• Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up.
 
Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up.

30 May 2020, 11:28:15

Login with username, password and session length

Top Posters

Hatshepsut
10653 Posts

Шишман
1991 Posts

Panzerfaust
348 Posts

Лина
299 Posts

Theme Select

thumbnail
Members
Stats
  • Total Posts: 14234
  • Total Topics: 1249
  • Online Today: 134
  • Online Ever: 420
  • (13 January 2020, 09:02:13)
Users Online
Users: 0
Guests: 123
Total: 123

avatar_Шишман

Корона вирусът

Started by Шишман, 11 March 2020, 22:26:19

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Шишман

Дано не е наистина така.
____________________________________
Emil Gogov

Всъщност с карантина или не~70 % трябва да го преболедуваме. (Карантината печели време, но не създава имунитет) . От тях ~80-85 % ще бъдат в много леко, леко и средно тежко състояние. Те ще си останат у дома на симптоматично лечение и връзка по телефона с лекарите . Останалите до 18-20% ще се наложи да постъпият в болница. ЗАПОМНЕТЕ :Ако тя не е интензивно отделение, то разликата само е~ психологическа. От тях ~1/4 ще се влошават, въпреки всички предприети мерки. За съжаление много малко са интубираните пациенти, които с обвишване се възстановяват. Тези, при които настъпва интерстициална пневмония с ОДН(повечето - възастни, и с компроментиран имунитет, но има и млади без съпътстващи заболявания) реално не подлежат на значителна позитивна реанимация. Това е положението... 🇧

Шишман

ОТ ЗАПАДА НИЩО НЕ СТАВА.
Трябваше да дойдат руснаци да въведат ред, иначе ....... хаос и западна мъдрост, тъпи хитрини, лъжи и тъпотии..
Руснаците заеха най-горещата точка на епидемията в Италия: полевата болница в град Бергамо. Местните ненормалници индустриалци заради финансови интереси, понеже дават пари на партиите: не искаха да затворят града и заразиха цяла Ломбардия. На другият ден след идването на руснаците: градът най-поле беше затворен. Предполагам са им казали: или да го затворят или си тръгват, понеже ако е отворен, то няма смисъл да се работи. Тъпото е че трябваше да дойдат руснаци да ги карат в ред.
Макар да съм русофоб и да не ги харесвам то ако трябва да избирам - избирам да съм на страната на руснаците.
_____________________________
В Италия епидемията е извън контрол. Данните не са верни и на практика нямат представа: нараствали броят на заразените и починалите или намалява. Каквото и да кажат си го измислят.

Hatshepsut

Ето защо коронавирусът е толкова смъртоносен в Италия


6000 души починаха от коронавирус в Италия само за два месеца. Тази висока смъртност предизвиква тревога по целия свят, включително и в Норвегия, където норвежкото държавно радио NRK в един ТВ дебат разглежда възможен най-лош сценарий, разказва Ерик Мартиниусен (Erik Martiniussen), журналист и автор на книгата "Войната срещу бактериите" в норвежкото издание Аftenposten.

Мнозина обръщат внимание на високата средна възраст на населението в Италия и че тя би могла да е една от причините за големия брой смъртни случаи. Но това далеч не е единственото обяснение.

Епидемията изненада италианските власти, но и съществуващата отпреди това антибиотична криза вероятно е допринесла за драматичното влошаване на ситуацията. Смъртоносен микс от резистентни бактерии и коронавирус би могъл да е причината за високата смъртност в Италия.

Възможно е много от заразените в момента с коронавируса (SARS-CoV-2) в Италия да умират не от самия вирус, а от вторични бактериални инфекции, причинени от резистентни микроби.

Как тези две неща са свързани?

Бактериите атакуват

Добре известен факт е, че вирусните инфекции на дихателните пътища обикновено отслабват имунната система, което позволява на бактериите по-лесно да атакуват. Това е обичайно при грипните вируси и при вирусите, причиняващи настинка. Между 10 и 30 % от пациентите, хоспитализирани с инфекция на дихателните пътища, причинена от вирус, впоследствие развиват вторична бактериална инфекция, сочат данните на Центъра за антибиотици на Великобритания (AMR Centre).

Covid-19 обаче се различава от обикновения сезонен грип по това, че много по-голям брой заболели развиват пневмония. Тежките случаи се поставят на кислородна терапия, за да се помогне на имунната система да се справи с вируса.

За да се предпазят такива уязвими пациенти от развитие на вторична бактериална инфекция, често лечението им включва и антибиотик. Както е известно, антибиотиците нямат никакво действие върху коронавируса SARS-CoV-2, но биха унищожили евентуални бактериите, атакуващи пациента, включен към респиратор.

