• Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up.
 
Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up.

26 May 2020, 23:20:27

Login with username, password and session length

Top Posters

Hatshepsut
10627 Posts

Шишман
1931 Posts

Panzerfaust
339 Posts

Лина
293 Posts

Theme Select

thumbnail
Members
Stats
  • Total Posts: 14094
  • Total Topics: 1248
  • Online Today: 71
  • Online Ever: 420
  • (13 January 2020, 09:02:13)
Users Online
Users: 2
Guests: 31
Total: 33

avatar_Шишман

БЪЛГАРЩИНА - изяснявания

Started by Шишман, 19 October 2019, 12:19:40

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Шишман

Жената българка, трябва да е с кърпа на главата, особено вече възрастните. Останалото е от дявола.

Шишман

КУЛТОВА СНИМКА ЗА ПРИМЕР.

Забележете жената е с кърпа на главата, както си му е редът. Не да се прави на опълченка, хайдутка, райнакнягинка и т.н. феминистични простотии.

________________________________________

Шишман

Силата на БЪЛГАРЩИНАТА !
 Много българи не знаят и нямат представа, какво представлява нашата култура " БЪЛГАРЩИНАТА" .
Мислят я за слаба, за глупава, отживяла, бай-ганьовска, че не е екшън , модерна и подобни само отрицателни неща. В същото време величаят западната  култура, а някои и разни далеко-източни тъпотии.
Много хора за сега не знаят но българите в чужбина са по-българи от тези в България. Как е станало това нещо ? Ми идвайки в чужбина българите , много бързо правят сравнение със своята култура и начин на поведение и тази на запада и на другите народи на тази земя, понеже Европа , а и САЩ са пълни със всякакви народности и хора. И правейки това сравнение стигат бързо до извода: че нашата култура е по-висша от тази на другите народи, превъзхожда ги и е печелившата. Да колкото и да не им се вярва на някои : да си по българската култура на запад е печелившо. Уважават те, дават ти работа и си правят сметката как се държат с тебе . Понеже тука имат гадният навик да се държат с чужденците, като с роби, при българите това не минава и бързо ги слагаме на местото им. Който си е имал работа на запад с българи, знае че е добре да не ги дразни, но и че работят здраво и държат на думата си , без да се правят на интересни и важни. Повечето българи осъзнават силата на " БЪЛГАРЩИНАТА" едва когато са на запад, защото в страната ни има една бясна анти-българска пропаганда започнала още преди 1944г.
Е в чужбина има и българи решили да следват западната култура: те и са тия дето се оплакват от това че сънародниците , не им помагали никога. Така е на такива не се помага и не помагаме, за българин който е по нашата си култура ще направя много, даже повече от нормалното, за такъв минал от другата страна - не ме интересува, не искам да го знам и така. Това е мисленето на повечето българи.
 Така че драги българи : пазете си културата и знайте че макар да не е превъзнесена и известна с лигава кухня и други тъпотии : то "БЪЛГАРЩИНАТА"  е по-висшата култура, превъзхождаща останалите култури и прави човека по-силен и духовно и телесно-физически.
Имаме нещо чудесно и много силно, което под влияние на разни предателски и про-западно настроени гадове : пренебрегваме, подценяваме  и даже сме започнали да забравяме.
Така че нека си държим на нашето и не го заменяме за глупави неща. Той и Левски за това е Левски, защото е бил по българщината, опознал я е добре и не се е отклонял към и по чуждото.


--------------------------


Шишман

ВДЪХНОВЯВАЩА СНИМКА
Така е било, така и трябва да бъде.
Аз моите наследници, на това ги уча.
______________________
Редят се доброволци: млади стари, даже деца, всички да се бият за родината ! Това е българщината в действие .____________________________________________

