• Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up.
 
Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up.

04 July 2020, 02:54:45

Login with username, password and session length

Top Posters

Hatshepsut
10906 Posts

Шишман
2546 Posts

Panzerfaust
441 Posts

Лина
417 Posts

Theme Select

thumbnail
Members
Stats
  • Total Posts: 15752
  • Total Topics: 1262
  • Online Today: 29
  • Online Ever: 420
  • (13 January 2020, 09:02:13)
Users Online
Users: 0
Guests: 16
Total: 16

Корона вирусът

Started by Шишман, 11 March 2020, 22:26:19

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Шишман

Перко с Пагони определи коронавирус COVID-19 като епидемия с невиждана ярост в човешката история.

Ще припомним за най-известните епидемии в човешката история:

- Черната смърт (Бубонна чума) убива 2/3 от населението на Европа от 1346 до 1359г, а в останалата част от света жертвите ѝ дори не са броени.

- Епидемията от шарка убива 90% от населението на два континента: Северна и Южна Америка. (На практика индианците са изчезнали заради епидемия от шарка)

- Инфлуенца (Испански грип) убива между 50 000 000 и 200 000 000 души по света след Първата Световна война. Тогава населението на света е било само 1,8 милиарда души.

Всъщност човешката история познава много епидемии, които са много по-яростни, по-жестоки и са отнели много повече жертви, но Перко с Пагони май не разбира нито от медицина, нито от история.


Long time ago

Позиции на лекари

 Д-р Атанас Мангъров, началник на детското отделение в Инфекциозна болница, пред бТВ - 08.03.2020:
"Сега правим същото, каквото се прави навсякъде по света - опитваме се чрез всевъзможни мерки да ограничим разпространението на заболяването. По начало клиничните симптоми на коронавируса са неразличими от тези на един грип. Това не е опасна инфекция. Не всички, които се разболеят, ще прекарат заболяването тежко. Няма нужда да влизат в болница, защото така няма да останат места за онези, които наистина са в тежко състояние", обясни Мангъров.
-------------------------
 Проф.Тодор Кантарджиев, директор на Националния център по заразни и паразитни болести, пред БНТ - 28.02.2020:
Заглавие: Проф. Кантарджиев за коронавируса: Нещата не са толкова страшни. Лятото няма да го има
''Личнo мoятa пoзиция и нa вcички мoи кoлeги - e дa пoуcпoкoим oбщecтвoтo. Никoй нe cлушa кaквo гoвoрим, a вceки прecъздaвa кaквo гoвoрим и cтaвa хaoc. Вeрoятнo кoрoнaвируcът e зaбoлявaнe, кoeтo и прeди гoдини гo e имaлo, нo нaукaтa нe гo e знaeлa, зaщoтo ceзoнът му cъвпaдa c грипa. Cмъртнocттa прeз зимнитe мeceци e пo-гoлямa зaрaди грипa. Пoлoжeниeтo нe e тoлкoвa трaгичнo и oпacнo''.
---------------------------
 Проф. Милан Миланов, "Пирогов" - 11.03.2020
"Истината е, че аз очаквам взрив в София, защото това е най-големият град с най-много население. Но в крайна сметка коронавирусът е един най-обикновен грип. Смъртността не е по-висока, а лечението му е същото както при обикновения грип и може да се лекува в домашни условия. Така че аз съм категорично против паниката'', каза той и допълни, че правителствените заседания през два дни са това, което всява паника в обществото.
----------------------------
Доц. Спас Спасков, бивш директор на "Пирогов" пред бТВ - 28.02.2020:
Провежда се социален експеримент с коронавируса!
Бившият директор на ,,Пирогов" доц. Спас Спасков е на мнение, че в целия свят се подклажда паника за нещо, което не би трябвало да паникьосва хората. ,,Става въпрос за различна форма на грип. Може би се провежда социален експеримент и може би ако го разгледаме като една тренировка за подобни ситуации – това е много добре", обясни той. Експертът смята, че здравната система е готова за действие, тъй като многократно е посрещала случаи с грипни епидемии. По думите му няма опасност за населението що се отнася до коронавируса.
---------------------------------
 Д-р Борислав Генчев, Горна Оряховица - 10.03.2020
Няма особена разлика между коронавируса и обичайния тазгодишен грип като усложнения и смъртност. В момента отделенията са пълни с заболели от втората вълна на стандартния грип.
Има и смъртни случаи, свързани с него.
Но никой не ги брои, както се прави с жертвите на коронавируса.
Всяка година има 2-4% смъртни случаи при всяка грипна вълна без това да причинява блокиране на цялото общество, напомня горнооряховският лекар.
------------------------------------
Д-р Веселин Йолов от МВР-Болница, София:
До момента не е регистриран нито един смъртен случай при деца на възраст от 0 до 9 години. Едва 0,2 на сто от хората възраст от 10 до 39 години биха могли да починат, ако бъдат заразени с вируса от Китай. Във възрастовия диапазон 40-49 години вероятната смъртност е 0,4%, а при 50-59-годишните – 1,3%. Най-висок е рискът от фатален изход при хората над 80-годишна възраст.
,,Това означава, че ако сте на възраст под 50 години и не живеете в Китай, е по-вероятно да спечелите лотарията (за което имате шанс 1:45 000 000)", твърди д-р Йолов.
Проучванията сочат още, че по-застрашени от COVID-19 са мъжете, отколкото жените (2,8% към 1,7% риск от летален край).
Около 80% от починалите от коронавируса до момента са на възраст над 60, а 75 на сто от тях страдат от придружаващи заболявания – предимно сърдечно-съдови и диабет.
----------------------------

