• Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up.
 
Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up.

02 June 2020, 00:46:55

Login with username, password and session length

Top Posters

Hatshepsut
10660 Posts

Шишман
2051 Posts

Panzerfaust
359 Posts

Лина
306 Posts

Theme Select

thumbnail
Members
Stats
  • Total Posts: 14370
  • Total Topics: 1250
  • Online Today: 92
  • Online Ever: 420
  • (13 January 2020, 09:02:13)
Users Online
Users: 0
Guests: 71
Total: 71

avatar_Шишман

Корона вирусът

Started by Шишман, 11 March 2020, 22:26:19

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Long time ago

29 April 2020, 14:32:57 #105 Last Edit: 29 April 2020, 14:36:05 by Long time ago
Д-р Веселин Йолов: Побъркахме хората!

Д-р Веселин Йолов е зам.-началник на Отделението по анестезиология и интензивно лечение към Медицински институт-МВР. Преподавател е в Академията на МВР. Участва в мисии по линия на агенция "Фронтекс".

Д-р Йолов, още в началото на кризата казахте, че е по-вероятно да спечелим от тотото, отколкото да умрем от коронавирус. Тогава мнозина приеха думите ви като прекалено смели при внушаване на невиждана ярост, заради която трябваше да има трупове в чували за Великден. Великден мина, думите Ви се потвърдиха, техните - не. Какво се случва всъщност?

- Вирусът е факт. Пандемия има, но нещата около него са преекспонирани до лудост! Много от хората си помислиха, че проигравам на тото живота и здравето им, което, разбира се, не е така. Просто дадох едно сравнение, което уви се оказва вярно.

- Все повече се вижда, че зад тази карантина се крие не толкова медицински, колкото икономически проблем или интерес. Какво е Вашето мнение?

- Медицината като цяло е имала и ще има много по-големи предизвикателства от коронавируса! Става въпрос за вирусна инфекция, вирус, който беше прогнозиран като разрушителен в здравен аспект. Просто е нов или поне така се твърди. Това създаде една несигурност в здравните среди, която до голяма степен е оправдана, но преувеличаването на проблема категорично ще доведе и води до много по-големи щети от самата вирусна инфекция. Разбира се, в такива едни моменти започва да страда икономиката, неминуемо е, което в дългосрочен план ще окаже негативно влияние и върху здравето на хората. Оформя се порочен кръг. Много бързо се формират и реорганизират спекулативни практики. Лесно е да манипулираш един човек със здравето и живота му.

Преди дни направих анкета с въпрос: Познавате ли хора, заразени с вируса? Писаха ми българи от цял свят и от огнищата, а в страната ни стана ясно, че вирусът е от ноември, пик е имало януари, когато и мои колеги преживяха симптомите, но дори не се наложи да пият лекарства, за да се излекуват. Според Вас защо чак през март ни казаха, че има такъв вирус тук и защо трябваше на Великден да има масово заразяване?

- Много от пациентите и колегите споделяха за симптоми на коронавирус още от края на миналата и началото на тази година. Водеха се в рубриката грип тип Б и други респираторни инфекции. Разбира се, нямаше как да се докаже тогава, но фактът, че сега при бързия тест им излизат положителни IgG антитела и съпоставено с клиничната им картина преди два месеца е показателен.

А през март месец ни се съобщи, защото следим световните тенденции, и гледаме какво правят другите. Сега ще чакаме да започнат да отпадат рестрикциите в другите държави, за да се замислим за нашите. Само че да не забравяме, че техните икономики по никакъв начин не са съпоставими с нашата и негативните ефекти за нас ще са драстични!

- Оказва се, че СЗО дава инструкции на държавно ниво в цяла Европа и в някои държави извън нашия континент, които се спазват, без да се чуе мнението на специалистите - както и в България се случи. Възможно ли е да изпълняваме сляпо указания на една организация, която в момента Тръмп разследва за опасни манипулации със здравето на хората?

- Конспиративните теории на фона на една нелогична пандемия изглеждат съвсем реални. От известно време Тръмп акцентира върху понятието ,дълбока държава" и борбата срещу нея. Изглежда времето за карантина е удобен, а защо не и провокиран момент, за да нанесе решаващ удар.

- Има информация, че държавите, които покажат най-много жертви на коронавируса, ще имат и най-голямо финансиране от фондовете за подкрепа по време на пандемия. Тоест - държави като България ще се окаже, че помагат финансово на Щатите и Италия, например. В същото време италиански вирусолози дадоха статистика, че 88% от случаите на обявени за жертви на коронавируса не са починали от него, а от други тежки заболявания?