Шишман

НАИСТИНА ЛИ БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД Е ТОЛКОВА ЛОШ ?
За лоши, келяви, глупави, заспали и подобни неща ни обявяват постоянно разни комунисти, нихилисти, политиканти,  революционери, бунтари, протестери, интелектуалци и подобни. За тези хора мога само да кажа че не познават народа ни и говорят глупости. Да мърша има във всяко стадо и в нашият народ има мърши, но не тях трябва да гледаме и даваме за пример. На изброените от мене номера е следният: дават за пример нашата мърша и я равняват с най-доброто на другите народи. Как се вижда, колко струва и какъв е  един народ ?
Вижда се при война, келявите народи не са добри войници. Вижда се и при бедствия и кризи. Епидемията  корона-вируса е сериозна световна криза. Тука статистиките говорят най-добре - у нас болните са около 200 максимум 210 за сега, което е нищо: на фона на цяла Европа и САЩ където са не хиляди , а 100-ци хил. Прочутите с дисциплината си немци и те пламнаха яката , явно не могат да се мерят с нас. Жълтите жилетки и те ! Щом българите разбраха че е страшно и веднага показаха характерните за народа ни: дисциплина, разум, лична отговорност. За това и страната ни не пламна. Верно и Бойко реагира веднага, но с друг народ, нямаше да постигне нищо. С една дума заслугата е на народа и поради качествата на този народ. Аз самият останах приятно изненадан - очаквах доста повече болни. В началото на епидемията си говорихме с един приятел и той ми заяви че на запад хората са доста по-дисциплинирани т.п глупости. Обясних му че не познава народа си и че се ловя на бас: че у нас няма да стане, такова чудо, каквото ще е на запад. Този не ми повярва. Тия дни му припомних разговора ни и си замълча. Той не е лош човек, ама гледа много телевизия и от там му объркват главата.
 Та нека поне сега тия отстъпници от рода си български, разните : комунисти, нихилисти, политиканти,  революционери, бунтари, протестери, интелектуалци и подобни си мълчат.
Доброволци за македоно-одринското опълчение. В началото тия от запада ни се смеели, после им замръзнали усмивките.

Шишман

Посланието на снимката е: българина е българин, но само ако има народна носия - български дрехи. Аз споделям този възглед

__________________________________

upload image sites

Шишман

ОБОРИЩЕ
___________
 Един велик момент от нашата история и борбата ни за свобода и българщина!   

Априлското въстание, може да е лош пример за въстание, да е и пълен провал, но това е един от многото пъти, когато народа ни : показва че е народ и то качествен.


_____________________________________________
forum picture upload

Шишман

РАЗПЕТИ ПЕТЪК
Христос е на Голгота! Спасителят е на Кръста! Праведникът е в мъки! Човеколюбецът е убит от човеци! Който има съвест – да се срамува! Който има разум – да разбере!
 


Темата не е религиозна, но народа ни е православен , за това пускам това състояние! Днес е разпети петък, важен ден в нашата вяра. Тия които, някога разпнаха Христа, са и днес същите  богоборци и врагове на народа , вярата и родината ни. Добре е да се знае че войната не е само материална но и духовна преди всичко. С една дума без вяра не става, независимо кой как ги вижда, разбира и смята нещата.
Именно липсата на вяра ни докара до тоя хал. От това положение може да се излезе само с вяра и българщина, а не с високи доходи и заплати, както мислят някои.

_______________________________________________________________


Шишман

19 April 2020, 17:10:56 #38 Last Edit: 19 April 2020, 17:44:17 by Hatshepsut
БЪЛГАРЩИНА БЕЗ ВЯРА НЕ Е НИЩО
А ако е нещо , то е едно нищо и половина
Култова снимка, съчетаваща вяра и народност.
Този човек заслужава поздрави и го поздравявам. Успява на налучка: сърцевината на нещата и да прави доста добри и култови снимки. ________________________________________________


Шишман

БЪЛГАРКИ НАРОДНИ ОБИЧАИ И ПОГОВОРКИ. ДРЕВНИ, АМА НЕ ТОЛКОВА.

Да пусна тази публикация има основна заслуга Лина, за което и благодаря.

_________________________________________________
След освобождението от турско робство, много хора се заемат да изясняват и проучват обичаите, вярванията и поговорките ни и подобни. За съжаление го правят с намерението да се харесат на масоно-сатанизма и деградиралата Европа и запад. За това и изследванията им са доста съмнителни и за съжаление : неточни и повлияни от тогавашните моди. Изкарали са ни по-сатанисти, от сатанистите, повече езичници от езичниците и по-луди, ненормални и извратени от запада и западната култура. Натягали са се хората, да не кажат ония че сме изостанали балкански елементи.

