• Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up.
 
Welcome to Guest. Please login or sign up.

06 March 2021, 03:28:22

Login with username, password and session length

Top Posters

Hatshepsut
12463 Posts

Шишман
4434 Posts

Panzerfaust
733 Posts

Лина
673 Posts

sekirata
263 Posts

Theme Selector

Members
Stats
  • Total Posts: 20044
  • Total Topics: 1323
  • Online Today: 118
  • Online Ever: 420
  • (13 January 2020, 09:02:13)
Users Online
Users: 0
Guests: 36
Total: 36

avatar_Шишман

БЪЛГАРЩИНА - изяснявания

Started by Шишман, 19 October 2019, 12:19:40

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Шишман

   ОСНОВНА 3АДАЧА НА БЪЛГАРСКОТО РОДОЛЮБИЕ И РОДОЛЮБЦИ Е .....
Не трябва да са политиката, тази или друга партия, пенсиите или заплатите и въобще материалното. Основната задача е да се: проучи добре българщината , да се изясни, изчисти от разни замърсявания, да се доразвие ,модернизира леко и внимателно, без да се излиза от основната рамка, да се разпространи максимално сред българите и накрая да се капсулираме в нея и православната вяра докато бурята отмине и дойде нашето време. Всичко това заради предстоящите процеси на тотално обезродяване и полудяване в ЕС и света, като цяло. Само така може да се запазим, като народ и култура.
Ето едно добро мнение за това какво предстои:
____
Miuler Vais
Обратното броене на западните цивилизации е започнало отдавна. Някъде околу 2050г се очаква да няма национални държави там. Нещо средно между Южна Африка и Бразилия под една властова(еврейска) шапка. Процеса е необратим защото самите бели европейци го искат. Единственото което можем да направим е да се капсолираме и да се запазим колкото можем. Дригите държави в Източна Европа също го знаят. Най-осезаемо е в Полша, но и другаде. Ще има огромен натиск над нас, но друг вариант за спасение нямаме. В Русия също е зле, не се заблуждавайте. Там мюсюлманите настъпват яко и са толерирани от правителството и местната власт.
______________
Така че нека забравим политически пристрастия и започнем да работим по тия въпроси. Трябва и да се организираме най-после.
Иначе ни байраци ще останат, ни хайдути,народ ни нищо.
   


________________________________Шишман

07 January 2021, 18:45:11 #121 Last Edit: 07 January 2021, 19:13:18 by Шишман
 НАЙ-ГОЛЯМОТО 3ЛО 3А БЪЛГАРИТЕ СА ЕЛИТА  И ИНТЕЛИГЕНЦИЯТА НИ ОТГЛЕДАНИ ОТ ПОРОБИТЕЛИТЕ И КОЛОНИ3АТОРИТЕ НИ.
Така е от освобождението та чак  до сега. Първо назначените от турците  за чорбаджии
 - злодеи от кол и въже,после техните деца - лекета, след тях  европейските и западни мекерета - българо-мразци , после комунистическите продажници и отново западни и либерални мекерета. Навсякъде са: училища, университети, медии политика и всичко важно.
И всеки , който повтаря и налага ,клишетата, начина  на мислене и поведение на тоя елит и интелигенция- волно или неволно  е враг на българщината , културата ни  и народа ни.
Просто не им вярвайте и всичките им напъни ще са напразни. И въпреки всичките им усилия за сега не можаха да победят българщината.
На снимката : юнак  българин , байрактар - знаменосец
_________________________


Шишман

08 January 2021, 18:11:35 #122 Last Edit: 08 January 2021, 18:14:25 by Шишман
 БЕ3 КРИТИЧНО МИСЛЕНЕ НЯМА ДА СТАНЕ
Тъпо и наивно е да се мислим че колонизаторите и слугите им: комунистите, либералите ,поклонниците на запада и т.н. ще направят образователни програми в полза на българщината, която ги изобличава, а не в полза на антибългарщината или глобализма. Лошото е че учителите и хората въобще : няма от къде да се учат на българщина. Няма учебници, книги или даже брошури по въпроса. А ония, колонистите за сметка на това, добре умеят и подменят българщината с: окултизми, фалшиви герои българо-мразци, комунизми, лъжи и тъпотии на квадрат. Така че  не може да се има доверие на: училища, учебни програми, университети, професори медии и въобще на никой и нищо. Ще кажете :тогава , какво да правим ? За сега ни остава само критичното мислене. Нещо на което в училищата не искат да  учат. Та мислете, ама логично и критично.
И на пук на всичко "да живее българщината" !
Може да е 21век, но пак има хайдути и дано  да има и за напреде,че ще трябват !

__________________________


Шишман

"Българщината" и българското родолюбие не може да се крепят на основата на омразата към тези или онези ( макар че спрямо някои с които уж сме съжителствали ом****та е като задължителна). "Българщината" и българсркото родолюбие могат и трябва да съществуват само на основата на любовта към родното. То няма и време за губене да се мразят тия или ония. Достатъчно е да се мисли, че всичко небългасрко ( в областта на духовното и културата) не е добро и стига толкова.
 На снимката родолюбие и българщина в съвършена пълнота - знаме , носии и поп без него и вяра не става!