- Категорично споделям тезата, че данните за т. нар. жертви на коронавируса са манипулативни. Не е коректно да бъдат споделяни в медиите снимки на интензивни отделения с болни, както и на ковчези, снимани преди 5-6 години по друг повод.

- В България за последния месец, в който очаквахме трупове в чували с невиждана ярост се оказа, че има трупове, но не заради вируса. Вече и медиите информират за рекорден ръст на инфаркти и инсулти, а като причина се изтъква стресът от ежедневните заплахи как този вирус ще ни убие. Възможно ли е това?

- В момента ни залива вълна от хронично болни с декомпенсирана форма на заболяването им. Хора хроници, стреснати от рестриктивните мерки, трудно регулират състоянието си без адекватното съдействие на своя личен лекар и елементарни лабораторни изследвания, от които са лишени в условията на карантина. И тук разрешението за планови прием на пациенти е оправдано, тъй като всяко едно заболяване лекувано навреме е с много по-малки последици както от здравен, така и от чисто финансов аспект.

- Казвате, че не сте против мерките за превенция, а против начина, по който е промотиран вирусът и против манипулирането на хората. В много европейски държави никой не си позволява да плаши така хората, говорят патриотично и мотивиращо. Възможно ли е за нас, като Балканска държава, да е имало инструкции да ни плашат по този начин всеки ден?

- У нас целта сякаш беше да се стресират хората, за да изпълняват рестриктивните мерки. Но един стрес трудно може да бъде управляван. Това доби обратен ефект. Някои разнопосочни действия на НОЩ провокираха несигурност, хората постепенно бяха разколебани. Това е лошо. Стават трудно контролируеми. Губят доверие в принципала!


https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/D-r-Veselin-Iolov-Poburkahme-horata-961693
--------------
цитат:
 "Губят доверие в принципала!"

аз добавям: то па едно доверие...

Panzerfaust

Между другото, аз януари изкарах един много тежък грип, който като симптоми напълно съвпада с коронавируса.

Шишман

Quote from: Panzerfaust on 29 April 2020, 15:29:30Между другото, аз януари изкарах един много тежък грип, който като симптоми напълно съвпада с коронавируса.
Напълно възможно е да е корона-вируса, макар че той плъзна началото на февруари.

Panzerfaust

Тогава го отчетоха официално. Напълно възможно е месец преди това да е върлувал.

Шишман

Quote from: Panzerfaust on 30 April 2020, 05:04:05Тогава го отчетоха официално. Напълно възможно е месец преди това да е върлувал.
Aми в Италия са го засекли в краят на декември. Така че може и това да е било.

FELDMARSCHALL

Мишок, здравей отново след дълго прекъсване. Доста се карахме преди години, но това е вече минало, менят се времената. Оказва се че сме на една позиция относно коронавируса. Кажи от първо лице как стоят нещата в Италия в момента, защото тук много хора все още не вярват колко опасен е този вирус и най-важното е че е изкуствено създаден, който няма как да се появи в природата без човешка намеса, което го прави в пъти по-опасен от всички вируси известни досега. Гледам с безпокойство как улиците се напълниха с хора все едно нищо няма, а поне допреди 2-3 седмици спазваха някаква дисциплина. От 13 май като падне извънредното положение всичко ще отвори - молове, големи ресторанти и заведения, масови сбирки което е предпоставка за нова вълна - много хора си мислят че това е зимен вирус и топлото и горещо време ще го убие, но се доказа че това не е така, върлува и в страни с 30+градуса температура през март и април. Аз лично очаквам втора вълна след разхлабването на мерките, да не говорим като дойде отново есента и зимата, та какво ти е мнението по въпроса ? Не само за Италия, а и за Европа и целия свят, понеже ти си в епицентъра на събитията и където най-рано удари в Европа именно Италия. Имам познати доста българи живеещи там, които казват че всички с насмешка са гледали на "китайския вирус" през януари и февруари, но после са съжалявали жестоко и сега се чудят как да се приберат в България, понеже тук все още вируса е овладян в известна степен и няма толкова заразени. Та какво ти е мнението по всички въпроси, които изложих. Пак да кажа, карали сме се много в миналото с години, но това вече няма значение сега, времената са различни, всички сме се променили в някаква степен, но все пак сме си останали български националисти !

