• Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up.
 
Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up.

04 June 2020, 03:47:24

Login with username, password and session length

Top Posters

Hatshepsut
10671 Posts

Шишман
2087 Posts

Panzerfaust
374 Posts

Лина
307 Posts

Theme Select

thumbnail
Members
  • Total Members: 86
  • Latest: fsbfan1
Stats
  • Total Posts: 14461
  • Total Topics: 1251
  • Online Today: 125
  • Online Ever: 420
  • (13 January 2020, 09:02:13)
Users Online
Users: 0
Guests: 44
Total: 44

avatar_Hatshepsut

История на Форума

Started by Hatshepsut, 14 February 2020, 13:29:42

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Panzerfaust

Когато започнах участието си във форума - 25.08.2009 г., той гъмжеше от живот. Имаше всякакви хора - от кръгли тъпаци до доста начетени, от хлапаци на по 14-15 години до 50-60 годишни, от комунисти и анархисти до крайни нацисти. Пишеш мнение и до час вече имаш отговор, че и по няколко. Много пъти дискусиите се израждаха в караници и заплахи за бой. Годините бяха интересни и като политическа обстановка - и за страната, и за национализма.
Липсват ми всички стари участници, дори тези, с които съм имал несъгласия и спорове - не съм злопаметен.
 

Шишман

Нещата се промениха и форума е празен. Фейсбук също помогна много, глупави модератори и те, а и нещата в света се измениха. Разбра се че от Атака не става нищо, че БНС е провал, вижданията на хората се промениха и т.н.
Жалко за Омерзен, беше свестен човек, и почина без време.

Лина

Форума не само беше много посещаван и действен, но се отличаваше със самите си участници. Да, може да е имало по-глуповати, а може и лудички да е имало, ама по-големия процент хора бяха умни, знаещи и от тях можеше да научи нещо човек.

Hatshepsut, пак си променил изгледа на стария форум с някаква грозотия. Честно да ти кажа находчивостта с която гониш целите си леко изпреварва полезността им.
За втори път ще ти припомня, че ти обеща да оставаиш форума достъпен за четене и във вида който бе.

 

Hatshepsut

23 February 2020, 05:49:16 #18 Last Edit: 23 February 2020, 08:55:18 by Hatshepsut
Quote from: Лина on 22 February 2020, 22:09:47Hatshepsut, пак си променил изгледа на стария форум с някаква грозотия. Честно да ти кажа находчивостта с която гониш целите си леко изпреварва полезността им.
За втори път ще ти припомня, че ти обеща да оставаиш форума достъпен за четене и във вида който бе.

Предишния шаблон на стария форум няма да го върна при никакви обстоятелства. Искам форума да се чете нормално при мащаб 100%, аз самият нося очила повече от 20 години и нямам желание да си напрягам зрението излишно, нито да съм принуден да увеличавам мащаба на 110 или 120%, за да го чета нормално. Не е редно да причинявам неудобства и на другите потребители и гости в това отношение.
Новият шаблон може и да не е идеален, но шрифтовете са с нормален размер и всичко се чете без проблем - имам предвид не само постингите (там има начин да се увеличи размера на шрифта), но и командите, менютата и т.н.
Старите шаблони са по принцип с дребни шрифтове, защото са предвидени за монитори с по-ниска резолюция, там дребния шрифт може и да се чете нормално, но не и на съвременните монитори.

Та така, може и да сменя шаблона на стария форум с някой друг, ако намеря по-добър, но не и да върна стария.

Лина

Какви са тези небивалици, много по-лесно се четяха текстовете в стария форум, шрифта бе много четлив, страниците изглеждаха красиво. Беше свежо, светло. И сега там буквите са по-големи, отколкото тук. 
Къв шаблон, кви 5 лева, аз нищо не ти разбирам? Както и да е.
Прави каквото си искаш ( щото за теб това ясно е много важно) остави изгледа какъвто си е, остави иконите с перото и общия вид както си го спомняме, така съгласен ли си?

генерал Жеков

Няма как да не се съглася с Лина.Форума буквално се съсипа откъм визия и дори функционалност.Kато казвам функционалност,имам предвид практическия изглед и достъп до менютата(вкл. и на версията за мобилни устройства).Отчитам смяната на дизайна не само там,а и вече няколко пъти тук като една серия от грешни решения-за мен един форум със сериозна тематика трябва да има еди утвърден,стегнат вид,който да показва и сериозността на темите в него,а не на сайт,гонещ някакви(предполагаеми) посещения и регистрации,каквито виждаме че вече няма,а ако има те са потребители-фантоми без публикации,за които може дори да се изрази съмнение,че са фалшиви(т.е създадени от някои член на форума,които да ги ползва ако бъде блокиран-знаем кой).Тук искам да повторя своята позиция,че цялата поредица от решения,предшестващи създаването на този форум-с начало изгонването на Петкан и с сегашно изражение смяната на изгледа в стария форум е една сериозна и може би дори неосъзната поредица от грешки,но това разбира се не ги прави по-приемливи,още повече,че се случват някак "на тъмно" и без предварително обсъждане или дори без знанието на членовете-нещо като всички процеси в държавата ни.
ϟϟ|СВОБОДЕН-СОЦИАЛЕН-НАЦИОНАЛЕН| lYl 
БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО И ВСИЧКО ЗА БЪЛГАРИЯ!

