• Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up.
 

Other Sections

Welcome to Guest. Please login or sign up.

26 January 2021, 01:23:07

Login with username, password and session length

Top Posters

Hatshepsut
12246 Posts

Шишман
4168 Posts

Panzerfaust
669 Posts

Лина
651 Posts

sekirata
264 Posts

Theme Selector

Members
Stats
  • Total Posts: 19416
  • Total Topics: 1318
  • Online Today: 48
  • Online Ever: 420
  • (13 January 2020, 09:02:13)
Users Online
Users: 0
Guests: 35
Total: 35

avatar_Шишман

БЪЛГАРЩИНА - изяснявания

Started by Шишман, 19 October 2019, 12:19:40

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Шишман

Лина не се сърди, но темата просто не е за тебе. Не вярвам и въобще да те интересува.
То отстъплението не започва от обикновените хора, започнал го е ново-появилият е елит.
Населението също е било повлияно от европейската мода, даже и тези по селата. Зарязват доста по-удобните потури за да ги менят с панталони от същият плат, но с  европейска кройка. През комунизма имаше жестока подмяна на българщината. Тогава към нея прибавиха: нестинари, кукери и мартеници, каквото преди това е нямало. Прибавиха и доста глупави езически вярвания и елементи, каквито почти е нямало до 1944г.За съжаление темата не те интересува и не е а теб.

Шишман

07 December 2019, 18:25:07 #16 Last Edit: 07 December 2019, 18:40:52 by Шишман

Изясняването на всичко свързано с българщината е от изключително значение. В момента с помощта на някои външни сила " българщината" е пълна каша, даже направо лудница. Каша съставена от всякакви ненормалщини, тъпотии , лъжи и глупости. За тази каша са характерни следните неща: окултизъм, модерно езичество, холивудски и филмови шаблони, сектантски или сатанински учения, като това на Дънов, разни видове идеологически влияния - леви и десни, и за капак древна история състояща се от невероятни и противоречащи си една на друга глупости, тъпотии и измислици. Постоянно се измислят нови теории за произходът ни, като старите даже не се отхвърлят. Сега хем сме траки, хем иранско племе и в същото време арийци , каквото и да значи това последното. Обаче като сме траки и не идваме от никъде, как така т.н. Велика България се е намирала в земите на днешна Русия, а не на Балканите ? Има и други противоречия: как сме траки и в същото време в република Татаристан живеят българи ? Целта на всички тези измислици е да създават противоречия и да объркват хората и така да не можем никога да се организираме и дадем отпор на злото, което иска да ни унищожи. И тези противоречия са само върхът на айсберга, има други заложени доста по-отдавна и те са т.н. национални герои - народни юнаци. В тази област нещата са страшни, направо плашещи. Откровени анти-българи биват смятани за велики и обявявани за нещо, което не са. В крайна сметка, ако не се заемем да изясним нещата и да ги очистим: то никога няма да можем да се организираме и дадем отпор.

Напоследък обаче се забелязва едно доста изненадващо отрезвяване в средите на родолюбците, дано да продължи и за напреде.

Шишман

ОПРЕДЕЛЯЩА Е КУЛТУРАТА, а не само кръвта на един народ.

Един народ се състои от еднаква култура и кръв, но културата е която прави народа - народ.

______________________________________

Интересен пример за това са еничарите.

Интересното при еничарите е че: именно те се явяват най-върли защитници, пазители и бранители на старите турско-ислямски обичаи и подобни. Така стават и най-големите мъчители на християнското население в империята.

Може да се каже че с делата си опровергават всякакви теории, за кръвта, и силата на кръвта и подобни.

Доста от тях са били с българки произход и са мъчели сънародниците си българи и кръвта не им е говорила- ужасно нали . Вземани са за еничари между 14-е и 18-е годишна възраст, тоест добре са помнели от коя народност са. Но след една хубава обработка на ценностната система и психиката: са ставали, това което са били. Кърджалиите и те са добър пример, тях даже не са ги обработвали психически. Така че важна е не само кръвта, но и културата. Кръвта не може да се вземе, но културата почти ни я подмениха и взеха.
_______________________________________________
Ето защо дълг на всеки българин е да пази българската култура и обичаи, независимо дали му се струват отживелица, архаизъм и т.н.

Шишман

ДОБРОТО, ТОЧНОТО, ПРАВИЛНОТО ЗНАМЕ.
Знаме за пример !
Забележете: лъва е с корона, надписите са правилни, и особено оръжието как е поставено и сочи на долу, а не на горе, както често го поставят в наши дни. Оръжие сочещо на горе е анти-българско, въпреки че в много от музеите ни е поставено точно така.