Шишман

Quote from: FELDMARSCHALL on 03 May 2020, 00:44:51Мишок, здравей отново след дълго прекъсване. Доста се карахме преди години, но това е вече минало, менят се времената. Оказва се че сме на една позиция относно коронавируса. Кажи от първо лице как стоят нещата в Италия в момента, защото тук много хора все още не вярват колко опасен е този вирус и най-важното е че е изкуствено създаден, който няма как да се появи в природата без човешка намеса, което го прави в пъти по-опасен от всички вируси известни досега. Гледам с безпокойство как улиците се напълниха с хора все едно нищо няма, а поне допреди 2-3 седмици спазваха някаква дисциплина. От 13 май като падне извънредното положение всичко ще отвори - молове, големи ресторанти и заведения, масови сбирки което е предпоставка за нова вълна - много хора си мислят че това е зимен вирус и топлото и горещо време ще го убие, но се доказа че това не е така, върлува и в страни с 30+градуса температура през март и април. Аз лично очаквам втора вълна след разхлабването на мерките, да не говорим като дойде отново есента и зимата, та какво ти е мнението по въпроса ? Не само за Италия, а и за Европа и целия свят, понеже ти си в епицентъра на събитията и където най-рано удари в Европа именно Италия. Имам познати доста българи живеещи там, които казват че всички с насмешка са гледали на "китайския вирус" през януари и февруари, но после са съжалявали жестоко и сега се чудят как да се приберат в България, понеже тук все още вируса е овладян в известна степен и няма толкова заразени. Та какво ти е мнението по всички въпроси, които изложих. Пак да кажа, карали сме се много в миналото с години, но това вече няма значение сега, времената са различни, всички сме се променили в някаква степен, но все пак сме си останали български националисти !
Вируса е свръх заразен и опасен, дали е изкуствен или не той пак си е такъв. Според мене е изкуствено създаден. Поразява и деца и здрави и млади, не както казват само възрастни и болни.
От февруари следя медиите тука и се интересувам по въпроса и мнението ми е че става дума за гигантски сатанински заговор. Няма как иначе да са толкова глупави и да вършат такива глупави и странни неща. Например докато Италия пламтеше от вируса  Франция не им пукаше и имаше футболни мачове на които бяха дошли даже италиански фенове. Там затвориха, когато вече беше късно и нямаше как да не затворят. В Италия и Испания по еднакъв и доста странен начин заразиха и избиха възрастните хора. Тука имаше домове за стари хора напълно изоставени от персонала с дни. Там някои умряха от глад и жажда, понеже а били инвалиди и неподвижни. Рекорда е 3 дена и 12 часа за един такъв дом. През това време са се обаждали на кого ли не, но никой не е отишъл да спасява старите хора.
Моето мнение е че целта на заговора : е да заразят хората, да сринат здравните им системи, после икономиките им и държавите да бъдат принудени след това да приемат, такива условия, каквито им наложат. Испания вече прие заеми, с условия като тия дето наложиха на Гърция. За сега Италия се държи, ама мисля скоро ще клекне. Целият тоя план обаче : е главно за западна Европа и САЩ. Каква е крайната цел не знам и нямам представа.
Всички които викат, че вируса е не е опасен работят: съзнателно или не за изпълнението на този план. Сега се чака 2-а вълна и ще видим, какво ще стане.

Шишман

На там отиват нещата

____________________FELDMARSCHALL

Най-лошото все още предстои, и това не го осъзнават много хора. Видяхте днес че е починала втора лекарка в София, която даже е била изписана преди 2 седмици след 2 отрицателни проби. Значи и имунитет не е гаранция, че ще се придобие както е срещу другите вируси. Просто това е нещо страшно и замислено в лаборатория от зли хора. Сега след като разхлабят мерките гаранция давам 200% че случаят ще нараснат и отново ще се затегнат мерките. А есента и зимата ще има втори вълни и в България и в цяла Европа, когато отново застудее времето. А за самия вирус както казаха някои лекари, идеалната за него температура е между 4 и 10 градуса, т.е. при късна есен и/или мека зима като от тази година вируса отново ще се развилнее. По принцип не съм песимист по природа, даже обратното - тези, които ме познават от стария форум го знаят, че винаги вярвам в положителния изход от всяка ситуация, но не и сега. Наистина предстоят трудни години пред човечеството и ще трябва да се адаптираме към новите условия, който не успее просто ще умре.

П.С. Гледате ли бисерите на онзи откачалник Пламен Пасков в канала му в тубата ? Тоя страда от някаква логорея и хиперактивност, все едно се друса с нещо. За мен си е за лечение тоя човек, казах му го още през 2007г.!

