• Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up.
 
Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up.

27 May 2020, 05:53:39

Login with username, password and session length

Top Posters

Hatshepsut
10627 Posts

Шишман
1931 Posts

Panzerfaust
339 Posts

Лина
293 Posts

Theme Select

thumbnail
Members
Stats
  • Total Posts: 14097
  • Total Topics: 1248
  • Online Today: 59
  • Online Ever: 420
  • (13 January 2020, 09:02:13)
Users Online
Users: 0
Guests: 53
Total: 53

avatar_Шишман

Италия и как седят нещата в тази страна

Started by Шишман, 19 January 2020, 13:49:24

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Шишман

От днес цялата страна Италия е в карантина. Излизането от къщи не е забранено, но излезлите ще бъдат проверявани, тоест не може да се излиза.  Тъпанарите си имат навици и един от тях е събота и неделя да обядват при родителите на някой от съпрузите. Отиват там всички братя и сестри и започват едни целувки, едни лигавения без край и начало. Така се заразиха сума ти стари хора и естествено починаха. Краят на кризата не се вижда.

Лина

Quote from: Шишман on 24 February 2020, 17:10:00Обаче ги прецаках: отидох до тях и започнах да кашлям и тия се изнесоха за нула време ха-ха.

Разбира се, че ще ходят по парковете и градинките хората, ама ти нали си азиатски тъпанар що да не им развалиш разходката. Трябва да си много болен мозък, за да се здразниш от баби с внучета.

От вируса може да се предпазиш много по-лесно отколкото от простотията. Стоиш си в къщи, от магазина купуваш само цели пакети, който като разопаковаш вкъщи изхвърляш опаковката (води, безалкохолни, хария..), наблягаш на пакетирани зеленчуци, замразени храни, плодовете се мият с дезинфектант за храни, ако нямаш поне със сода за хляб разтворена във водата и ги оставяш да изсъхнат т.н. мании. Това е така, защото повечето хора като пазаруват опиват половината щайга преди да си подберат. Изхвърлям винаги всякакви опаковки след като съм се прибрала, защото не ме устройва да са пипани дори само от подреждащия щанда. Ръцете се мият незабавно като се прибереш и след това с памук напоен със спирт почистваш дръжките на вратата.
Ако не се навира човек в другите хора и спазва дистанция не му трябва и маска.

Шишман

Quote from: Лина on 10 March 2020, 11:00:11Разбира се, че ще ходят по парковете и градинките хората, ама ти нали си азиатски тъпанар що да не им развалиш разходката. Трябва да си много болен мозък, за да се здразниш от баби с внучета.

От вируса може да се предпазиш много по-лесно отколкото от простотията.
То си има градинка за баби и внучета, не да се врат където хората спортуват. Ама толкова им е културата и възпитанието. Такова е и на българите дето са по западен модел и култура. Помня че някога в България хората не си позволяваха да ходят и да се лигавят и правят на интересни, където други хора тренират. Лина грешени са ти разбиранията. Това да обиждаш пък показва че нямаш никакво възпитание и не уважаваш никого освен себе си и капризите си. Съжалявам за тебе, дано стане нещо и те промени. :judge:  :judge:  :judge:  :judge:  :judge:  И накрая да ви кажа тия дни не им кашлях, направо им крещях да се махат и тия летяха, като изтребители ха-ха !