Но колко често се случва това при SARS-CoV-2?

Половината умират

В изследване, публикувано в престижното издание The Lancet този месец, учени установяват, че над половината от починалите от коронавируса в Ухан са развили вторична бактериална инфекция. Изследването сочи, че вторичните бактериални инфекции имат ключово значение за смъртността при COVID-19, макар че е необходима повече документация по въпроса.

Причината е, че една бактериална инфекция би могла да атакува важни стволови клетки в дихателните пътища, които са необходими за регенерирането на белодробната тъкан.

Дори и при агресивна, предизвикана от вирус пневмония, човек обикновено може да оздравее, често с помощта и на кислородна терапия, стига стволовите клетки в белите дробове да имат възможност да се възстановят. Но ако стволовите клетки загинат, пациентът е обречен.

За щастие обикновено антибиотичното лечение възпира бактериите. Това позволява на имунната система да се съсредоточи върху борбата с вирусната инфекция и пациентът да има шанс да се възстанови.

Устойчиви бактерии

Италия е страната с най-голям брой смъртни случаи от резистентни бактерии в Европа. Годишно в страната умират почти 11 000 от резистентни микроби. За сравнение в Норвегия цифрата е 69.

Последните данни от европейското бюро за предпазване от заразни болести (ECDC) показват, че 30% от бактериалните инфекции в Италия, причинени от E.coli, са били резистентни към трето поколение цефалоспорини, много важен вид антибиотик.

Съответните данни за инфекциите с клебсиела (вид грамотрицателни бактерии, които могат да причинят пневмония, инфекции на кръвообращението, на рани и менингит) показват, че 28,6% са били резистентни към карбапенем, антибиотик, който се използва като последно възможно средство. Според ECDC много резистентни бактерии са ендемични за италианските болници, което означава, че те в по-малка или в по-голяма степен са окупирали болниците перманентно.

Ако пациент с коронавирус получи и бактериална инфекция в италианска болница, то вероятността е доста голяма тя да е резистентна и да не може да се лекува.

Прахосване на антибиотици

Разпространението на резистентни бактерии е тясно свързано с високата консумация на антибиотици. В първичната медицина италианците изписват два пъти по-често антибиотици, отколкото това се прави в други страни като Норвегия.

Още по-лошо е положението в животновъдството: тонове антибиотици биват буквално натъпквани в производството на свинско в страната, отглеждаща 10 милиона прасета годишно.

Центърът на индустриалното производство на зелен фураж в Италия е областта Ломбардия, където в момента се наблюдава най-висок процент смъртност от COVID-19. В неделя броят на жертвите в Ломбардия достигна 3456, което означава, че само в тази област са починали толкова хора, колкото в Китай от епидемията.

Предстои да бъда проучено дали има ясна връзка между високата смъртност, която се наблюдава в Италия в момента, и разпространението на резистентните бактерии.

Но 70% от бактериите E.coli в свиневъдството в Ломбардия са т. нар. ESBL-бактерии, които са резистентни към много от най-важните антибиотици. Факт е, че такива бактерии също така могат да заразяват и хора.

Подобна е ситуацията и в Испания

Без съмнение, този коронавирус сам по себе си е достатъчно опасен, че да убие човек и без съпътстваща бактериална инфекция. Но ако здравната система има капацитет и ресурси да осигури добра интензивна грижа, то повече пациенти на интензивно лечение биха имали шанс да оживеят.

Ситуацията обаче се утежнява, ако пациентите на интензивна грижа се заразят и с резистентни бактерии. Ако се докаже, че голяма част от пациентите, които сега умират от COVID-19 в Италия, биха могли да бъдат спасени с ефективни антибиотици, това ще бъде политико-медицински скандал.

Важно е да се отбележи, че Испания също е страна с висока има висока честота на антибиотична резистентност. Както Италия, тя също в момента отчита висока смъртност от коронавируса.

Годишно в света умират около 700 000 от резистентни бактерии. Числото бързо би могло да нарасне, ако резистентните бактерии свободно се разпространят с оглед на хаотичната ситуация в Европа в момента.