Шишман

Quote from: FELDMARSCHALL on 03 May 2020, 20:23:17П.С. Гледате ли бисерите на онзи откачалник Пламен Пасков в канала му в тубата ? Тоя страда от някаква логорея и хиперактивност, все едно се друса с нещо. За мен си е за лечение тоя човек, казах му го още през 2007г.!
Пасков напоследък и лъже много, осен това е и със страшно самочувствие и се държи и надменно.
Колкото до вируса - дупе да ни е яко.
А в Италия умрелите на бойкото поле лекари са над 160 + медицински сестри и санитари. Имунитет лично аз за сега имам, ама не знам до кога.

cekupamasekirataНамерен е начин да получаваш близо 3000 лева месечно, след като публично си се отказал от заплатата си. Намерен е и начин да лишиш от заплата някого, без да имаш правото на това - като го накараш сам да го поиска. Звучи ви абсурдно ли? Историята обаче е истинска.

Преди месец народните представители изцяло се отказаха от заплатите си, за да ги дарят за борбата с COVID-19. В действителност обаче те продължават да получават пари. За месец април народните представители са си поделили над 679 000 лева.

Предстои същата сума да им бъде раздадена и за месец май.

Народното събрание също реши да остави без заплати членовете на правителството, политическите кабинети на министрите и ръководителите на държавни и изпълнителни агенции. После обаче се е оказало, че това не е законно и депутатите нямат това право. За да бъде избегнат публичен скандал, останалите без заплати висши чиновници се е наложило да попълват декларации, че се съгласяват с решението на Народното събрание.

Историята беше разплетена чрез документи, разкази на потърпевши и разяснения на експерти, с които Свободна Европа разговаря.

НЕМА НАРОД, НЕМА ТАКАВА ДЪРЖАВА! Как се стигна дотук
Става дума за резултатите от решението на Народното събрание от 6 април. С него депутатите искаха да покажат съпричастност към засегнатите от кризата с коронавируса и решиха да лишат от възнаграждения от 1 април до края на извънредното положение себе си, премиера, членовете на правителството, политическите им кабинети, както и ръководителите на агенциите, общо няколкостотин души.

България е в извънредно положение до 13 май. Въвеждането му цели ограничаване на разпространението на коронавируса. До момента доказано заразените с COVID-19 в страната са над 1600 души.

Точно когато се обсъждаха икономическите мерки, а в бюрата по труда всеки ден се записваха хиляди безработни, беше съобщено, че заплатите на депутатите са увеличени автоматично, тъй като по закон те се индексират на всеки три месеца спрямо средната заплата в публичния сектор. Тогава председателят на парламента Цвета Караянчева коментира, че евентуално "замразяване" на заплатите ще е ,,популизъм по време на криза". След бурна обществена реакция, ден по-късно тя се извини за думите си и ГЕРБ инициираха дебат за намаляването на заплатите.

Първоначалната идея беше възнагражденията да се замразят на нивата от декември 2019 г. (около 4000 лева). След няколко часа дебати, в които всички парламентарни групи се обвиняваха взаимно в популизъм, като едновременно с това наддаваха с колко да бъде орязана депутатската заплата, от ГЕРБ предложиха финалния вариант - месечни възнаграждения изобщо да няма.

По време на дебатите предложението излезе и извън парламента. Депутатите гласуваха заплати да не получават също и премиерът, министрите и техните политически кабинети, както и шефовете на държавни агенции.

Така се стигна до ситуацията, в която главният санитарен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев, който е и част от Националния оперативен щаб срещу коронавируса, остана без заплата, защото е част от политическия кабинет на здравния министър.

По над 2800 лева на депутат месечно
Оказва се обаче, че в решението, взето в късните часове на 6 април, парламентаристите не са включили т. нар. ,,безотчетни пари", които те получават всеки месец. Въпреки пунктуалното изреждане на членове и алинеи, по които те сами си отнемат възнагражденията, и управляващи, и опозиция, не са включили в тях точка 11 от Финансовите правила към правилника за дейността на парламента. Именно в този законов текст са регламентирани средствата, които всеки народен представител получава допълнително към заплатата си.

Парите са в размер на 2/3 от основното възнаграждение на депутатите. След актуализацията от месец април основната заплата на депутатите стана 4248 лева. Аритметиката показва, че 2/3 от нея са точно 2832 лева. За 240 народни представители това прави малко над 679 000 лева. Средствата би следвало да се ползват за сътрудници, консултации, експертизи, представителни разходи и други. За изразходването на тези пари отделните депутати трябва да дават отчет пред парламентарните си групи на всеки три месеца. Самите средства пък се предоставят на групите, които ги разпределят към парламентаристите.

