• Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up.
 
Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up.

10 July 2020, 00:45:15

Login with username, password and session length

Top Posters

Hatshepsut
10933 Posts

Шишман
2597 Posts

Panzerfaust
448 Posts

Лина
427 Posts

Theme Select

thumbnail
Members
Stats
  • Total Posts: 15841
  • Total Topics: 1262
  • Online Today: 24
  • Online Ever: 420
  • (13 January 2020, 09:02:13)
Users Online
Users: 1
Guests: 21
Total: 22

Българският национализъм 1989-2019 - ретроспекция и перспективи

Started by Hatshepsut, 14 December 2019, 16:10:02

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Лина

Не смятам, че бъдещото развитие на българския национализъм трябва да се  свързва с политическите партии. Нима по време на турското робство е имало български официални организации в смисъла на днешните партии, които да са карали хората да се чувстват част от нацията?
Свързването на национализма само с политически субекти, пренебрегвайки неговата същност на ,,силната идентификация на дадена група индивиди с определена нация" е гнусен опит да се опетни идеята.
Понятието ,,национализъм" отдавна, още от зараждането си като политическа идеология е напуснало тясното си определение и има широко социално и емоционално значение, извън политиката.
Изява на ниска култура у чужденците е да се опетнява това понятие.

Фактически евреите и циганите най – дълбоко се дразнят от национализма.


Мечтаят за свят от безродните, в който хората се раждат като някакви незнайно какви индивиди и умират като ничии хора.
Някой влизал ли е в тяхна къща, крал ли е от там? Значи тези индивиди се борят за свят, в който да имат достъп до всичко чуждо, то да е ничие, но те да си имат всичко свое. 

Long time ago

Quote from: FELDMARSCHALL on 27 May 2020, 17:06:47Няма как да пребориш системата, играейки по нейните правила и закони.
Това е точно така. И се отнася и за всеки избирател.

Шишман

Quote from: Лина on 27 May 2020, 23:06:49
Фактически евреите и циганите най – дълбоко се дразнят от национализма.Някой влизал ли е в тяхна къща, крал ли е от там? Значи тези индивиди се борят за свят, в който да имат достъп до всичко чуждо, то да е ничие, но те да си имат всичко свое. 

Мнението е пълно  противоречия и меко казано - глупости, но ще засегна само тази част. Интересно как циганите се дразнят от национализма, като той у нас не съществува ? Никога до сега не съм виждал цигани да се борят официално за каквото и да е. То и другите освен Лина не са го виждали. Камо ли цигани да се борят са свят  който нещо си........... Лина е пропуснала да каже че имат и организации за тази им борба :bravo:

Long time ago

Quote from: Шишман on 28 May 2020, 09:35:26Мнението е пълно  противоречия и меко казано - глупости, но ще засегна само тази част. Интересно как циганите се дразнят от национализма, като той у нас не съществува ? Никога до сега не съм виждал цигани да се борят официално за каквото и да е. То и другите освен Лина не са го виждали. Камо ли цигани да се борят са свят  който нещо си........... Лина е пропуснала да каже че имат и организации за тази им борба :bravo:
Циганите се възползват от блага без да са специално организирани. Получават наготово привилегии не знам колко години вече - май повече от 20 г.
Властта започна да ги толерира след натиск отвън. Духна един вятър и не е спирал.
Нека да отбележим справедливо,че има и трудолюбиви и честни от тях, което е добре за едно общество.

Шишман

Quote from: Long time ago on 28 May 2020, 09:44:28Циганите се възползват от блага без да са специално организирани.
Това го обясни на Лина :mad:

Panzerfaust

Quote from: Long time ago on 28 May 2020, 09:44:28Циганите се възползват от блага без да са специално организирани. Получават наготово привилегии не знам колко години вече - май повече от 20 г.
Циганите започват да се възползват от блага малко след началото на комунизма - от ранните 50-те. Малко хора знаят, че комунистите им забраняват да скитат и за да уседнат им раздават парцели безплатно, за да си построят копторите. Другите граждани са си заплащали, за да придобият парцел. Имали са квоти в университетите, също като турците, за да се създаде циганска интелигенция. Т.е. са влизали с по-ниски оценки от българите. Политиката за насърчаване на раждаемостта на Бай Тошо насърчаваше най-вече циганската раждаемост. Апропо, комунистите приемат и доста цигани от съседни държави 50-те. И румънски, и югославски. Родът на "цар" Киро идва от днешна Македония и се установява 50-те в България. И накрая - комунистите им създадоха заетост, но на каква цена? Всички помним как три циганки държаха маркуча на камионите на "Чистота". Работа за една. Фалшива заетост. Тия заплати им ги плащат другите граждани.
Смешното е, че днешният левичарски Запад възприе комунистическите методи на интеграция - квоти, привилегии, пари за деца. За нас в България нищо не се промени в това отношение - свикнали сме от 70 години.
Agree Agree x 1 Sad Sad x 1 View List

Шишман

Quote from: Panzerfaust on 28 May 2020, 12:58:41Смешното е, че днешният левичарски Запад възприе комунистическите методи на интеграция - квоти, привилегии, пари за деца. За нас в България нищо не се промени в това отношение - свикнали сме от 70 години.
Още по-смешното е че наричащите се националисти: са приятелски настроени към този изтрещял запад.