Схемата е еднаква и за народните ни обичаи и за вярванията и за поговорките и подобните неща. Отиват разпитват някой дегенерат със съмнително поведение и той им разказва разни небивалици, мърсотии, тъпотии и окултизми и после  ни го представят-пробутват, като чисти народни обичаи от извора. Само дето е трябвало да гледат кой им дава тези сведения и може ли да му се вярва ? Да но са гледали нещата да са удобни на вече казах кои и кого ! Истината е нямала значение, важни са били други неща. Явлението е толкова масово, че и до хората вярват на глупостите сътворени тогава. Само дето в тези уж чисти обичаи, вярвания и т.н. има такива тъпотии, ненормалщини  и противоречия че : трябва някой да е доста глупав и ненормален да ги приеме за истински. И на практика никой, никъде не ги практикува, въпреки напъните да ни ги наложат. Интелигенцията го налага, но народа ни здрав морално - отказва да ги приеме тия глупости, мърсотии и ненормалщини. Това е била много разпространена практика след освобождението та и до сега. Комунистите, малко бяха забавили темпото и искаха по-достоверни източници , но и сред тях имаше доста хитреци и измамници. За сметка на това сега демократите, гледат да наваксат. Същата е и работата с поговорките например. Така че трябва, много да се внимава с тези писатели  и източниците им. Познавам доста хора говорещи цинични, мръсни и извратени поговорки, разказващи за ненормални и извратени обичаи, които никога не са съществували освен в разхлопаните им дъски. Е извинете: това ли е народното ни  творчество, обичаи и вярвания ? Или просто нагла подмяна по западен езически и сатанински обичай ?

За незнаещите да поясня, с идването на цар Борис и покръстването у нас: всичко езическо, нездраво, развратно, пошло, тъпо и ненормално изчезва. Не остава и спомен от тия неща, та няма как след падането под турско да са ги възстановили. Даже не се знае от каква вяра точно са били т.н. пра-българи, до такава степен всичко е изтрито от историята и народната памет.

Древните вярвания, доколкото наистина някога са били такива: всъщност не са древни. Съществуват от падането ни под турско робство, и са смесица, между ислям, турски вярвания и ромски-цигански простотии. За това и за тях са давали сведения главно пропаднали, извратени, пияници, лъжци и ненормалници. Сведения от такива не са достоверни те са: само и единствено - недостоверни.
Като дете оставах доста озадачен, като питах баба ми това така ли е било, онова така ли е било, а тя отговаряше учудена на въпросите ми: че такива неща, нито е имало, нито е чувала. Говорил съм и с други стари хора и съм получавал: същите отговори, с изключение когато въпросните стари хора не са били на ред . За такива неща трябва да се питат: не Сульо и Пульо, а сериозни и уважавани хора, на които може да се вярва и седят зад думите си. Но пък как такива хора да ръсят простотии , ненормалщини, мърсотии и лъжи ? Та за това са си правили изследванията с хора, които са им удобни , независимо за какви са били смятани в селото си и дали са били уважавани и честни или е можело да им се вярва.
Та мислете добре преди да повярвате за някоя тъпотия че е била древен , стар народен обичай, вярване или поговорка. Не е ли чисто, има ли цинизми, мърсотии, тъпо хитруване, разврат безчестие и т.н. - не е наистина нещо произлязло от нашият народ.
А на бас че тези двамата не са вярвали в такива глупости и не са ги смятали за нещо добро ! Даже според мене е било опасно пред тях да се говорят подобни неща.

___________________________________________________________

Hatshepsut

20 April 2020, 05:28:47 #40 Last Edit: 20 April 2020, 05:43:44 by Hatshepsut
Написаното от теб по-горе са свободни съчинения и стъкмистика. Интересът към българското народно творчество започва далеч преди Освобождението. Още Георги Раковски (1821-1867) проявява интерес към българския фолклор:

QuoteРаковски – първи фолклорист на българското землище

Раковски е с несистемно частно високо образование. Освен родния си български език, като поданик на Османската империя, а по късно и на Гърция, владее за употреба в границите на тогавашната държава турски език, както и гръцки в двата му варианта. Овладява говоримо и писмено и няколко европейски езици, сред които сръбски, френски – за непосредствена и за научна цел, английски и др. Служи си с арабски и персийски. Той е ярък представител на течението на романтизма, силно повлиян е от Майнхард и братя Грим (Gebrüder Grimm), които чрез своите приказки създават национално чувство в германския народ. Под тяхно влияние той създава етнографски въпросник и иска от всички българи да го попълват и да описват своите вярвания, песни, гатанки. Раковски остава в полето на етнографията с ,,Показалец" (1859) и ,,Българска старина" (1865). В тях Раковски очертава за първи път идеята за събиране народни старини и те са начало в събираческо-етнографската дейност в България. Раковски подготвя първият етнографски въпросник по отношение на въпроси засягащи културата в родния му Котел.