генерал Жеков

10 March 2020, 14:51:07 #33 Last Edit: 10 March 2020, 15:40:54 by генерал Жеков
Браво,Шишмане,отлично си постъпил-само че не като българин,а като някой примитивен "гостенин" на континента.Да знаеш,че хората които според теб се "лигавят" и "разнежват" имат много високо мнение за теб и културата ти,както и автоматично за България,ако научат тази подробност.Относно вируса смятам,че докато цялото ни здравеопазване е на принципа "Да не дава Господ" по-добре всеки да се спасява както намери за добре-единично или по групи с близки хора.Тук медиите може би изкривяват или дори скриват определни неща,но паниката си остава точно поради недоверието на хората към тях и към политическата ни класа.За Италия не знам как е,но тук поне в моя град хората изкупуват всичко каквото има по супермаркети,аптеки и такъв тип магазини,което лично на мен ми се струва лудост,но ще видим как ще се развие положението в близко бъдеще
ϟϟ|СВОБОДЕН-СОЦИАЛЕН-НАЦИОНАЛЕН| lYl 
БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО И ВСИЧКО ЗА БЪЛГАРИЯ!

Шишман

За съжаление от началото на кризата: журналистите и политиците, вместо да се заемат сериозно с нещата се лигавеха по западному и се само-превъзнасяха, като ненормални, каквито и са. Лайнарина Салвини от т.н. Северна лига- пък се чудеше как да извлече политически дивиденти и доказа само че десните , тука са по-големи боклуци даже от комунистите. Трябваше от  самото начало да дадат точни указания,  какво да се прави да пояснят важните неща: за да знаем как да се предпазим, при положение че сме вече болни, къде да идем, какво да правим( понеже болните нито ги вземат в бърза помощ, нито идват по домовете), как да разпознаваме болестта , да не се събират по много, да не се лигавят да се целуват, както много обичат тука и т.н. и т.н.
Чак сега след 2-е седмици започнаха да ги правят тези неща , ама пак не както трябва. Събота вечер обявиха че затварят Ломбардия и хората тръгнаха да напукат Милано, по гарите станаха задръствания и блъканица и резултата : вируса се разнесе още повече. Едва сега правят това, което, трябваше да направят преди 2-е седмици, а именно да затворят всичко. Въобще на запад управляват пълни некадърници с мания за величие и разхлопани дъски, такива са и журналистите им.
За Франция тука дават по новините : нещата с политиците и мерките срещу заразата са още по-зле.
_____________________________
Сега за градинките и тия дето им се изкашлях в лицето. Драга Лина и драги Жеков: тука нещата са доста по-различни отколкото са ви казали по те;левизията, няма как да ви ги обясня, научава се само на место. У хората липсва каквато и да е култура и възпитание, уважение, както и интерес кои какви са и т.н. За тях един негър и един арабин или българин и друг са едно и също нещо. Е с нас от Източна Европа понаучиха : че е добре да не ни дразнят понеже биеме и стават проблеми, ама това след като изядоха един куп бой. Има даже едни квартали известни някога с лошата си слава : в които източно-европейците така са ги наплашили че ония се оплакват масово, а доскоро те а тормозели Милано. Няма мафиоти, няма тарикати били са ги и ги бият  яката. Хората тука по начало  са гадни, ако те видят на спортната площадка: нарочно идват да ти пречат само и само да правят лошо. Децата им и те като тях, въобще във всичко тези са такива, : търсят да вършат зло, да пречат и досаждат. Начина за оправяне е един и се нарича бой. Пък нека някакви смешни националисти и поклоници на запада ми обясняват че сме тъмни балкански субекти. Така ги оправих и в нашият блок. Казах им че не ме интересува стари ли са - млади ли са ще ги бия та пушек ще се вдига, па те нека си подават жалби. И им мина, кротнаха се и спряха за защитават черните които бях подкарал да бия  и да ми стенят. Ония ми тропат от горе понеже били под наем и са от Уругвай и аз трябвало да си трая според западните лайнари. Да ама не, като им заритах вратата и стана каквото стана и им мина мерака. Аз не съм келеме  и помияр, да им се мазня на тия и да се възхищавам на ненормалната им западна  култура. Аз съм българин и бия и хич не ме интересува, такава е моята култура, няма да си купувам друга къща , само защото над мене пуснали под наем, някакви ненормални маймуни.Мъж българин си пази дома и семейството, така е било и така ще бъде, ако трябва ще ги излежа тия маймуни, ама нема да е техното.  Предполагам че тия дето ме критикуваха в темата , ако са тука по между си няма да говорят на български, а на италиански, както тия боклуци италианците нагло си позволяват да искат да правим. На такива бързо им обяснявам че няма такъв закон и ако нещо не им харесва да си е*** за майките и т.н. и млъкват. Понеже тука наглостта на западните хора е страшна. Стих се за старата ми агенция: българите там бяха се събирали да бият шефовете и така ги бяха наплашили че още им държи влага от българин. А тия шефове не са некакви балерини, а мъжаги и то здрави, ама да не те напъва българин.