______________
picture hosting

Шишман

   НОВОТО ВЪЗРАЖДАНЕ !
Да се надяваме че няма да свърши, като предишното. Онова започна , много добре и е вървяло добре, докато масоно-сатанистите: повлияни от западният либерализъм не го присвоиха и катастрофираха.
Много хора мислят че онова 1-то възраждане завършва успешно. Политически - ДА, то е успешно - освобождаваме се. Културно, обаче е пълна трагедия. Накрая се изражда в откровено чуждо-поклонничество . Всичко българско се обявява за лошо, изостанало, турско, дори и да не е такова, азиатско и се тръгва в посокана унищожението му , ненормално поклонение и на навеждане на запада.
______________
Днешното ВЪЗРАЖДАНЕ започна преди окло 10-11г. и върви лека-полека, внимателно. често се бърка посоката, но после се оправя и тръгва отново по правият път. Интересното е че възродителите, които са обикновени хора от народа: без да са имали предварителна подготовка улучват добре пътя и посоката е верната . Избягват се окултните внушения, тъпанарщините и простотията и се държи правият път.
Не се издигат в култ мартеници, кукери или нестинари, ванги и подобни , които са неща изпразнени от съдържание и на практика не особено български . Набляга се на историите за хайдути, народните носии, хората, музиката, оръжията и чисто българските отношения и обичаи.
Значи водил съм спорове с на**ти, националисти, патриоти и с родолюбци последователи на нашето хайдутство. Разликата между тези групи хора е голяма. Първите са като обладани от бяс ! С тях не може да се говори, досадни са, налагат се на всяка дума и крачка и ни се водят - ни се карат. Родолюбците са по-различни с тях може да се говори, да се изясняват неща, да се обсъжда критикуват и т.н. както си е типично по български. Естествено има и келеши, ама те са изключения, а не норма.
Народните събори стават все повече, хайдутските сдружения също нарастват непрекъснато, абитурентите в народни носии и те се увеличават, както и сватбите по български в народни носии. Картините на чисто българска тематика, също са в разцвет и има доста. Забелязва се все по-често да се веят : знамена от въстания и на чети, които са показателни за един небивал, макар и тих подем. Даже лично аз - въведох нов обичай: да се обличат децата с народни носии след кръщаването им и мисля този обичай да го наложа и да остане в семейството ми завинаги. Нещо , като моят завет завет към бъдните поколения. Има засилен интерес и към типичните за нас българите оръжия, което е похвално.
Следя нещата и в други страни: такова нещо няма нито на запад , където се възраждат съвсем други неприлични неща. Няма обаче и на изток, в Русия, Сърбия или Гърция или ако има е в доста по-малки размери . Там има подобни неща, но са пряко свързани с политика и отровен национализъм примесен с мания за величие и ненормална гордост. Докато нашето възраждане е преди всичко културно-духовно и обвързано с българските неща. Забелязва се и почитане на православната вяра и символи в това наше възраждане. Мъже българи в хайдутски носии с кръстове, което е нововъведение но много -добро такова, улучена е 10-та с него . Има и много снимки на днешни хайдути със свещеници, освещаване на оръжия и въобще силно присъствие на вярата. Възстановявания на параклиси и църкви, също са характерни за днешните възродители
Естествено западните поклоници,  и там всеподобните и безподобни спасители на родината са силно раздразнени, ама това си е тяхна работа. Смешното е че обявяват народната носия и цървулите за неудобни ! А истината е че тези дрехи и цървулите са невероятно удобни и за планина и за каквото и да е.Но това е друга тема.
Според мене това възраждане, за сега , почти незабележимо ще има доста успешен край, ако тези неща има въобще край. Живеем във векът на информацията и няма как, като едно време да ни измамят . Вече не им минава номера с великият, красивият запад населен със светци и ангели. В днешни дни не е както някога: в чужбина да учат и ходят: само децата на чорбаджиите, които са били често турски мекерета и мразейки българското са лъжели относно западното и са го превъзнасяли и показвали и разказвали на народа ни само хубавите неща,както и измислици, а лошите които са доста на запад - са ги криели и не са говорили за тях. Днес и обикновените българи сме на запад и ги виждаме добре тия светци и ангели, колко са свети и ангелосани.
Та в ерата на интернет трудно ще ни измамят пак, дори и масоно-сатанистите да управляват страната и да държат медиите,училищата и университетите всеки може лесно да провери кое как седи.Информацията е навсякъде.         

Шишман

3аклеване
"Заклевам се в душата си пред Бога, че ще пролея кръвта си за милото и поробено отечество България. Ще бъда верен на другарите си до гроба. Ще се бия юнашки с враговете и няма да отстъпвам, докато дишам под небето! Отричам се от този свят и се обричам на смъртта, на мъки и страдания, които ще понасям за благото на робинята наша майка България"


________________________________

Шишман

3А НЯКОИ ЖАЛКИ СПАСИТЕЛИ НА НАРОДА, РОДИНАТА И ТАКА
      _____________________________
 Жалка история.Все нещо не им харесва на тия наши "спасители на народа и родината" братче. Шапките не били важни, ножовете не били важни, униформите и те и то по принцип нищо не им е важно. Бога и Той не им е важен - защото от верата иде истина , а тя пък изобличава и осветява някои уж смятани за скрити неща.
За това и нищо никога не се случва при т.н."спасители на народа и родината"  .
Джендарите си направиха парада, тия от малцинствата  си трепат българи и така нататък. Там разните АТАКИ ВМРО - каракачанов- ги търсете само в политиката. Ама иначе голяма работа били !

Често ми се случва  : някой  по комунистически ме заклеймява че съм в чужбина. Еми какво лошо има, нали не съм станал поклоник на чуждото и чужди идеи ?
България над всичко - казват някои забравилите Бога и верата хора. Това и аз съм го викал, но като се замислих спрях да го казвам. Какво ще стане като поставиме България над здравия разум например ? Ще стане това дето ни се е случвало вече и стана и със Сърбия.
Седи ли  скандиращите лозунга: над здравия морал, трезвия ум или над Бога и верата ?
Според мене няма начин.                         

Шишман


        Друга клетва
 Заклевам се в Бога, вярата и честта си, че ще се боря до смъртта си за свободата, добруването на българите в Мизия, Тракия и Македония и че ще защитавам българщината навсякъде, където тя е в опасност! Няма да предавам нито с думи, нито с действия идеите на Организацията и не ще издавам поверените ми тайни.
В противен случай нека бъда наказан, както повелява традицията на ВМРО!

Да живее България!

Заклех се!     

Шишман

  Кавалеристи ! Бог ми е свидетел, че съм признателен на Русия задето ни освободи. Но какво търсят сега казаците в нашата Добруджа? Ще ги бием и прогоним както всеки враг, който пречи за обединението на България!

 Ген. Иван Колев:     

Шишман

   За да бъде някой национален герой - народен юнак трябва да отговаря на определени критерии.
Ето как го мисля аз, може и да греша - поправете ме.
- да се е борил за свободата на България може и да не е непременно с оръжие в ръка, но да се е борил. Строителите на съвременна България са строители не народни -юнаци. Трябва да има някакво юначество - геройство по западному.
- да не е привърженик или последовател на никаква друга идеология освен чистата българщина.
- да не е предавал или искал да предаде друг българин или народен юнак на врагът особено на Турция. Тук един моментално отпада. Няма значение че уж за не знам си кое добро е искал да предаде Капитан Петко. Врагът си е враг и всяко сътрудничество с него е зло.
- да не е бил член на масоно-сатанински организации, ложи и т.н.
- да не е писал срещу родината си и народа си. Тук Алеко веднага отпада, както и друг един .
- да не е водил пропаганда в полза на чужда страна: особено важи за западна такава, понеже запада винаги е подпомагал Турция и заради него не сме могли да се освободим сума ти години.
Освен това при обсъждането на това кой да е народен юнак или т.н. национален герой не трябва да има политически пристрастия.   

___________________
 Трябва да се знае че някои герои са били така да се каже назначени за такива по политически причини и под влиянието на масоно-сатанинската пропаганда след освобождението. Би било добре да се обсъдят делата им. Но това сега не може да стане защото веднага ще последват обвинения в нарушаване на правилата и така на практика нещата няма да могат да се изяснят. Доста неща са останали неизследвани и дори и да са изследвани : хората правили това са си замълчали. Например нещата около Левски не са изяснени до край, изследвано , знае се но изводи и заключения не са дадени. Тука имам пред вид кой е истинският му предател.
______________
 Правилното название е " НАРОДНИ ЮНАЦИ" но вече се е приело да се наричат национални герои, под чие влияние е прието така е съвсем друга тема.
И така понеже това с : народни юнаци - национални герои на някои хора не им е ясно, пускам тази тема с надежда лека-полека да се изяснят нещата. В последните години в порив на патриотизъм или само-превъзнасяне доста хора в интернет започнаха да обявяват всеки  и едва ли не всички за народни юнаци - национални герои.
 Например за такива бяха обявени Ст. Стамболов, З, Стоянов, Л. Каравелов и доста други които не ми се изброяват. За народни юнаци - национални герои, бяха обявени даже царе , които са царе , а не народни юнаци - национални герои, което не ги принизява, просто не са в съответната графа.
Някога за народни юнаци - национални герои са били признавани само определени личности при това знакови из между  борилите се и загинали за свободата на България, както и някои легендарни-приказни народни юнаци: доживели до освобождението. Става дума за Ф. Тотю, Дядо Ильо Воевода, Капитан Петко, но него по-малко, П. Хитов , Дядо Желю и други които не са никак малко.
Напоследък обявиха и Ген Луков за народен юнак - национален герои. Този генерал  е доста спорен, но в никой случай не е между  т.н. народни юнаци - национални герои. Може да е велик, голям но той е нещо друго не национален герой. За хора като него и подвигът му си има друго определение. Например величави българи или велики военни или големи личности . Сега се сещам че за такива , като Луков и други велики генерали и офицери, даже няма определение към кои принадлежат и за какви да бъдат смятани. Така се получава докато надъхано се занимаваме с несъществуващата руска опасност, омраза към този или онзи, вместо да развиваме нашата си българщина.
 Относно Ботев, ако някой се чуди: признат е за национален герой, но е имало доста спорове преди да го приемат за такъв. 