От парламентарната група на БСП потвърдиха пред "Свободна Европа", че допълнителните пари за месец април са получени.

,,Принципно трябва да даваме отчет, но това винаги е било много формално. От нас се иска да даваме някаква сума за общата каса на парламентарната група. Така, доколкото знам, е във всички партии", каза пред Свободна Европа депутат от БСП, пожелал анонимност.

И негов колега от ГЕРБ потвърди, че 2/3 над заплатите за месец април са разпределени. ,,Предстои да се получат и за месец май", каза парламентарист от ГЕРБ.

С уговорката, че няма да бъде цитиран по име, той обясни, че тези пари нарочно не са включени в решението на парламента. ,,И ние, и опозицията знаехме, че като не споменем точка 11 от финансовите правила, ще продължим да получаваме тези средства", добави той.

От парламентарната група на ГЕРБ потвърдиха официално, че допълнителните пари са разпределени. В позицията на партията обаче се казва, че това не са заплати на депутатите, а средства, които те трябва да ползват за експерти и работа в районите си.

Свободна Европа потърси председателя на парламента Цвета Караянчева, но тя не бе открита за коментар, включително през пресцентъра на парламентарната група на ГЕРБ.

,,Декларирам, че съм съгласен с парламента"
Но докато парламентаристите все пак получават някакви доходи месечно, в Министерския съвет се е развила друга ситуация. След като парламентът гласува и правителството, и политическите кабинети да останат без месечни възнаграждения, юристите в правителството са стигнали до извода, че няма на какво основание средствата да бъдат отнети.

Първоначално посъветвахме парламента тихо и кротко да си отмени решението, защото то просто не може да съществува. Няма как с гласуване депутати да отнемат чужда заплата. Ако можеше, то парламентът може да гласува и частният сектор да остане без заплати, казаха неофициално от администрацията на Министерския съвет.

Тази информация се потвърждава и от обяснение на Красимир Ципов (ГЕРБ) пред Медиапул. На 13 април пред изданието народният представител твърди, че се работи по такъв текст. До този момент обаче – 4 май, такова нещо не е обсъждано в парламента.

,,Явно на политическо ниво се е взело друго решение, защото парламентът не си отмени решението. По тази причина, въпреки че е гласувано да нямаме заплати, няма правно основание, на което да ни ги отнемат. Затова трябваше да декларираме, че се съгласяваме да не получим пари", разказаха още от Министерския съвет.Декларацията, подписвана в МС
Ето защо всички министри, техните заместници, членовете на политическите им кабинети и шефовете на агенции е трябвало да подпишат документ, който гласи: ,,Декларирам, че съм запознат/а и съм съгласен/на с приетото на 6 април 2020 г. Решение на Народното събрание".

От пресслужбата на Министерския съвет потвърдиха пред Свободна Европа за съществуването на документа. ,,В администрацията на Министерския съвет лицата, които попадат в обхвата на решението на Народното събрание от 6 април, са подали лични декларации за информираност и съгласие с решението на парламента", обясниха оттам.

,,Абсурдно е. Няма как в правото да съществува подобно решение на парламента. Но ако не бяхме подписали тия декларации, щяхме да излезем лоши и скъперници. А и ако бяхме повдигнали въпроса, трябваше да обясним, че 240 народни представители са неграмотни", коментира един от членовете на Министерския съвет, който пожела анонимност.

"Пряко противоречение с Конституцията"
Потърсена за коментар на създалата се ситуация, експертът по трудово право и преподавател в Софийския университет ,,Св. Климент Охридски" проф. Красимира Средкова обясни, че ,,решението на Народното събрание е в пряко противоречие с българската Конституция, а и с основни международни актове, които са в сила за България".

,,Правото на трудово възнаграждение е закрепено като основно право на гражданите в чл. 23, т. 3 от Всеобщата декларация за правата на човека; чл. 7 от Международния пакт за икономически, социални и културни права; чл. 4 от Европейската социална харта. От своя страна Конституцията на Република България също прогласява в гл. II ,,Основни права и задължения на гражданите" (чл. 48, ал. 5) правото на заплащане, съответстващо на извършената работа, а според чл. 57, ал. 1 основните права на гражданите са неотменими", коментира тя.