FELDMARSCHALL

Циганите са си знаели мястото преди 1944г. и са яли здрав бой. Отделно бяха ползвани само за най-черната и мръсна работа. Били са нещо като негрите в САЩ през 19 век и половината от 20 век.
Така са били третирани. След идването на комунистическия режим, освен описаните от Панцерфауст привилегии, които са получавали, са били назначавани и за пазачи и надзиратели по лагери и затвори, където са биели и убивали българските затворници/лагерници. Ноторно известен е Шахо циганина от лагера в Белене, който лично е убил трицифрено число българи по разкази на много очевидци в лагерите. Дори се е хвалил с тоя факт до края на живота си в началото на 80те.

Шишман


Лина

Quote from: Шишман on 28 May 2020, 09:35:26Мнението е пълно  противоречия и меко казано - глупости, но ще засегна само тази част. Интересно как циганите се дразнят от национализма, като той у нас не съществува ? Никога до сега не съм виждал цигани да се борят официално за каквото и да е. То и другите освен Лина не са го виждали. Камо ли цигани да се борят са свят  който нещо си........... Лина е пропуснала да каже че имат и организации за тази им борба :bravo:

Написаното от теб е еманация на простотията.
Уж борейки се с национализма се борите с расизма и ксенофобията, но вие сте най – големи расисти и ксенофоби.  Национализма е трън в очите на тези безродни племена, които съм споменала и на всяко еврейско творение, не мога да кажа по какви причини. Идеите ви срещат подкрепа сред ограничен брои хора от други етноси, които по различни причини мразят себеподобните си и срещу пари са склонни да прокарват интересите ви.
Е, има и хора, които не се интересуват от национализма, но те не биха се ангажирали чак пък да се борят против него и да разпространяват идеи срещу него. И АКО на такъв човек предложите да "прегърне" вижданията ви просто ще ви покаже най - дългия си пръст.
Няма нужда всеки да крещи "аз съм националист" или "аз съм патриот". Всеки човек, които се чувства българин и се гордее /нали/ че е такъв.

Шишман

Quote from: Лина on 29 May 2020, 21:50:36Всеки човек, които се чувства българин и се гордее /нали/ е такъв.
Гордеенето не е нещо българско, та всеки който се гордее не е българин. Гордеят се по телевизията американците. Доста си объркана.

FELDMARSCHALL

Мале,мале... стария добре познат мишок (провокиращ непрестанно) дори модератори в пълния си блясък. Може би пък да има скрита цел да повишава по този начин активността във всеки форум, в който пише като предизвиква реакции (отговори). :judge:  :laugh:

Шишман

Quote from: FELDMARSCHALL on 30 May 2020, 12:22:50Мале,мале... стария добре познат мишок (провокиращ непрестанно) дори модератори в пълния си блясък. Може би пък да има скрита цел да повишава по този начин активността във всеки форум, в който пише като предизвиква реакции (отговори). :judge:  :laugh:
Ами не трябва на българите да се приписват американски черти, като гордостта само защото някой гледал телевизия и да не продължавам нататъка.
Ами повишавам посещаемостта - това е сигурно. Темите, които потдържам са много посещавани и доста качествени.
Това лошо ли е ? Един въпрос: поред тебе, трябва ли да сме горделиви, като американците ?
Като по традиция за българите гордостта е нещо лошо.

Лина

Да определиш едно общочовешко качество за американска черта не е провокация, а най - обикновена простотия, при това устойчива.
То е като да напише, че честивите са толкова ефирни та не ходят в тоалетната по голяма нужда, те нямат такава черта. Чертата може да я разбирате тотално.

Quote from: Шишман on 30 May 2020, 12:30:16Като по традиция за българите гордостта е нещо лошо.

Първо традициите тебе много не те интересуват и още повече изобщо нито ги харесваш, нито са ти близки.
Значи ти може да си облечеш носия и да си забиеш един нож, но отричайки всички други обичаи и вярвания на българите изглеждаш като момък англичанин дошъл да живее у наше село на 40г.в., който от уважение към незнайно какво се е накичил  просто така.
Ако си истински българин или ще харесваш обичаите на народа си или ще си индиферентен към тях, но страстта с която ти ги отричаш и заклеймяваш е много по-информативна от туй да се снимаш с носия.
 Тази твоя лична мантра за гордостта и 1000 пъти да я повториш пак няма да стане истина. 
Funny Funny x 1 View List

Шишман

Quote from: Лина on 30 May 2020, 14:42:08Да определиш едно общочовешко качество за американска черта не е провокация, а най - обикновена простотия, при това устойчива.
Забрави да напишеш колко полезна е гордостта

Quote from: Лина on 30 May 2020, 14:42:08Първо традициите тебе много не те интересуват и още повече изобщо нито ги харесваш, нито са ти близки.
Това го твърдиш на основата на какво


Similar topics (2)