И Петко Славейков, и Димитър Маринов не са били нито ненормалници, нито сатанисти. Междувпрочем Димитър Маринов е бил православен свещеник, но не е смятал народните вярвания и обичаи за измислица. Тук във форума има специална тема, посветена на него:

https://bg-nacionalisti.org/BNF/index.php?topic=545.0

Ето и една статия за него в сайта Православието_ком:

http://www.pravoslavieto.com/history/19/1846_D_Marinov/index.htm

Ти искаш да изкараш българите "пò католици от папата", т.е. по-истински християни от другите народи, а това не е вярно. Езическите обичаи и вярвания никъде не са били изкоренени напълно, те са се маскирали като привидно християнски, примерно почита към езическите божества е продължавал, като те са били отъждествени с християнските светци.

Не знам какво е казала баба ти, но на мен майка ми (родена 1935г.) е казвала, че в нейното село Слатина, Никополско са се спазвали народните обичаи, и за връзването на мартеници, и за връзването "брада" на нивата, и за коледуването и сурвакането, и за поставянето на бъдник в огнището, за обичая "Силвестър" и т.н. Обаче майка ми ми е казвала, че в нейното семейство никога не са били спазвани християнските пости, а предполагам че и повечето от съселяните ѝ не са ги спазвали или са ги спазвали отгоре-отгоре. Дори тя ми е разказвала за един комичен случай, когато по време на пости един уж правоверен християнин отказал да яде месо и му сипали леща, а после всички го подигравали за това :tongue:

Разбирам че ти е трудно да приемеш, но при нас българите християнството е повърхностно, огромното мнозинство са номинални християни. За разлика от сърбите и гърците, за нас българите християнството не е част от националната идентичност, и това за мен е нещо изключително положително: виж какво стана в Босна, където местните помаци (ислямизирани сърби) бяха отхвърлени от своите събратя християни и се оформиха като отделна нация, враждебно настроена към сърбите. За щастие, при нас това не е възможно, опитът да се формира "помашка нация" по примера на "македонската нация" няма да успее, убеден съм в това.

В никой случай не подценявам християнството като религия или традиция, но това, което си написал е само една теоретична конструкция, която за теб е може би правдоподобна, но по същество не е вярна. Наистина по време на турското робство езическите обичаи са изпъквали по-ярко, просто защото натискът на християнската църква е бил отслабен. Обаче тези обичаи не са възникнали тогава, те са си с древен произход, просто по време на робството обстановката е благоприятствала тяхното възраждане.
В заключение ще кажа, че за мен народните обичаи трябва да се изучават и популяризират, както е било и досега.

Шишман

20 April 2020, 09:55:35 #41 Last Edit: 20 April 2020, 10:24:58 by Шишман
Quote from: Hatshepsut on 20 April 2020, 05:28:47Разбирам че ти е трудно да приемеш, но при нас българите християнството е повърхностно, огромното мнозинство са номинални християни. За разлика от сърбите и гърците, за нас българите християнството не е част от националната идентичност, и това за мен е нещо изключително положително: виж какво стана в Босна, където местните помаци (ислямизирани сърби) бяха отхвърлени от своите събратя християни и се оформиха като отделна нация, враждебно настроена към сърбите. За щастие, при нас това не е възможно, опитът да се формира "помашка нация" по примера на "македонската нация" няма да успее, убеден съм в това.ОТНОСНО ВЯРАТА НА БЪЛГАРИТЕ И КОЛКО СИЛНА Е ТЯ.
Това, което публикувам е дискусия между мене и националист със странни езически вярвания.
_____________________________________

