• Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up.
 
Welcome to Guest. Please login or sign up.

07 March 2021, 10:14:26

Login with username, password and session length

Top Posters

Hatshepsut
12474 Posts

Шишман
4447 Posts

Panzerfaust
735 Posts

Лина
675 Posts

sekirata
263 Posts

Theme Selector

Members
Stats
  • Total Posts: 20079
  • Total Topics: 1323
  • Online Today: 105
  • Online Ever: 420
  • (13 January 2020, 09:02:13)
Users Online
Users: 1
Guests: 50
Total: 51

avatar_Hatshepsut

История на Форума

Started by Hatshepsut, 14 February 2020, 13:29:42

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Шишман

29 December 2020, 22:01:58 #150 Last Edit: 29 December 2020, 22:08:00 by Шишман
Аз не съм правил скандал, оня започна заплахи и злоупотреба с модераторският си пост. Аз отказах да му се ма3ня, то и няма правило,,че потребителите, трябвва да му се мазнят или има ? И той а не аз започна от нищото,. Интересното е че аз съм виновен за неговото странно поведение ! И тоя не почна: ей без нищо . А точно  на големия християнски празник Рождество Христово , беше с умисъл, вероятно да ме накаже или нещо подобно.
Явно тука правилата са неясни. Сега ме обвинявате и за нещо друго, като защо не признавам коледа, което е странно. Нямам намерение да разисквам за Рождество и коледа за която чухме едва след 1989г. Не ме интересува и мнението ти за Сидеров. Чернеф и другите. Интересуваме, тука има ли правила или няма? Щото май излиза че няма. Вместо да ми махнете бана и да ми се извините  : то вие ме  изкарвате виновен мене: че на друг нещата не са на ред. Така не може да се върви напреде, няма начин да допусна някакъф си да не уточнявам какъф - да ме разиграва за да си прави кефа с мене. Няма турско робство, нито комунизъм и не смятам да търпя подобно неадекватно и нагло поведение на модератори, а и на когото и да е. Такъв национализъм или каквото сте ( не знам ) не струва нищо :да не говоря че става дума за откровено анти-християнство. Както му казах и на оня - фейсбука е голям и доста по-свободен и по-справедлив  сравнение с тука. 3а сега ще прекратя участие в форума по-натам ще видим. При тези условия отказвам да участвам, а и няма смисъл ! То трябва да съм луд при това положение без правила, на принципа: ние така реших, понеже ти ааа , ъъъъ и т.н.  Желая ви ............. нищо не ви желая, Бог да ви съди. На всекиго ще дойде редът ! Ха-ха излиза че нео-глобалисстиитте са за предпочитане. Тук в тоя форум много, пъти са постъпвали  нечестно  с мен и сега отново. Весела нова година.

FELDMARSCHALL

30 December 2020, 00:32:04 #151 Last Edit: 30 December 2020, 00:34:15 by FELDMARSCHALL
Ама как извърта нещата и си измисля мишока в типичен за него стил, не е истина. Аз не съм го обиждал, може да се провери в хронологията на чата, че той започна заяждането с това дали трябвало да се казва "Рождество Христово" или "Коледа". След като му направих забележка да не се заяжда баш на празника той написа:
"FELDMARSCHALL" е куку *със съответния подигравателен емотикон, опитвайки се да замаже нещата, понеже ако го беше написал със съответната дума, нямаше да му мине номера със заобикалянето на директната обида. Само че и тоя му номер не мина, защото той продължи да ме обижда както се вижда от хронологията на чата, за което съответно получи заслужен 3-дневен бан. И това наказание щеше да го получи независимо дали е обидил модератор или обикновен потребител на форума. Толкова по въпроса.
Winner Winner x 1 View List

Hatshepsut

30 December 2020, 05:43:31 #152 Last Edit: 30 December 2020, 05:45:25 by Hatshepsut
Този случай ми даде повод да си спомня за един подобен скандал през 2012г., когато Мишока заедно с още един от членовете на форума Ратникъ провокираха в чата и направиха опит да отстранят някои от модераторите на форума. За щастие този опит беше неуспешен  C:-)
Проблемът тогава беше много сериозен, защото въпросният Ратникъ беше личен приятел на администратора Калоян и си позволяваше твърде много своеволия. Той беше търпян дълго време, но в крайна сметка беше изгонен завинаги от форума.
Тук е мястото да спомена, че ако въпросния Ратникъ се появи в новия форум и го усетя, ще го изгоня на момента.

