• Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up.
 
Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up.

17 May 2021, 13:01:00

Login with username, password and session length

Top Posters

Hatshepsut
12803 Posts

Шишман
5006 Posts

Panzerfaust
805 Posts

Лина
716 Posts

sekirata
263 Posts

Theme Selector





Members
Stats
  • Total Posts: 21261
  • Total Topics: 1334
  • Online Today: 76
  • Online Ever: 420
  • (13 January 2020, 09:02:13)
Users Online
Users: 2
Guests: 35
Total: 37

Корона вирусът

Started by Шишман, 11 March 2020, 22:26:19

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Ваксинирахте ли се срещу корона-вируса?

НЕ, и нямам такова намерение
0 (0%)
Не, но ще се ваксинирам
0 (0%)
Колебая се
2 (33.3%)
ДА, с ваксината на Пфайзер
2 (33.3%)
ДА, с ваксината на Модерна
0 (0%)
ДА, с ваксината на АстраЗенека
0 (0%)
ДА, с ваксината на Янсен
0 (0%)
ДА, с руска ваксина
0 (0%)
ДА, с китайска ваксина
0 (0%)
ДА, с друга ваксина
0 (0%)
Ще се ваксинирам, само ако стане задължителна и няма друг начин.
2 (33.3%)

Total Members Voted: 6

Panzerfaust

Аз също съм на мнение, че генерално погледнато, Мангъров излезе прав.

Шишман

Quote from: Panzerfaust on 22 July 2020, 12:51:08Аз също съм на мнение, че генерално погледнато, Мангъров излезе прав.
Не мисля че тоя луд има право.

FELDMARSCHALL

22 July 2020, 17:57:43 #167 Last Edit: 22 July 2020, 18:15:58 by FELDMARSCHALL
Амбициозният кретен Мангъров (питайте негови колеги още от края на 90те защо така са го наричали) може да е прав за себе си, но не и генерално. По неговата логика трябва ли умишлено да се заразяваме със всеки нововъзникнал вирус, че една част от населението да придобиела имунитет ? А и нали вирусите се видоизменят (което важи и за короната), така излиза че имунитета ти (ако оцелееш) е единствено за конкретен щам на дадения вирус и нищо повече. Да не говорим, че случаите на повторно заразяване с коронавирус са много, няма досега научно доказателство че се придобива траен имунитет срещу коронавируса и шанса да те повтори и потрети не е никак малък. За малко неща съм на едно мнение с Мишока, но тук той е напълно прав, да не говорим че живеейки в Италия той е видял свои приятели/познати, които са се разболели от вируса и колко сериозно протича ако не се вземат мерки (не знам дали спомена дали има познати от неговото обкръжение, които са починали). Понякога личното наблюдение на човека е най-силното нещо, което може да те убеди в съществуването на опасност. Затова вероятно при повечето хора докато не се разболее някой близък/приятел/познат винаги ще гледа на нещата с пренебрежение. Гледам и оня нарцисист малоумник Пламен Пасков какви псевдо-научни дитирамби лее в социалните мрежи как едва ли не трябвало всеки починал да се реже на парчета, че да се установило от какво точно е починал, но не казва защо в любимата му Русия НЕ вярват на тези твърдения и още по-любимия му Путин след известно колебание през март наложи още по-крути мерки дори от тези в Италия, Испания или САЩ. Защо Путин не реагира като Лукашенко да каже, че това е обикновено грипче и конспирация на евреите/Бил Гейтс ? Впрочем лично Путин беше пратил разследващи журналисти от държавната телевизия да снимат евентуален масов гроб около Минск на починали от вируса още през април, но беларуските милиционери бързо ги изгониха и сега се разполага само със сателитни снимки, което няма как да даде подробна картина на мястото.

Шишман

22 July 2020, 19:01:37 #168 Last Edit: 22 July 2020, 19:03:47 by Шишман
Quote from: FELDMARSCHALL on 22 July 2020, 17:57:43За малко неща съм на едно мнение с Мишока, но тук той е напълно прав
Това ти е грешката. Седя зад твърденията си и съм ги проучвал нещата за да твърдя че нещо е така. На практика няма нещо , което да не е както съм го казал. А съм експериментирал уменията ми тука на бойното поле. Поставям и задача - цел почти невъзможна за постигане и я постигам. Правил съм експерименти и с детето и резултатите са наистина големи.

Quote from: FELDMARSCHALL on 22 July 2020, 17:57:43да не говорим че живеейки в Италия той е видял свои приятели/познати, които са се разболели от вируса и колко сериозно протича ако не се вземат мерки (не знам дали спомена дали има познати от неговото обкръжение, които са починали).
 
Ми жена ми работеше тука при една жена: много хубава и лека работа, но коронавируса я уби, както и брат и близнак - лекар, твърдящ че вируса е безопасен. Друг един едвам оцеля и т.н.

FELDMARSCHALL

А на каква възраст бяха починалите и знаеш ли дали са имали някакви придружаващи хронични заболявания ?

Panzerfaust

Quote from: FELDMARSCHALL on 22 July 2020, 17:57:43По неговата логика трябва ли умишлено да се заразяваме със всеки нововъзникнал вирус, че една част от населението да придобиела имунитет ?
Всъщност Мангъров твърдеше:
- че ще трябва да се научим да живеем с вируса, няма как да се поддържа карантина за безкрайно дълъг период от време;
- че вирусът не е толкова смъртоносен и здравите хора го изкарват сравнително леко;
- че младите и здрави хора трябва да го прекарат, за да се изглади стаден имунитет, което ще го отслаби, както е отслабило много други в миналото смъртоносни вируси;
- че старите и уязвими хора трябва да се пазят, само здравите и млади да го изкарат;
Наистина не виждам кое не е така.
А Италия я остави, там какво стана и защо стана е отделен въпрос, ние си имаме наши условия и реалности.

