• Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up.
 
Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up.

04 August 2020, 17:11:21

Login with username, password and session length

Top Posters

Hatshepsut
11116 Posts

Шишман
2884 Posts

Panzerfaust
499 Posts

Лина
498 Posts

Theme Select

thumbnail
Members
Stats
  • Total Posts: 16676
  • Total Topics: 1276
  • Online Today: 43
  • Online Ever: 420
  • (13 January 2020, 09:02:13)
Users Online
Users: 1
Guests: 19
Total: 20

Българският национализъм 1989-2019 - ретроспекция и перспективи

Started by Hatshepsut, 14 December 2019, 16:10:02

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Шишман

Quote from: Лина on 26 May 2020, 22:59:10Забележката ми е уместна - ти не си народа, проумей го това!

Докато хората се определят като българи -  "върви"!
Докато хората кръщават децата си с български имена - "върви"!
Докато има България, все ще върви.
Да национализма така върви, че няма нито една националистическа организация даже от 5-ма души.  :mad:  :mad:  :mad: Сетих се : върви но на долу. :bravo:

Long time ago

В съвременния свят да трупа човек/организация, партия/ популярност и рейтинг без медийна подкрепа е почти немислимо. Така и д-р Иван Георгиев беше подложен на затъмнение през 90-те. Демокрацията се припокри с тоталитаризма. Нямаше откъде да получи човек информация за дейността и идеологията на БНРП. Нямаше интернет, соц.мрежи, кабелни тв. Нужни бяха 10 години за да се появят частни тв канали.

Заслугата на Волен я оценявам и в днешно време. Много хора едва след 2005 се сетиха,че са българи. Съответно не си го признават. Партиите, които се редуваха на власт започнаха да използват изрази и някои идеи точно от Атака. Плагиати се появиха много. И много черен пиар.

След 2013г. повече от половин България спря да гласува.Това е знак,че мнозинството не вярва на политическите партии. И до днес.

----
Забелязах,че ВМРО имат телевизия вече. Канал "България 24".
http://bulgaria24.tv/

Panzerfaust

Иван Георгиев си беше популярен достатъчно - БНРП минаха 1% на изборите 1994 г., което при тогавашната двупартийна система и при противопоставянето на комунисти/антикомунисти си беше резултат.
Волен Сидеров действаше в съвсем други условия - царят вече беше разбил статуквото, отделно беше разочаровал хората, които искаха бързи резултати. В резултат се появиха много хора, настроени антисистемно.

FELDMARSCHALL

Няма как да пребориш системата, играейки по нейните правила и закони. Т.нар. анти-системни партии също играят системно като се явяват на избори наравно с останалите, а в крайна сметка като влязат в парламента и се коалират с уж враговете им, които плюеха. Атака с кого ли не го направи, дори и с ДПС (индиректно) през 2013г.! Волен не съм го чувал да говори за турцизацията, Доган, и най-вече за ролята на евреите в САЩ вече от дълги години. Казва само половината истина за много неща, но не завършва например с изречение от сорта на - САЩ са световен злодей...управляван от евреите, по-конкретно държавното ръководство на САЩ. Защо това не го говори ? Чувал съм че през 2006г. заедно с Капка бил на някаква екскурзия (почивка) в Израел и точно тогава някъде спря да коментира евреите и тяхната роля в световните конфликти и политика. Защо ? Защо не повдига въпроса и за новините на турски при положение че ОБЕЩА в началото на 2017г. преди изборите, а и дълги години преди това, че един ден ако Атака е на власт или част от властта ще повдигне въпроса в парламента и ще докара нещата до гласуване за отпадане на новините на турски по БНТ. През май 2017г. Атака дефакто влезе във властта като част от "Обединени патриоти" и имаше свои министри, така че сега да не се прави на умряла лисица а да отговори на тоя въпрос, и на много други разбира се. :down:

Шишман

Quote from: FELDMARSCHALL on 27 May 2020, 17:06:47Няма как да пребориш системата, играейки по нейните правила и закони. Т.нар. анти-системни партии също играят системно като се явяват на избори наравно с останалите, а в крайна сметка като влязат в парламента и се коалират с уж враговете им, които плюеха.
Добре казано. Няма начин системата да бъде победена  правилата на самата система. А антиситемните партии а по-редни даже от системните. Отделно са пълни с ненормални. Колкото до Волен той от самото начало е американо-ерейско творение, но се правеше уж на техен враг. Сега го играе все едно е за Русия, ама ония не са толкова тъпи да му дадат пари. Интересното е как от защитник на нацизма, стана защитник на болшевизма ?