Шишман

16 March 2020, 21:52:05 #17 Last Edit: 16 March 2020, 21:53:57 by Шишман

Явор Дачков

Още за европейската солидарност и евроатлантическите ценности. Не от Путин, а от зам.-главния редактор на италианския вестник "Република" Джан-Лука Ди Фео: "Маски, гумени ръкавици, пластмасови очила, това бяха първите неща, които Италия поиска от Европа: страната поиска помощ, за да издигне най-простата бариера срещу коронавируса. Но призивът ѝ остана без отговор. Франция и Германия затвориха границите си за тези продукти, като по този начин забраниха износа, и ни изпратиха тревожен сигнал:

от Брюксел няма да дойде никаква конкретна подкрепа, дори минимална.

Разбира се, италианското правителство съумя да наруши ограниченията, наложени на държавния дълг и да подкрепи икономиката, опустошена от епидемията. Разбира се, Урсула фон дер Лайен заяви: "Всички сме италианци". Но тези изявления изглеждаха на светлинни години от окопа, в който се борим за оцеляването на страната.

Европа се оказа чужда на проблемите на гражданите:

бюрократична структура, неспособна на конкретни намеси. Нямаше нито солидарност, нито контрол.

Тъжен урок, който няма да забравим: щом епидемията приключи, нищо няма да бъде както преди."

Шишман


Шишман

ЗА ТЕЗИ НА , КОИТО СЕ НЕЩО НЕ ИМ СЕ ВРЪЗВАЛО
Това е Италия и работата, мамата си трака.
Сега започва ли да ви се връзва или просто сте болни от друго и не си пиете хапчетата ? Може би ви трябва електрошок ли не знам ?
А сетих се : това по леглата са агенти на ЦРУ, преструващи се на болни, лекарите пък са агенти на МОСАД, преструващи се на лекари и медицински сестри.

Независимо дали ви се връзва или сте вързани: няма как да има толкова мащабна конспирация и да не изтече информация по въпроса.