Шишман

Забравих да кажа. Тука в затворите като един се разбунтуваха затворниците. Има около 35 избягали, ама точният брой не се знае . Между избягалите са и изключително опасни престъпници. Има и убити при сблъсъците с полицията. Либералите пък протестираха в защита на затворниците.
Днес заразените са вече над 10 хил. но лъжат според мен са над 20 хил.
С една дума става страшно, особено за икономиката.
Забраниха и да се излиза от вкъщи. Вчера полицаите гонеха хората от парка дето и тренирам. Днес имам тренировка на лостовете и успоредките и се чудя дали ще успея да я направя, понеже може да дойдат полицаите и да ме изгонят.
Доброто е че по улиците няма никой, в парковете също и няма кой да досажда.

Шишман

Затъпяването тука е стигнало до небивали висини. По супермаркетите са въвели: страхотната тъпотия да се чака на опашки от вънка за да не се заразявали. Така обаче, хората  се събират на куп, понеже никой не спазва правилото от 1 метър разстояние и става чудна среда за заразяване. А според официалните им нареждания не трябва да се събират на едно място. Когато хората са вътре в супермаркета, сами си спазват разстояние и не се доближават един до друг. Но явно за да вдигнат броя на заразените супермаркетите: са решили ги събират от вънка на куп. Това е резултата от идиотският им навик да слагат на ръководни места предимно лайнари, подмазвачи и некадърници, които нямат ум за 2 стотинки и правят само и единствено тъпотии. Не знаете, но на запад не пробиват работливите, умните, кадърните способните и можещите, а лайнарите , подмазвачите, тъпанарите и от тоя род. И ето ги какви ги сътворяват, неща грешни от начало до край.

Шишман

Основният проблем тука е че културата им е ненормална, от това и много хора полудяват напълно. Някога живеех  жк. Надежда, София и там имаше от едно каре от големи блокове около 2-3-ма ненормални. Как седят нещата тука? Нашият блок е с един вход на 6 етажа по 3-и апартамента на етаж, значи 18 апартамента и едно семейство е напълно изтрещяло. Майката и синът  са откачени, сестрата горе-долу е добре. Да не говоря колко са полу-ненормалните. На старото место където живеех имаше още повече луди. С една дума тези тук никак не са наред  главите. На мене лично ми е омръзнало да е карам с тях, да им блъскам по колите, да ги бия и т.н.
Подобни разправии ми се случваха, когато бяхме деца до към 5-6 клас  някъде.
Вчера е карах с един тъпак за нищо и за малко не го набих, днес на спортната площадка дето си тренирам едвам се сдържах да не набия една дойка откачени, ама едвам. Как ли не ме предизвикваха, ама се направих на луд до един момент и поле яко се разпсувах.С една дума ненормални хора, ама яко.
То и  България съм е карал с хора и съм ги бил, ама по веднъж в годината, тука всеки ден.