Ровейки се наскоро из темите на стария форум, установих, че случаят е документиран в една от темите в служебния раздел на стария форум:

https://www.forum.bg-nacionalisti.org/index.php?topic=6848.msg188178#msg188178

Та в сегашния случай тактиката на Мишока ни е вече позната, ние сме подготвени и няма да има нанесени поражения върху екипа на форума. Тактиката му е губеща и ако я продължи единствения потърпевш ще бъде той  :whistle:
Agree Agree x 1 View List

Panzerfaust

30 December 2020, 23:18:12 #153 Last Edit: 30 December 2020, 23:22:35 by Panzerfaust
Да, в този случай бях пряко замесен и аз. Освен мен, тогава и други се оттеглиха от форума заради т.нар. Ратникъ и Мишока.


Шишман

31 December 2020, 09:24:30 #154 Last Edit: 31 December 2020, 09:31:05 by Шишман
Quote from: Panzerfaust on 30 December 2020, 23:18:12Да, в този случай бях пряко замесен и аз. Освен мен, тогава и други се оттеглиха от форума заради т.нар. Ратникъ и Мишока.


Стига бе вкара ме в заговори, в които не знаех да съм  участвал ! Ти как си бил замесен на чия страна си бил ? Направо ви казвам, нямам никаква тактика. Исках само ясни, правила поне колкото в Фейсбук. Но такива, няма да има. И понеже заговори за тактика - да имам тактика, но тя не засяга никого и не вреди на никого. Няма да ви я кажа понеже, тия неща въобще даже не ви интересуват.
Funny Funny x 1 View List

Panzerfaust

Quote from: Шишман on 31 December 2020, 09:24:30Стига бе вкара ме в заговори, в които не знаех да съм  участвал ! Ти как си бил замесен на чия страна си бил ?
Тогава Ратникъ те използваше да направите "коалиция". Заради наивността на Калоян, или може би заради безхарактерността му (Бог да го прости, но нещата трябва да се казват с истинските им имена), тази "коалиция" се оказа успешна, основно заради близките лични връзки на Ратникъ с администратора.
За теб тази "коалиция" беше изгодна, защото традиционно имаше проблеми с модератори, а така намери съюзник, който е протектиран. Това не се отнася до мен, а до други. Аз с теб проблем пряко не съм имал, имах с Ратникъ. Твоята деструктивна роля обаче не бива да се премълчава, защото взаимно си палехте фитилите, докато унищожихте всичко.
И до ден днешен смятам, че главната причина за рязкото спадане на активността във форума се случи не толкова заради Фейсбук, а заради скандалите с ваше участие 2012 г. Тогава на лични няколко активни потребители ми писаха, че прекратяват участието си във форума в знак на несъгласие със случващото се. Разочаровани бяха и доста членове на модераторския екип и те също се самоограничиха до минимума. Впоследствие ти и Ратникъ бяхте банирани и/или органичени и форумът изведнъж остана без голяма част от активните си членове. Фейсбук щеше да си каже думата, но по-късно и по-плавно, и не толкова силно.
Държа да кажа и че гледам леко с усмивка на тогавашните страсти от дистанцията на времето. За себе си и сега смятам, че постъпих правилно. Не се сърдя на никого, то няма и смисъл.

Шишман

Не знаех, че Ратник е бил близък с Калоян, не сме се и наговаряли или писали на лични. Не помня кой беше модератора, ама поред мене си го е заслужавал. Сега предполагам го няма у форума.

FELDMARSCHALL

Много други форуми замряха заради фейсбук, така че аз мисля че това е основната причина, просто дискусиите се прехвърлиха там, когато броя регистрирани с профили в тази социална мрежа достигна критична маса за България и фейсбук стана основното място за разговори и постовете ти да станат популярни. Я вижте другаря Пасков (Плясков) колко последователи е насъбрал и поства през час, като тотално е заебал всички форуми където имаше профил - явно са му отеснели за нарцисизма и няма нужното поле за изява. :judge:

