• Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up.
 
Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up.

29 February 2020, 06:13:46

Login with username, password and session length

Theme Select

thumbnail
Members
  • Total Members: 64
  • Latest: Openair
Stats
  • Total Posts: 12286
  • Total Topics: 1225
  • Online Today: 36
  • Online Ever: 420
  • (13 January 2020, 09:02:13)
Users Online
Users: 1
Guests: 34
Total: 35

avatar_Шишман

Вредно ли е образованието

Started by Шишман, 30 September 2019, 10:03:13

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Шишман

09 January 2020, 10:24:17 #45 Last Edit: 09 January 2020, 10:30:34 by Шишман
Quote from: Лина on 08 January 2020, 21:28:28Няма такава връзка между образованост и нераждане,
Липсата на образование може да ,,спаси" човека само от възможността на контролира живота си и от нищо друго.
Лина не се сърди, но темата не е за тебе.
Ако се погледне колко са били образовани преди 1944г. и колко са раждали и същите неща, в днешни дни и се вижда връзката. Ама толкова са ви образовали - тоест николко.
Като гледам как продавачките: с висше образование контролират живота си и направо онемявам . Лина ръсиш бисер след бисер, по-добре замълчи

Panzerfaust

Quote from: Лина on 08 January 2020, 21:28:28Няма такава връзка между образованост и нераждане, пък и жените не обичат да се забременяват сами, по-скоро съвременните български мъже не искат да правят деца, много си избират жените, много удобства искат в живота и други такива работи по може да са фактор върху раждаемостта.
Връзката не е пряка, а косвена. Една необразована жена обикновено има много по-малко амбиции за някаква социална реализация. Затова й е много по-лесно да се фокусира върху грижа за децата. Една образована жена обикновено отлага раждането до към 35, че и нагоре, защото първо учи, после иска да се развива професионално, а едно дете и излизането от работа по майчинство връща много назад. При студентите като цяло се наблюдава много по-високи нива на хедонизъм, егоизъм и консуматорство. Това обаче не е проблем на образованието, а на обществените нагласи. Съвременното общество подценява родителството, и особено майчинството - жените, посветили се на отглеждането на деца се разглеждат едва ли не като изостанали и глупави, и неможещи нищо друго да правят. Повечето мои колежки с амбиции нямат деца или имат по едно, дори мъже нямат. Изкарват добри пари, но...

Шишман

В днешни дни даже и да не са с висше образование хората пак не искат да раждат заради всеобщата деградация. Деградация дошла най-вече благодарение на облъчването в училище. То ако беше нещо добро да сме образовани: комунистите нямаше да карат народа да се образова. Или мислите че комунистите вършат добри неща ? Вероятно Лина мисли така, то не случайно другарят Пасков и харесва.

Шишман

Ходенето на училище не може да се избегне, но можете поне да научите децата си да не вярват на учителите и на авторитетите, които те дават а пример. Тогава ще видите разликата межди вашите деца и другите, които са били оставени да вярват на учителите и даваните за пример от тях хора. Естествено в училище дават и добри хора а пример, като И. Вазов, така че не трябва да ги учите че всичко и всички са лоши и зли. То си е ваша работа, ама ..........после да няма олееееее.

Лина

А, тази тема не е подходяща за някои хора, както и която и да е друга по ред причини, които съм споменала вече.
Какво се мъчиш по въпроса за раждаемостта преди 1944 и преди 2-3 века. Помощ? Значи, първо хората тогава не са познавали контрацепцията, т.е. може би са прилагали нещо като прекъснат полов акт, ама надали. От това следва, че за много от мъжете не е проблем да направят сума ти и деца. Второ, децата са били основна работна ръка за семейството и масово жените не само са раждали, но са отглеждали децата си по нивите докато работят наравно с говедата /разбирай го двояко/. Така е било тогава, сега няма как да е така.
Значи по време на комунизма масово всяко семейство имаше по 2 деца, което ако не носи прираст осигурява една стабилност на популацията, така че не сме имали проблем с раждаемостта през лошия комунизма. От къде се пръкнаха нашите родители и стотиците хиляди българи емигрирали по света? Много ти здраве на глупостите.

Да направим статистиката, време е за равносметка: имаме ли в тази тема един образован мъж и един необразован и двамата с по едно дете или не? Ако не, значи имаме един необразован с едно дете и един образован с 0 или повече от едно, нъл тъй? В очакване на вашите интерпретации в защита на тезите ви?

Шишман

Лина темата не е за тебе, ще те помоля , ако може и си така добра, да не пишеш в нея. Благодаря за разбирането.
Толкова е образована че не се разбира, какво иска да каже.