Шишман

МАЛКО ОТ МОИТЕ СИ НЕЩА
Има няколко неща свързани с нас българите, подобни са  на догми или канони.  Неща които доста западни поклонници наричащи се националисти или патриоти, не искат да проумеят. Ето някои от тях.
- Имало е турско-ислямско  робство, било е гадно, ненормално , страшно и зло. За това и Турция и турците ще са навеки наши врагове, даже да станат и ангели, което те нямат намерение да направят никога.
- От турско робство ни е освободила Русия по настояване на братският руски народ.
- Руският народ ни е братски в културно отношение. Не случайно и до ден днешен браковете между българи и рускини не секват.
- Православната вяра. За българите и днес и някога - който не е в православната вяра - не е българин. Дори на пръв поглед да изглеждаме невярващи атеисти - това е начинът на мислене на българите.
- Исляма е  религия, която няма как да ни допада или харесва, приятелите на исляма са наши врагове. Тука има пример с мен самият. Някога много харесвах запада и САЩ, до момента в който в Югославия те не застанаха на страната на исляма, от тогава не ми харесват.
- Всички небългари не са от нашите и не  струват,независимо колко са велики. Това важи и за Хитлер, Мусолини , Ленин и за всички. Може да няма логика, но  така ние българите виждаме нещата на този свят. Това е мисленето на народа ни за добро или за зло.
Всеки , който не мисли така: се смята за човек, който не е наред. Това е , който разбрал - добре, който не е - да е !
Така че всеки кандидат водач на народа, нека се съобразява с тези дадености и реалности, иначе рискува просто да не бъде разпознат, като свой. Както и стана вече с доста. Или поне така трябва да бъдеме.
А тия двамата на картината са юнаци на юнаците, на дали другите народи имат такива личности.
___________________

 Лъжци и измамници обявяващи се за патриоти, националисти и понякога даже за родолюбци.
 Вчера се порових в facebook да потърся групи и страници за националисти , патриоти и родолюбци. Останах шокиран, все едно ток ме удари. Попаднах на куп луди политикани, които нямаше злодеин и българомразци, които да не възхваляват и почитат.
Не мога да спра да изобличавам лъжата, лъжците и техния баща - дявола. А който нарича това "осъждане" на национални герои - само издава симпатиите си към злото..
Повечето от тия които тези само-измислили се господа ни пропагандират и  врат в очите са : обикновени масоно-сатанисти, луди, болни умове, откачени жени, поети с картонени ботуши, предатели на българщината и откровени българомразци и злодеи. Тия трябва да се дават само, като пример който не трябва да следваме. Въпросните хора , обаче рядко говорят и пропагандират за  истинските народни юнаци, като : Хаджи Димитър , Стефан Караджа, П. Хитов, Филип Тотю или дядо Ильо воевода, да не говорим за други легендарни хайдути, като Стоян- Индже воевода.
Добре че българското родолюбие е силно и жилаво , иначе да са ни направили подобни на тия от малцинствата.
Тия на снимката според мене са от добрите, понеже ония не понасят народните ни носии и хайдутсвото и се отвращават от тях.
_______________
 Явно е че доста хора с мераци да са националисти, патриоти, а и някои родолюбци, още не са разбрали простото нещо: че българското родолюбие и национализъм не минават през,  поклонението пред и  на запада ,любов към други страни, повлияване от културата на други западни или източни страни , или пък през  американците Сорос, сатанизма, ЕС, джендърите и подобните неща. Родолюбието и национализма ни не трябва да минават и през , някаква любов към Русия или, която и да е друга страна.  Да на Русия трябва да сме признателни за освобождението, но не да си предаваме културата пред тяхната. То и руснаците доста са се обезличили и европеизирали между другото ! Макар и културно горе-долу  да сме близки, сме и доста различни. Любовта към друга страна и влиянието на културата на която и да е друга страна: само унищожават "БЪЛГАРЩИНАТА". Нека мислим за нашето и нашите неща, а чуждите - вълците ги яли. Е с руснаците винаги ще сме си братушки. Нас ни има, защото те не допускат турците да ни изличат от лицето на земята, ние до някъде трябва да ги уважаваме и така.
________________________
  КОЛКО-ТОЛКОВА ЛИ СА ВАЖНИ НАРОДНИТЕ НИ НОСИИ И ЧЕТНИЧЕСКИТЕ УНИФОРМИ ?
Не е за вярване, но именно националисти, патриоти и даже някои родолюбци, по скоро наричащи се такива: смятат народните ни носии и четническите униформи за отживелица.
Това са обикновено са хора: с нацистки виждания, скинари, либерали, модернисти , анархисти или обикновени пе****ти.
3абележете че в никоя нац- организация или партия няма народни носии или четнически униформи - да не ги е срам от това не знам. Да не би някой да им ги е забранил ?
Та някакво ми странно човече преди време  ми спори най-упорито че тези носии не ни трябвали и трябвало да сме станели модерни. Ми те и гейовете са модерни бе другари. Та въпроса е : ние сега гейове ли да ставаме понеже е на мода, някъде по Европа ?
Според него направо излиза че гвардейците ни трябва да бъдат  облечени в костюми или в дънки и дънкови сака - да са по модата, да не им се смеели.
Драги ми модернисти направо ви го казвам: объркали сте коловозите - българското родолюбие е нещо консервативно, далеко от модернизма и модното гей мислене.
Та вие четещите това, като се имате за родолюбци: имате ли си народна носия или четническа униформа  ?  Който няма - да си направи по най-бързият възможен начин ! Да и аз преди  нямах, но  станах притежател на народна  носия, а мисля и една  четническа униформа да си направя.
Да опаковката в този случай е израз на вътрешността.
Как е възможно един наричащ се националист, патриот или родолюбец: да е против българските облекла ? Та тоя ме попита дали съм щял  да ги нося по улицата ? Ми да ще ги нося на празници и чествания, и ще се радвам че съм с такива дрехи  та нали  аз сам българин, а не модернист, нео-либерал.
Та родолюбие не може да става с дънки, дънковите якета, анцузи  и каубойски или бейзболни шапки ?
_______________________
  НАРОДНАТА НОСИЯ ИЛИ ЧЕТНИЧЕСКО -ВЪСТАНИЧЕСКИ УНИФОРМИ  И ВОЙНАТА НА КУЛТУРИТЕ
Дали я наричат хибридна война, 3-та или 5-та световна : има война на културите-цивилизациите и това е видно от космоса. Няма такава война само за глупаците и т.н. нео-либерали.
3а мене родолюбец без народна носия или четническо-въстаническа униформа не е родолюбец, може да е само кандидат за такъв.
За мене някои прости неща са изключително важни. Това е като ри война : всяка армия си има униформа и войника цели с пушката, оръдието и там с каквото е въоръжен: по облечените в други униформи. Така е  и при родолюбието и родолюбеца , ако не са облечен в определена униформа, която да разпознаваме че е нашата идеща, какво правим ? Униформа-облекло идещи от  миналото, минаващи през настоящето и на път към бъдещето. Та без такова облекло за какво може да става дума  ?
Все едно армия облечена в униформи на клоуни. Така изглеждат отдаващите почит на видни и важни личности от нашето минало, когато са облечени в анцузи или дънки !
Мое мнение е че определени сили са се погрижили тези носи и униформи, ако може да бъдат забравени . Обаче нещо сметките им излезнаха криви.
 На снимката ясно се вижда че нашата културно-просветна войска-армия има свое облекло.
___________________
 АНАЛИЗ ЗА БЪДЕЩЕТО НА ЕВРОПА.
Доста е просто . В Швейцария 20 % от населението вече са чужденци от тях около 15% са ислямисти, от които около 10% няма да се интегрират и ще продължат да държат на  своята вера. Та тези 10% след 20-30г. ще са вече 50% , като се има пред вид как се плодят и въдят. Тогава те ще завземат и властта, ще са в политиката, полицията, армията и на всякъде. Ще поискат шериат, бурки за жените и бради за мъжете, ще насерат страната, както са усрали своята ислямска страна от където са се домъкнали. Абелите дето не искат да приемат исляма ще трябва да бягат в Русия. Да в Русия защото в цяла Европа положението е подобно и това ще се случи. При това в Русия, само при условие че и този след Путин е като него,затото ако е като Елцин и там ще е страшно.
Сега Германия прие над милион емигранти, ама като им дойдат и семействата, майки, бащи, жени, братя и сестри ще станат 10милн. а след 15г. ще са вече 20 и то само тези от сега, ами онези от преди това !
Та с Европа е свършено, мислете за Русия, поне там мисля да бягам аз ако не става вече в  България. 3нам и езика горе-долу та ще се оправя. Дано у нас това не стане, ама не се знае.
Естествено едно възродено и добре организирано родолюбиво и  хайдутско движение може да промени нещата, да спре нахлуването на ордите  и да се спасим. Така че да мислим добре, какви ги вършим, че ще си патят нашите деца.
________________________ 

