• Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up.
 
Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up.

15 July 2020, 04:41:14

Login with username, password and session length

Top Posters

Hatshepsut
10955 Posts

Шишман
2653 Posts

Panzerfaust
457 Posts

Лина
448 Posts

Theme Select

thumbnail

Recent

Members
Stats
  • Total Posts: 15957
  • Total Topics: 1264
  • Online Today: 41
  • Online Ever: 420
  • (13 January 2020, 09:02:13)
Users Online
Users: 0
Guests: 23
Total: 23

БЪЛГАРЩИНА - изяснявания

Started by Шишман, 19 October 2019, 12:19:40

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Шишман

Това което се нарича в днешни дни "БЪЛГАРЩИНА"  е доста замърсено с всякакви либерални, окултни, комунистически и какви ли не глупости, разбирания и схващания.
За това трябва да бъде изяснена, изчистена, пометена и построена на здрави основи, така както трябва да е. Поради различни причини работата по българщината някога не е завършена. Нищо ще се напънем и ще я завършим сега.
Ще карам лека-полека, понеже някои неща са трудни за възприемане , разбиране, осмисляне и преглъщане от съвременните хора, дори и от тези смятащи се за - националисти и родолюбци.
___________________________________________
Започвам с филма
ВРЕМЕ РАЗДЕЛНО

Казват че бил българският филм на всички времена. Не съм съгласен, филма на всички времена според мене още не е сниман. Колкото до "Време разделно" , мога да кажа че е добър но и опасен филм. Освен че показват съпротивата срещу ислямизирането, там се прокарват и куп либерални идеи. Например някакъв юрук :даваше земя на българите да се заселят на нея понеже бягали от гоненията на други лоши турци, все едно не всички турци са лоши и видите ли, много от тях са били даже добряци и са  помагали на българите. По-натам ще прокарат и тезата че са работили ангария на българите, само чакайте. Сещате ли се за шаблона за съвместното приятелско съжителство ? Най-лош е краят на филма : когато свещеника либерално казва - какво толкова то нали Бог е един , няма значение как ще Му се покланяме. Да , ама НЕ, вижда се какво представляват днес помаците, вижда се и че Бога на който се покланят е съвсем различен и е доста зловещ, на практика те не са вече българи и се турчеят здравата, въпреки че говорят на български. Така че филма е пълен с либерални комунистически капани и е добре да се гледа внимателно.

За мене показателна е тази снимка: където злодеят Кара Ибрахим бе посечен от собственият си брат в борбата за опазване на вярата и народността. И по онова време и сега, който си даде вярата си дава и народността и обратното. Всички тези родолюбци с нео-либерални разбирания са родолюбци само в загнилите си умове и фантазии, иначе са си модерни ново-помаци, които вместо ислям са си сменили вярата  с модерните либерално-сатанински разбирания.

А българският филм на всички времена, като го направят, ако го направят някога : ще е крайно анти-либерален и ще защитава българщината и вярата фанатично, както е било през вековете, а не като във "Време разделно" да го удрят през просото и да прокарват модерни сатанински и либерални разбирания.

Шишман

Относно т.н. самодиви.
Добре е да се знае че някога, а и сега на някои места: това е обидно название за леки жени , за жени, които пият или имат ненормално поведение. Самодивите не са били смятани за нещо добро и са ги свързвали със злото. Помня бабата на жена ми която често ползваше думата самодива с отрицателен смисъл за жени, които не са на ред.
Това че в днешно време влагат в самодивите някакъв смисъл на загадъчност и добро не значи че е наистина така.