Затова е от изключителна важност здравните власти да могат установят колко от смъртните случаи в Ломбардия и в останалата част на Италия се дължат на COVID-19 и колко – на вторични бактериални инфекции от резистентни микроби.

https://nauka.offnews.bg/news/Novini_1/Eto-zashto-koronavirusat-e-tolkova-smartonosen-v-Italiia_147065.html

Panzerfaust

27 March 2020, 14:21:26 #48 Last Edit: 27 March 2020, 23:01:47 by Panzerfaust
Quote from: Шишман on 27 March 2020, 11:34:40ОТ ЗАПАДА НИЩО НЕ СТАВА.
Трябваше да дойдат руснаци да въведат ред, иначе ....... хаос и западна мъдрост, тъпи хитрини, лъжи и тъпотии..
Руснаците заеха най-горещата точка на епидемията в Италия: полевата болница в град Бергамо. Местните ненормалници индустриалци заради финансови интереси, понеже дават пари на партиите: не искаха да затворят града и заразиха цяла Ломбардия. На другият ден след идването на руснаците: градът най-поле беше затворен. Предполагам са им казали: или да го затворят или си тръгват, понеже ако е отворен, то няма смисъл да се работи. Тъпото е че трябваше да дойдат руснаци да ги карат в ред.
Макар да съм русофоб и да не ги харесвам то ако трябва да избирам - избирам да съм на страната на руснаците.
_____________________________
В Италия епидемията е извън контрол. Данните не са верни и на практика нямат представа: нараствали броят на заразените и починалите или намалява. Каквото и да кажат си го измислят.
Пълни глупости!

Убеден сам и че в Русия, Турция и Китай обявените данни за заболели и починали изобщо не е реален. И в трите държави има пълно медийно затъмнение и те могат да казват каквото си искат.

Шишман

Quote from: Panzerfaust on 27 March 2020, 14:21:26Пълни глупости!

Убеден сам и че в Русия, Турция и Китай обявавените данни за заболели и починали изобщо не е реален. И в трите държави има пълно медийно затъмнение и те могат да казват каквото си искат.
Кое е глупост ? Че не знаят колко са болните и умрелите  в Италия ли ? Айде да се хванем на бас на по 10хил. евро. Или че медиите тука лъжат, като циганин на световно по лъжене ? Или според тебе за това че руснаците са в Бергамо на полевата туко-що направена болница и ден лед идването им най-сетне градът сеещ зараза беше затворен. Други градове бяха веднага затворени, но не и Бергамо и Бреша, даже последният май още не е затворен
Омразата е лош съветник.
За Русия, Турция и Китай и обявените от тях данни не знам, вероятно и те лъжат. Предполагам  мотива да няма паника и страх, но поред мен именно паника и страх трябват.

Panzerfaust

27 March 2020, 23:06:56 #50 Last Edit: 27 March 2020, 23:14:46 by Panzerfaust
В Италия се допуснаха много сериозни грешки от самото начало.
Руската помощ не, че е лоша, просто се надценява умишлено от платени лакеи. Руснаците хвърлят много пари за пропаганда, и това си личи, а идиоти им се връзват.
Самата Италия е типичен пример за южняшки паразит в ЕС - 40 години Южна Италия лапаше чудовищни еврофондове като изостанал ЕС район, но сега ЕС им е виновен, че се осраха. Същият подход го имат и Гърция. Не може по-бедната Източна Европа да е подготвена и за финансовата криза 2008, и за днешната епидемиологична криза, а южняците само да искат да лапат и всеки да им е длъжен.
ЕС също изпрати помощ, Германия сега ще лекува италиански болни в болниците в Саксония, но за това не се говори, защото ЕС не хвърля пари в преднамерена пропаганда, като Русия. Когато напуснеш ЕС и отидеш охрана в някое барче или работник в завод в Русия, в Томск, Пенза или Хабаровск, ще повярвам, че това е чудесна развита страна и привлича хора. Ще повярвам, че е страхотна.

Шишман

Quote from: Panzerfaust on 27 March 2020, 23:06:56В Италия се допуснаха много сериозни грешки от самото начало.
Руската помощ не, че е лоша, просто се надценява умишлено от платени лакеи. Руснаците хвърлят много пари за пропаганда, и това си личи, а идиоти им се връзват.
Самата Италия е типичен пример за южняшки паразит в ЕС - 40 години Южна Италия лапаше чудовищни еврофондове като изостанал ЕС район, но сега ЕС им е виновен, че се осраха. Същият подход го имат и Гърция. Не може по-бедната Източна Европа да е подготвена и за финансовата криза 2008, и за днешната епидемиологична криза, а южняците само да искат да лапат и всеки да им е длъжен.
ЕС също изпрати помощ, Германия сега ще лекува италиански болни в болниците в Саксония, но за това не се говори, защото ЕС не хвърля пари в преднамерена пропаганда, като Русия. Когато напуснеш ЕС и отидеш охрана в някое барче или работник в завод в Русия, в Томск, Пенза или Хабаровск, ще повярвам, че това е чудесна развита страна и привлича хора. Ще повярвам, че е страхотна.