Panzerfaust

Quote from: FELDMARSCHALL on 01 January 2021, 11:23:25Много други форуми замряха заради фейсбук, така че аз мисля че това е основната причина, просто дискусиите се прехвърлиха там, когато броя регистрирани с профили в тази социална мрежа достигна критична маса за България и фейсбук стана основното място за разговори и постовете ти да станат популярни. 
Да, но същевременно има и много все още популярни форуми с висока активност - на ПФК "Левски", предполагам, че и на ЦСКА-София е такъв, на Градски транспорт - София (форумът не е само за ГТ в София, а изобщо с транспортна тематика), на българската секция на Skyscraper city (инфраструктура, строителство и благоустройство).
Ясно е, че Фейсбук влияе, но през 2012 г., по-точно от средата й, форумът се лиши от много от активните си членове. Аз например, щях да продължа да пиша, но спрях. Поне още пет души на лични ми заявиха същото.
Можем да видим за какво говоря с помощта на цифрите:
2011 - 27 851 публикации
2012 - 13 739 публикации
2013 - 5 885 публикации
Това е спад от порядъка на пет пъти за две години. Правил съм си труда да гледам други форуми, където имам достъп и никъде няма такова нещо. Навсякъде тенденцията е плавна.

FELDMARSCHALL

Последните ти постове в стария форум от 2012г. ли са ? Защото ми се струва, че и по-късно съм мяркал твои публикации...
Иначе Мишока се прави отново баш на умряла лисица :judge:, само той си знае какво са си писали с Ратникъ на лични съобщения и дали са се наговаряли за координирани действия. :laugh:
Но това няма как да разберем, защото дори админите нямат достъп до личните съобщения на потребителите (поне така е редно, за фейсбук изобщо не е гаранция :huh: ). Може би само Калоян (лека му пръст) да е можел при поискване от полиция или други органи да отвори личните съобщения на потребителите, но това става единствено при крайни екстремни обстоятелства. Поне това съм чувал от познати администратори на други форуми, че натиснат ли от МВР за предотвратяване на престъпления, админите са длъжни да предоставят цялата възможна информация, вкл. това да значи навлизане в личното пространство на регистрираните потребители.

Шишман

Quote from: Panzerfaust on 01 January 2021, 17:07:172011 - 27 851 публикации
2012 - 13 739 публикации
2013 - 5 885 публикации
Това е спад от порядъка на пет пъти за две години. Правил съм си труда да гледам други форуми, където имам достъп и никъде няма такова нещо. Навсякъде тенденцията е плавна.
Ами без мен форума не върви.
Funny Funny x 1 View List

Panzerfaust

Quote from: FELDMARSCHALL on 01 January 2021, 17:22:07Последните ти постове в стария форум от 2012г. ли са ? Защото ми се струва, че и по-късно съм мяркал твои публикации...
Имам, но основно след 2016, когато Hatshepsut стана администратор. За 2012 след скандала лятото имам една публикация, за цялата 2013 - две. После, когато ограничиха Ратникъ за цялата 2014 имам 29. Преди ги правех толкова само за месец.

Шишман

Старият форум няма вече никаква дейност. Последните публикации са на Секирата от преди 2-3 м. Какво става ?

Panzerfaust

Quote from: Шишман on 27 January 2021, 10:53:49Старият форум няма вече никаква дейност. Последните публикации са на Секирата от преди 2-3 м. Какво става ?
Нищо, просто малкото активни потребители от стария форум са тук. Аз лично за себе си не виждам смисъл да поствам едно и също нещо и тук, и там. Секирата го правеше, но там е друга работата. Последният активен потребител там, който не пише тук, беше april_z, но и той спря напоследък.

FELDMARSCHALL

Редно е още сега да се архивира стария форум, защото просто няма активност с месеци и няма смисъл да се пише там. Даже аз ако бях на мястото на админа щях да го архивирам веднага в момента, в който стана активен новия форум. :laugh:
Гледам през годините доста се е потрудил, изтрил е ненужните постове и спама, слял е мненията на потребители като мишока със 100 профила :lol:, и мисля че нещата изглеждат много по-прегледно отколкото при Калоян (лека му пръст) и лесни за четене. Буквално ден-два са достатъчни да проследи човек хронологията на темите от началото през август 2006г. до 2020г.! Може и да е останало сигурно 30% от всичко изписано от 2006г. (вкл. и бушуването на хормоните от моя милост когато бях на 20-22г. :laugh: ), но е много по-лесно за четене, отколкото ако всичко беше оставено в предишния си вид и немодерирано. Наистина голяма част от постингите бяха плява, заяждания на лична основа между отделни потребители, заплахи за саморазправа и какво ли още не. Определено Hatshepsut е свършил доста трудоемка работа в последните няколко години. Даже си мисля че ако след 20-30г. все още я има България и български националисти, тоя архив ще се чете с голям интерес. :judge:
Agree Agree x 1 View List