Шишман

10 January 2020, 21:17:26 #51 Last Edit: 11 January 2020, 03:05:26 by Hatshepsut Reason: Корекция на линка
Илия Илиев ЗАЩО ЗАГИВА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД: "Тези процеси са започнали много назад в миналото, още в края на XIX в.
НЕВИДИМА РЪКА ГИ Е ЗАДВИЖИЛА И ПРОДЪЛЖАВА ДА ГИ ПОДКРЕПЯ, ЗАВЪРШВАЙКИ ТЯХНОТО ПАГУБНО ДЕЛО ВЪРХУ ДУХА НА НАРОДА.
Една книга, издадена в далечната 1928 година разглежда тяхната същност и първите печални плодове на УБИЙСТВОТО НА ДУХОВНОСТТА ОЩЕ ПРИ ДЕЦАТА, КОЕТО В НАШИ ДНИ Е ПРЕРАСНАЛО В САМОУБИЙСТВО НА САМАТА НАЦИЯТА.: "Отравянето душата на българската младеж и на българския народ е най-голямото и най-страшно престъпление, което досега е било извършено на българска земя!..
Първият основен недъг на нашето училище се състои в това, че то само обучава, а не възпитава. То обръща изключително внимание на ума и пренебрегва съвършено душата. То дава само познания и не отглежда почти никакви добродетели. То развива само способностите на ума и атрофира силите на душата. То изостря само студения разсъдък и сподавя топлото жизнено чувство. То взима само главата на ученика, тъпче я със сухи и мъртви познания, създава обикновено в нея един хаос от истини и заблуждения, и най-често, вместо да просвети ума, то го покрива с мрак.
Не рядко то използва главата на ученика, за да влее през нея като през съсъд отрова в неговата душа. 
По тоя начин нашето училище, като обръща внимание само върху една способност на човешката природа – върху ума, осакатява вътрешно детето и води младежта към вътрешно израждане. По тоя начин то нарушава целостта и хармонията в човешката природа и разрушава нейната същност. По тоя начин то нерядко създава умствени изроди и морални чудовища. По тоя начин нашето училище разрушава също основния принцип и унищожава крайната цел на всяко образование и всяко възпитание: създаване цялостна и хармонична, благородна и завършена личност...
Умът обаче е само една от способностите на човешката природа. Той не е същината на човека. Величието и същината на човека лежи другаде: лежи в божествената красота на неговата човечност и във величието на неговия богоподобен и безсмъртен дух.
Ум и умствени познания могат да имат и най-големите престъпници... Умът сам по себе си не предпазва от злодеяние, престъпност и поквара. Най-силен ум и интелект, най-голяма интелигентност и хитрина има демонът...
Нашето училище не само се занимава изключително с ума и игнорира душата на детето, но върши нещо много по-страшно: то въобще отрича душата! Това е вторият смъртоносен недъг в нашето училище...
То презира тая божествена същност в човека. То признава само материята, само плътта и отрича душата...
Нашето училище обаче отрича не само човешката душа: то отрича и вечния, абсолютния Дух, от Който човешката душа е само дихание. Нашето училище отрича Бога. В нашето училище открито се говори по всякакви начини против Бога и против всичко божествено в човека и природата. Но и да не става това, щом в училището не се говори за Бога, – щом Бог е изгонен от него, значи: то е без Бог, значи: то е безбожно..."

https://www.predanie.bg/

Лина

12 January 2020, 17:03:07 #52 Last Edit: 12 January 2020, 17:05:38 by Лина
Не можеш да ме помолиш да не пиша в темата, защото тя е дискусионна, може да ме помолиш да не пиша в тема, която не предполага дискусия като "Религиозни мисли със цитати.." или каквото е там, тъй като аз като некомпетентна по ония въпроси може да публикувам нещо неподходящо. Тъй, тъй
Не те разбрах ти като необразован защо нямаш 5-6 деца? Понеже си антитеза на тезата си, това е интересно.

Относно последния ти религиозен пост и с него не съм съгласна. Децата не се учат на атеизъм в училище.
Почвайки по ред първо отбелязвам, че още в детската градина децата учат поне една молитва, това е "Отче мой", като децата с други религии или проблеми не са задължение да повтарят текста, то е само по желание, но е факт.
След това в училището, все още не знам със сигурност, но личното ми мнение е, че аз съм против вероучението в училище, защото то отваря вратите на всички религии за тези цели. Ще почне с вероучение, после ислямоучение, после кой знае какво.

Абе вие сте родителите, поемете отговорност за децата си.

Имам тема срещу мързеливите даскалки, които осакатяват децата в стария форум, но там става дума не за самата система, а за това как човек попаднал в нея може да я използва.И става дума само за беззащитните деца в детската градина.

Истината е, че децата ви са си ваши, не са на детската градина или на училището.
ВИЕ ще си ги възпитавате, учителя е длъжен само ако едно дете не е възпитано да предпази другите от него, това е.

Шишман

13 January 2020, 10:54:11 #53 Last Edit: 13 January 2020, 11:56:11 by Шишман
Quote from: Лина on 12 January 2020, 17:03:07Не те разбрах ти като необразован защо нямаш 5-6 деца? Понеже си антитеза на тезата си, това е интересно.
Не мисля че ще разбереш, няма и да ти обясняам. Аз не съм необразован, даже обратното - прекалено съм се образовал, за това и знам че да си образован не е добре. Нещо което не вярвам да разбереш, понеже образованието ти е колкото - да ти пречи не повече.
 
