• Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up.
 
Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up.

07 August 2020, 01:06:04

Login with username, password and session length

Top Posters

Hatshepsut
11127 Posts

Шишман
2925 Posts

Лина
511 Posts

Panzerfaust
506 Posts

Long time ago
502 Posts

Theme Select

thumbnail

Recent

Members
Stats
  • Total Posts: 16459
  • Total Topics: 1275
  • Online Today: 38
  • Online Ever: 420
  • (13 January 2020, 09:02:13)
Users Online
Users: 0
Guests: 20
Total: 20

Корона вирусът

Started by Шишман, 11 March 2020, 22:26:19

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Panzerfaust

Аз също съм на мнение, че генерално погледнато, Мангъров излезе прав.

Шишман

Quote from: Panzerfaust on 22 July 2020, 12:51:08Аз също съм на мнение, че генерално погледнато, Мангъров излезе прав.
Не мисля че тоя луд има право.

FELDMARSCHALL

22 July 2020, 17:57:43 #167 Last Edit: 22 July 2020, 18:15:58 by FELDMARSCHALL
Амбициозният кретен Мангъров (питайте негови колеги още от края на 90те защо така са го наричали) може да е прав за себе си, но не и генерално. По неговата логика трябва ли умишлено да се заразяваме със всеки нововъзникнал вирус, че една част от населението да придобиела имунитет ? А и нали вирусите се видоизменят (което важи и за короната), така излиза че имунитета ти (ако оцелееш) е единствено за конкретен щам на дадения вирус и нищо повече. Да не говорим, че случаите на повторно заразяване с коронавирус са много, няма досега научно доказателство че се придобива траен имунитет срещу коронавируса и шанса да те повтори и потрети не е никак малък. За малко неща съм на едно мнение с Мишока, но тук той е напълно прав, да не говорим че живеейки в Италия той е видял свои приятели/познати, които са се разболели от вируса и колко сериозно протича ако не се вземат мерки (не знам дали спомена дали има познати от неговото обкръжение, които са починали). Понякога личното наблюдение на човека е най-силното нещо, което може да те убеди в съществуването на опасност. Затова вероятно при повечето хора докато не се разболее някой близък/приятел/познат винаги ще гледа на нещата с пренебрежение. Гледам и оня нарцисист малоумник Пламен Пасков какви псевдо-научни дитирамби лее в социалните мрежи как едва ли не трябвало всеки починал да се реже на парчета, че да се установило от какво точно е починал, но не казва защо в любимата му Русия НЕ вярват на тези твърдения и още по-любимия му Путин след известно колебание през март наложи още по-крути мерки дори от тези в Италия, Испания или САЩ. Защо Путин не реагира като Лукашенко да каже, че това е обикновено грипче и конспирация на евреите/Бил Гейтс ? Впрочем лично Путин беше пратил разследващи журналисти от държавната телевизия да снимат евентуален масов гроб около Минск на починали от вируса още през април, но беларуските милиционери бързо ги изгониха и сега се разполага само със сателитни снимки, което няма как да даде подробна картина на мястото.

Шишман

22 July 2020, 19:01:37 #168 Last Edit: 22 July 2020, 19:03:47 by Шишман
Quote from: FELDMARSCHALL on 22 July 2020, 17:57:43За малко неща съм на едно мнение с Мишока, но тук той е напълно прав
Това ти е грешката. Седя зад твърденията си и съм ги проучвал нещата за да твърдя че нещо е така. На практика няма нещо , което да не е както съм го казал. А съм експериментирал уменията ми тука на бойното поле. Поставям и задача - цел почти невъзможна за постигане и я постигам. Правил съм експерименти и с детето и резултатите са наистина големи.

Quote from: FELDMARSCHALL on 22 July 2020, 17:57:43да не говорим че живеейки в Италия той е видял свои приятели/познати, които са се разболели от вируса и колко сериозно протича ако не се вземат мерки (не знам дали спомена дали има познати от неговото обкръжение, които са починали).
 
Ми жена ми работеше тука при една жена: много хубава и лека работа, но коронавируса я уби, както и брат и близнак - лекар, твърдящ че вируса е безопасен. Друг един едвам оцеля и т.н.

FELDMARSCHALL

А на каква възраст бяха починалите и знаеш ли дали са имали някакви придружаващи хронични заболявания ?

Panzerfaust

Quote from: FELDMARSCHALL on 22 July 2020, 17:57:43По неговата логика трябва ли умишлено да се заразяваме със всеки нововъзникнал вирус, че една част от населението да придобиела имунитет ?
Всъщност Мангъров твърдеше:
- че ще трябва да се научим да живеем с вируса, няма как да се поддържа карантина за безкрайно дълъг период от време;
- че вирусът не е толкова смъртоносен и здравите хора го изкарват сравнително леко;
- че младите и здрави хора трябва да го прекарат, за да се изглади стаден имунитет, което ще го отслаби, както е отслабило много други в миналото смъртоносни вируси;
- че старите и уязвими хора трябва да се пазят, само здравите и млади да го изкарат;
Наистина не виждам кое не е така.
А Италия я остави, там какво стана и защо стана е отделен въпрос, ние си имаме наши условия и реалности.