Hatshepsut

Съжалявам, че трябва да повторя неща, които вече съм казал много ясно.
По отношение на визията на стария форум - при никакви обстоятелства няма да върна стария шаблон (може да се нарече и "тема" или "дизайн", смисълът е същия). Единственото, с което съм съгласен и което съм върнал, са иконите на разделите на заглавната страница, представляващи пишещото перо, за което по-горе спомена @Лина

Визията на един форум не е нещо застинало във времето и не може да не се променя. Всеки шаблон (тема) си има версия на форумната платформа, за която е предназначен и само с която може да работи. Откакто съм регистриран във форума - 18 февруари 2009г., форумът е сменил няколко шаблона, аз самият също съм изпробвал няколко. Значи един шаблон може да изглежда прекрасно на снимка, но едва след като го тествам на нашия форум и се убедя че работи без грешки, едва тогава мога да го сложа като основен.
Сега сме 2020г. и няма да използвам шаблон от 2011г., мисля че последното, което намерих като визия за стария форум е най-доброто, което съм виждал досега. Единствено прозореца на чата не стои много добре, но се надявам и този проблем да намери своето решение.

Относно новия форум е все още твърде рано да се говори за утвърдена визия, самата софтуерна платформа е още в процес на разработка и едва като излезе финалната ѝ версия ще се появят и нови шаблони. Изпробваните от мен теми в новия форум не бяха подходящи и засега ще караме със стандартния шаблон, естествено с променена цветова схема.

Шишман

Форума си е добре, шаблони това - онова , всичко си е на ред.

Лина

Благодаря ти, че поне върна иконите с перото, въпреки че в този авангарден стил....... не са това, което бяха. В тази връзка щом толкова те дразнят – махай ги.
Ама си давам сметка, че  и да разбирах от шаблони и маблони пак нямаше да знам защо го правиш това след като ще го архивираш всеки момент.

Hatshepsut

25 February 2020, 21:35:08 #24 Last Edit: 26 February 2020, 05:33:38 by Hatshepsut
Quote from: Лина on 25 February 2020, 20:41:54Благодаря ти, че поне върна иконите с перото, въпреки че в този авангарден стил....... не са това, което бяха. В тази връзка щом толкова те дразнят – махай ги.
Ама си давам сметка, че  и да разбирах от шаблони и маблони пак нямаше да знам защо го правиш това след като ще го архивираш всеки момент.


Много силно казано е, че ще архивирам стария форум във всеки момент. Поел съм ангажимент това да стане след 8 години (всъщност една година вече мина, така че остават още 7) и смятам да се придържам към този ангажимент  :smile-1:

А що се отнася до иконите на разделите с пишещото перо, те не са от стария шаблон. Тях съм ги взел от форума на Атака, иначе оригиналните икони на стария шаблон бяха много невзрачни:
Hatshepsut

14 March 2020, 12:33:27 #25 Last Edit: 14 March 2020, 14:38:39 by Hatshepsut
Лого на Форума

Както споменах, член съм на форума от 18 февруари 2009г. Не си спомням форума тогава да е имал някакво лого, за пръв път сложих лого на форума през 2016г., когато получих администраторски права.
Логото го направихме с един от членовете на стария форум - Мокабор.

Като се има предвид, че новите шаблони са ориентирани за работа с мобилни устройства, те изобщо не предвиждат поставяне на лого. А и лого с размер 800х300 пиксела е прекалено разточително и дразнещо. Ето защо аз го премахнах, но тук всеки може да го види, то е качено в Галерията на форума:


Hatshepsut

Има добри новини за стария форум  :smile-1:
Преди две години бях споменал, че има проблеми със стария форум по отношение на софтуера, в смисъл че нещата там са толкова омазани, че дори аз като администратор нямам достъп до някои секции на админ панела.
Това наистина беше така, но аз открих причината за тези проблеми и ги отстраних  :azn:

Причината беше в някои боклуци, инсталирани от предишните администратори. Аз наричам тези приложения боклуци, въпреки че когато са били инсталирани (преди 10-12 години) те са вършели работа. Но с течение на времето тези модули остаряват и стават несъвместими с платформата на форума. При това положение има два варианта: при първия вариант тези приложения просто спират да работят, без да влияят на другите приложения и форума като цяло - естествено, това е по-добрия вариант. При втория вариант остарелите модули не само спират да работят, но започват и да пречат на другите приложения и на форума като цяло - форумът започва да генерира съобщения за грешки и т.н., и както споменах, даже ми забраняваше да влизам в някои секции на админ панела...