___________________________________________________________________


Шишман

17 March 2020, 17:53:11 #20 Last Edit: 17 March 2020, 17:55:59 by Шишман
ИТАЛИЯ ОПРОСТИ, СМЕТКИ, БАНКОВИ ЗАДЪЛЖЕНИЯ И Т.Н.
Пускам това състояние понеже комунистите , популистите , измамниците и смешните спасители на народа: започнаха да стенят в тази посока и да искат това и от Бойко.
Значи още не са направили нищо. Опрощаване на сметки, вноски към банки и подобни няма да има. Ще бъдат само замразени-отложени за известно време, но максимум 10 месеца и после хората пак ще трябва да си ги платят. За да ви замразят сметките обаче се изискват , толкова документи, че малко хора ще успеят да ги направят. С една дума поредната : измама, лъжа и хитрина на либералната демокрация.
Даже като гледам Бойко, какво приема у нас, ако го приложат: ще е доста повече от това в Италия.
В Италия например няма да има отлагане на наемите, нещо което ГЕРБ прави у нас, а тука доста са под наем, да не кажа голяма дума, ама половината и ги чака нещо страшно.
Та стига тъпа популистка, комунистическа и слабоумна пропаганда.

Hatshepsut

Обуздайте чернокапците!


Бесен съм и няма да го крия! Бесен съм на поповете! Бесен съм и на властта, която толерира попското нахалство.

На 11 март патриарх Неофит разпореди всички храмове на територията на Софийска епархия да бъдат отворени и в тях да се извършват богослужения, въпреки епидемиологичната обстановка.

,,За да се избегнат всякакви предпоставки за заразяване на вярващите от коронавирус – COVID-19, се препоръчва при богослужения при възможност да се избягва личен допир между вярващите."

,,Да се избягва личен допир", това е единствената мярка за предпазване от заразяване от вируса, която дедо поп препоръча на пасомите си. И тя е достатъчна да се избегнат ,,всякакви предпоставки" за заразяване. Но само когато е ,,възможно". Защото на Великден например, когато църквата се пука по шевовете от народ, това едва ли ще е възможно! Иначе могат да си кашлят и да си кихат на воля!

За сравнение: В Италия папата се моли по интернет. Площадът ,,Свети Петър" е затворен, базиликата ,,Св. Петър" също. Не се отслужват меси и никой не ходи на меси. Забраната да се събират повече от двама и то на разстояние от метър-метър и половина се отнася за всички италианци, независимо дали са вярващи или не. Случаят е само един от многото примерите за това колко изостава в модерността си нашата църква, сравнена с католическата.

Днес в ,,Александър Невски" пак имаше неделна литургия. И храмът беше отворен за вярващите. Нещо повече! Вярващите бяха причестявани с обща лъжичка, както изисква канонът и напук на карантината и извънредното положение. Дедо поп обяснява, че, лъжичката не е каква да е, а сребърна! Дано това помогне!

Митрoпoлит Гaвриил обясни от името на св. Синод: "Причecтявaнeтo c eднa oбщa лъжичкa нa мнoгo хoрa нямa дa дoвeдe дo рaзпрocтрaнeниe нa зaрaзaтa, зaщoтo дoри при нaй-cтрaшни eпидeмии в минaлoтo хoрaтa ca ce причecтявaли и нe ca ce зaрaзявaли. Мoжe дa cтaнe, caмo aкo вярaтa нa чoвeк e cлaбa."

Имам чувството, че се опитват да ни върнат в средновековието!

Ще ми се като социолог да питам дедо поп по каква скала става оценката на вярата двустепенна, тристепенна, шестстепенна... И друго – хора сме и се лъжем. Има сред нас много, които се имат за вярващи, но вярата им стига до това да се прекръстят, при това не винаги по православния начин? И те ще отидат в църквата и ще се надат Бог да ги пази. Обаче Бог пази само силно вярващите!

Всъщност, дали е така? Почвам да се чудя дали с поповете се молим на един и същ бог!