Добре е да се познават нещата за да се говори. Северна Италия, която е и ударената от вируса има чудени болници, даже прекалено хубави. Някои части на Венето са населени с чисти австрийци и т.н. !Хората в тази част на страната са с немски манталитет, тука няма мафия, да е крала пари. А и ЕС не съществува от 40г. та да е наливал пари толкова години в изостаналият юг. Осраха се защото подцениха вируса и правителството им е келяво. Все едно нашето СДС и Възраждане в коалиция, а мнозинството е все едно нашата Атака. Италия никак не е паразит драги, тука е фабрика до фабрика. Гърция е далеко от италианското индустриализиране и мощ.  За подобна криза, няма подготвена страна в света, имат някакви планове, ама до тука. Да след като видяха че се намеси Русия и зе да им идва , акъла и Германия сега ще лекува италиански болни, ако това е верно защото не съм го чул тука . Да ама малко късно, тука вече се говори за излизане от ЕС. ЕС го начуква така злобно на Италия защото преди време, бяха подписали някакъв договор с Китай от което ЕС и САЩ са останали крайно недоволни и сега си го връщат. Да ама така наказват народа на тази страна, а не политиците подписали договора. Изроди, особено Германия. Та Великият ЕС беше спрял здравни материали: платени от Италианското правителство да не влизат в страната. Нито един велик немски или френски лекар не дойдоха тука да помагат. Дойдоха: китайци, кубинци и руснаци. Трябва да отбележа че Русия пак спечели и пак показа че са хора. Като се има пред вид и броят на комунистите тука, руснаците си постлаха доста добре. А Италия вече полуофициално зе да се заканва на ненормалният ЕС. Това е ЕС една луда, злобна, ненормална и отмъстителна Германия и лигавата Франция, мисля че започва разпадането на това ненормално нещо.

Panzerfaust

Да, наистина е добре да се познават нещата.
Италия е в ЕС от 1957 г., тогава като Европейската икономическа общност, значи вече 63 години. От 80-те години има еврофондове, предназначени тогава за по-бедните и изостанали райони на Общността - Ейре, Гърция, Испания, Португалия и неизменно Южна Италия. Тогавашните еврофондове са изключително щедри, много по-щедри от днешните, които днес получава Източна Европа (но пак не са само Източна Европа, Южна Италия продължава и до ден днешен да се ползва от европейски програми за развитие). Какво означава това? Означава, че за 40 години са налети много милиарди долари от северноевропейските данъкоплатци - германци, хорандци, англичани, датчани и т.н. в икономиката на Италия. Никой не оспорва, че Северна Италия е индустриално развита, но да си беше поела тя масрафа за юга, а не да й плаща цяла Европа 40 години. Тогава май нямаше да има такава долче вита.
А ЕС няма да се разпадне в обозримо бъдеще, защото никой няма изгода от това. Особено пък Италия.
Пак казвам - ако напуснеш лошия ЕС и отидеш да работиш в Русия, Куба или Китай ще ти повярвам за всичко. 

Шишман

Quote from: Panzerfaust on 28 March 2020, 12:57:58Да, наистина е добре да се познават нещата.
Италия е в ЕС от 1957 г., тогава като Европейската икономическа общност, значи вече 63 години. От 80-те години има еврофондове, предназначени тогава за по-бедните и изостанали райони на Общността - Ейре, Гърция, Испания, Португалия и неизменно Южна Италия. Тогавашните еврофондове са изключително щедри, много по-щедри от днешните, които днес получава Източна Европа (но пак не са само Източна Европа, Южна Италия продължава и до ден днешен да се ползва от европейски програми за развитие). Какво означава това? Означава, че за 40 години са налети много милиарди долари от северноевропейските данъкоплатци - германци, хорандци, англичани, датчани и т.н. в икономиката на Италия. Никой не оспорва, че Северна Италия е индустриално развита, но да си беше поела тя масрафа за юга, а не да й плаща цяла Европа 40 години. Тогава май нямаше да има такава долче вита.
А ЕС няма да се разпадне в обозримо бъдеще, защото никой няма изгода от това. Особено пък Италия.
Пак казвам - ако напуснеш лошия ЕС и отидеш да работиш в Русия, Куба или Китай ще ти повярвам за всичко. 