,,Вярно е, че според чл. 57, ал. 3 от Конституцията при извънредно положение може временно да бъде ограничено упражняването на определени права, но това може да стане само със закон. Решение на Народното събрание не е закон", допълни проф. Средкова.

,,Ако с известни условности може да се приеме, че с решението си народните представители са се отказали от част от трудовите си възнаграждения, то това в никакъв случай не е допустимо за останалите висши служители", коментира още тя.

"Доброзорно" подписване
На въпрос каква стойност имат декларациите, които са попълвали членовете на правителството и техните политически кабинети, юристката добави, че ,,подаването на подобен документ е явна проява на осъзнаването, че решението на Народното събрание само по себе си е противоконституционно и трябва да му се придаде някаква форма на доброволен израз на съгласието за неизплащане на трудовите възнаграждения".

,,Ако решението не беше противоконституционно, то щеше да породи правните си последици само по себе си, но в случая не е така", допълни проф. Средкова. По думите й с ,,определени усиля" може да се приеме, че въпросните декларации са израз на воля за дарение. ,,Питам се обаче, дали поради служебната си зависимост посочените лица биха могли да откажат попълването на въпросните декларации. Казано на юридически жаргон, волеизявленията в тези декларации са не доброволни, а ,,доброзорни".

Колко са дарените пари
Според справка, предоставена от Министерството на здравеопазването ,,в изпълнение на решението на парламента по бюджетната сметка на Министерство на здравеопазването са постъпили средства в размер на 1 523 572,60 лв".

От тях основните месечни възнаграждения на депутатите са 1 393 627 лева. От политическите кабинети на министерствата и други разпоредители с бюджет – 129 946 лева.

Средствата са предоставени по бюджетите на всички регионални здравни инспекции за закупуване на тестове за COVID-19, твърдят от здравното министерство.

Информацията за това беше съообщена в петък на пресконференция на здравния министър Кирил Ананиев. ,,За да се даде тази информация, трябваше всички, на които парламентът уж им отне заплатите да се съгласят с това в декларации. Иначе изобщо не можеше да се огласи", коментират от Министерския съвет.


И КАТО ДОПЪЛНЕНИЕ -

imageОт Admin на 04.05.2020 


въпросът е кой админ блокирва двете снимки-на блогбеге или kaldata ,

но вече знам

кои сайтове са ЧИИ и къде какво да пускам.

Риск тяхен,ще станат скучни и нагласени и после просто сами се закриват.

 


  СКАНДАЛ в Narod.bg: Предлагат пари, за да запишат покойници за жертва на вируса! Кой печели от раздуването на жертвите?

Дали управляващите не нагнетяват изкуствено страх и паника у хората, за да стоим под ключ, докато те вършат някакви техни машинации? Изглежда като брътвеж на конспиратори, но само на пръв поглед, проучи Narod.bg. Оказа се, че има достатъчно сигнали за фалшиво надуване на броя на заразените и починалите от страна на шефове на болници, въпросът ... Продължете с четенето наСКАНДАЛ в Narod.bg: Предлагат пари, за да запишат покойници за жертва на вируса! Кой печели от раздуването на жертвите...

http://zahariada.blog.bg/novini/2020/05/04/narod-bg-pozna-eto-go-tainiia-dokument-zaradi-koito-lekarite.1709095СЕГА СЛЕДВА СЛЕДВАЩАТА СТЪПКА НА СВЕТОВНОТО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ КЪМ ЧОВЕЧЕСТВОТО ДА БЪДЕМ ПРИНУДЕНИ С ВАКСИНИТЕ, за които сега се събират пари, ха, познайте тези пари....?!


Починалите лекарки са имали заболявания и изобщо не е трябвало да лекуват заразени пациенти от грип какъвто и да е по принцип или просто е трябвало да се пенсионират по болест. Има и други професии, които могат да работят.НЕКА ГО КАЖА-

ГНУС МЕ Е ОТ ЦЯЛАТА ТАЗИ "ОРГИЯ" НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ ,НО

МНОГО ПОВЕЧЕ МЕ Е ГНУС И СРАМ, ОТВРАЩЕНИЕ ОТ

ЗАСПАЛ И ПРОСТ НАРОД, КОЙТО ТЪРПИ!Zaguben prost narod kak da te obichamProst li si zaguben moi narod i akk da te obicham


.....а такава хубава Родина имаме!!!!!!!!!!!!

А.Х.Т. sekirata cekupama
На злобата ще се изсмея във очите,
на разни там присъди и обиди,
защото съм високо в висините
и никой мен не може да ме съди!