Шишман

   УВАЖЕНИЕТО - СТЪЛБ НА БЪЛГАРЩИНАТА !
 За съжаление леко позабравено и  дори изчезнало в наши дни.
Някога уважението е било голямо. В големите родове сядали вечер на масата майката и бащата и синовете и съпругите и внуците идвали да целунат ръка на родителите и чак тогава сядали и се хранели всички заедно- задружно. Тогава след освобождението все още  е имало наистина огромни родове живеещи задружно и преуспяващи парично, а  и духовно.
С времето и модернизацията тези родове изчезват, както и уважението. То сега  даже не е мода и се смята за някаква отживелица. Особено напреднали в неуважението са доста смятащи се за нацисти, националисти и поклонници на западни идеи и разбирания. 3а съжаление липсата на уважение я има и сред някои родолюбци и последователи на хайдутите. Без уважение обаче, няма сплотеност, няма организираност, няма вървене на преде и градеж, има само разруха и простащина.
Уважаващият уважава не само другите, но така и себе си самият, както и народността , културата, които представлява. Обидите , просташкото поведение, заяжданията , заплахите и агресивността показват само че този който ги показва сам не трябва да бъде уважаван, както и културата която представлява, а също и идеите му.
Така че нека всеки имащ се за родолюбец, или хайдутин: помисли над това и как да се държи. Независимо дали срещу нас е враг, противник и т.н. изпадайки в глупави злобни състояния, започвайки да обиждаме - обиждаме и себе си самите, родителите ни, народността, вярата ни и всичко свързано с нас. Не забравяйте и че някога уважението е било издигнато в култ сред хайдутите ни.
Дали си с хубава носия и силях пълен с оръжия, няма полза ако поведението ти е на простак и ненормалник.
Някои хора, ако се познаят да не ми се сърдят на мене, а на себе си самите.
На картината : хора които са се организирали и успели да дадат отпор на поробителя. Но са били и хора уважаващи, а не модерни днешни простаци.
____________
   НЯМА НУЖДА ДА СЕ МРАЗИ, ТРЯБВА ДА СЕ ОБИЧА
 Но не да се обича чуждото, злото или нещо глупаво, а родното.
Изпитващите постоянно омраза към други държави, народи, култури или раси, без значение кои.  Не могат да бъдат добри българи и родолюбци, защото са заети да мразят другите и така не им остава време да обичат и опознаят своята култура и страна.
Абе нашето  си е наше и е добро, даже много !
Я какви предци сме имали.
________________
 РЕШЕНИЕТО НЕ Е ПОЛИТИКАТА, ИДЕОЛОГИИТЕ ИЛИ ЧУЖДОПОКЛОННИЧЕСТВОТО
Не трябва да се мисли че с политически средства и идеологии,  или покланяйки се на различни чужди народи и култури: могат да се оправят нещата в България.
Ударите и сблъсъка са главно културни, върху културата и самоидентичността ни и после политически и финансови.
Така отговорът трябва да е : първо в сферата на културата ни и после да се отговори и политически. Заниманията с политиканстване и идеологии или хвалене и прехвалване на чужди народи и култури : водят, водили са и ще водят само до под кривата круша, дето вече я и няма. Та е необходимо наблягане върху и българщината и консервиране.
__________________
 ПОСТОЯННО ПОВТАРЯЩИ СЕ ГИБЕЛНИ ГРЕШКИ.
 След освобождението ни от турско робствор а и от преди това:  на народа ни бива наложен шаблона, за добрият запад, прекрасната Европа и хората ангели и светци живеещи  там. Налагат ни още шаблон за малоценност,  че лошите сме ние и турците( които наистина са си били лоши)  и  въобще че хората на изток сме диваци и простаци.  Макар че Европа, запада и хората там ни показват че не са такива добряци още на берлинският конгрес, медиите и западните мекерета : някак си успяват да ни  измамят и от тогава до сега тази измама  не се осъзнава от голяма част от народа ни.
Ето и някои клишета свързани с нея?
- какво ще кажат хората на запад и по света за нас.
- той , те или тя представят страната ни в чужбина, и това е много-важно, но под чужбина се разбира запада.
- те там са цивилизовани.
- На запад има ред и законност и няма корупция и шуро-баджанащина, като у нас.
- там няма престъпност
Има и още клишета, но и тези са достатъчни.
 Идва сръбско-българската война, балканските, 1-та световна и макар страната ни да е съсипана от същият този запад, глупашкото преклонение пред него остава .  Мислили са си че на запад, нещо са се объркали и за това така са ни съсипали. не са се объркали, много добре са знаели, какво правят !Дойде и демокрацията, запада пак  ни ограби и съсипа и пак им вярваме и им се покланяме.
Пак търсим законност от политици назначени от партии по западен образец, подчиняващи се на запада и служещи му вярно.
И намираме само едно, това което запада има за нас хората  от изтока, а именно беззаконие , грабеж и измама и унищожение.
Къде бил президента  при това-онова, 3-то или 5-то, къде са т.н. патриоти, къде били тия от запада, съдът, прокуратурата и т.н. ? Въпроси без логика и смисъл ! Те са си там където трябва да са и където са поставени с една единствена цел да ни държат в робство и да ни унищожават. Избиването на животните преди време например: не било законно - е и ? На кого му пука. Докато българите вярваме на закони, измислени за да ни мачкат и унищожават и докато ги спазваме ще е така.
Убедени че са някакви европейци хората си търсят, някакви права, които няма да намерят никога и смирено навеждат глави за заколение. И това не защото хората са страхливи или нямат сила, а защото са им набили в главите тъпият шаблон че трябвало да са цивилизовани и европейци, и иначе ще се изложели. Така с този шаблон ни смазаха след освобождението, после през балканската и 1-та световни войни, накрая след комунизма , и пак с него сега ни довършват. На запад обаче като им настъпят интереса не са нито цивилизовани, нито кротки и по закона. Между другото не са и ангели и светци.
Докато сме такива наивни, цивилизовани, кротки, културни, толерантни и т.н. тъпи шаблони - така ще е ! Не животните, ами и нас и децата ни ще избият и ще се редим на опашка да не би да кажат че сме диви балканци.
Как да се променят нещата ?
Не става с беснеене и дивеене,светкавични бунтове или революции и протести. Пътят е духовен и  културен.  Тука трябва да се знае че :културата на един народ не идва от приказките и измислиците  на разни изтрещели бабички за самодиви и тем подобни , не идва и от разни врачки и гледачки, както мамят от  медиите, не идва и от индийските или китайските вярвания, бойни изкуства или йога. Не идва и от  медиите и телевизора от където, много хора се култивизират и образоват , смятайки че там са изворите на истината и доброто. Културата на даден народ  идва първо от вярата и после от историята му и свързаните с битието му навици и обичаи.   Вярата и особено православната в която сме ние - изчиства съзнанието, мисълта и дава ясни разбирания за добро и зло. За това и медиите ви натрапват все за разни врачки, гледачки, баячки, феномени, йоги и т.н. Правят го за да оглупят и объркат народа и явно успяват ! Сега ще си помислят някои: ама те поповете са лоши, правили са така и онака. Вие не гледайте другите и не мислете за техните грешки и дали ще се поправят. Мислете за себе си, гледайте себе си и оправяйте и поправяйте себе си. Да политиците са лоши и виновни, ама по-виновни за положението са тия дето ги осъждат без да са видели и осъдили себе си преди това.
Така че единственият път е връщане към начина на мислене на дедите ни и тяхната култура. няма да стане за ден или два, ще трябва време, но къщата , която ще се съгради на тези основи - ще е стабилна и нерушима.
______________________

