• Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up.
 
Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up.

03 July 2020, 22:21:43

Login with username, password and session length

Top Posters

Hatshepsut
10906 Posts

Шишман
2546 Posts

Panzerfaust
440 Posts

Лина
417 Posts

Theme Select

thumbnail
Members
Stats
  • Total Posts: 15749
  • Total Topics: 1262
  • Online Today: 36
  • Online Ever: 420
  • (13 January 2020, 09:02:13)
Users Online
Users: 1
Guests: 25
Total: 26

Корона вирусът

Started by Шишман, 11 March 2020, 22:26:19

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Long time ago

Доц. Чорбанов: Повечето хора няма да разберат, че са били заразени

Наблюдаваме нормално развитие на коронавируса, не може да се говори за втора вълна. Беше наивно да се смята, че ще можем да се предпазим от по-широко разпространение на вируса. Епидемията ще спре, когато всички се срещнат с коронавируса". Това каза пред БНР доц. Андрей Чорбанов, ръководител на Лабораторията по експериментална имунология към Института по микробиология "Стефан Ангелов" при БАН.

-----------------------
Общият брой на заразените от началото на пандемията е 4114 души, а от тях активни са 1 689. Настанени за болнично лечение са общо 362 души, а 13 от тях са в интензивно отделение.

За последното денонощие са били излекувани 46 души, с което общият им брой достигна 2 217.
https://www.svobodnaevropa.bg/a/30687639.html
-----------------
13 човека в интензивно отделение
страшен вирус

FELDMARSCHALL

Някои хора все още не могат да разберат, че това е само началото и това ще се повтори и следващата зима с непредвидими размери. :huh:

Long time ago

26 June 2020, 09:17:33 #152 Last Edit: 26 June 2020, 09:27:57 by Long time ago
Фелд, свинския грип е по-опасен за живота, нямаше пандемия обявена.Този е по-заразен, но пък е опасен за възрастните над 55 г.най-вече и аз ще вляза в това число след някой друг месец. За хората на възраст много вируси и болести са опасни по принцип. А при корона-вируса повечето нямали симптоми даже, но ги водят заразени.

Хигиената и разума винаги са препоръчителни, но направиха политика от вируса. Че другата политика е малко.
--------
Да не съм разбиран погрешно, животът е най-големият ни дар. Животът на всеки е ценен. На мен лично ми пука за сънародниците ни. Но ако им се говори истината, шансът за всичко по-добро в живота им е винаги по-голям.


Long time ago

26 June 2020, 13:08:55 #153 Last Edit: 26 June 2020, 13:15:34 by Hatshepsut Reason: Корекция на линка
Източник от ГЕРБ : Пикът на Covid-19 отвлича вниманието от златото, милионите и скандалните записи! Целта е кражба на €6 млрд. от ЕС

,,Отвратен съм! Завишените случаи на заразени с Covid-19 идват като спасителен пояс за нашата давеща се партия. Вирусът е само димка за отвличане на вниманието от скандалните снимки , кюлчетата злато и милионите в евробанкноти, които целият свят видя в спалнята на Бойко Борисов".

Скандалното признание пред Narod.bg направи високопоставен източник в ГЕРБ, разочарован от грабителската политика, провеждана от собствената му партия.

По думите му в момента сме свидетели на увеличаване броя на заразените просто защото се правят повече тестове. ,,Целта е една – да ни държат концентрирани в заплахата от Covid-19, да се тресем от страх, за да забравим снимки и записи, докато няколко човека около Бойко Борисов крадат парите от ЕС. Става дума за 6 милиарда евро, които, ако няма зараза, няма и да се ,,усвоят", т.е., откраднат!", ядоса се координаторът на ГЕРБ пред Narod.bg.

Според него съседна Гърция е добър пример, за да видим каква е разликата в манталитета на управление.

,,Гърците намалиха тестовете, оттам и броя на заразените, хотелите са пълни, икономиката се възстановява, дори ние, българите, избираме тяхното море, не нашето. Какво направиха нашите хубостници? Точно обратното – вдигат числото на заразените, хотелите ни са празни, икономиката е на колене, хазната е празна, НАП щави наред, само парите от ЕС остават. Те са и крайната цел, като ги откраднат, вирусът ще изчезне", отсече информаторът на Narod.bg.

Като потвърждение на думите му дойде и позицията на бившия депутат от НДСВ д-р Антония Първанова.

Ето какво написа тя на стената си във фейсбук, като приложи и графики за илюстрация:

,,Така изглежда съотношението брой тестове/брой позитивни за май и юни. Доц. д-р Конова подреди данните в таблица. Ясно се вижда, че процентът положителни проби се движи между 0,46 и 6,45. Като се прибави и процентът на фалшиво положителните и фалшиво отрицателните проби, което е най-строго пазената тайна от НОЩ, истината става много неудобна.

https://narod.bg/

Шишман

Стига си пишеш лъжи.

FELDMARSCHALL

26 June 2020, 17:57:53 #155 Last Edit: 26 June 2020, 18:00:15 by FELDMARSCHALL
Изобщо не е по-малко опасен от свинския грип. Свинският грип зарази малък брой хора, част от които починаха и от там процента на смъртност се вдига. Плюс това коронавирусът не е приключил за да се даде точен процент каква е смъртността. Това става като се измери съотношението оздравели/починали на приключените случаи, а не от всички заразени, част от които изходът все още не е известен. За момента резултатът в световен мащаб е 91% оздравели, 9% починали. Обаче имаше много случаи на уж оздравели и изписани, които после повторно са се заразили, вкл. и в България, а някои от тях и починали, след като първоначално са били обявени за излекувани. Нещата хич не са за неглижиране. А малоумните обвинения към ББ и правителството изобщо няма да коментирам, защото у нас бяха и са все още едни от най-либералните мерки ако сравним какви бяха в Италия, Испания, Русия и други страни от Европа, вкл. тия около нас Румъния, Гърция, Македония и Сърбия, където имаше и полицейски час навсякъде и излизане само за купуване на храна и лекарства, а в Москва даже можеше да излизаш само с СМС и разрешение от полицията. Но Бай Ганьо е свикнал винаги да се оплаква от всичко и от всеки и никога да не поглежда себе си. :dont:

П.П. Както казах вече нещата рязко се променят, когато някой вас близък се разболее и влезе в интензивното, а после недай Боже и почине. Тогава невярващите се обръщат на 180 градуса. Даже мога да перефразирам едно изказване на Сталин - Смъртта на милиони е статистика, смъртта на твой близък е трагедия.
Agree Agree x 1 View List

Шишман

Yavor Dachkov

Днес хората от алтернативния съвет за ковид, които бяха за либерални мерки бият тревога - трябва да се стяга положението, изтървахме посудата и т.н., а щабът за коронавируса пуска народ по стадионите в разгара на най-много заразени, отваря дискотеки, Мутафчийски и Кунчев ходят на море в Гърция. Тази тема отказвам да я следя повече, защото нищо не разбирам. Хем не усещам опасност, хем ми се струва глупаво да се подценява тя.