• Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up.
 
Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up.

22 January 2020, 20:34:48

Login with username, password and session length

Top Posters

Hatshepsut
9858 Posts

Шишман
807 Posts

Panzerfaust
213 Posts

Лина
187 Posts

Theme Selector

Members
  • Total Members: 62
  • Latest: gabyw6
Stats
  • Total Posts: 11631
  • Total Topics: 1210
  • Online Today: 70
  • Online Ever: 420
  • (13 January 2020, 09:02:13)
Users Online
Users: 2
Guests: 50
Total: 52

БЪЛГАРЩИНА - изяснявания

Started by Шишман, 19 October 2019, 12:19:40

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Шишман

Лина не се сърди, но темата просто не е за тебе. Не вярвам и въобще да те интересува.
То отстъплението не започва от обикновените хора, започнал го е ново-появилият е елит.
Населението също е било повлияно от европейската мода, даже и тези по селата. Зарязват доста по-удобните потури за да ги менят с панталони от същият плат, но с  европейска кройка. През комунизма имаше жестока подмяна на българщината. Тогава към нея прибавиха: нестинари, кукери и мартеници, каквото преди това е нямало. Прибавиха и доста глупави езически вярвания и елементи, каквито почти е нямало до 1944г.За съжаление темата не те интересува и не е а теб.

Шишман

07 December 2019, 18:25:07 #16 Last Edit: 07 December 2019, 18:40:52 by Шишман

Изясняването на всичко свързано с българщината е от изключително значение. В момента с помощта на някои външни сила " българщината" е пълна каша, даже направо лудница. Каша съставена от всякакви ненормалщини, тъпотии , лъжи и глупости. За тази каша са характерни следните неща: окултизъм, модерно езичество, холивудски и филмови шаблони, сектантски или сатанински учения, като това на Дънов, разни видове идеологически влияния - леви и десни, и за капак древна история състояща се от невероятни и противоречащи си една на друга глупости, тъпотии и измислици. Постоянно се измислят нови теории за произходът ни, като старите даже не се отхвърлят. Сега хем сме траки, хем иранско племе и в същото време арийци , каквото и да значи това последното. Обаче като сме траки и не идваме от никъде, как така т.н. Велика България се е намирала в земите на днешна Русия, а не на Балканите ? Има и други противоречия: как сме траки и в същото време в република Татаристан живеят българи ? Целта на всички тези измислици е да създават противоречия и да объркват хората и така да не можем никога да се организираме и дадем отпор на злото, което иска да ни унищожи. И тези противоречия са само върхът на айсберга, има други заложени доста по-отдавна и те са т.н. национални герои - народни юнаци. В тази област нещата са страшни, направо плашещи. Откровени анти-българи биват смятани за велики и обявявани за нещо, което не са. В крайна сметка, ако не се заемем да изясним нещата и да ги очистим: то никога няма да можем да се организираме и дадем отпор.

Напоследък обаче се забелязва едно доста изненадващо отрезвяване в средите на родолюбците, дано да продължи и за напреде.

Шишман

ОПРЕДЕЛЯЩА Е КУЛТУРАТА, а не само кръвта на един народ.

Един народ се състои от еднаква култура и кръв, но културата е която прави народа - народ.

______________________________________

Интересен пример за това са еничарите.

Интересното при еничарите е че: именно те се явяват най-върли защитници, пазители и бранители на старите турско-ислямски обичаи и подобни. Така стават и най-големите мъчители на християнското население в империята.

Може да се каже че с делата си опровергават всякакви теории, за кръвта, и силата на кръвта и подобни.

Доста от тях са били с българки произход и са мъчели сънародниците си българи и кръвта не им е говорила- ужасно нали . Вземани са за еничари между 14-е и 18-е годишна възраст, тоест добре са помнели от коя народност са. Но след една хубава обработка на ценностната система и психиката: са ставали, това което са били. Кърджалиите и те са добър пример, тях даже не са ги обработвали психически. Така че важна е не само кръвта, но и културата. Кръвта не може да се вземе, но културата почти ни я подмениха и взеха.
_______________________________________________
Ето защо дълг на всеки българин е да пази българската култура и обичаи, независимо дали му се струват отживелица, архаизъм и т.н.

Шишман

ДОБРОТО, ТОЧНОТО, ПРАВИЛНОТО ЗНАМЕ.
Знаме за пример !
Забележете: лъва е с корона, надписите са правилни, и особено оръжието как е поставено и сочи на долу, а не на горе, както често го поставят в наши дни. Оръжие сочещо на горе е анти-българско, въпреки че в много от музеите ни е поставено точно така.

Шишман

БЪРКАТ ЗА КРАЯТ.
 Краят на България не е когато: скочат цените, няма заплати, пенсиите са ниски или друго нещо материално. Краят е когато си: изгубим културата, обичаите , нравите, обичайните отношения по между ни, обичайните ни облекла, когато навлязат купища чуждици без смисъл.  Когато "българщината " бъде подменена с нео-либералиъм, модернизъм, феминизъм и подобни.  Също когато и заменим ярата с модерни и удобни глупости. Та тогава е краят. Краят на един народ: не е нещо материално, това е културно понятие.
Та ето в коя посока, трябва да се работи, не в материалната, а  духовната.
Когато чистата идея за хайдутите - народни закрилници е омърси с глупости и т.н. - тогава вече е страшно

Шишман

" РОЖДЕСТВО ХРИСТОВО"
Това се празнува утре, а не "коледа", както ви казват от телевизиите. Утре се отбелязва раждането, като човек на Христос, а не брата и сестрата : Коледо и Коледа- които са древни езически божества - бясове. Медиите може да си лъжат, каквото искат, но вие не сте длъжни да им вярвате. Празнувайте "Рождество Христово", а не някаква бясовска "Коледа". Поздравявайте се за Рождество, а не а някакви глупости.
Великият Цар Борис ни покръства, не ни поколедява.

Шишман

ТАКА СЕ ПОЧИТАТ НАРОДНИТЕ НИ ЮНАЦИ .
 Облечени в народни носии, а не в дънки, анцузи и т.н.

Similar topics (1)