• Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up.
 
Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up.

09 July 2020, 06:55:00

Login with username, password and session length

Top Posters

Hatshepsut
10924 Posts

Шишман
2584 Posts

Panzerfaust
448 Posts

Лина
422 Posts

Theme Select

thumbnail
Members
Stats
  • Total Posts: 15814
  • Total Topics: 1262
  • Online Today: 30
  • Online Ever: 420
  • (13 January 2020, 09:02:13)
Users Online
Users: 1
Guests: 21
Total: 22

За и против Фейсбук

Started by Panzerfaust, 11 October 2019, 19:49:39

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Колко често ползвате Фейсбук?

Постоянно го ползвам
2 (50%)
Ползвам го основно за работа
0 (0%)
Рядко го ползвам
0 (0%)
Ползвам го, но искам да се появи алтернатива
1 (25%)
Нямам профил и нямам намерение да ползвам Фейсбук
1 (25%)

Total Members Voted: 4

Panzerfaust

Как мислите? Полезен или вреден е в наши дни Фейсбук? Аз го ползвам, но изключително много ме дразнят еврейско-левичарските двойни стандарти на Зукърбърг - т.нар. Стандарти на общността.
Смятам и че, ако в началото беше полезен като форма на комуникация и възможност да достигнеш и общуваш с много и непознати хора, то в днешно време младите хора (че и не само те) развиват отчуждение от реалния живот и тотално са забили в мрежата, т.е. основно във Фейсбук. Добрата идея вече е хипертрофирала. Крайно време е да се появи някаква алтернатива/конкуренция на Зукърбърг. Говоря за реална масова такава, а не някакви регионални измислици като ВКонтакте.

Шишман

Зависи кой как го ползва. То е като с интернета по принцип.

Hatshepsut

Аз също ползвам ежедневно фейсбук и не виждам засега негова алтернатива.
Мен са ме докладвали няколко пъти за "реч на омразата" и един път за нарушени авторски права  :whistle:
Най-тежкото наложено ми наказание беше забрана да публикувам за три дни. Това ме принуди да огранича достъпа на публикациите си само до списъка с приятели, оттогава не са ме докладвали и не съм имал проблеми.
Да, правилата на фейсбук са доста строги и мнозина се възползват, за да доносничат и докладват публикациите на неудобните им потребители. Както може да се предположи, най-често това са педерасти и/или привърженици на либерастията и толерастията. Някои от тях се активизират само по време на гей-парадите, а други докладват през цялото време  :mad:

Шишман

12 October 2019, 11:44:05 #3 Last Edit: 12 October 2019, 13:18:34 by Hatshepsut
Quote from: Hatshepsut on 11 October 2019, 21:52:30Да, правилата на фейсбук са доста строги и мнозина се възползват, за да доносничат и докладват публикациите на неудобните им потребители. Както може да се предположи, най-често това са педерасти и/или привърженици на либерастията и толерастията. Някои от тях се активизират само по време на гей-парадите, а други докладват през цялото време  :mad:
Модерно-скроените са винаги първи да докладват. За това съм си ограничил списъка с приятели здравата. Преди имах над 1000 , сега съм ги намалил на -500. Жените либералки , дори и когато уж са националисти също докладват. Може да се каже че такива работи ставаха някога и по форумите и имаше неправилно блокирани и т.н.
Трябва и да се внимава, какво се пише. Самите модератори на фейса ми се струват тъпанари с конски капаци. Случвало ми се е буквално за нищо да ме блокират. Например за думата "обратен". Самите хора сме си такива - не сме стока.

Panzerfaust

Първоначално Фейсбук беше доста по-свободен, но последните 1-2 години е ад. Особено за националистите и политически некоректните. Аз бях блокиран на няколко пъти, защото участвах в различни групи, където ме докладваха, иначе приятелите ми са прецизирани. Вече много внимавам и говоря езоповски.
Върхът на нелепостта беше, когато Фейсбук ме извести, че ме блокира за публикация на снимка от Балканската война и текст "По пет на нож!". Публикувах я в група, където има и сърби, и явно са ме докладвали мършите шумадийски, въпреки че реално беше антитурска, а не антисръбска снимка. Ние така или иначе се карахме в групата около Междусъюзническата война и явно това е натежало. В крайна сметка имаше хепиенд - подадох молба за преразглеждане на бана, защото наистина не нарушаваше никакви стандарти, беше си историческа снимка, придружена с боен вик от епохата, и малко по-късно Фейбук ми се извини и ми възстанови правата. Възмущението ми обаче от идиотските им методи остана.

Шишман

И все пак Фейсбук си остава незаменим. Има и хубави страни: не ти харесва някой и го блокираш. Има и безброй групи, макар че аз не участвам в много. Не ми се четат публикациите на всеки и така.

Panzerfaust

Така е - незаменим е. Получаваш много информация, достъп до много хора, аз върша и доста работа през Фейсбук. Дори не знам за какво им трябваше да затягат правилата, при положение, че всичко вървеше, но Цуки си знае. Въпрос на време е да се появи адекватна алтернатива, няма как винаги да са монополист.

Шишман

Интересно явление в фейса са троловете. Публикуват на килограм, всякакви тъпотии. За сега съм засичал само тролове , които се представят за националисти и патриоти, но с просташките си публикации, често без смисъл или глупави оскверняват всичко до което се докоснат. Тези същите са и винаги срещу ГЕРБ, системата , Борисов  и са първи революционери бунтари и протестъри, както и кандидат будители на народа. Чудя се дали са платени или просто са ненормални. Едно е сигурно нещо с тях не е в ред.

Panzerfaust

Сега с това извънредно положение - затваряне на заведения, на театри, на университети, кина, стадиони и зали, отмяна на събития, затваряне на магазини без хранителните, може би и на цели молове, Фейсбук ще бъде основно средство за комуникация, дори за хората, които предпочитат живия контакт.

Шишман

Quote from: Panzerfaust on 14 March 2020, 00:54:17Сега с това извънредно положение - затваряне на заведения, на театри, на университети, кина, стадиони и зали, отмяна на събития, затваряне на магазини без хранителните, може би и на цели молове, Фейсбук ще бъде основно средство за комуникация, дори за хората, които предпочитат живия контакт.
Казаха че в Италия интернет мрежата прегряла. Предполагам и  фейсбука е така.