 Клетвата на Априлските въстаници:
"Заклевам се в името на всемогъщаго Бога, че за славата на народа си и за честта на православната вяра, ще забия петстотин годишния ръждясал български нож в гърдите на турския султан!
Ако престъпя клетвата си, да бъда проклет от целия български народ и да ме постигне най-тежкото божие наказание..."!
Тодор Каблешков
____________________________
 Клетва неудобна на странният днешен българин, патриотизъм и даже на някои родолюбци, неудобна и на тези с западно  само-съзнание. А е такава - неудобна , заради споменаването на : честта на православната вяра и  божието наказание. За родолюбците обаче тази клетва би трябвало да е свещена и  пример за потдражание. 
__________________
 ИДЕОЛОГИЯТА НА БЪЛГАРЩИНАТА И ХАЙДУТИТЕ
 Няма такова нещо, българщината не се вписва и не може да се ограничи  в слабоумните идеологии.
Няма идеология на българщината, няма и хайдушка идеология, а светоглед и начин на живот и поведение и голям личен пример.
Тая картина, ама цветна, цена няма да има.
__________________

  НОВОТО ВЪЗРАЖДАНЕ !
Да се надяваме че няма да свърши, като предишното. Онова започна , много добре и е вървяло добре, докато масоно-сатанистите: повлияни от западният либерализъм не го присвоиха и катастрофираха.
Много хора мислят че онова 1-то възраждане завършва успешно. Политически - ДА, то е успешно - освобождаваме се. Културно, обаче е пълна трагедия. Накрая се изражда в откровено чуждо-поклонничество . Всичко българско се обявява за лошо, изостанало, турско, дори и да не е такова, азиатско и се тръгва в посокана унищожението му , ненормално поклонение и на навеждане на запада.
______________
Днешното ВЪЗРАЖДАНЕ започна преди окло 10-11г. и върви лека-полека, внимателно. често се бърка посоката, но после се оправя и тръгва отново по правият път. Интересното е че възродителите, които са обикновени хора от народа: без да са имали предварителна подготовка улучват добре пътя и посоката е верната . Избягват се окултните внушения, тъпанарщините и простотията и се държи правият път.
Не се издигат в култ мартеници, кукери или нестинари, ванги и подобни , които са неща изпразнени от съдържание и на практика не особено български . Набляга се на историите за хайдути, народните носии, хората, музиката, оръжията и чисто българските отношения и обичаи.
Значи водил съм спорове с на**ти, националисти, патриоти и с родолюбци последователи на нашето хайдутство. Разликата между тези групи хора е голяма. Първите са като обладани от бяс ! С тях не може да се говори, досадни са, налагат се на всяка дума и крачка и ни се водят - ни се карат. Родолюбците са по-различни с тях може да се говори, да се изясняват неща, да се обсъжда критикуват и т.н. както си е типично по български. Естествено има и келеши, ама те са изключения, а не норма.
Народните събори стават все повече, хайдутските сдружения също нарастват непрекъснато, абитурентите в народни носии и те се увеличават, както и сватбите по български в народни носии. Картините на чисто българска тематика, също са в разцвет и има доста. Забелязва се все по-често да се веят : знамена от въстания и на чети, които са показателни за един небивал, макар и тих подем. Даже лично аз - въведох нов обичай: да се обличат децата с народни носии след кръщаването им и мисля този обичай да го наложа и да остане в семейството ми завинаги. Нещо , като моят завет завет към бъдните поколения. Има засилен интерес и към типичните за нас българите оръжия, което е похвално.
Следя нещата и в други страни: такова нещо няма нито на запад , където се възраждат съвсем други неприлични неща. Няма обаче и на изток, в Русия, Сърбия или Гърция или ако има е в доста по-малки размери . Там има подобни неща, но са пряко свързани с политика и отровен национализъм примесен с мания за величие и ненормална гордост. Докато нашето възраждане е преди всичко културно-духовно и обвързано с българските неща. Забелязва се и почитане на православната вяра и символи в това наше възраждане. Мъже българи в хайдутски носии с кръстове, което е нововъведение но много -добро такова, улучена е 10-та с него . Има и много снимки на днешни хайдути със свещеници, освещаване на оръжия и въобще силно присъствие на вярата. Възстановявания на параклиси и църкви, също са характерни за днешните възродители
Естествено западните поклоници,  и там всеподобните и безподобни спасители на родината са силно раздразнени, ама това си е тяхна работа. Смешното е че обявяват народната носия и цървулите за неудобни ! А истината е че тези дрехи и цървулите са невероятно удобни и за планина и за каквото и да е.Но това е друга тема.
Според мене това възраждане, за сега , почти незабележимо ще има доста успешен край, ако тези неща има въобще край. Живеем във векът на информацията и няма как, като едно време да ни измамят . Вече не им минава номера с великият, красивият запад населен със светци и ангели. В днешни дни не е както някога: в чужбина да учат и ходят: само децата на чорбаджиите, които са били често турски мекерета и мразейки българското са лъжели относно западното и са го превъзнасяли и показвали и разказвали на народа ни само хубавите неща,както и измислици, а лошите които са доста на запад - са ги криели и не са говорили за тях. Днес и обикновените българи сме на запад и ги виждаме добре тия светци и ангели, колко са свети и ангелосани.
Та в ерата на интернет трудно ще ни измамят пак, дори и масоно-сатанистите да управляват страната и да държат медиите,училищата и университетите всеки може лесно да провери кое как седи.Информацията е навсякъде.
Култова снимка, говореща много.
_____________________
 ОСОБЕНОСТИ РАЗЛИЧНИ ОТ ПРЕДСТАВИТЕ  НА МНОГО ХОРА
Българското родолюбие  не само се  възражда то сега и се и ражда в формата в която трябва да бъде . Сега се  ражда на основите на БЪЛГАРЩИНАТА, вярата, обичаите ни и историята ни. Това не е и национализъм- не го бъркайте с идеологиите , това родолюбие в чистият и правилен вид.
Формата , характеристиката и външността му , обаче са доста по-различни от тези, които са си представяли и имали на ум, много смятащи се за националисти, народни водачи, спасители на народа и на всички нас. 3нам обаче едно - накрая това родолюбие ще бъде, такова, каквото трябва да е .
Много хубава и надъхваща снимка. Даже и Тервел е на нея.
___________________
  КОЛКОТО ПОВЕЧЕ - ТОЛКОВА ПО-ДОБРЕ
Давайте смело напреде , другари нихилисти.
Колкото по-глупави, безумни, ненормални и смешни неща , промени и глупости говорят: либерали, модернисти европеисти, соросоиди,  нацисти и подобните им ,толкова по-добре за българщината.
Хората ще бягат от тях и ще се връщат при корените си.
________________
  3аклеване