Шишман

ГОРДЕЙТЕ СЕ ЧЕ СТЕ БЪЛГАРИ.
 Пишман патриоти,  родолюбци и особено медиите не спират да ни натрапват че трябвало да се годрдеем, че сме българи да се гордеем с българското и подобни. Това е по западен американски образец , с една дума ни натрапват чужда култура и духовност.
Жестоката истина е че: започнете ли да се гордеете, дори с това че сте българи, с българското и т.н. - спирате на момента да сте българи. Гордостта при нас българите винаги е била смятана за нещо зло и ненормално. Така че замислете се добре дали да се гордеете, като американците и европейците или ще останете българи. А медиите нека си говорят, каквото искат, там отдавна не работят нормални хора.
Тези мъже на снимката не са били горди с нищо, особено силно вярващият войвода Панайот Хитов, те са били обаче българи и то големи.

Лина

Quote from: Шишман on 01 November 2019, 13:00:34Жестоката истина е че: започнете ли да се гордеете, дори с това че сте българи, с българското и т.н. - спирате на момента да сте българи. Гордостта при нас българите винаги е била смятана за нещо зло и ненормално.


Пак се отдаваш с лекота на шизофреничните си страсти добре познати от всички форуми къде си писал досега или бъркаш гордостта със високомерието.


Шишман

Гордостта е нещо добро ли ?

Шишман

ОТНОСНО БЪЛГАРЩИНАТА.
 Ще се опитам да очертая формата, рамката и границите и, такива каквито са били някога и към каквито трябва да се стреми всеки родолюбец.
В българщината не се приемат за нещо добро:
- гордостта, гордеенето с каквото и да е. Това че някой се гордеел с нещо е наложено след освобождението от разни масони и поклоници на запада.
- не се гледа с добро око на жени завиращи се в мъжките работи. Левски например не е приемал жени в комитетите си, не ги е заклевал и така. Сами се сетете може ли да има жени хайдутки още повече войводки, бунтовнички и така нататък новомодернизми.
- самодивите така прехвалени в днешни дни са се смятали за зло. Самодива е било, а и сега някъде още е обидно название за лека жена, за нескопосана, пияница интригантка  и т.н.
- не се е гледало с добро око и на чуждите обичаи, ритуали, моди и т.н.
За сега стига толкова. По-нататък ще продължим.


Лина

Това навярно не е така, но ако е, то тогава не е било чудно, че такива хора са били роби почти 500 години, са ги ........... и .......
Първо, ти си никой да обобщаваш дали българите са горди хора или не. Нито дали им е присъщо това, можеш само да споделиш, че на теб това не ти харесва.
 Второ, вижданията ти са били винаги НЕНОРМАЛНИ, поради което не виждам да имаш много последователи на собствените си теории. Най - подир това си лабилен и слабохарактерен и мястото ти е най - вече сред разни религиозни общности, където  да се поддържате като в "Анонимния клуб на алкохолиците", например.
Левски какво и как е мислил и дали е бил женомразец ще съм сигурна, ако някой друг освен теб потвърди това.

Шишман

Quote from: Лина on 06 November 2019, 10:51:41Това навярно не е така, но ако е, то тогава не е било чудно, че такива хора са били роби почти 500 години, са ги ........... и .......
Защо сме били 500г. под робство е дълга тема. А сме се запазили и освободили, точно защото е било така, както съм го написал
Quote from: Лина on 06 November 2019, 10:51:41Първо, ти си никой да обобщаваш дали българите са горди хора или не. Нито дали им е присъщо това, можеш само да споделиш, че на теб това не ти харесва.

Да аз съм никой, но съм чел доста за онези времена, говорил съм и с доста стари хора и съм проучил доста подробно нещата.Така че мога да говоря по тези въпроси.


Quote from: Лина on 06 November 2019, 10:51:41Второ, вижданията ти са били винаги НЕНОРМАЛНИ, поради което не виждам да имаш много последователи на собствените си теории. Най - подир това си лабилен и слабохарактерен и мястото ти е най - вече сред разни религиозни общности, където  да се поддържате като в "Анонимния клуб на алкохолиците", например.
Ти не ме познаваш и не знаеш, какъв съм и какъв не съм. Това за религиозните общности не го разбрах, но няма значение. Интересното е че според тебе да се гордее човек и да е горд е нещо нормално. Да ма не е така. Един съвет не говори за хора, които не познаваш.
 