Притчата, която ни пробутват поповете, е стара като света. Цицерон разказва следната история. Показали на някой си Диагор, неверник, рисувани дъсчици, изобразяващи сцени с богомолци, които благодарение на молитвите си оцеляват в корабокрушение. Диагор попитал: ,,Къде са се дянали рисунките на тия, които са се молили, ала са се удавили?"
Ами тези, които са се удавили, въпреки, че са се молили, по обективни причини не могат да разкажат колко помага молитвата...
В случая богомолците, които оцелеят, ще разправят как нафората на дедо поп и иконите, които са целували, са ги спасили от страшния вирус. А свидетелствата на тези, които няма да оцелеят, ще си отидат заедно с тях.

Няма по-добър начин да станем масов курбан на вируса, от това да се съберем всички в църквите и, нагъчкани един в друг, да си кихаме и кашляме в лицата, да целуваме едни и същи икони, един и същ кръст, да лапаме нафората от една и съща, па макар и сребърна лъжичка... И да чакаме Господ да ни предпази. Е, няма да ни предпази! Господ не се грижи за глупаците. И самоубийците. Бог не обича самоубийците. И църквата им отказва царството небесно! Да се самоубиеш с вирус е просто друга форма на самоубийство!

Арабите имат поговорка: Вярвай в Аллах, но си връзвай камилите. Да си вържеш камилите е метафора за всички онези дребни неща, които съставят нашия живот. Тях Бог е оставил на нашата грижа.

Калимявките са ясни, те от вярата си вадят хляба. За тях Великден е ден година храни. В краен случай половин година... Бог, викат, ще ви пази! Замислете се обаче над факта, че на всяка църква има гръмоотвод! Защо? Зер Господ не може да опази собствените си храмове? Махнете гръмоотводите, махнете противопожарните инсталации, махнете охранителните системи... Оставете църквите отключени, Бог ще се погрижи...

Не се учудвам и на онзи набожен лицемер, който ни се води премиер. ,,Покрай царя станах доста набожен – черкувайки се всяка седмица." Е, никога не е късно... Проблемът е когато набожността се изчерпва с купуването на индулгенции – даряването на църквите на малко лични и повече обществени средства. Затова се обръщам към ген. Мутафчийски като лекар и просветен човек. Г-н генерал, настоявайте и църквите да бъдат включени в списъка на местата, които са забранени за събирания. Страната е в извънредно положение. И дедо поп не може да прави изключение! В конституцията, в Чл. 58 (2) се казва: Религиозните и другите убеждения не са основание за отказ да се изпълняват задълженията, установени в Конституцията и законите.

А в предходната алинея се казва, че гражданите са длъжни да спазват и изпълняват законите и да зачитат правата и интересите на другите.

Смятам, че моето право да бъда предпазен от заразата е нарушено от патриарха и клира, които отказват да ограничат някои очевидно вредни и за пасомите им, и за останалите граждани практики!

Онзи ден Народното събрание прие изменения в Наказателния кодекс, които предвиждат затвор до 5 г. и глоба от 10 до 50 хил. лв. за хората, които по време на пандемия, епидемия или извънредно положение, нарушават "наредба, правила или мерки против разпространението на заразителна болест по хората".

Точно това правят поповете! Те над закона ли са?

Някога Томас Джеферсън беше казал: ,,Аз съм много притеснен за моята родина, като имам предвид, че Бог е справедлив!" Дано да не е чак толкова справедлив, защото това, което получаваме, ще ни се стори приказка, в сравнение с това, което заслужаваме. А за дедо ви поп направо не ми се мисли...

https://offnews.bg/nashite-avtori/obuzdajte-chernokaptcite-724049.html

Шишман

Ми тоя дето е бесен има наистина бяс и му личи. Никой не го кара да ходи на църква.
Църквите са били отворени и е имало богослужение и при, много по-тежки зарази и епидемии и нищо лошо не се е случвало. А за Италия да не лъже, има и доста отворени църкви, въпреки забраната на властите. Освен това самият папа нещо е болен и май има коронавирус
А Томас Джеферсън, знаеме е масон-сатанист, та да не ни го цитира.
Така и не разбрах, кой е тоя бесният ?