"Заклевам се в душата си пред Бога, че ще пролея кръвта си за милото и поробено отечество България. Ще бъда верен на другарите си до гроба. Ще се бия юнашки с враговете и няма да отстъпвам, докато дишам под небето! Отричам се от този свят и се обричам на смъртта, на мъки и страдания, които ще понасям за благото на робинята наша майка България" 
______________________
  КАК ВИЖДАТ НЕЩАТА, НЯКОИ СТРАННИ ХОРА : хора, патриоти, поклонници на запада  и т.н.
 - цар Борис създателят на българщината, който въвежда : един език, писменост, култура, обичаи и вяра - за тях е: злодей,  предател и не знам си какво. Предполагам защото е създал българщината и народността ни !
- славните хайдути и четници са им отживелица и едва ли не са глупави и не си струва да се почитат- анахронизъм.
- Православната вяра, която ни е запазила от потурчване и ислямизация цели 500г. им е вредна и я мразят. Предполагам съжаляват че не сме станали всички помаци, протестанти или направо сектанти.
- Така и Левски им е остарял и с тази негова вяра, си е направо за отричане, ама не го правят за да не ги освиркат, тука лицемерничат  .
- на 20-и април за тях не е е отбелязване на априлското въстание, а рожденият ден на Хитлер, който е голям българин предполагам.
- На 3-ти март не е празник по случай освобождението ни, а отбелязват някакъв брест-литовски договор с който Русия е капитулирала. Все едно е важна Русия или друга страна, а не България.
- За тях всеки трябва да се занимава цял ден само с едно - да мрази Русия и да хвали нацизма и западната култура и цивилизация.
- Лудият Хан Атила е българин - това е едно от великите им твърдения.
- Смятат разни ненормални обичай въведени от комунистите за велики български традиции ( думата обичай не им допада).
- започналото у нас възраждане, за тях е излишно, трябвало ни нацистка диктатура и яко модернизиране.
- всичко западно е хубаво и велико и всичко източно и наше - глупаво и за сменяне и подигравка.
-Според тях имаме немска кръв, но говорим славянски език по не се знае точно каква причина. Кой както си измисли. Според едни славяните  ни откраднали езика, понеже нямали език до крабата, според други - друга някаква глупост.
- един доста луд даже твърди че бабите у нас били нацистки, и едва ли не искали да си шият нацистки униформи.
- искат да се връщаме към някаква древна наша религия, ама не се знае каква е - тангризъм ли е , зороастризъм ли е тъпанаризъм ли  ? Най-добре направо към карлуковизма да се върнем.
- пак според тях : България през последните 30г. се управлява от руснаци, а не от американци, а САЩ базите у нас не се знае на кого са. Руски то е ясно.
С една дума от луд по-луд, но ще ни спасяват. После се сърдят че народа не ги иска и не ги следва. Ми то оставаше да тръгнем след тях ! То няма глупост която да не са прегърнали и простотия на която да не се наслаждават. Обаче народа им е виновен и прост.
 А като чуят тия другари :за носии, четнически униформи или за Оборище например бяс ги хваща.   
______________________
 ТОВА Е ПЪРВО И ПРЕДИ ВСИЧКО КУЛТУРЕН - ЦИВИЛИЗАЦИОНЕН СБЛЪСЪК
Не трябва да се мисли че с политически средства, чуждопоклоничество  и тъпи идеологии,  могат да се оправят нещата в страната.
Ударите са главно културни, върху културата и самоидентичността ни: и после политически и финансови.
Така отговорът трябва да е първо в сферата на културата ни и после да се отговори и политически. Заниманията с политиканстване и идеологии : водят до под кривата круша.
Та дерзайте на пръв поглед малките усилия: вобласта на родолюбието никак  не са напразни.
___________________
  ДОБРИЯТ СТАР ПАТРИАРХАТ
Много хора се напъват да оправят и спасят България, да решат демографската криза, икономическата и каквото там се сетите. Напъват се но напъните и на тях и на всеки друг, който не иска   връщане към патриархата са напразни и  само губене на време.
Една от причините е да се направят големите гиганти на икономиката по време на комунизма беше : да се разбие патриархалното семейство. И успяха ! Сега имаме някакви модерни, ненормални и развалени семейства които няма как да са гръбнака на народността и държавата, както е било някога патриархалното семейство. Такива семейства залисани да се правят на модерни, големи или  важни не раждат и не създават и деца, а възпитанието на родените е под всякаква критика. Имената им пък странни.
Какво представлява в общи линии патриархата ?
На чело седи патриарха, нека го наречен дядото. Ако няма мъж поради смърт или друга причина местото се заема от съпругата му , която обикновено е била подкрепяна от синовете си или поне един от тях . Патриарха е на чело, след него е жена му, над него е само баща му, макар и да е остарял думата на най-старият се уважава. За важните решения се слуша волята на патриарха и всички я уважават. Решенията се вземат съобразно обичаите и вярата, а не според мимолетните мераци на главата на семейството или някакви негови ненормални разбирания. Той на практика се е грижил да се спазва общоприетата норма на българщината и вярата. За маловажните неща, всеки сам си решава и гледа, като не излиза от рамката на обичая и вярата.
Старите са гледали и възпитавали внуците, грижили са се да станат хора и да знаят , каквото ще им трябва в живота. Следели са и за морала и поведението на децата, дори и когато вече са се били оженили. Казват че по онова време ги женели на сила и така ги мъчели , като на младите им налагали своята воля. Може и да е имало такива случаи, но това са били изключения, а не закономерност. В повечето случаи младите сами са избирали спътника си в живота , а старите само са одобрявали . Младите  обикновено са вземали правилните решения , понеже от деца са били научени какъв да е изборът им и кое е право и кое криво. В Патриархатът всеки се е грижил , не както е днеска за себе си и собствените си глупави желания и тъпотии, а за останалите. Правели са се жертви в името на нуждаещият се от семейството, помагано е на всеки имащ нужда и така. Помагали са даже и на закъсалите си съседи. Помощ без упреци и натяквания, както богатите обичат да правят в наши дни за да се направят велики и интересни. Например след 9-ти 1944г. пра-дядо ми който, е бил много-богат чорбаджия не само не е пипан с пръст от комунистите, но е бил и уважаван. Уважаван не защото им е сътрудничел или им се е мазнел. Уважаван защото преди това е помагал безвъзмездно на съседите си и главният комунист е бил дете на едно от тези семейства.
Възможно ли е в днешни дни да има патриархат ? Възможно е и даже е много изгодно. Повечето семейства са разединени и едно обединено и силно патриархално семейство би дало и дава, много по-големи възможности на членовете си и особено на по-младите такива. Друго е да имаш някой зад гърбът си, друго е да си сам на старта и в живота.
