• Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up.
 
Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up.

22 June 2021, 05:13:47

Login with username, password and session length

Top Posters

Hatshepsut
13100 Posts

Шишман
5292 Posts

Panzerfaust
850 Posts

Лина
728 Posts

sekirata
263 Posts

Theme Selector

Recent

Members
Stats
  • Total Posts: 22001
  • Total Topics: 1346
  • Online Today: 65
  • Online Ever: 420
  • (13 January 2020, 09:02:13)
Users Online
Users: 0
Guests: 32
Total: 32

Българските съд и прокуратура

Started by Лина, 07 February 2020, 14:07:03

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Лина

Quote from: Long time ago on 13 August 2020, 13:49:27Вярвайте,че като пуснете едно листче с драснато хиксче на някое именце и извършвате върховното дело на демокрацията  :lol:


 :aha:
Така е, смятам че всеки трябва да гласува дори когато няма за кого. Придавам голяма важност на това.
За България допускам, че би било правилно да стане като в Америка само с две партии, а не като сега 100 партии за 5мил. души, не знам дали има такава възможност в Европа. Но това само при положение, че сме в ЕС.

Иначе сега момента е напрегнат, всеки защитава това, което смята за правилно и то доста яростно.  :wink:

Лина

Доказания убиец на Георги от Борисовата градина с оправдателна присъда

Йоан Матев е син на служител на МВР /граничен полицай/ две години беше прикриван от отговорни служители в МВР.


Йоан Матев

"Присъдата е абсурдна. Има огромни доказателства, смазващи доказателства за това, че Йоан Матев е реалният извършител на убийството, каза пред bTV Илиян Георгиев, чичо на убития на 2 юни в Борисовата градина 15-годишен Георги Игнатов по повод решението от вчера на Софийския градски съд (СГС).

СГС произнесе оправдателна присъда за Йоан Матев, обвинен в убийството на Георги. Матев беше задържан година и половина след престъплението. В края на съдебния процес прокуратурата поиска 12 години затвор за него, а часове преди произнасянето на присъдата самият Матев за първи път проговори публично и каза, че няма нищо общо с убийството.


Семейството на Георги Игнатов и държавното обвинение също ще обжалват присъдата. Има две ключови неща, които доказват, че той (Йоан Матев) е убиецът. Едното е, че той е бил там 11:43 ч. - клетка на мобилен оператор го заковава точно на пейката в 11:43 ч. В момента на убийството той е там. Другото доказателство, че той реално е извършителят, е ножът, който брат му Марсел показва на полицаите в деня, когато ги води на мястото, обяви чичото на Георги.

Относно това, че по-късно Марсел се отказва от показанията си Георгиев коментира, че това не променя факта, че ножът е на Матев и той го е държал в ръцете си. По думите му родителите на убитото момче са смазани и изтощени емоционално."

https://dnews.bg/chichoto-na-ubitia-v-borisovata-gradina-georgi-dokazatelstvata-srestu-ioan-matev-sa-smazvasti.html

--------

Sad Sad x 1 View List

Sturmmann Батбаянов

То е ясно, че той е извършителят, но съда не работи така, а с преки доказателства и няма как да му дадат присъда.

FELDMARSCHALL

А има ли вариант Марсел (брат му) да е истинския извършител ? Виждали сме много случаи как друг поема винага за дадено престъпление (за да покрие близък/приятел), а след време като не се намерят солидни доказателства срещу него (понеже не е реалния извършител), бива оневинен като същевременно истинския виновник изобщо не влиза в списъка на заподозрените - виждали сме много подобни случаи и то не само по филмите.

Sturmmann Батбаянов

Брат му го няма на записите, надали са се раздели и хукнали в различни посоки.

Тоя ако не беше тичал изобщо нямаше да го заподозрат.

Лина

Точно, бягащото дилърчето със кръв по лицето е 100%-ия извършителя. Между другото доказателствата не са никак косвени, то със също толкова косвени предполагаемия убиец на сестрите Белнейски е с доживотна присъда.
Те нашите съдии какво искат (освен 100 000 в офшорни сметки) да има чист запис от всяко убийство ли :dull: , продажни тъпаци са!

Sturmmann Батбаянов

14 March 2021, 00:10:54 #111 Last Edit: 14 March 2021, 06:05:54 by Hatshepsut Reason: Добавено името на клипа
Примерно в САЩ са оправдали майка, която най-вероятно е убила дъщеря си, но не си признава. Най-вероятно е оправдана, защото в щата в който се е случило това все още има възможност за смъртна присъда и обвинението е искало именно присъдата да е такава. В такъв случай доказателствата трябва да са железни. Има видео в интернет за случая
There's Something About Casey...

Някой беше казал, че тоя дето блъсна Милен Цветков също може да бъде оправдан, защото прокуратурата му е повдигнала обвинение за умишлено убийство.

FELDMARSCHALL

14 March 2021, 00:34:42 #112 Last Edit: 14 March 2021, 21:14:48 by FELDMARSCHALL
Умишленото убийство има пряк и евентуален умисъл. При убиецът на Милен той е обвинен в убийство с евентуален умисъл, така че прокуратурата изобщо не е сбъркала в случая. Ако вече беше го нарочила, че той е искал да убие точно и конкретно Милен Цветков, тогава обвинението нямаше да издържи, защото няма доказателства за подобен (пряк) умисъл.

Лина

Quote from: Sturmmann Батбаянов on 14 March 2021, 00:10:54Някой беше казал, че тоя дето блъсна Милен Цветков също може да бъде оправдан, защото прокуратурата му е повдигнала обвинение за умишлено убийство.


Точно за това пиша в тази тема и за н-ти път го повтарям, че изрично трябва да се запише в НПК такава поправка, от която да е ясно, че човек седнал зад волана след употреба на алкохол и/или наркотици и причинил смърт на пътя да  бъде съден за умишлено убийство. За да се лишат съдиите от възможност да шикалкавят и прибират рушвети от престъпници, която дейност е основната им в момента (за повечето от тях).
Да, неприятно е, защото много хора си го позволяват (да карат пили), но в края на краищата избора си е техен и трябва да си носят последствията от действията.