниш, че ме изкарваш,че си хвърлям фасовете и боклука през терасата?  :huh: За запада малко ме вълнува,че не протестирали ако ги управляват с 10 % спечелили? Тяхна си работа.

За сведение всяка пролет излизам пред блока, в обхвата на входа и събирам по няколко торби с всякакви боклуци, занасям ги и ги изхвърлям до контейнерите. Така учих и малкия ми син. Не пуша от 5 години, съответно и фасове не хвърлям И преди това не хвърлях, има къде да се гаси цигара и изхвърли. Не се нахвърлям върху хората да ги соча с пръст и да им нареждам - ти си такъв и онакъв.Ако искам да кажа нещо на някого изобличително има си начин това да е внимателно и да има ефект. И това не се учи в училище.

Ако няма с кого да се дърлиш, сгрешил си човека.  :judge:

Long time ago

Quote from: Шишман on 30 June 2020, 09:54:273а туй и не му чета мненията.
Чети мнения само на живеещи в Италия и ще прокопсаш.  :lol:

Long time ago

30 June 2020, 10:15:11 #113 Last Edit: 30 June 2020, 10:17:23 by Long time ago
Легалност и легитимност
/юридическо пояснение/
След 2013 г. броят на гласуващите рязко намаля.
Не само на последните избори за т. нар. Европейски парламент повече от две трети от гражданите на България отказаха да гласуват.
Сега – на местните т. нар. избори, както се очертава на много места избирателната НЕактивност достига и дори надминава 75 %.
Като поведение този отказ по същество не е нищо друго освен проява на гражданско неподчинение като протест във формата на бойкот.
(Етимологията на термина произтича и е свързан с името на Чарлз Бойкот, с чиято история при интерес и желание всеки би могъл да се запознае.).
От ,,Гражданско неподчинение" на Хенри Дейвид Торо и след такива като "бойкот" в различни страни, няма случай за проява на движение в такава форма, което по-рано или по-късно да не е постигнало успех и се увенчае с победа! Според Х.Д.Торо, всеки гражданин е в правото си да не изпълнява нарежданията на властимащите, ако те са несправедливи.
Защото не е достатъчна само легалността на изборите, а трябва да се отчита и легитимността на онези, които са избрани да упражняват властта.
Легитимността и легалността са две различни качества на властта.
Легалността е нейната законност само във формалноправен смисъл.
Легитимността произтича не от официалните закони и актове, а от общественото одобрение и приемливост, които държавното управление поражда в управляваните.
Легитимността е едно от необходимите условия за стабилна държавна власт.
От съществено значение за легитимността е принципа за суверенитета.
Една власт и нейното упражняване са легитимни, когато те са в съответствие с представите за право и справедливост, основани на морални ценности и норми, признати изцяло в човешкото общество.
В една демокрация властта е тогава легитимна, когато произхожда от народа и е упражнявана в съответствие с преобладаващата народна воля.
Затова при заявеното от гражданите с право на глас участие в проведените избори, резултатът от тях може да е легален, но не и ,,избраните" - легитимни.
---------------------------------------------
Бойкот - организирана изолация
Произход на думата
Бойкотът е форма на гражданско неподчинение и протест, представляваща масов отказ от свободно избираемо действие, най–често отказ от продукти и услуги.
Използва се от привържениците на ненасилие.
Думата ,,бойкот" навлиза в английския език по името на Чарлз Бойкот (на английски: Charles Boycott), капитан от британската армия, който управлява като наместник ирландското имение на граф Ърн (на английски: Earl Erne).
Поради слабата реколта през 1880 г. местните отправят молба към Бойкот да намали данъците им, но той не само че не ги намалява, но ги заплашва, че ще ги прогони от земите, които обработват.
На 19 септември в своя реч пред арендаторите ирландският политически лидер Чарлз Стюарт Парнел заклеймява Бойкот, но вместо към отмъщение и насилие призовава хората от околността да поставят наместника в изолация.
Въпреки че преживяват кратковременни финансови затруднения, селяните престават да обработват земите, да работят в имението, да носят пощата и да търгуват с Бойкот.
Да приберат реколтата се съгласяват петдесет човека от съседни графства, като за ескорта и отбраната им от местните жители са наети хиляда полицаи и войници, въпреки факта, че нито той, нито работниците са заплашени от саморазправа.
Нещо повече, охраната струва на наместника повече от цената на прибраната реколта.
След жътвата бойкотът на местните продължава; името на наместника вече започва да придобива преносен смисъл:
В публикация на вестник ,,Таймс" от ноември 1880 думата ,,бойкот" вече се изпозва като термин за организирана изолация.
В броя от 20 ноември 1880 същият вестник използва думата като глагол (to boycott): "Хората от Ню Палас са твърдо решени да ги бойкотират и отказват да им доставят храни и напитки."
В съобщение от 13 декември 1880 вестник ,,Дейли Нюз" пише: "Вече и най-решителните отстъпват пред страха да бъдат бойкотирани."
До януари 1881 г. думата вече се използва и фигуративно: ,,Майката природа се надига.... Тя бойкотира Лондон от Кю до Майл Енд."
Междувременно, на 1 декември 1880 г., капитан Бойкот се вижда принуден да напусне поста си и да се завърне в Лондон със семейството си.