Естествено в днешни дни патриарха трябва да е малко по-различен от някогашният патриарх, но не и да отстъпва от рамката на обичая, българщината и вярата. Например в днешни дни възрастните, трябва да следят децата какви наклонности имат, кое им се отдава и да бъдат, после насърчавани да се развиват в тази насока и това което им се отдава да е професията им . Трябва да се следи професията на децата и особено на момичетата да не е свързана с разврат, престъпления или някакви ненормалщини. Трябва и да се учат да си изберат добър спътник в живота и изборът им да не е извън рамката на народността или вярата. Научени така, те ще направят своят добър избор. Патриархът не трябва да се занимава с глупости от рода: какво ядат младите, какъв  да е салама , който са си купили, защо спели на обяд и всякакви глупости от този род , каквито често се срещат в днешно дни. Патриархът трябва да решава важните въпроси и да води семейството си :  не в полза на някакви свои мераци, желания или настроения. Трябва да решава според обичая и рамката на народността и вярата, така че решението му да е правилно и добро за останалите.  В днешно дни патриархът трябва да е в течение и на модерните гадории, да познава лицето на злото , за да може да предпазва и отклонява членовете на семейството си от днешните ненормални нрави и моди.
В днешни дни е малко трудно да се убедят членовете на едно семейство да минат към патриархат, но в повече усилия и разговори - нещата стават. Така че нека да дерзаем и да знаем : без патриархат, няма спасение на България, няма бъдеще и и има демографска криза.
Патриархара създава юнаци, като тия на картината , модерното семейство , създава - лай**ри.
______________________
   ИНТЕРЕСНО ЗАЩО
Интересно защо днешните  спасители на народа и родината, както и т.н. националисти не искат да се наричат опълченци ? Не е модерно, не е по западен и холивудски образец !
Модерно или не : тези хора заслужават да им се посвети тема .
_____________
 3АРАЖДАНЕ
Българското родолюбие не се възражда,то сега на практика  се заражда на основата на БЪЛГАРЩИНАТА, историята, вярата и обичаите ни. Това не е и национализъм , а е  родолюбие !
Формата , характеристиката и външността му , обаче са доста по-различни от тези, които са си представяли и имали на ум, много смятащи се за националисти или спасители на народа и България. Та доста хора ще бъдат изненадани.
Хубава надъхваща снимка и на нея е даже и Тервел Пулев.
_____________________
 КАК И НА КЪДЕ ТРЯБВА ДА СОЧАТ ОРЪЖИЯТА ПРИ ЗАКЛЕВАНЕ  И 3АЩО Е ТАКА
 Правилното е на долу.
Това е стар хайдутски обичай, някога е било предимно с два ножа. Правили са го и без евангелията и тогава и на където и да са били ножовете е нямало значение. Понякога са ползвали и пистолет, писано правило не са имали. Левски налага клетвата с револвер и кама, а той е знаел добре на къде трябва да сочат оръжията.  Бил е монах и доста образован, а ги е знаел и номерата на масоно-сатанистите проникнали и в нашето освободително движение, а е бил и хайдутин при П. Хитов. В онея времена хората не са били особено образовани, а и понякога не са обръщали внимание на тия неща. Та се е случвало да поставят оръжията и наопаки и как ли не. Когато обаче е имало евангелие , кръст и поп : рядко са ги поставяли на горе. Попа в повечето случаи е знаел на къде трябва да сочат. Те и хората пък са знаели че оръжие не се насочва, па дори и празно : срещу някого по когото не искаш да стреляш. Оръжието се насочва срещу враг или непознат от когото се опасявате . И да насочват оръжието към кръста на който се заклеват е било близко до ума че не е добре. То тогава защо им е кръст  ?  Какво символизира такава клетва : евангелието, кръста и кръстосаните оръжия и попа дето ги заклева. Тя клетвата вероятно е измислена така от свещеник, монах или бивш такъв, станал хайдутин: обикновен човек не е могъл да го измисли без нужните познания. Та ето какво е и значението:  те хайдутите са от Бога и кълнейки се на евангелие и кръст дават клетва и пред Бога, кръстосаните оръжия са символ на това че борбата ще е въоръжена ,оръжията са на долу към Дявола от когото са смятали че са турците, насочени са да показват за какво и срещу кого ще е борбата. Няма как да са сочели на горе  срещу Бога , от когото са смятали че са.
Някога в световен мащаб оръжията са сочели обикновено на долу, освен при богоборците. Това с оръжията и нашивките при военните на горе: започва някъде след 1950г. под влияние на масоно-сатанистите.
По онова време в нашето освободително движение е имало и доста масоно-сатанисти или повлияни от тях. Та тия може и да са слагали оръжията на опаки, но не мисля че са добър пример за следване. Имало е и объркани, незнаещи хора, които не са обръщали внимание на това къде сочат оръжията. Има ги и в днешни дни в много музеи оръжията сочат на долу на опаки.
Обаче сега сме 21 век - векът на информацията и е добре да се обърне внимание на тая подробност и оръжията да се поставят правилно, за да не стане вместо хайдути и родолюбци да имаме последователи на масони, сатанисти и джендъри зад които седят първите. Дребните неща в днешни дни са важни !
Ако почитате Левски - следвайте неговият пример и това как той ги е заклевал. Щом той го е правил така, това вече е като канон-закон !
Ето и едно мнение по въпроса, което не прави чест на написалият го:
Хаджи Н****й К****в
Така пръво ще кажа,че дори и клетвите палагани върху сетото евангале върху което е слагано светият кръст револвера и ножа винаги са сочели нагоре към кръста. Можете да се поинтересувате от свещеници. Не е редно да опреквате хората. Във Банско има достолепни свещеници които ако е имало нещо нередно в герба на знамето е нямало да премълчат. Най-малко водача на сдружението е син на свещник
__________________
Да бе как ли не. Сочели са винаги срещу кръста, щото са били сатанисти ли? Мисли преди да пишеш бе човек. Свещениците не са специалисти по въпроса, но като се позамислят вярвам ще се досетят бързо. Не вярвам тия Бански хайдути да са се съветвали с някого. Били са повлияни и са само от ненормалната си гордост. Жалко че водача е син на свещеник и е допуснал такава грешка, а и да бъде обладан от гордост. Нека попита баща си по въпроса.
И така , който може нека ме опровергае. Празни мнения, тъпи заяждания, забележки как съм на снимките ми и т.н. не са добре дошли в тази важна тема. Ще се радвам да поспорим , изкажем мнение и обсъдим нещата със всеки желаещ. Но по български не по ..... като тия от махалите.
Ето и правилно сложени оръжия по хайдутският и български канон-закон.         