Шишман

КАК ИТАЛИЯ СТИГНА ДО ТОВА ПОЛОЖЕНИЕ ?
Ами те повярваха на техните анти-системни партии и движения, гласуваха за тях, избраха ги и....................
Дай на гордите и само-превъзнесени луди възможност да командват и гледай, какво ще сътворят. Пък после цитирайте лудият поет дето казал - лудите да живеят или каквото там беше казал.
Техните анти-системни партии са нашата АТАКА, възраждане, пламен пасковци, еленагунчевки, олеглашевци и т.н. навъдили се напоследък революционери, спасители, знаячи и оправячи на родината.
Откровено казано: старите партии се оказаха  дота по адекватни.
Извода е не вярвайте на тези хора, те са назначени от системата и служат на нея.

Hatshepsut

"Ла Стампа": 80% от руската помощ е безполезна


Путин се опитва да се вклини в разлома между ЕС и Италия и да спечели вето срещу санкциите

Кремъл твърди, че руската медицинска помощ за Италия срещу коронавируса е напълно безкористна, но италиански всекидневник днес съобщи, че 80 на сто от нея е безполезна и служи като пропагандно средство и претекст Русия да засили влиянието си в третата икономика на еврозоната и една от ключовите европейски съюзнички в НАТО.

Че Москва не пропуска шанса за пропагандни дивиденти, днес ясно даде да се разбере руското външно министерство. Тази помощ разбива митовете за руската заплаха и дългата ръка на Кремъл, заяви говорителката му Мария Захарова.

"Стампа" обаче разказа друга история. Вестникът цитира "високопоставени политически източници" в Италия, че четири пети от доставеното оборудване не върши работа. То включва средства за бактериологична дезинфекция, полева лаборатория за стерилизация. Те могат да послужат в друг вид криза, но не и в сегашната в Италия. Апаратите за обдишване и медицинските маски, които изпраща Китай, за разлика от руските доставки, веднага влизат в употреба, пише изданието.

Безполезни материали и съмнителни военни

Помощта, на която Кремъл прикрепи етикета "От Русия с любов", беше уговорена в телефонен разговор между руския президент Владимир Путин и италианския министър-председател Джузепе Конте. Според източниците на "Стампа" с нея руският лидер преследва геополитически цели:

"Путин вижда в коронавируса възможност физически да присъства на италианския театър, а италианският премиер не се притеснява да потърси подкрепа в трудната ситуация и да затвърди приятелството си с политическото ръководство в Москва."

Показателно е, че руското министерство на отбраната, а не това на здравеопазването организира операцията. Всички изпратени медици са военни, а не цивилни. Според "Стампа" някои от тях преди са участвали в задгранични операции, където "бактериологичната война се е преплитала с операции на разузнаването".

Вестникът цитира имената на генерал Сергей Кикот, който е специалист по антракса, полковник Вячеслав Кулиш, експерт по защитно облекло, работил по проблемите на еболата и чумата, и специалиста по бактериологични оръжия полковник Генади Еремин. Те се придвижват свободно из Италия, включително край бази на НАТО. В Неапол е командването на Алианса за Южна Европа, в Италия той има ключови военновъздушни и военноморски бази.

Италия остро упрекна Европа, че я е изоставила сама в кризата с коронавируса. Според "Стампа" Конте е договорил помощта, без да се консултира с европейските и натовските си партньори.

Руски полковник: Местните приветстват радостно нашата армия

По-рано този месец говорителят на Кремъл Дмитрий Песков каза, че помощта няма користни цели, например Италия да използва тежестта си в ЕС, за да бъдат разхлабени или отменени санкциите срещу Русия.

Днес обаче Захарова демонстрира друг ракурс към ситуацията, до голяма степен потвърждаващ написаното в "Стампа". Тя публикува във фейсбук профила си видеоклип, показващ руски военни медици, чиято автоколона е спряла за почивка някъде в Италия.

"Местните радостно приветстват нашата армия и не се чувства, че се намираш в друга страна", казва в клипа началникът на автоколоната полковник Игор Богомолов.

"Това не е филм за агресивните руснаци и изгорената от тях земя, това е репортаж за помощта,  която Русия оказва на италианците, преживяващи много тежък период от тяхната история", написа Захарова. "Ето го апогеят на изолацията, апотеозът на "руската заплаха", анатомията на "ръката на Кремъл".