Шишман

БЪРКАТ ЗА КРАЯТ.
 Краят на България не е когато: скочат цените, няма заплати, пенсиите са ниски или друго нещо материално. Краят е когато си: изгубим културата, обичаите , нравите, обичайните отношения по между ни, обичайните ни облекла, когато навлязат купища чуждици без смисъл.  Когато "българщината " бъде подменена с нео-либералиъм, модернизъм, феминизъм и подобни.  Също когато и заменим ярата с модерни и удобни глупости. Та тогава е краят. Краят на един народ: не е нещо материално, това е културно понятие.
Та ето в коя посока, трябва да се работи, не в материалната, а  духовната.
Когато чистата идея за хайдутите - народни закрилници е омърси с глупости и т.н. - тогава вече е страшно

Шишман

" РОЖДЕСТВО ХРИСТОВО"
Това се празнува утре, а не "коледа", както ви казват от телевизиите. Утре се отбелязва раждането, като човек на Христос, а не брата и сестрата : Коледо и Коледа- които са древни езически божества - бясове. Медиите може да си лъжат, каквото искат, но вие не сте длъжни да им вярвате. Празнувайте "Рождество Христово", а не някаква бясовска "Коледа". Поздравявайте се за Рождество, а не а някакви глупости.
Великият Цар Борис ни покръства, не ни поколедява.

Шишман

ТАКА СЕ ПОЧИТАТ НАРОДНИТЕ НИ ЮНАЦИ .
 Облечени в народни носии, а не в дънки, анцузи и т.н.

Шишман

НЯМА КАК ДА СТАНЕ БЕЗ ОБИЧАЙНИТЕ НЕЩА.
Поведението на много наричаюи се  български патриоти е доста странно и каквото и да говорят това не са патриоти, не и български, а нямат нищо общо с българското.
Те не харесват народните ни носии, четническите униформи, хайдутите и четниците ни, народните ни песни, танци музика, истинската ни история и даже и не са работливи, както обикновените българи.
Освен това по характер са досадни, натрапващи някакви свои си глупости, жадни са за власт и са злобни и безпощадни - неща които не са характерни за характера на нормалните българи.
Така че стойте далеко от такива водачи и родолюбци.

Шишман

ТОЧКА НА СЪСРЕДОТОЧАВАНЕ.
Върху какво трябва да се съсредоточи един български РОДОЛЮБЕЦ ?
Всички виждаме че доста хора , които уж обичат България и искат да я спасяват и т.н.са съсредоточени главно върху: антикомунизма, антиглобализма, евреите и техният заговор, политиката, пак политиката и други различни неща. Такъв ли трябва да е и родолюбеца ?
РОДОЛЮБЕЦА трябва да е устремен не към омразата и познанието за другите, а към любовта и познанието за своите, към родината и народността   и всичко свързано с тях. И тука отново се усеща липсата на християнският морал и дух  на спасителите на народа, революционерите, бунтовници и зовящи за протести, така не трябва да бъде при родолюбците. В Православието основната борба е между Бога и опонента му Дявола. Но православните не наблягат на подробности относно това  колко: лош коварен,подъл е дявола и методите му на действие. Те наблягат на любовта и познанието на Бога. Именно така противостоят на Сатаната. Защо не влизат в подробности относно Дявола и методите му ?
Защото запознаят ли се с тези неща: похватите му и измамите му, сами ще паднат в изкушение и ще започнат да правят като него - зло. Човек не трябва да опознава злото, а доброто и именно това го прави силен. Ето защо българското родолюбие  трябва да е винаги свързано с православният морал. РОДОЛЮБЕЦА трябва да знае за: възраждането, българските носии, обичаи и въобще за българските неща много повече от колкото за комунизма или глобализма или пък за нацизма и евреите.
Лично аз също бях на грешният път, но поне го осъзнавам. Ужасавам се като се сетя че само преди няколко години разбрах че има типично български нож ползван на времето от овчарите. Става дума за " Каракулака" .Що за българин съм въобще, да не знам подобно нещо. За сметка на това за комунистите, глобалистите и световните конспиратори знаех прекалено много. Но не тези познания ме правят българин, а познанията за българското. И на това смятам да наблегна занапреде.
 Ето как липсата на православие в : спасителите на народа, революционерите, бунтовници и зовящи за протести  се отразява и осакатява нещата като цяло.