Quote from: Лина on 12 January 2020, 17:03:07още в детската градина децата учат поне една молитва, това е "Отче мой"
"Молитвата се казва Отче наш" - за съжаление, не знаеш даже нещо толкова просто.  Образованието ви и общата ви култура не струват нищо и никакви ги няма.
 
Quote from: Лина on 12 January 2020, 17:03:07личното ми мнение е, че аз съм против вероучението в училище,

Не се и съмнявам, ти до сега не веднъж си показала че подкрепяш масоно-сатанистите, за това и по този въпрос си на едно мнение  тях.
Странно модератор/ка с масоно-сатанински разбирания !
После много хора се учудват че национализма  в България не върви. То оставаше и да върви
Шишман

Един доста стар виц, свързан с образованието.
Отишъл един политик в едно турско село и за да впечатли хората: започнал да изрежда какво е завършил, учил, магистратури и т.н
Един стар турчин само кимал ужасено и викал ай-ай-ай.
След като свършило събранието:   политика отишъл при стария човек и го попитал защо все викал ужасен - ай-ай-ай.
- ами започнал старият човек - аз навремето докато учих занаят, за 3г. майстора толкова ме опъва-оправя от зад че още ме боли, а тебе какво са те правили за толкова години учене , не ми се мисли даже.
Опъването в университетите и училищата не е физическо, но  духовно - оставят хората без души/.

Шишман

Тези образовани стари хора, като бяха млади, како направиха ? Съсипаха държавата с тъпанарско гордо дигнати глави. Ползата от тъпото им образование се оказа вреда.Сега само искат пениси и налагат чуждици в езика ни. Дано за напред народа спре да се образова и тъпее.

Лина

Вярно  съм написала ,,Отче мой", извинявам се стават такива грешки.... 
Сега, това пак отваря съвсем нов аспект на този въпрос. Защо старите хора са по-образовани от младите? Ако се е правила такава статистика тя явно не  се отнася до брой дипломи, а до обща култура.
През комунизма е имало много по-добра образователна система, много по-добра подготовка на кадри. Сега, разбира се, че в някои учебници е било пълно с комсомолски глупости, но друго имам предвид, че  хората са чели много.
Като влезеш в дома на едно семейство, които са над 50-60г. ще видиш секциите им пълни с книги. Нормално е да имат много богата обща култура.
Като влезеш в дома на едно младо семейство само детски книжки, днес дори мебелите се произвеждат така, че няма никакво място за книги в тях. Секция с библиотека се прави само по поръчка.
И не е причината, че четем много електронни книги, а че хората не четат.
Така е,  един човек от село на 65г., ако е учил едно време ще има по-богата обща култура от един студент първи курс, които е чел само фейсбук.

Трябва да ги разграничаваме нещата. Има два вида образованост (при някои хора се препокриват) - кога човек учи, за да има по-добър шанс да се реализира в живота и кога трупането на знания е лична потребност на човека, самоцел. Безспорно този последен вариант аз приемам за образован човек. И безспорно един човек, които през ден е в библиотеката ще знае повече от други с две дипломи или повече от мен, но сякаш не за това става въпрос в тази тема.   

пп Общата култура е нещо съвсем различно, все пак дори със средно образование човек, който е имал посредствена професия, но има отлична памет и е общувал с много хора на 60 г. ще има истории и знания, които един млад човек няма от къде да ги извади. Той може да ти разкаже и за историята, и за политиката, и за това как се строи къща, и за книги, и какво ли не може да ти разкаже за живота и хората.

И веднага се сещам за онези двама младоженци, които се задушиха в една новопостроена къща от доскорошни граждани дето не знаят как се прави комин, че да не връща. Тъй де и да решиш на село да ходиш да живееш, дето се вика  на по-ниско стъпало да слезеш и за това се иска знание.

Шишман

Quote from: Лина on 18 January 2020, 17:22:07Вярно  съм написала ,,Отче мой", извинявам се стават такива грешки....
 
Предполагам искаш да кажеш - невярно или грешно !

Quote from: Лина on 18 January 2020, 17:22:07Сега, това пак отваря съвсем нов аспект на този въпрос. Защо старите хора са по-образовани от младите? Ако се е правила такава статистика тя явно не  се отнася до брой дипломи, а до обща култура.
През комунизма е имало много по-добра образователна система, много по-добра подготовка на кадри. Сега, разбира се, че в някои учебници е било пълно с комсомолски глупости, но друго имам предвид, че  хората са чели много.
Като влезеш в дома на едно семейство, които са над 50-60г. ще видиш секциите им пълни с книги. Нормално е да имат много богата обща култура.

Общата култура : по-добре човек да я няма. Не става за нищо и не върши никаква работа.
През комунизма образователната система беше тъпанарска, даже много. Секциите пълни  книги, ама глупави книги, от които полза няма и е по-добре да не се четат.

Лина

Точно каквото съм написала, това искам да кажа.

Продължавам напред като Кобрата с ползите от образованието. