• Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up.
 
Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up.

08 May 2021, 01:34:43

Login with username, password and session length

Top Posters

Hatshepsut
12744 Posts

Шишман
4936 Posts

Panzerfaust
791 Posts

Лина
710 Posts

sekirata
263 Posts

Theme Selector

Members
Stats
  • Total Posts: 21082
  • Total Topics: 1331
  • Online Today: 57
  • Online Ever: 420
  • (13 January 2020, 09:02:13)
Users Online
Users: 0
Guests: 49
Total: 49

БЪЛГАРЩИНА - изяснявания

Started by Шишман, 19 October 2019, 12:19:40

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Шишман

ОТНОВО 3А ТОВА КАК СЕ ПОСТАВЯТ ОРЪЖИЯТА И НА КЪДЕ ТРЯБВА ДА СОЧАТ
 Някой ще каже - кой си ти да ни казваш как ? Добре аз съм никой, но и дружество "Традиция" ли са  никои ? Да в много музеи са ги поставили да сочат на горе, но това показва само колко са зле нещата и колко са неуки работещите в музеите. Показва и за каква голяма подмяна на българщината става дума.
Поздрави за "Н.Д. ТРАДИЦИЯ" .


Шишман

05 March 2021, 09:51:44 #151 Last Edit: 05 March 2021, 09:56:40 by Шишман
 ДА СИ ОПИЧАМЕ АКЪЛА или за новите ни приятели от Европа и нас самите.
Да не ни го опекат други.
Някой да чу посланика на САЩ или ЕС да ни поздравиха за 3-ти март ?
Не го направиха, явно защото са ни големи приятели.
Истината е че някога т.н. велики сили и запада са били решили Сърбия да е последната освободила се страна. Не се е предвиждало България да се освобождава. На пук на тях и решенията им обаче успяваме. Та от тогава и до сега тия се чудят как да ни унищожат. Често гледам западни филми, особено за 1-та световна война и за събития свързани с България и познайте - даже не ни споменават, те не искат да ни има и да съществуваме. Ето защо и посланиците им не ни поздравиха за 3-ти март.
 Или може пък да са били заети с половинките си от същият пол или как да дадат повече права на малцинствата , джендърите и подобните или как да ни докарат бежанци, да си имаме, като истински европейци.
Обаче е не е важно дали тия хора с меко казано съмнителен морал и психично състояние ни поздравяват, а дали ние сами се поздравихме. И да - на пук на запада , ЕС, САЩ и подобните: тая година отбелязахме , много-добре датата.
И като гледам как вървят нещата : е ясно че пак ще има опълченци и четници да бранят родината. Тия малките от снимката един ден ще пораснат.

Шишман

06 March 2021, 17:45:57 #152 Last Edit: 06 March 2021, 17:52:53 by Шишман
МОИ ПРЕДВИЖДАНИЯ
 Мои тоест може да са грешни, макар че рядко греша. Та като се запознах с нещата свързани с България, нашата история, вяра-религия, от части народо-психологията ни , конспиративни теории, масони, евреи  и т.н. стигнах до някои изводи. А именно че нещата с нас българите ще започнат да се оправят : в смисъл да станем и бъдем пак народ едва когато се случат определени неща. Тука не говоря за материално, промишлено и финансово оправяне. Нещата които имах пред вид преди окло 10-12г. са следните - отдаване на почит  на народните ни юнаци-герои и отбелязване на празници и важни дати, събития от нашата история и подобни, когато има следните неща:
-  хората участват   облечени в народни носии или четническо -въстанически или опълченски униформи.
- при подобни отбелязвания, започнат да носят хоругви, кръстове  и портрети на народни юнаци-герои
- когато най-после намерим характерната, обичайна-традиционна шапка-калпак за нас българите
- и когато вместо т.н. наречения трибагреник родолюбците започнат да веят и носят знамена от въстания или  хайдутски знамена .
 Предвиждах че тия неща може би ще се случат около 2030-2035г. и че няма да е никак лесно.
 3а щастие не познах и всички тези неща и повече даже са вече на лице. Масово виждаме на всякакви събития , чествания и т.н. хора в народни носии, униформи на четници, въстаници и опълченци. Хоругвите,кръстовете и портретите на народни юнаци и те са вече нещо често срещано. Намери се и калпака-шапката - островърхият т.н. чудомиров калпак при това със знак-герб: лъв или осмоъгълен православен кръст. И последното : знамената  , и те се появиха, даже нещо повече : някои родолюбиви организации на хайдути и други направиха, свои много-добри знамена , но по и в обичаяти рамката  от миналото. Така че според мене най-трудното: възродяването и спирането на голямото  отстъплението от българщината са  преодоляни, да видим какво ще следва от тук нататък ? То имам някакви предвиждания и не е трудно човек да се сети какво ще последва, но тук ще замълча.
 И на 2-те снимки виждаме реплика на знамето от априлското въстание, което ме кара да настръхвам !


Шишман

СТАРИЯТ БЪЛГАРСКИ МОДЕЛ ОТ ТУРСКО ВРЕМЕ
Да имало е такъв модел на съпротива. Имало го е и преди Раковски , БРЦК, Левки и ВМРО.
Имало го е -  но не е бил организиран на централно ниво, после, като започва Раковски го започва, доразвива го Левски и други някои  и при ВМРО вече е на право безгрешен.
Какъв е тоя модел
 - културна просветен, от тия дружества са тръгнали напред много хора.Уточнение преди възраждането го е нямало. Тая роля е изпълнявал селският поп, но само ако е бил българин.Гръцките са вършели обратното.
- комитети събиращи: хора, пари, оръжие и разузнавателна информация . Преди да се нарекат " комитети" и да бъдат централно организирани: всяко село си е имало родолюбиви, смели и юначни българи, готови да се защитят и да окажат съпротива при нужда
- чети съставени от юначни смели  българи. Първо са били обикновени хайдути отмъстители: хората им се оплаквали, потдържали ги, хранели и криели.Хайдутите пък отървавали народа от гадове, разбойници, насилници, лихвари и подобни.
Дали ако в днешни дни бяхме възстановили тоя модел: щеше  има Маргина, Маджо, В. Божков или някакви си мургави барони и подобни ?

Щяха ли  тогава: политиците да си позволяват да държат народа в такава беднотия ?Или пък така нагло да предават интересите на държавата ни ?
Така че  няма нищо лошо : да се стремим и ако може и да се върнем към българското !
На снимката : има някакво движение в правилната посока, но да видим до къде ще стигнат нещата.
Шишман

07 March 2021, 19:29:11 #154 Last Edit: 07 March 2021, 19:51:29 by Шишман
А3 НЕ ЩА ДА БЪДА ОТСТЪПНИК
За другите не знам, всеки сам си решава за себе си.
За много българи, особено това важи за мераклиите да бъдат водачи на народа и спасители отстъплението от българщината е нещо добро. За такива  думите: българщина, българско, семейство, училище, хайдути, четници, народни носии и Църква, вера или български обичаи  са се превърнали в най-омразните и нежелани неща от които бягат със страшна сила.
И какво : за повечето  от тия хора : всичко българско е "закостеняло", ,,упадъчно", ,,ретроградно", " архаично" и ,,спъващо прогреса" , тъпо, глупаво и да не забравя крайно "старомодно".
Побеснелите мераклии за водачи и спасители на народа искат само : политика, пак политика, бунтове и протести и да е тяхното, даже и да не е нормално. Искат и накрая  ще получат, каквото са искали и заслужили един ритник от зад и пълно пренебрегване.

Шишман

09 March 2021, 12:15:02 #155 Last Edit: 09 March 2021, 12:20:33 by Шишман
ВАЖНО Е НАШЕТО НЕ ЧУЖДОТО И ЧУЖДИТЕ
 Често хора съветват да четем за тая или оная култура, народ, раса и т.н. понеже било полезно, тия били екзотични и дъра-бъра тъпотии !
Работата е обаче в това че човек е ограничен от към време, особено ако работи по 8-9 часа на ден и няма как да прочете за всичко и всички. То и няма нужда да знаем за другите, ако не знаем първо за нас и нашето. А нашето и ние: не  сме нещо малко, като култура, обичаи, история, начин на поведение и отношения: и си трябва бая време да се изучат и опознаят тия неща. Та "важно е да опознаем нашето, а не чуждото" ! Стига интернационализъм, какво като там някъде, нещо и някои хора били екзотични ? Не знам дали "Българщината " е екзотична, ама е добра и силна, като култура.


Шишман

09 March 2021, 22:16:58 #156 Last Edit: 09 March 2021, 22:22:59 by Шишман
 КАК ДА ПОСТАВЯМЕ ОРЪЖИЯТА
 При даване на хайдутска или четническа клетви : оръжията може да са 2-а ножа или нож и пистолет, а може и 2-а пистолета макар за такова нещо да не съм чел никъде. Все пак добре е да се спазва обичаят !
 Оръжията сочат на долу или би трябвало да сочат на долу. Може да са върху Евангелията или Библията, може и под свещената книга.  Може  за по тържествено да се сложат: и кръст или някоя икона и други неща от тоя род !Защо да сочат на долу? Ами то е просто: сочат към този, когото би трябвало да наранят. Смятало се е и сега също смятаме че Бога на чиято страна са били ония, някогашните наши предци и би трябвало да сме и ние днес - е горе  на небето! Долу в ада е Дявола,  чиито последователи, деца и т.н. са смятали че са поробителите ни които са били знаете от коя вяра. Оръжие не се насочва към тоя : когото уважаваш и не искаш да нараниш или уплашиш. Не вярвам на някого, като му дойдат желани гости да насочва оръжия срещу тях ! Освен ако не е някой откачен .  И обратното, ако гостите са нежелани и искате да ги нараните или прогоните, тогава оръжието срещу тях не на обратната страна!
Ако не правим нещата, както трябва и е правилно да са: то няма да стигнем, много далеко.
Някои са сложили оръжията на горе към Бога и са убедени че така е правилно, няма да ги съдя, споря с тях и обсъждам - решенията са техни, така са решили, така са ги сложили и направили.  Тая публикация е за тия които наистина се интересуват как трябва да са оръжията. Все пак хората имат право да знаят как са наистина нещата.


Шишман


Шишман

10 March 2021, 18:32:38 #158 Last Edit: 10 March 2021, 18:53:38 by Шишман
ВЪПРОС НА  САМО-ОСЪЗНАВАНЕ И БЪЛГАРЩИНА !!!
Само-осъзнаването на народностната или възстановяването на  идентичността ни  е основният ни проблем. Докато това не стане и не  се реши по правилният начин ще боксуваме на едно место. Това  а не: исляма, турците, сърбите, руснаците, немците , нацизма  или други някакви народи и неща. Ако не сме се само-осъзнали, като народ и българи, то не трябва да ни има, няма смисъл и да съществуваме . Доста е просто и логично ?Ще бъдем европейци, както са ни нагласили тия дето уж са ни елит, политиците,интелигентите , медиите и т.н. историците и те са в тоя казан на адските изчадия.
Българската идентичност, обаче изцяло противоречи и противостои на евро-атлантическата ,  европейската , американската, модерната, либералната и подобните идентичности,  които ни налагат.  Именно тази идентичност различава родолюбеца, почитателят на българщината от политиканстващият вечно обвиняващ народа - спасител на родината , народа и т.н. политикант. Родолюбците  наблягат първо на идентичността и културата, и едва  после, може би на политиканстването, докато например кандидатите да спасяват народа и родината и да оправят нещата :наблягат само и единствено на политиканстването. Понеже и целите им в действителност са напълно различни.
Преди време гледах по телевизия АЛФА едно предаване на великият-голям спасител на родината и народа - Волен =Болен Сидеров . Та говори  по АЛФА Сидеров с Валентин Вацев и оня изплю камъчето . Каза - няма значение дали преврата в Турция е успял или не, важното е ние да имаме своя идентичност.
И Волен онемя, тази тема за идентичността му е забранена от Козяк 16, ама строго забранена. Взе да мрънка и да го усуква, а Вацев пак наблегна на същото и Волен даже пребледня.
Предполагам Вацев добре е знаел че така ще му бръкне в здравето на него и господарите му за да напъва на тази тема така упорито. Та  от такива случайни изпускания се разбират някои неща.
Само-осъзнаването обаче трябва да е правилно, както е било някога, но без глупави и окултни отклонения или бабешки тъпотии, без либерализъм и подобните му, без гордост, само-превъзнасяния и тъпотии.
Ето нещо показващо добре нашата идентичност.

Шишман

15 March 2021, 18:26:19 #159 Last Edit: 15 March 2021, 18:30:12 by Шишман
БЪЛГАРЩИНА ИЛИ ЗАПАДНИ ИДЕОЛОГИИ
 3а чистата кръв и българското самосъзнание.
Като начало не съветвам никого да се жени за чужденец-ка !
Темата е доста провокативна. Доста хора под влиянието на някои чужди идеологически  теории за кръвта: смятат че не е възможно родолюбеца да не с чиста българска кръв.
Да но според мене : тия от запада пак са сгрешили нещата или направо казано са излъгали.
Ще дам само два примера, макар да има стотици.
Христо Иванов Силянов - роден е в Цариград на 28 май 1880 година в семейството на Иван Силянов от Охрид, а майка му е гъркиня.
 Това не му е попречило обаче да е истински българин и да се бие с поробителите, с гръцките също.
 Мелпомена Кърничева - съпругата на Иван Михайлов. Тя е била наполовина аромънка - влахиня. Въпреки това е и велика българка, юначна жена, героиня убила предателят Паница в Бургер театър Виена.
Явно не 100% им българска кръв не им е попречила да бъдат големи  българи .
Тук идеологиите на запада и "БЪЛГАРЩИНАТА"  влизат в противоречие.  А сега де, кое да изберат някои хора ? Има и един 3-ти пример още по очеваден : Пито Гули, който няма никаква българска кръв и въпреки това е признат за велик български воевода и народен юнак-герой.
Panzerfaust

Само че ти изброяваш някакви малки и/или конкурентни народи, които не ни превъзхождат с нищо, а и в едно друго време, когато България е в подем.
От моите наблюдения - по друг начин стоят нещата, когато смесеният брак е с представител на по-голяма нация. Тогава обикновено детето започва да се изживява като представител на другите, дори да е расло в България.

Шишман

Quote from: Panzerfaust on 15 March 2021, 23:39:10Тогава обикновено детето започва да се изживява като представител на другите, дори да е расло в България.
Ами то зависи от родителят българин, ако е мекере или безродник или не се интересува от родните неща и така. Тука акцента беше друго,а именно че не е нужно кръвта да е на 100% чиста, за да бъде някой добър българин. На запад идеолозите пак са лъгали, там-тук много обичат да лъжат.

Шишман

ТРЯБВА ЛИ ДА ПОЧИТАНЕ, КАТО НАРОДНИ  ЮНАЦИ -герои , ОТКРОВЕНИ МАСОНО-САТАНИСТИ ?
Който иска да им се покланя, да ходи и на гей-парадите, защото днешните масоно-сатанисти седят зад организирането им ! Тия винаги са били врагове на българщината, такива ли ще са ни личностите , които да следваме ? Не мисля !
Напоследък упорито се мъчат да ни втълпят че нямало нищо лошо в това че някои борци за нашето освобождение са били масоно-сатанисти или са подражавали на такива.  Казват ни и ни убеждават че те били се борили за нашата свобода. Не е верно  - борили са се само и единствено за масоно-сатанизма и идеите му. То ако им погледнете живота се вижда най-добре. Седели по влашко, пиели, харчели народна пара и се криели, малко от тях са имали някаква друга дейност освен интриги и заговори срещу старият комитет наричан още "Добродетелна дружина" . Даже са искали да убият членовете на тоя стар комитет, за да им вземат парите и да ги похарчат. Обаче ги било страх сами да го направят: та подлъгали и настроили някои от големите ни хайдути, те да свършат тая работа. Тия хайдути после се усетили и отдръпнали от ненормалните масоно-сатанисти. Четите на Хаджи Димитър и Ст. Караджа например: са финансирани от Старият комитет, а не от БРЦК, ако не знаете.  Та злодеите не са направили почти нищо за свободата и повече са пречили. Малко от тях умират в бой или са били хайдути и четници. Един направил малко, после взел да пилее народната пара и да върти интриги, та Левски , като млад искал да го убива. Друг го мързело да работи, пишел стихове, повел и дружина без да има опит и накрая искали да го убият. Трети се крил, като поганец и после се намърдал в политиката. Има и такива пречили на комитетите на Левски и мъчили се да го провалят, даже го и предавали на турците и т.н. и т.н. Той Левски щеше да иде при тия ненормалници, ако бяха  от добрите и нормалните, а нямаше да започне да прави свои комитети. Апостола сам е направил 100 пъти повече отколкото тия всичките за години във Влашко.
Народа ни обаче добре ги нагласява като им строи паметници с православни кръстове, каквито тия са ненавиждали и мразели. И то не характерните за онова време кръстове, а осмоъгълни , които се смятат крайно  фанатични. Все едно тия са били фанатични православни християни и борци за вярата и свободата, а не ненормални сатанисти.  Народа на практика подменя по тоя начин истината за тия хора , прави историята, каквато иска и е трябвало да бъде и нещата си идват на местото.
Ето един такъв паметник. Като го видях за пръв път не можах да повярвам че това е истина.Шишман

КАКВО СТАВА С ПРЕДАЛИТЕ ВЯРА И НАРОДНОСТ
 Масоно-сатанистите, които някои наивно смятат за народни юнаци-герои: сами са си отрязали корените и са исъхнали !
___________
Манол:
-Гледам и не вярвам, че това си ти! Какво са сторили с теб?
Караибрахим:
-Отвориха ми очите?
Манол:
- И какво видя?
Караибрахим:
-Видях, че както има едно слънце, така трябва да има и една истина - един Бог, за да е добре на всички.
Манол:
-Затова ли приготви дръвника?
Караибрахим:
-Дръвника приготви ТИ! А аз дойдох с протегната ръка. Исках да ти дам цялата долина, да узнаеш що е власт и сила - исках да ви спася, да ви изравня с другите, да станете хора! А вие се опитахте да ме убиете?! Не разбрахте ли, че не се боя ни от рани, ни от смърт?
Манол:
- Само мъртвият не се бои от нищо. Сигурно затуй не се боиш, Страхиле, защото си отдавна мъртъв - пресекли са ти корените и стърчиш изсъхнал!...


Шишман

   Оръжията са поставени правилно но от зад се виждат свещеници, а те знаят за какво става дума. И една забележка. При татуировките е прието , каквото и да се татуира да гледа навътре независимо дали е животно или предмет. Та ако пистолета беше със спусъка на вътре щеше да още по-добре. Но приемаме че и така е добре. Но ако си ги татуирате тия неща не е.