Hatshepsut

Quote from: Шишман on 17 March 2020, 19:07:37Ми тоя дето е бесен има наистина бяс и му личи. Никой не го кара да ходи на църква.
Църквите са били отворени и е имало богослужение и при, много по-тежки зарази и епидемии и нищо лошо не се е случвало. А за Италия да не лъже, има и доста отворени църкви, въпреки забраната на властите. Освен това самият папа нещо е болен и май има коронавирус
А Томас Джеферсън, знаеме е масон-сатанист, та да не ни го цитира.
Така и не разбрах, кой е тоя бесният ?

Авторът е Тони Филипов, на мен той не ми е твърде симпатичен, защото е от десебарската секта и има доста циничен език.
В случая обаче е напълно прав  :aha:

Panzerfaust

Реално на църква ходят редовно 2-3% от населението, обаче изведнъж БПЦ и миряните станаха най-черните овце. Я вижте какво струпване на хора има в хранителните хипермаркети, отделно по магазините, дори големи магазини като "Практикер" и пр., а и никой от големите заводи не е затворил. Заводи с по 1000-2000 души, с работници струпани на малка площ. Днес излезе видео от "Язаки" в Димитровград, в обедната почивка масово скупчване на цигани, дето работят там, а заводът е 1500 човека. Отделно НАП си работи, за толкова години не направиха електронно правителство, хората да се оправят от вкъщи на компютъра, една тази година може да се подават електронно декларации. А в НАП ходят хора отвсякъде, вкл. били и пребиваващи в чужбина. И какво се оказва? Големите заводи не са опасни, дето са струпани хиляди хора, големите вериги не са опасни, в НАП не е опасно, а враг №1, дето в църквата се събират по пет души на кръст, е БПЦ. Не съм съгласен!

Шишман

17 March 2020, 21:44:35 #25 Last Edit: 17 March 2020, 22:01:15 by Шишман
Quote from: Panzerfaust on 17 March 2020, 20:08:51Реално на църква ходят редовно 2-3% от населението, обаче изведнъж БПЦ и миряните станаха най-черните овце. Я вижте какво струпване на хора има в хранителните хипермаркети, отделно по магазините, дори големи магазини като "Практикер" и пр., а и никой от големите заводи не е затворил. Заводи с по 1000-2000 души, с работници струпани на малка площ. Днес излезе видео от "Язаки" в Димитровград, в обедната почивка масово скупчване на цигани, дето работят там, а заводът е 1500 човека.  И какво се оказва? Големите заводи не са опасни, дето са струпани хиляди хора, големите вериги не са опасни, в НАП не е опасно, а враг №1, дето в църквата се събират по пет души на кръст, е БПЦ. Не съм съгласен!
Поздрави за позицията ти !
Е да но другарите от ДСБ не мислят, били бесни. Бесни са и имат бяс то е видно от космоса. В Италия удариха веднага по църквите и ги затвориха, обаче смели свещеници отказаха да затворят част от църквите и властта се направи на луда, че не ги вижда. Та тоя с бяса не случайно нападна църквите. Не че ходи на църква и му дреме наистина.