Шишман

ЕДНО ОТ ТЪПИТЕ НИ СУЕВЕРИЯ.
След падането на България под турско и поробването на църквата ни от гърците: у нашият народ започват да се появяват глупави езически и даже откровено сатанински обичаи, поверия, практики , суеверия и подобни бабини дивитини и тъпанарщини. Тия простотии сега ни ги пробутват за древни български обичаи, представете си и тъпанарите го вярват.
Дори наистина, някаква жена така да е измамила някога турците, и да си е запазила детето, ние измама ли ще честваме и отбелязваме и то някаква доста проста измама. Стига бе , не може да сме паднали толкова ниско духовно. С глупави женски и бабешки измами ли ще громим поробителите ?
Този т.н. Петльовден някога вероятно са го правили в няколко села, в някоя чат на България. При липсата на централна власт, организираност, медии и поща на дали са могли тогава да го разпространят из цялото българско землище - страна. Разпространяват го едни хора наричани масоно-сатанисти след освобождението и особено след 1944г.
Понеже е била яка тъпотия други - зевзеци за да подиграят пък Фердинант - на този ден: се облекли в женски дрехи, качили се на един или няколко файтона и отишли до Горна баня и народа решил да обяви деня за ден на опаките.
Ако този "петльов" е бил толкова важен и стар обичай, народа ни нямаше да го превърне в ден на нека ги наречем различните. То ако беше нещо добро, нямаше от яките анти български телевизии да ви казват какво и що било на тоя ден.Медиите и сатанистите пак ви пробутаха тъпотия за  автентичен български празник. Колете са петли и се мажете с кръв, иначе сте предатели.
__________________
"......Жертвената птица се заколва на прага, като стремежът е кръвта и да изпръска наоколо. С кръвта на закланата птица по челата на момчетата се прави кръстен знак, за да бъдат живи и здрави. Главата на птицата се оставя на портата, а перата се запазват и използват при болести на децата. Закланият петел се сготвя , от него се раздава на съседи за здравето на момчетата - продължители на рода. Къща без петел не бива - ще запустее. Той я прави недосегаема за зли духове със събуждането си рано сутрин, когато ги прогонва и съобщава на стопаните, че могат да излизат. "
____________________
Народе до кога ще се оставяте да ви правят на откачени и даже сами ще се правите на такива ?
п.п. аз моите деца няма да ги мажа с петльова или кокоша кръв, нито пък вратата на дома ми. вие - както си знаете.
А на бас че Левски не е отбелязал Петльов ден и даже не е знаел че го има. Или може би в свое писмо пише какво трябва да прави на този ден ха-ха-ха !!!
free pic upload

Шишман

БЪЛГАРЩИНА С ПРИКАЗКИТЕ НА Шехередзада.
Помните ли някога имаше "приказките на Шехередада" ?
Една от тези приказки подозрително напомня на историята на: големият древен, свят, духовен и т.н. глупости от телевизора - "Петльовден". Там така в една от приказките за да объркат лошите нарисуваха кръстове по вратите на къщите, само не помня какъв цвят бяха. Тази Шехередада как не я е срам да открадне сюжета на петльовият ни ден и да си направи приказка ?Мръсна крадла крадлива, може да ги осъдим арабите за авторството а ? Истината обаче е доста по-гадна, не Шехередзада е крала от нас, а ни мамят с тази глупост за петльов ден все едно е българска и древна. Ако е толкова древна, как така баба ми и дядо ми не наеха нищо за петльовден, не бяха и чували даже. Как само ви преметнаха от телевизията и как само им повярвахте. Късате главата на петел или кокошка и опръсквате всичко наоколо с кръв ! Не знам колко от вас я направиха тази ненормалщина и гнусотия ? Николко нали,Защото нещо в тоя уж древен обичай не ви хареса. Правилно не ви е харесало, това са ненормални сатанински похвати, това не е българщина. Съвременни измислици,  между приказките на Шехередада и вуду практики. Отново за пореден път медиите и глупаци повтарящи папагалски след щях омаскариха българщината и я превърнаха в някаква тъпа салата от какви ли не сатанински и окултни практики . Това ли ще е българщината: глупост лед глупост, тъпотия върху тъпотия, ненормалщина до ненормалщина ? Спрете се бе !
Тези двамата дали са късали кокоши глави да се пръскат с кръв все едно са шантави а ?

Шишман

Това трябва да стане обичай. Да се почитат събития и хора в народни носии.

Шишман

ТОВА Е БЪЛГАРСКОТО.
 Не онези налети жени  с европейски дрехи, мечове и т.н. по масоно-сатанински образец. Представят ги уж, като родолюбиви,ама са зло по западен сатанински образец
_________________________
"Къмъ Обединение" - вероятно пощенска картичка представяща България, Добруджа и Македония, с протегнати една към друга ръце.

Шишман


Така трябва да е това стихотворение
Ой, Балкане,
побратиме верни!
Темнее ми пред очите,
дните ми са къси!

Аз не мога и за напред
да търпа неволи
и да гледам как турчинът и душмани
детето ми колят;

аз не искам и за напред
мирно да робувам, —
за свобода, за щастие
само да бълнувам...

Аз  вярвам , че молитва
ще спаси раята:
свободата  ще екзарха,
и Караджата".

Шишман

  НИЕ БЪЛГАРИТЕ ИМАМЕ НОВ ОБИЧАЙ
Да отдаваме почит на народни юнаци-герои и личности от миналото ни : облечени в народни носии и четническо въстаничеки униформи.

free picture hosting