Като начало: добре е да се знае, че няма как да се премери, колко вярващ е един човек и колко силна е вярата му. Това само Бог го знае. Може да се съди по делата на хората и по постъпките им но....... никога няма да е на 100% точно.
Няма какво да приемам, аз знам, как е било и е било така, както казвам. Други неща са ми трудни за приемане, но това е друга тема.
Не знаеш но се занимавам с българските неща и всичко свързано с българите от около 20г. и то сериозно.
Проучвал съм и сравнявал с други народи  :  българите извън  България, което рядко някой е правил.
Интересувал съм се и от околните ни страни, а съм и чел много православна литература, често свързана повече с исторически събития отколкото с вяра. С една дума съм доста подготвен по темата.
Освен това познавам, много добре българите и в дълбочината да душата.
Раковски,Петко Славейков, и Димитър Маринов няма да ги обсъждам, за последният не знам нищо. За тях и други, като им дойде времето, а то наближава и няма да е далеко. Предполагам не ме разбираш, но няма значение.
Добре е да се знае че по онова време , много наши свещеници са залитали по либерализма и западните идеи. Такъв е бил например поп Кръстьо, има и други доста по-зле от него но няма да ги назовавам сега - като им дойде времето.
Спокойно мога да се хвана на бас на голяма сума от рода на 10-20 хил. евро че българите са много по-вярващи : от гърци ,  сърби, руснаци и румънци.
Мога и да го докажа.
Като начало - в коя страна бяха отворени църквите за отминалият туко-що - Великден, и къде бяха затворени ? Мисля че само с отговора на този въпрос опровергах доста митове.
Не е тайна че по време на турското робство българите имат, много повече мъченици за вярата от сърби и гърци, взети заедно. Което доказва какво ...........? Да не говоря че гърците свещеници са сътрудничели на ислямистите турци през тия години. Сигурно от силна вяра ? Даже в момента в Гърция  мисля има  над 5 или даже 7 синода, понеже им е много силна вярата предполагам ! У нас : само един синод, което много разочарова САЩ.
За великите вярващи сърбите, нямам думи : имат псувни към Бога, които съм чувал, но няма да напиша. Сетих се - вероятно от силна вяра, и псуват Бога и вярата ! Добре е да се знае и че нашето хайдутство е били силно и тесно свързано с вярата, освен в случаите , когато е ставало дума за дегенерати, самообявили се за хайдути. Такъв пример: на силно вярващ хайдутин  е Панайот Хитов.
От кога са навлезли у нас езическите уж древни обичаи и с какъв произход са няма да споря.
Добре е да се знае че ние българите не изразяваме шумно чувствата си, малко приличаме на айсберг от горе се вижда нещо, малко даже незначително, но от долу е като планина. Това са го забелязали доста западни специалисти: след освобождението, ни които са опознали добре:  народа ни и са оставали крайно учудени. За помаците няма да коментирам, ама е добре да знаеш че където бях войник около 25% от войниците бяха помаци, та добре ги опознах тогава. Опознах и толерантността ни към тях и исляма, и да ти кажа на помаците не им харесваше, и макар да беше комунизъм офицерите си затваряха очите по тия въпроси.

_________________________________________________________________


Шишман

20 April 2020, 20:46:55 #42 Last Edit: 20 April 2020, 20:52:07 by Шишман
  СИЛАТА НА ВЯРАТА У НАС БЪЛГАРИТЕ
Това което, стана миналата седмица, говори колко ни е силна вярата.   Българската Православна църква е тази, която остана единствена в света, да не затвори вратите на храмовете си и преди Великден и на Великден.
Който може нека ме опровергае.   
_______________________________________________________

Шишман

ПОДХОДЯЩА УНИФОРМА ЗА БЪЩЕТИТЕ ЧЕТНИЦИ

ОПРОСТЕНА ЧЕТНИЧЕСКА УНИФОРМА ЗА ЧУДО И ПРИКАЗ.

Калпак, навуща, панталон и куртка като някогашните " въшкарници" с една дума лесно , бързо и удобно за правене.

Мисля че трябва да се ползва като модел от тия, които искат да си направят и имат четническа униформа.

_____________________________

На 22 април преди 100 г. е убит големият неврокопски войвода Стоян Мълчанков. Той е учител и просветен деец, революционер, околийски управител, народен представител. Участник в Илинденско-Преображенското въстание и Балканските войни. През 1903 г., по време на Илинденското въстание, спасява населението на цялото село Ковачевица, като извежда жителите на територията на свободна България.