Кои бяха тези остарели приложения?
- първият боклук беше някакъв онлайн-кирилизатор, наречен "Kredor". Понеже някои членове на форума ги е мързяло да си инсталират кирилица на компютрите, Калоян е сложил този модул, за да могат те да пишат на шльокавица, а пък модула да го преобразува на кирилица
- другия боклук беше някакъв "HTTP Proxy Blocker", инсталиран уж да спира спамерите, но както споменах, спираше мен да вляза в админ-панела  :whistle:

Процедурата беше следната - изтрих всички теми, шаблони и конфигурационни файлове на форума и ги смених с чисто нови, така разкарах всичките боклуци; форумът вече не генерира грешки и аз мога да влизам в админ панела без проблеми.

Така че старият форум има бъдеще, ако някой очаква да се събуди един ден и да не може да влезе в стария форум, това няма да се случи. Бях споменал тогава, че стария форум ще си остане завинаги с платформата SMF 2.0, но това няма как да стане. След няколко години, когато тази платформа остарее, ще се наложи да я обновя до версията SMF 2.1, каквато е в новия форум.

FELDMARSCHALL

03 May 2020, 20:11:46 #27 Last Edit: 03 May 2020, 20:15:39 by FELDMARSCHALL
Наистина ли Кристиян Шкварек всъщност е Варненчика от стария форум ? Хахаха... Ами той е по-малък от мен сега, а тогава Варненчик твърдеше че е учител и някъде беше споменал, че гони 40г., това беше още 2008-2009г.! Мисля че се бъркате. Единственото общо е че и Шкварек е наполовина поляк наполовина българин. Или пък да му е син на Варненчика ? :judge:

П.С. На Наталия Сотирова (Памир) сина й ме заплаши веднъж по телефона през 2006г.(не знам как го е открил), когато я изключиха от Атака и аз я направих на нищо във форума на Атака хахаха. Сега не ме учудва че е станала член на БСП, тя си беше комунистка още тогава, а Атака все още държеше дистанция от Русия и не се беше превърнала в русофилска кочина, каквато стана някъде окончателно след 2013г. и особено след събитията в Украйна.

Шишман

Quote from: FELDMARSCHALL on 03 May 2020, 20:11:46Наистина ли Кристиян Шкварек всъщност е Варненчика от стария форум ? Хахаха... Ами той е по-малък от мен сега, а тогава Варненчик твърдеше че е учител и някъде беше споменал, че гони 40г., това беше още 2008-2009г.! Мисля че се бъркате. Единственото общо е че и Шкварек е наполовина поляк наполовина българин. Или пък да му е син на Варненчика ? :judge:

П.С. На Наталия Сотирова (Памир) сина й ме заплаши веднъж по телефона през 2006г.(не знам как го е открил), когато я изключиха от Атака и аз я направих на нищо във форума на Атака хахаха. Сега не ме учудва че е станала член на БСП, тя си беше комунистка още тогава, а Атака все още държеше дистанция от Русия и не се беше превърнала в русофилска кочина, каквато стана някъде окончателно след 2013г. и особено след събитията в Украйна.
Синът на Памир почина миля при катастрофа. Не знам дали е тоя дето те е заплашвал или друг - трагедия. А Памир така полудя че я махнах от приятели. Беше и комунистка и сега и е баш на местото. Интересно ми е ти сега на кого симпатизираш ?

Panzerfaust

03 May 2020, 21:18:59 #29 Last Edit: 03 May 2020, 21:21:25 by Panzerfaust
Quote from: FELDMARSCHALL on 03 May 2020, 20:11:46Наистина ли Кристиян Шкварек всъщност е Варненчика от стария форум ? Хахаха... Ами той е по-малък от мен сега, а тогава Варненчик твърдеше че е учител и някъде беше споменал, че гони 40г., това беше още 2008-2009г.! Мисля че се бъркате. Единственото общо е че и Шкварек е наполовина поляк наполовина българин. Или пък да му е син на Варненчика ? :judge:
С Шкварек съм приятел във Фейсбук и участваме заедно в няколко групи. Там е споменал за това. И познава форума много добре. Не виждам причина да лъже.
Още тогава не ми приличаше на възрастен човек по стила на писане и отговори на заяждания, а по-скоро на тийнейджър. Спомням си и като обяви, че заминава за Англия да учи и напуска форума. Това също съвпада - Шкварек е учил в Англия.