САМО БОГ МОЖЕ ДА МЕ СЪДИ!

А.Х.Т. cekupama sekirata
sekirata cekupama

cekupamasekirata
Боже, Боже, мили Боже,

направи така

от циганското гето , Боже,

да се отърва.

 

Боже, Боже, мили Боже,

направи така

ако трябва да живея

дори  във Африка.

 

Припев:

Там поне банани

без пари ще ям

и ще ме обича

негър - чер  с  ...ям!

 

Боже, Боже, мили Боже,

направи така

от вирусите , мили Боже,

да се отърва.

 

Боже, Боже, мили Боже,

направи така

не искам да живея , Боже,

в държава мутренска.

 

Припев:

Ще ида на Луната

с риск там да умра,

но тук съм непризната

и с малка пенсия!

 

Боже,  Боже,  мили Боже,

направи така

младостта да върна, Боже,

да се преродя.

 

Боже,  може,  мили Боже,

направи така

младостта да върна, Боже,

да се преродя.

 

Припев:

Поне във политик,

поне във генерал,

народ мой да спася,

който взел е дал!

 


 

сатира текст изпълнение кавър на А.Х.Т.sekirata cekupama
На злобата ще се изсмея във очите,
на разни там присъди и обиди,
защото съм високо в висините
и никой мен не може да ме съди!

САМО БОГ МОЖЕ ДА МЕ СЪДИ!

А.Х.Т. cekupama sekirata
sekirata cekupama

Шишман

Учените - голямото разочарование на пандемията. Ем не знаят нищо за вируса, ем не искат да се научат, а ако някой иска да се научи му пречат. И за капак лъжат и си измислят. Това показват на запад, за Русия не знам.

Лъчезар Иванов

Ако се заразиш с коронавирус, има два варианта: да умреш, или да оживееш. Ако умреш е ясно, но ако оживееш, има два варианта: да ти останат трайни увреждания, или да не ти останат. Ако ти останат е ясно, ще страдаш продължително, но ако не ти останат има два варианта: да получиш имунитет, или да не получиш. Ако получиш имунитет е ясно, но ако не получиш се връщаш на изходна позиция и чакаш отново да се заразиш, за да минеш по същия път.

Hatshepsut

САЩ създаде ваксина срещу новия коронавирус – предстоят последните тестове


Aмepиĸaнcĸaтa биoтexнoлoгичнa ĸoмпaния Моdеrnа cъoбщи зa ycпeшни ĸлинични тecтoвe нa вaĸcинa cpeщy нoвия ĸopoнaвиpyc. Учacтницитe в ĸлиничнитe изпитaния ca били paздeлeни нa гpyпи, ĸoитo ca пoлyчaвaли paзлични дoзи oт вaĸcинaтa. Opгaнизмитe нa xopaтa, ĸoитo ca пoлyчaвaли пo-мaлĸи ĸoличecтвa вaĸcинa, ca пpoизвeли пoчти cъщoтo ĸoличecтвo aнтитeлa, ĸaтo и пaциeнтитe, пpeбoлeдyвaли oт СОVІD-19. A xopaтa, ĸoитo ca пoлyчили пo-гoлeми дoзи oт нoвaтa вaĸcинa, ca имaли мнoгo пo-гoлямo ĸoличecтвo aнтитeлa в cpaвнeниe c излeĸyвaнитe пaциeнти.

Tecтoвeтe нa нoвaтa вaĸcинa ca пpoвeдeни въpxy 45 дyши и ca зaпoчнaли нa 16 мapт тaзи гoдинa в изcлeдoвaтeлcĸия цeнтъp нa Cиaтъл, Baшингтoн. Te ca пpoвeдeни cъвмecтнo c ĸoмпaниятa Моdеrnа и cпeциaлиcтитe нa нaциoнaлнитe инcтитyти пo здpaвeoпaзвaнe нa CAЩ.

Πpeз мeceц юли aмepиĸaнcĸитe мeдици възнaмepявaт дa пpиcтъпят ĸъм пocлeдния, тpeти eтaп нa ĸлиничнитe тecтoвe. Aĸo и тoй ce oĸaжe ycпeшeн щe бъдe пoдaдeнa зaявĸa зa пoлyчaвaнe нa лицeнз зa нoвия лeĸapcтвeн пpeпapaт.