Шишман

Quote from: Long time ago on 30 June 2020, 10:11:41Чети мнения само на живеещи в Италия и ще прокопсаш.  :lol:
Не мисля че можеш да ми нареждаш ? Тия чаршафи без смисъл не смятам да ги чета.

Long time ago

Quote from: Шишман on 30 June 2020, 14:16:12Не мисля че можеш да ми нареждаш ? Тия чаршафи без смисъл не смятам да ги чета.
Ти се разпореждаш често, не аз.
Много ясно че не четеш, ти си по говоренето и писането, не си по четенето.  :smile-1:

Шишман

Quote from: Long time ago on 30 June 2020, 15:54:10Ти се разпореждаш често, не аз.
Много ясно че не четеш, ти си по говоренето и писането, не си по четенето.  :smile-1:
Не се сърди, ама пишеш глупости, а и лъжи и не мисля да губя време да ги чета.

FELDMARSCHALL

Впрочем за Италия, мръсотията и кочината, за която споменах вече у нас я има също особено в покрайнините на по-големите градове, където живеят главно имигранти. Отделно разделението на Южна и Северна Италия, южната част мисля че по манталитет хората не се различават особено от придошлите имигранти от Северна Африка и арабските страни. Северната част на страната обаче е именно тази, която дърпа цялата страна напред и си мисля че ако бяха две различни държави то Южна Италия не би се различава много от България и Румъния по стандарт на живот и всички други показатели.
П.П. На чаршафите на индивидуалиста и аз не смятам да отговарям, каквото исках да кажа го казах съвсем ясно и точно. Който разбрал, разбрал... нали сме демокрация и всеки има право на своя позиция и мнение и да си живее в собствените заблуди. :judge:

Шишман

Quote from: FELDMARSCHALL on 30 June 2020, 22:25:08Впрочем за Италия, мръсотията и кочината, за която споменах вече у нас я има също особено в покрайнините на по-големите градове, където живеят главно имигранти. Отделно разделението на Южна и Северна Италия, южната част мисля че по манталитет хората не се различават особено от придошлите имигранти от Северна Африка и арабските страни. Северната част на страната обаче е именно тази, която дърпа цялата страна напред и си мисля че ако бяха две различни държави то Южна Италия не би се различава много от България и Румъния по стандарт на живот и всички други показатели.
То тая тема е малко дълга.На  момента макар да са една държава там живеят като у нас или малко по-добре, но малко.

Quote from: FELDMARSCHALL on 30 June 2020, 22:25:08П.П. На чаршафите на индивидуалиста и аз не смятам да отговарям, каквото исках да кажа го казах съвсем ясно и точно. Който разбрал, разбрал... нали сме демокрация и всеки има право на своя позиция и мнение и да си живее в собствените заблуди. :judge:
Дълги и  често без смисъл

Long time ago

01 July 2020, 11:30:26 #119 Last Edit: 01 July 2020, 11:37:40 by Long time ago
Само,че посочените чаршафи са на юристи, не са мои. И изобщо даже не са и чаршафи. Можете да четете всякакви глупости, но нещо интересно - не искате. нали е противоположно мнение? Не се учудвам,че Шишман е станал симпатизант на Борисов. Сигурно му харесва как се кара на хората от началото на вируса. Подиграва се на кой ли не. Той е най-умния и най-добрия. Важничи като петел сред кокошките.
Досущ като Шишман във форума е. И нали е бабаит - Шишман се впечатлил.

Кой да чете, важното е да се изкажете  :lol:

Не обичам дългите постове, освен ако не смятам нещо за много важно.