Я гледай имало ЕС от 1957г. и даже и евро и евро зона и знаме на ЕС от 1957г.. До сега не го знаех !Предполагам и от тогава няма граници между държавите членки ?Бе ти може да си тълкуваш нещата, както искаш, ама........... и отделно пък за самата Италия не знаеш нищо, ама карай да весело.  Иначе нещата на там отиват: да заминаваме за Русия или връщане в България. Настроенията тук за излизане от ЕС се засилват, по телевизията се заговори много за това. Ако питаме италианците, а не тебе : повечето са срещу ЕС.И за да те издразня тука много се радват на руската помощ, независимо , че на теб не ти харесва. Освен това намразиха здравата Германия.

Шишман

За прословутите тестове.
Ползата от правенето им не е голяма. Тука го направиха на един цял град и пак си останаха червена зона и няма особена промяна. За голям град пък въобще няма смисъл, а и не може да се отмени карантината. Предлагат го и за България, но е само хабене на пари. И да се разбере кои а болните, няма гаранция че те ще си седят по домовете. Ако ги затварят в лагери - ДА. Тестовете са и за мед. персонал, полиция и т.н. С една дума : карантина остава , а парите за тестовете -похарчени. А някои ги искат по политически причини, да трупат полит дивиденти.

Panzerfaust

28 March 2020, 13:32:55 #55 Last Edit: 28 March 2020, 13:43:03 by Panzerfaust
Повярвай ми, за Италия знам повече, отколкото предполагаш. Във Фб профила ми имам един приятел, който се казва Джакомо Сампаоло. Не ми е просто Фб приятел, а личен такъв. Семейството му прави бизнес в България - имат завод в Тутракан за пластмасови изделия, отделно имат в Италия завод, доста са богати и по италианските стандарти. Консултирах го тук за еврофондовете и за обучения на персонала. Много неща знам за Италия и то не на ниво барче, където ходят отрепки.
Както и да е, това не е важно. Между другото, Джакомо водеше специалисти от Италия и при разговорите си с тях забелязах, че тия които са комунисти са радват на Русия, точно както нашите комунисти. А в Италия е пълно с комунисти.
Не вземай желаното за реално.

Panzerfaust

28 March 2020, 13:42:07 #56 Last Edit: 28 March 2020, 13:55:08 by Hatshepsut Reason: Корекция на линковете към Уикипедия
Quote from: Шишман on 28 March 2020, 13:20:11Я гледай имало ЕС от 1957г. и даже и евро и евро зона и знаме на ЕС от 1957г.. До сега не го знаех !Предполагам и от тогава няма граници между държавите членки ?
Знамето на Европа е прието 1954 г., първоначално за знаме на Съвета на Европа, от 1986 г. за знаме на ЕИО.
https://bg.wikipedia.org/Знаме на Европа

Преди еврото имаше екю и се използваше като платежен инструмент на централните банки в ЕИО. Екю има от 1979 г.
https://bg.wikipedia.org/ЕКЮ

Няма търговски граници в ЕИО, в смисъл няма търговски бариери между страните-членки, няма вътрешни мита и т.н. Няма и визи за гражданите. Това от 1957 г.
https://bg.wikipedia.org/Европейска общност

Шишман

Quote from: Panzerfaust on 28 March 2020, 13:32:55Между другото, Джакомо водеше специалисти от Италия и при разговорите си с тях забелязах, че тия които са комунисти са радват на Русия точно както нашите комунисти. А в Италия е пълно с комунисти.
Не вземай желаното за реално.

Някои хора така и отказвате да разберете, че на нас българите ни дреме за България. Нямам никакво желание Русия да е велика, или невелика, ама като хора макар и европеизирани са по-свестни от тия на запад. Няма да обсъждам твоят приятел, ама познавам страната им вероятно по-добре от него самият.
Италия е пълна  комунисти и те са по-умната и нормална част от населението. А на руснаците се радват сички  без местните соросоиди.

Шишман

Quote from: Panzerfaust on 28 March 2020, 13:42:07Знамето на Европа е прието 1954 г., първоначално за знаме на Съвета на Европа, от 1986 г. за знаме на ЕИО.

А бях до тука. В Италия знаят че са в ЕС от 2000г. трябва да им обясниш че не е така.Лек ден !

Panzerfaust

Quote from: Шишман on 28 March 2020, 13:47:53А бях до тука. В Италия знаят че са в ЕС от 2000г. трябва да им обясниш че не е така.Лек ден !
То има хора, които смятат и че Земята е плоска. Няма нужда да обяснавам каквото и да е на някакви глупаци. Да си учат историята.