Quote from: Лина on 06 November 2019, 10:51:41Левски какво и как е мислил и дали е бил женомразец ще съм сигурна, ако някой друг освен теб потвърди това.
Левски не е бил женомразец, това не съм го казвал. Левски просто не е приемал жени в своите комитети. А как е мислил Левски се разбира, като се чете по въпроса. Със слушане и гледане на телевизия не става. Има си книги четете и така.

Лина

Как да не те познавам, само не знам какъв цвят са ти очите и косите, но това не е нужно. Познавам те много добре.
Да, човек трябва да се гордее както със себе си, така и с тези които обича.
Хората дето нямат самоуважение са роби и всеки злоупотребява с тях както му е удобно.
Ако трябва да вярвам на теб, а не на себе си българите са симпатични хорица в шарени носии дето, които иска ги тъпче както намери за добре.
Дразниш се, че направили филм за жена войвода, сякаш е много важно твоето сбъркано мнение!
Липсва им достатъчно самоуважение на българите днес, не са като българите в началото на миналия век, защото такива като теб, а ти за мен не си никакъв българин постоянно им внушават, че са някаква симпатична мърша в потури станала световно известна със своята гостоприемност и толерантност. 

Шишман

Quote from: Лина on 06 November 2019, 22:14:17Как да не те познавам, само не знам какъв цвят са ти очите и косите, но това не е нужно. Познавам те много добре.
Не мисля че имаш въобще, някаква представа кой съм и какво съм аз. А и темата не е за мене и аз не съм важен. Така че няма да говоря за мене, да се изтъквам и изпадам в гордост.
Quote from: Лина on 06 November 2019, 22:14:17Да, човек трябва да се гордее както със себе си, така и с тези които обича.
Хората дето нямат самоуважение са роби и всеки злоупотребява с тях както му е удобно.
 
Днешните българи сравнение с някогашните са свръх горди имат и самоуважение в пъти повече от някогашните. И какво ? Виждаме резултатите от тази гордост и самоуважение: и резултатите са трагедия и демографска криза.
Всъщност тези неща, явно не са ти съвсем ясни: хората с гордост и самоуважение са роби на страстите и греховете произтичащи от тези неща.
п.п. ще те помоля да не говорим за мене, аз съм нищо и никой и не съм важен.

Шишман

Мисля че това е добро пояснение, какви трябва да сме българите. Тука става дума за шопите, но и повечето българи са така. Аз самият съм наполовина шоп и имах щастието да опозная шопите и шопското от дете. Освен инатливи, сме и доста сговорни и имаме силно развито чувство за уважение.
_________________________________________________________
"...ШОПИТЕ СА ПРОЧУТИ С ИНАТА СИ.ЕДНО ОТ НАЙ-ИНТЕРЕСНИТЕ ДОКАЗАТЕЛСТВА ЗА ТОВА Е ОТКАЗЪТ ИМ ДА НАУЧАТ ТУРСКИ.ЗАТОВА СОФИЙСКИТЕ КАДИИ СЕ ПРИНУЖДАВАТ ДА УЧАТ БЪЛГАРСКИ,ЗА ДА СЕ РАЗБИРАТ С МЕСТНАТА РАЯ.ДОРИ ЧЕТВЪРТ ВЕК СЛЕД ОСВОБОЖДЕНИЕТО ШОПЪТ СИ ОСТАВА НЕПРОМЕНЕН И В ОБЛЕКЛО,И В НАВИЦИ,И В НАЧИНА НА ОБРАБОТВАНЕ НА ЗЕМЯТА..ВЪВ ВСИЧКО ПОЧТИ...ТЕ НЕ ВЪЗПРИЕМАТ ЧУЖДОТО И ИМАТ СВОЙ СОБСТВЕН ЖИВОТ,ТРАДИЦИИ,СВОИ ДУМИ,КОИТО НЕ МОГАТ ДА СЕ ЧУЯТ НИКЪДЕ ДРУГАДЕ В БЪЛГАРИЯ...."
Из "Софийските потайности"