Руският посланик в Италия Сергей Разов отхвърли публикацията в "Стампа" като "перверзна".

"Такива твърдения са продукт на перверзен ум", каза той, цитиран от руската агенция РИО "Новости". "Безкористното желание да помогнем на приятелски народ в беда е видяно като коварно."

Конте не за първи път търси и демонстрира близост с Русия. Той не е и първият италиански премиер, който прави това. Топли отношения с Путин имаха предшествениците му Матео Ренци и Силвио Берлускони. Италия беше ключовата участничка в провалилия се газов проект "Южен поток".

Италия е най-тежко пострадалата от пандемията европейска страна. Тази сутрин установените там случаи на зараза с новия коронавирус бяха 74 386, починалите - 7503, а оздравелите - 9363.

Най-малко десет руски военнотранспортни полета от Москва до италианската военна база Пратика ди маре доставиха там медицински материали, оборудване и 100 военни медици, които ще работят заедно с италианските си колеги, чиито здравни заведения са на ръба на възможностите си.

https://clubz.bg/96283-ot_rusiq_s_lyubov_bezkoristna_pomosht_ili_propagandno_politicheska_akciq

Шишман

Този вестник, лъже както всички останали тука. Повтарям : руснаците са на най-страшното место - Бергамо и вече по техни препоръки, градът е затворен и раздават храна по домовете. Това стана само ден след като пристигнаха. Нали не смятате че Путин и руснаците са толкова тъпи да докарат негодни материали ? За сега са около 200 руски лекари, но скоро ще стигнат сигурно 1000. Има нужда от лекари, а ЕС не изпраща и ще вземат от където могат. И да допълня, тука няма ненужни материали, започнаха да правят от нищо нещо.

Шишман

СКОРО В ИТАЛИЯ ЩЕ ИМА РАЗГРАБВАНЕ НА МАГАЗИНИ.
Вчера е бил първият опит  в Сицилия, за сега неуспешен, но след 2-3 месеца, когато народа няма какво да яде - според мене ще са дота успешни.
Мисля да участвам някое такова разграбване, ако хвана момента. За това, като наближи времето залягам да дебна магазините до нас. Тия дни ще ида да набележа, къде са скъпите храни и сьомгата.

Panzerfaust

Според мен в Сицилия опитът за мародерство не е продиктуван от нужда, а защото южняците са немалки мангали и използват обстановката.

Шишман

Quote from: Panzerfaust on 27 March 2020, 23:19:44Според мен в Сицилия опитът за мародерство не е продиктуван от нужда, а защото южняците са немалки мангали и използват обстановката.
Според тебе, ама ти не познаваш нещата. На юг са доста бедни и това сега направо ще ги умори.
Освен това все още има остатъци от мафията, които дават тон на нещата. А защо са се опитали, не мога да кажа, може да е всичко. Може няколко тариката да са се пробвали, или пък комунисти да са организирали нещо, може да е какво ли не. Не се говори по въпроса и няма информация. На юг живеят различни хора, направо народи. В Сицилия не са цигани, цигански регион е Неапол,  останалите имат от всичко. Калабрия пък е населена от доста сериозни хора. То и не случайно калабрийската мафия все още я има и е много по силна от сицилианската, на практика са номер едно в света.

Шишман

В  Сицилия пак са нападали магазини. Сега пред всеки супермаркет седи полиция. Яно нещата отиват към някакви бунтове.
____________
Забравих да ви разкажа : американските другари врътнаха една доста долна далавера преди около 15 дена. Купиха тайно медицински материали от фирма в Бреша (един от много засегнатите градове) и ги изнесоха нелегално с военен самолет от една от военните им бази. Докато американците на практика гепат, гадните руснаци дават.
След кризата тука ще е много интересно.