FELDMARSCHALL

Е то фен на Хитлер не е бил никога. 2005г. просто се опита да обере крайно-десния вот с мимики, жестове, изрази и гръмогласно говорене по митингите, след като крайно-левия (опашката на БСП) го беше обрал с друг метод - социални и популистки изказвания и обещание за вдигане на пенсии и т.н.! Постигна макар и за кратко, нещо което не знам в друга държава да се е случвало - някоя партия да успее да събере и да гласуват за нея двата противоположни политически спектъра - крайно-дясно и крайно-ляво. Но той Воленчо се има за иноватор и специален човек, така че... :bravo:

П.С. В нито една негова книга не хвали Хитлер, точно обратното. И то във всичките му периоди и превъплъщение през 90те като седесар, после като националист и най-сетне като русофил и хвалещ комунистическия режим в България на правешкото човекоподобно.

Шишман

Quote from: FELDMARSCHALL on 27 May 2020, 17:24:06И то във всичките му периоди и превъплъщение през 90те като седесар, после като националист и най-сетне като русофил и хвалещ комунистическия режим в България на правешкото човекоподобно.
Накрая май е само истински кокаинист, другото е театър.
Иначе му признавам - голям оратор е. Обаче като организатор е нула и половина, като стратег също.

Panzerfaust

Quote from: Шишман on 27 May 2020, 17:32:00Иначе му признавам - голям оратор е.
Факт е това. Може би най-големият в българската политика след 1989 г.

Шишман

Quote from: Panzerfaust on 27 May 2020, 17:47:38Факт е това. Може би най-големият в българската политика след 1989 г.
Ми аз друг по-голям не съм видял. Обаче до тука му свършват качествата.
Расате например не става за оратор, но много го биваше в организирането. Стратегическото му мислене, обаче и на него никакво го нямаше.

FELDMARSCHALL

Това за кокаина го знам от мой приятел, който беше фактор в партията в Русе и като цяло организираше всички пътувания до София за митинги, и кампаниите на местно ниво. Лично го е виждал преди да държи реч на някакъв митинг, Воленчо бил яко пребледнял, но и ококорен а вида на зениците ясно показвал че е взел нещо. То и в парламента се е друсал в тоалетните според негови сподвижници, така че това не е новина. Но преди митинги задължително е вземал кокаин за да може да врещи като заклан 2 часа без прекъсване. :lol:

Шишман

Аз за кокаина го знам от бара дето работех преди. Беше пълно с кокаинови наркомани, та ги опознах. А Волен при едно от изпълненията му го усетих че е шмъркал и пил алкохол.
Интересното е че тука има един Салвини и той, като наш Волен все ходи и лови нарко-дилъри. Явно схемата за мамене на хората по цял свят е еднаква.

FELDMARSCHALL

А нали помните изпълненията му преди местните избори есента на 2015г. в НАТФИС и по клекшоповете в София. Тогава ги обвиняваше, че продавали наркотици и после настоя да влезе в НАТФИС. Блъскаше охранители, полицаи и който му се изпречи на пътя, но в крайна сметка си намери майстора след като оня преоблечен да прилича на полицай го бушонира в окото, а възлюбената Деница се разрева и с треперещ глас викаше - Волене мили мой, добре ли си ! :lol:
Тоя дето го фрасна се оказа приятел на Павел Чернев.

Panzerfaust

Бе то и Павел Чернев беше един...
За мъртвец или добро, или нищо - затова в случая нищо! 

Шишман

Quote from: Panzerfaust on 27 May 2020, 20:51:23Бе то и Павел Чернев беше един...
За мъртвец или добро, или нищо - затова в случая нищо! 
Всъщност е "За мъртвец или добро, или истината " .

Шишман

Quote from: FELDMARSCHALL on 27 May 2020, 19:23:17А нали помните изпълненията му преди местните избори есента на 2015г. в НАТФИС и по клекшоповете в София. Тогава ги обвиняваше, че продавали наркотици и после настоя да влезе в НАТФИС. Блъскаше охранители, полицаи и който му се изпречи на пътя, но в крайна сметка си намери майстора след като оня преоблечен да прилича на полицай го бушонира в окото, а възлюбената Деница се разрева и с треперещ глас викаше - Волене мили мой, добре ли си ! :lol:
Тоя дето го фрасна се оказа приятел на Павел Чернев.
Велики :mad:  :mad:  :mad:  :mad:

Similar topics (2)