__________________________________________

Шишман

СТРАТЕГИЧЕСКИЯТ ВЪЗМОЖЕН МОДЕЛ ЗА БЪЛГАРИЯ.
 Не вярвам това, мое състояние да се хареса на много хора, но няма значение. Просто виждам , нещата така и мятам че трябва да ги кажа.
Всички искат България да се оправи, да е живее добре  нея, високи заплати  и подобни: това е донякъде сигурното в днешни дни.
Искат, но смятат че това може да стане по политически път !
То ако можеше да стане с избори и гласуване, за 30г. да е станало. Щом не е станало - значи не става и няма и да стане. Да това е най-лесният начин, най-бързият, ама и невъзможният. Тоест нито е начин, нито е бърз, нито има смисъл в него.
Сега да и обясня за какво става дума в политиката. Съвременната капиталистическа демокрация се състои от партии. Тези партии , обаче са пълни с тотално изтрещели кариеристи, ненормалници, подлеци, извратеняци, маниаци, хора с мании за величие и т.н. и т.н. да не изброявам всички лоши човешки черти. Нормален човек в партия не може да пробие. Тия дето ги изброих, щом усетят нова партия и летят на там, вмъкват се и отравят и разлагат всичко. Това го забелязах в НДСВ, после в АТАКА, бях на по 2-3 партийни събрания и не повторих. Хората не бяха стока, не бяха и на ред. Представете си, ако са такива обикновените членове или повечето от тях, то какви са тия по върховете на партиите ? Сега се замислете: дали такива хора,независимо от коя идеология и цвят  са и какво говорят и обещават, могат да оправят страната ? Да ви кажа лошата новина е: че не само у нас са такива, това е положението в цял свят. Което значи , че ако у нас се появи, нормална партия, което според мене е почти невъзможно: то тия от ЕС, САЩ и даже съседите ни - ще направят всичко възможно тази нормална партия да се провали. То има ембарго, санкции и да не изброявам нататъка.
Между другото нещата са подобни и може би по-зле в телевизиите. Там няма нормални журналисти, водещи, редактори и всички дето се занимават с информационният поток. Така че от медиите няма да чуете за нормална партия, то не че има, ама да си знаете.
С една дума единственият  възможен начин е : да се оказва натиск на политиците и управляващите, така да се смекчават наглостта и злодеянията им за да бъдат поносими и не така катастрофални.
 За цялостно -пълно оправяне на страната  забравете - това е невъзможно. Няма да го допуснат от запад, изток и от никъде. Даже няма смисъл да се хаби човек да опитва.
И идва въпроса: какво да правим, така ли да седим и зяпаме. Отговорът е има какво да се направи, ама не е толкова, лесно колкото си мислят някои . Не е и трудно, трудното е човек да проумее че с избори и партии не може да стане. Ако хората се организират в сдружения, без политически цели ( така само може да се избегнат изброените от мене по-горе отрицателни хора) и започнат да обмислят действията си.  Да събират някакъв смешен членски внос от само по 3лв. на месец, нещо което може да си позволят и бедните пенсионери, то нещата могат да станат и ще станат сериозни за политическият елит. Една такава сила от само 2000 човека, може направо да им разкаже играта. Ето пример как става: събират внос 6м. , 2000 души  по 3лв. на месец са = на 6000лв. което е добра сума, за 3м. стават 18хил.
И излизат тези хора на протест, но не всичките, а само 400 от тях,, даже може и 300 : събраните пари ще им позволят да имат хубави плакати, пари за път за поне месец, пари за напитки, топли през зимата, разхлаждащи през лятото, за храна. Един такъв добре организиран протест, може да продължи месец и повече. Представете си че има 3 такива организации, на политиците свят ще им се вие. Тука трябва да поясня, че т.н. граждански платформи,общочовешки ценности, европейски глупотевици, достоен живот глупости и захаросани приказки, няма да могат да изтрият политическите и културни различия между хората. За това и подобна организация не се е състояла до сега. Какво трябва тогава, на основата, на какво трябва да се организират хората ? Просто е ! На основата на "БЪЛГАРЩИНАТА"  ! Това е нещо, което все още го има в повечето у нас, даже и  яко изтрещелите, на българите ни харесва, добро е, има смисъл в него и ще е лесно за налагане над всички, желаещи да участват. На практика, няма по-добро решение от организиране на основата на  "БЪЛГАРЩИНАТА".
Това е останалото е губене на време. Кой както иска да разбира написаното.__________________________________________________________

Similar topics (1)