Лина

Аз ти написах, че си никой да обобщаващ така категорично, че българите не били горди хора на което отговаряш, че не те знам кой си. А пък аз знам кой си, защото виждам какво пишеш и мога да си съставя мнение за теб персонално, нали ...нещо което ти няма как да твърдиш, че имаш впечатление от всеки българин, все едно всеки познаваш и от всеки си чел нещо във фацебоок. Тъй де, проявяваш високомерие като се лъскаше толкова и не за първи път като изпаднеш в амок се оказва, че видиш ли подозираш засилен интерес от моя страна към личната си особа. Не, пиле, не е така! В действителност нито си желан събеседник за мен тук, нито си интересен, това не може да не ти е станало ясно.
За мое огромно съжаление няма друг човек, който да облагороди форума наистина, ти си много активен, но с още по-голям процент на непродуктивност.
Много тровиш, а насреща няма нищо интересно. Едно и също, отделно това едно и също е сколасано според възможностите ти, сиреч....... :lol:

--------
"Доброто пояснение" къде си го поместил по-горе отговаря напълно на факта, че пишеш само тъпотии и обичайно въпросните тъпотии не са в час с темата ти. Честно казано никак не се е очаквало от българите да учат турски език. Турците както е известно са горди хора и не са искали да се сливат с българите, освен ако не са склонни да си сменят вярата. Изключение правят гагаузите, но то е друго нещо.
Иначе написаното за шопите показва, че са доста горделиви гора.
И това също е абсолютно в твой стил, доказателствата към тезите ти често  са в пълен контрапункт с тях или пък опроверженията ти срещу друга идея абсолютно може да я защитават. Има нещо сбъркано в тебе.

Шишман

Quote from: Лина on 12 November 2019, 19:01:16Турците както е известно са горди хора и не са искали да се сливат с българите, освен ако не са склонни да си сменят вярата.
Определено бъркаш нещата, относно турците. Препоръчвам ти да прочетеш книгата на Вера Мутафчиева " Смутни времена" , която я има в библиотеката на форума. Предполагам, че няма да го направиш, но няма значение.

Шишман

30 November 2019, 13:52:36 #13 Last Edit: 30 November 2019, 13:57:01 by Шишман
Отстъплението от българщината, родното и нашето започва някъде в средата на 19 век. След освобождението се засилва, при комунизма още-повече, след 1989г. така се засили това отстъпление: че  изглеждаше  със всичко българско е свършено и няма връщане на зад. И Изведнъж - изненада: някъде около 2010г. започна небивало възраждане на всичко българско, отстъплението спря и даже българщината мина в настъпление. Нещо на което според мене сме способни само ние българите. И от свои наблюдения и проучвания мога да кажа че този път нещата са доста сериозни. Да видим до къде ще се стигне.
Обикновено на края има разплакани майки на душмани !

Лина

Отново, без изненада пишеш пълни глупости. Какво отсъпление от българското е имало след Освобождението от обикновените хора, напротив много хубави неща са започнали да се случват тогава - имаме своята възрожденска култура, такава каквато другите балкански народи нямат и никога няма да имат. Населението е живяло осовно в селата и е следвало своя бит и култура на живот.
През комунизма дори, като изключим отношението на  църквата, никой не е забранявал българския бит. Е, хората са се модернизирали и не са носили носии, но колкото и шокиращо да е за теб това е всеобщ процес, от който са избягали само мюсюлманите и някои полинезииски племена, които се надявам да посетиш някога  :dance: 

Similar topics (1)