Шишман

Quote from: FELDMARSCHALL on 22 July 2020, 20:01:38А на каква възраст бяха починалите и знаеш ли дали са имали някакви придружаващи хронични заболявания ?
Бяха на почти 70г. сестрата имаше някои заболявания, братът - нищо.

Шишман

Quote from: Panzerfaust on 22 July 2020, 20:39:26Всъщност Мангъров твърдеше:
- че ще трябва да се научим да живеем с вируса, няма как да се поддържа карантина за безкрайно дълъг период от време;
- че вирусът не е толкова смъртоносен и здравите хора го изкарват сравнително леко;
- че младите и здрави хора трябва да го прекарат, за да се изглади стаден имунитет, което ще го отслаби, както е отслабило много други в миналото смъртоносни вируси;
- че старите и уязвими хора трябва да се пазят, само здравите и млади да го изкарат;
Наистина не виждам кое не е така.
А Италия я остави, там какво стана и защо стана е отделен въпрос, ние си имаме наши условия и реалности.

Абе не е опасен, ама в Италия умряха над 50 хил. само за 2м. така че Мангъров да се лекува.

FELDMARSCHALL

Ами то не е само Италия, там започна голямата смъртност от големите европейски държави последва Испания (която мисля че я надмина), Франция и Великобритания, Холандия и Белгия и т.н. навсякъде едно и също. Само Германия (по официални данни) се размина с по-малко жертви, но броя на заразените беше съпостастивим с другите. Беларус и Швеция възприеха друг рисков модел на поведение (по-точно безразсъден), като Беларус признава само броя на заразените (отчасти), но не съобщава реалния брой починали като дава някакви измислени сводки с по 2-3 починали дневно при стотици открити случаи всекидневно. В Бразилия пък където сега е студения сезон положението е катастрофално, а президентът им Жаир Болсонару е по-зле от Лукашенко... Вчера за 3ти път е дал положителен тест за коронавирус, но той не налага никакви ограничителни мерки в страната, докато хората измират като пилци. Гледам че медицински екип денонощно е с него и скоро вероятно ще постъпи в болница и ще бъде интубиран, но той продължава да нарича вируса - малко грипче. Прилича на оня фелдшер от Каолиново, който изпозарази хора от няколко села, а после се самоизписа от болницата и умря вкъщи заедно с жена си (която беше заразил) и допоследно отричаше опасността от вируса. Както се казва на някои хора никога няма да им дойде акъла в главата, лошото е че заради тях пострадват други.

Шишман

Ами целта  е да се заразяват хората и да умират. 3а това работи и др. Мангъроф.

FELDMARSCHALL

Ще ми е интересно дали ще се намери един по-смел журналист (в България почти не останаха такива), който да запита Мангъров защо колегите му преди 20 и повече години са му лепнали прякора - амбициозен кретен. :judge:

Шишман

Quote from: FELDMARSCHALL on 23 July 2020, 13:23:23Ще ми е интересно дали ще се намери един по-смел журналист (в България почти не останаха такива), който да запита Мангъров защо колегите му преди 20 и повече години са му лепнали прякора - амбициозен кретен. :judge:
Ха-ха-ха :mad:

Шишман

Dimitar Tzolov
ВИРУСА ТРЯБВАШЕ ДА УДАРИ СТРАНАТА.
 И понеже Бойко го спря , другарят летец и НАТО-вец РадеФФ: поде протести, та да се заразят хората. Можеше да изчака 1-2 месеца, ама нямаше да се заразят и сринат страната.
Жалко че политическата система е гнила и Радев , няма да бъде съден за това си нагло и ненормално престъпление към България и народа и.

Hatshepsut

:mad:

Южнокорейците са съсипали над $1млн. с дезинфекция в микровълнови фурни


Разтревожени от коронавируса южнокорейци са изгорили или изпрали 1.32 млрд. вона (1.1 млн. долара), опитвайки се дезинфекцират банкноти и монети в микровълните си фурни или пускайки ги в пералнята. Това съобщи Централната банка, цитирана от агенция "Ройтерс".

За последните шест месеца върнатите в нея пострадали банкноти са три пъти повече, отколкото за същия период миналата година.

Един от хората, връщали банкноти, е пристигнал в банката с 35.5 млн. вона (почти 30 хил. долара), минали през пералнята му. Банката е одобрила замяната само на 22.9 млн. вона и на практика опитът му за дезинфекция му е коствал 35% от цялата сума. Мъжът я е получил от дарения по повод починал член на семейството.

В друг случай човек е сложил 5.2 млн. вона в микровълновата, но им е нанесъл ограничени щети, така че е успял да си получи обратно голяма част от сумата.

https://www.dnevnik.bg/sviat/2020/08/01/4097934_jujnokoreicite_sa_susipali_nad_1mln_s_dezinfekciia_v/

FELDMARSCHALL

Интересно никой не се сеща, че банкнотите/монетите са най-лесния и бърз разпространител на вируса, тъй като циркулират ежедневно от ръка на ръка милиони път на ден. Пипаш банкнотата която е пипана от заразен човек (а дори и от няколко заразени) после неволно се пипваш по лицето/устата и си готов...