Шишман

Quote from: FELDMARSCHALL on 22 July 2020, 20:01:38А на каква възраст бяха починалите и знаеш ли дали са имали някакви придружаващи хронични заболявания ?
Бяха на почти 70г. сестрата имаше някои заболявания, братът - нищо.

Шишман

Quote from: Panzerfaust on 22 July 2020, 20:39:26Всъщност Мангъров твърдеше:
- че ще трябва да се научим да живеем с вируса, няма как да се поддържа карантина за безкрайно дълъг период от време;
- че вирусът не е толкова смъртоносен и здравите хора го изкарват сравнително леко;
- че младите и здрави хора трябва да го прекарат, за да се изглади стаден имунитет, което ще го отслаби, както е отслабило много други в миналото смъртоносни вируси;
- че старите и уязвими хора трябва да се пазят, само здравите и млади да го изкарат;
Наистина не виждам кое не е така.
А Италия я остави, там какво стана и защо стана е отделен въпрос, ние си имаме наши условия и реалности.

Абе не е опасен, ама в Италия умряха над 50 хил. само за 2м. така че Мангъров да се лекува.

FELDMARSCHALL

Ами то не е само Италия, там започна голямата смъртност от големите европейски държави последва Испания (която мисля че я надмина), Франция и Великобритания, Холандия и Белгия и т.н. навсякъде едно и също. Само Германия (по официални данни) се размина с по-малко жертви, но броя на заразените беше съпостастивим с другите. Беларус и Швеция възприеха друг рисков модел на поведение (по-точно безразсъден), като Беларус признава само броя на заразените (отчасти), но не съобщава реалния брой починали като дава някакви измислени сводки с по 2-3 починали дневно при стотици открити случаи всекидневно. В Бразилия пък където сега е студения сезон положението е катастрофално, а президентът им Жаир Болсонару е по-зле от Лукашенко... Вчера за 3ти път е дал положителен тест за коронавирус, но той не налага никакви ограничителни мерки в страната, докато хората измират като пилци. Гледам че медицински екип денонощно е с него и скоро вероятно ще постъпи в болница и ще бъде интубиран, но той продължава да нарича вируса - малко грипче. Прилича на оня фелдшер от Каолиново, който изпозарази хора от няколко села, а после се самоизписа от болницата и умря вкъщи заедно с жена си (която беше заразил) и допоследно отричаше опасността от вируса. Както се казва на някои хора никога няма да им дойде акъла в главата, лошото е че заради тях пострадват други.

Шишман

Ами целта  е да се заразяват хората и да умират. 3а това работи и др. Мангъроф.

FELDMARSCHALL

Ще ми е интересно дали ще се намери един по-смел журналист (в България почти не останаха такива), който да запита Мангъров защо колегите му преди 20 и повече години са му лепнали прякора - амбициозен кретен. :judge:

Шишман

Quote from: FELDMARSCHALL on 23 July 2020, 13:23:23Ще ми е интересно дали ще се намери един по-смел журналист (в България почти не останаха такива), който да запита Мангъров защо колегите му преди 20 и повече години са му лепнали прякора - амбициозен кретен. :judge:
Ха-ха-ха :mad:

Шишман

Dimitar Tzolov
ВИРУСА ТРЯБВАШЕ ДА УДАРИ СТРАНАТА.
 И понеже Бойко го спря , другарят летец и НАТО-вец РадеФФ: поде протести, та да се заразят хората. Можеше да изчака 1-2 месеца, ама нямаше да се заразят и сринат страната.
Жалко че политическата система е гнила и Радев , няма да бъде съден за това си нагло и ненормално престъпление към България и народа и.

Hatshepsut

:mad:

Южнокорейците са съсипали над $1млн. с дезинфекция в микровълнови фурни


Разтревожени от коронавируса южнокорейци са изгорили или изпрали 1.32 млрд. вона (1.1 млн. долара), опитвайки се дезинфекцират банкноти и монети в микровълните си фурни или пускайки ги в пералнята. Това съобщи Централната банка, цитирана от агенция "Ройтерс".

За последните шест месеца върнатите в нея пострадали банкноти са три пъти повече, отколкото за същия период миналата година.

Един от хората, връщали банкноти, е пристигнал в банката с 35.5 млн. вона (почти 30 хил. долара), минали през пералнята му. Банката е одобрила замяната само на 22.9 млн. вона и на практика опитът му за дезинфекция му е коствал 35% от цялата сума. Мъжът я е получил от дарения по повод починал член на семейството.

В друг случай човек е сложил 5.2 млн. вона в микровълновата, но им е нанесъл ограничени щети, така че е успял да си получи обратно голяма част от сумата.

https://www.dnevnik.bg/sviat/2020/08/01/4097934_jujnokoreicite_sa_susipali_nad_1mln_s_dezinfekciia_v/

FELDMARSCHALL

Интересно никой не се сеща, че банкнотите/монетите са най-лесния и бърз разпространител на вируса, тъй като циркулират ежедневно от ръка на ръка милиони път на ден. Пипаш банкнотата която е пипана от заразен човек (а дори и от няколко заразени) после неволно се пипваш по лицето/устата и си готов...