Шишман

17 March 2020, 21:58:16 #26 Last Edit: 17 March 2020, 22:00:06 by Шишман
ИТАЛИЯ ПОЛУДЯ ОЩЕ ПОВЕЧЕ
Журналистите естествено са водещи в това отношение, както и по лъжене. Показват кадри как някакви евро номенклатури се целуват и говорят  същото време: че не се целували вече . Да не говорим за лъжите за броят на заразените и умрелите, гафовете на правителството и т.н. То по времето на комунизма медиите бяха по-свободни. Свобода на медиите и словото има, ама наужким, или колкото в Северна Корея. Сега искат някакво ново удостоверение, само че....... и да си го извадим от интернет, няма къде да направим фотокопия, понеже всичко е затворено.И става омагьосан кръг. Така според законите: им излиза че не можем да идем да си купим даже храна. Естествено, няма да им спазвам законите, утре пак ще менят удостоверението и айде пак тичай да търсиш да си направиш фотокопия. Журналистите от 2-а дена се заяждат с тичащите за здраве и спортуващите в парковете. Нямат смелост да идат да питат защо големите хранителни магазини: карат хората да чакат от вънка, събирайки ги така на куп и създавайки възможни огнища на зараза, и се заяждат с обикновените хора в парка. Ма как да смеят да подгонят хранителните вериги? В глобалната либерална демокрация: те са и в политиката и навсякъде. Според мене в днешни дни да стане някой журналист: минава обучение как да е помияр, лъжец и тъпак , иначе не го допускат.
Реалният брой на заразените в Италия е поне с 10хил. в повече. Карат голяма чат от хората със симптоми да си седят къщи, ако все още могат да дишат. Така не влизат в броенето и броят на заразените е доста занижен.

Шишман

18 March 2020, 17:17:50 #27 Last Edit: 18 March 2020, 17:23:25 by Шишман
НАЙ- ПОСЛЕ, КАК СЕ ИЗЛЪГАХА НЕ ЗНАМ
Най се лъжело при лов и война, ама при епидемия- пандемия се лъже още повече
Та най-после дадоха един който говори нормално и казва истината. Според мен понеже назначават, много глупаци на работа в медиите и стават и такива неща по случайност.
За какво говоря ? Статистиките са лъжа и не са истински - силно манипулирани, тоест болните тука не са 30хил. както казват, а над 100хил. според мене около 200хил. Много от случаите въобще не са регистрирани, много от починалите се водят починали от друго. Бергамо , който е до Милано експлодира: на всеки 5 лични лекари един е заразен, болниците задръстени, погребалните агенции и те.
Чака се голямата бомба - експлозията на юга.
Според мен премиерът им Конте е за военен съд и разстрел, както и палячото на гражданската им защита.
Когато затвориха Милано и Ломбардия: не спряха влаковете и транспорта: и хиляди тъпанари, дошли да работят на север си тръгнаха по спешност за родните места и занесоха и вируса там.
Следя кризата от самото начало и мога да кажа че политиците им се провалиха по всички възможни, възможности: и опозиция и управляващи, както и журналистите, обществениците им и почти целият им елит . Благодарение на тях и глупостта им хиляди умряха и траната е пред всякакъв възможен срив. Позитивното настроение и оптимизма не само не помогнаха, но влошиха нещата в пъти. Милано не се спирало стеняха всякакви до преди седмица, сега кичат да се спре всичко.

Panzerfaust

Ако това, което сега се случва в Италия, се бе случило в България, щяхме да скъсаме от псувни и клетви Боко и правителството. Хората щяха да викат "българска работа", умнокрасивите щяха да се надпреварват да ехидничат колко е зле "територията" и т.н. Само си помислете?
Това мнение май е по-скоро за темата за народопсихологията, но сме царе да се унижаваме и да се чувстваме нещастни и прецакани.

Шишман

Quote from: Panzerfaust on 18 March 2020, 23:16:14Ако това, което сега се случва в Италия, се бе случило в България, щяхме да скъсаме от псувни и клетви Боко и правителството. Хората щяха да викат "българска работа", умнокрасивите щяха да се надпреварват да ехидничат колко е зле "територията" и т.н. Само си помислете?
Това мнение май е по-скоро за темата за народопсихологията, но сме царе да се унижаваме и да се чувстваме нещастни и прецакани.
Това го прави само една част от народа - гнилата и те са малка част, но им се дава гласност чрез медиите и изглежда че всички сме такива. Народа, като цяло е доста различен. Между другото Борисов се справи, много добре в случая, даже блестящо, не е за вярване. Въпреки това левите и ха-ховците пак са за нещо недоволни и критикуват. На тия не може да се угоди.
А в Италия са ужасени от ставащото.