Ocвeн Моdеrnа, в CAЩ ce пpaвят ĸлинични тecтoвe и oт ĸoмпaниитe Іnоvіо Рhаrmасеutісаlѕ и Рfіzеr, ĸoитo paбoтят cъвмecтнo c гepмaнcĸaтa ĸoмпaния Віоntесh. Eдин oт нaй-гoлeмитe пpoизвoдитeли нa фapмaцeвтични cpeдcтвa – Јоhnѕоn & Јоhnѕоn възнaмepявa дa зaпoчнe ĸлиничнитe тecтoвe нa coбcтвeнa вaĸcинa cpeщy СОVІD-19. Teзи тecтoвe тpябвa дa зaпoчнaт пpeз мeceц ceптeмвpи тaзи гoдинa.

Дa нaпoмним, чe пpeз мeceц мaй пpeзидeнтът Tpъмп зaяви, чe ce oчaĸвa aмepиĸaнcĸитe cпeциaлиcти дa cъздaдaт вaĸcинa cpeщy нoвия ĸopoнaвиpyc дo ĸpaя нa 2020 гoдинa. Aмepиĸaнcĸaтa aдминиcтpaция oчaĸвa нeйнoтo изпoлзвaнe дa зaпoчнe в нaчaлoтo нa 2021 гoдинa.

https://www.kaldata.com/

cekupamasekirata

ДВА МЕТРА РАЗСТОЯНИЕ, НЕ ДВА, ДВЕСТА АЗ ТИ ДАВАМ!

автор стихове песен А.Х.Т. sekirata cekupama


sekirata Dva metra razstoianie ne dva dvesta metra az ti davamДва метра разстояние - не два!

Двеста метра аз ти давам

и не ще се заразя,

запомни -Аз тук  оставам.

Два метра, що пък да са нещо,

когато те горят,  горещо

под краката ти е, палят

те с трески от ясен, не те жалят

и Митковците защитени

развихрени на метри, гени -

това ли са, или пък страх?!

Бля,бля...приказки, духовен глад!

Човечност няма, сестро, брат!по повод този стих на поетеса, която днес приказва едно утре друго и оцветено високопарно и супер тривиално.

Два метра разстояние с надежда,
че някой няма да те зарази,
два метра разстояние се свежда -
проблемен ли си или пък не си.

И страх кръжи в свободното пространство,
и хората са други всеки ден,
два метра стават вече постоянни,
животът - перманентно е смутен.

Два метра - не е начин да битуваш,
за оцеляване е само знак.
Но и тогава нищичко не струваш,
ако късметът те напусне пак.

Напред - назад и люшкане в безкрая.
Ни ритъм има, нито суета.
Светът не е една уютна стая
и се стопява всяка топлота.

Навярно най- сърдечните ще могат
да свикнат в този нереален свят.
Изпъква неочакваното лого:
" Богат! Но най-човечният богат!"


а всъщност -

Ново проучване показва, че дистанцията от два метра не е достатъчна,

за да ви предпази от COVID-19

....така че не пишете , не творете глупости!

Slashgear съобщава, че последни изследвания показват, че данните на WHO (Центъра за контрол на заболяванията в САЩ) и CDC (Световната здравна организация) за пасивна защита от коронавирус не са актуални. Според които, ако стоим на 6 фута (183см) разстояние от заразен с COVID-19 и той кихне, ние няма да се заразим. От споделеното ставя ясно, че това минимално разстояние не е актуално и е базирано на остаряла информация, изготвена през 30-те години на миналия век.  Според доцента вирусолог от института MIT Лидия Буруиба (Lydia Bourouiba), микроскопичните патогенни капчици на коронавируса могат да пътуват по въздух от 23 до 27 фута (приблизително от 7 до 8 метра) От публикувано в JAMA Network кадансово видео с 2000 КАДЪРА В СЕКУНДА , ясно се вижда от експеримента на д-р Буруиба, че диапазонът на миниатюрните капчици, които летят във въздуха съществено по-голям от обявените до момента по-малко от 2 метра. Според доцента, това подценяване на риска създава предпоставки за разпространение на заразата. Ще припомним, че научният институт MIT, в който работи д-р Лидия Буруиба стои и зад проекта с отворен код, в който учениразработват респиратор с  цена от само  $100 .  - Публикувано от Виктор Николов.Тъжен смях, подигравка с човечеството.

sekirata Ima nema...
На злобата ще се изсмея във очите,
на разни там присъди и обиди,
защото съм високо в висините
и никой мен не може да ме съди!

САМО БОГ МОЖЕ ДА МЕ СЪДИ!

А.Х.Т. cekupama sekirata
sekirata cekupama