Шишман

  Родолюбеца, почитателят на българщината: трябва ли да защитава културата на своя народ такава, каквато е ? Или трябва да я руши щото на ЕС, САЩ или на други  не им харесвало това или онова. ?Е да ама ЕС не се знае до кога ще го има , САЩ и те !А България макар и смазана още я има и за напред ще я има да даде Бог.
Не е редно родолюбеца и почитателят на българщината да се опитват да подменят културата, обичаите или вярата на своя народ с каквото и да е друго. Ако народа е православен от 1100г. насам - това е положението и всеки обичащ българското или трябва да е православен, като народа си, или поне да уважава тая вяра, както и всичко свързано с културата на тоя народ. Отричането на християнството, носиите, калпаците, народните ни юнаци-герои е отричане и на културата ни като цяло. Е то тогава какво ще ни остане  ? Точно за това враговете на България бутат нещата в тази посока на обезродяване и  нищото.       

Шишман

09 February 2021, 18:13:18 #133 Last Edit: 09 February 2021, 18:41:29 by Шишман
   
 БЪЛГАРЩИНА , РОДОЛЮБИЕ И ВЯРА - РЪКА ЗА РЪКА
 Как седят нещата с вярата  при родолюбието и българщината.
Да пусна такава публикация ме подтикнаха неосведомеността, късогледството и незнанието на много хора обявяващи се за спасители на родината и народа.
Според мене въпроса е изключително важен и е добре да се изясни и прочисти от заблуди и безсмислици.
Българщината и родолюбието са  светоглед в основата на  който,седи  запазването и съхраняването на  народа ни не само физически, но и културно и  духовно .
Българщината е извън политическият  спектър и но принцип е крайно консервативна и отдалечен от модерните сега влечения в областта на духовността  . За това е и обвинявана в назадничавост, анахронизъм и изостаналост. Тези обвинения обикновено не притесняват осъзнатия родолюбец и той смята че са глупави, лишени от смисъл.
Народ без духовност определено , няма бъдеще и възможности да оцелее.

Духовността се състои от културата, обичаите, обредите и религията на даденият  народ .
Тези неща са формирани под влиянието на религията на даденият  народ.
При нас българите тази вяра от 1100г, насам е православното християнство. Именно от православието идва писмеността ни, много от обичаите ни и особено обредите ни.
Имаме естествено и езически обичаи, като кукерите, мартениците и доста други.
Никой от тези обичаи обаче не съдържа : сатанински, ненормални, окултни работи и глупости, каквито ни пробутват през последните 30г.
Обредите ни :погребения, кръщенета, венчавки и други, както и освещаването на бойните знамена на армията: например са до един произлизащи от православната религия.
Културата ни също е с православни корени в по-голямата си част. При културата родолюбците: трябва да са особено внимателни: защото има и т.н. поп  нова култура, която не е българска, а подражание на чужда или направо е анти-българска.
Какво излиза до тука ? Излиза че родолюбеца: вярващ или не трябва да пази и уважава религията на народа си . Имайте на пред вид че 1100г. не са никак малко време, при положение че дунавска България съществува от 1300г. !
Някои казват православието не е вярата на дедите ни, трябва да възстановим тангризма например или нещо друго !
Какво е представлявал обаче т.н. тангризъм никой не знае. Няма исторически източници по този въпрос, нито документи или каквито и да е сведения. Как са изглеждали например храмовете на Тангра, как са се наричали свещениците му, какви са им били обичаите и обредите – никой не знае. Това показва че тангризма не може да бъде възстановен. Хората дето го възстановяват сега си измислят : всичко наново и в измислиците им няма нищо - истинско и вярно. Днешния тангризъм, до колкото го има се състои и е смесица от: сатанизъм, окултизъм и далекоизточни религиозни схващания.
Дори и да може да се възстанови тангризма, какво би станало ? Ще стане каша и то голяма.
За това и всеки родолюбец и по принцип всеки българин: трябва да гледа с голямо уважение на християнството, защото именно то направи от днешните българи един народ обединявайки : няколко племена в едно цяло.
Трябва да се знае че църквата: винаги излъчва родолюбие  и води до родолюбие.  3дравия и чист православен морал е невероятна спойка за един народ, няма друга такава спойка на света. От тука стигаме до извода:че българщината и родолюбието морално и културно трябва да бъдат тясно свързани с вярата, както е било на практика винаги. . Тука на балканите народ и вяра доста сериозно са смесени-преплетени. Например няма сръбски патриоти или там , каквито се наричат или гръцки: които да са мисиолмани, нито пък турски да са християни. За съжаление има много неориентирани хора, които  са и объркани и са против религията на народа си, което е направо смешно и абсурдно. И това при положение че за разлика от исляма водещ до интернационализъм, православието води само и единствено до сплотяване на народа.
Според мене е редно всеки мислещ и разумен родолюбец: да защитава народа и духовността му без да чуждо-поклонничи и без да се води от разни световни моди, идеологии или течения.

И така хора правете си сметката: какво уважавате и тачите , и какво ще съхранявате или отхвърляте.
Сетете се и защо родолюбието в България сега е още рехаво, сетете се какво му липсва и не е ли това солта на православието. Без тази сол ще родолюбието и българщината ще боксуват още дълго.
             

Шишман

А на страната и народа: в днешни дни са необходими хора, като тия на картината.
От побеснели от гордост , като свине модерни, съвременни, политиканстващи  глупаци с мании за величие и неповторимост -  никой няма нужда.
Ето на кои  за съжаление приличат,  много от т.н. спасители на родината и народа , някои от  нашите националисти, патриоти и дори понякога последователи на хайдути.
___________
28. И когато стигна на отвъдния бряг, в страната Гергесинска, срещнаха Го двама, хванати от бяс, излезли от гробищата; те бяха тъй свирепи, че никой не смееше да минава по тоя път.
29. И ето, те извикаха и казаха: какво имаш Ти с нас, Иисусе, Сине Божий? Нима си дошъл тука да ни мъчиш преди време?
30. А далеч от тях пасеше голямо стадо свини.
31. И бесовете Го молеха и думаха: ако ни изгониш, позволи ни да идем в стадото свини.
32. И Той им рече: идете. И те излязоха и отидоха в стадото свини. И ето, сурна се цялото стадо свини низ стръмнината в морето и се издави във водата.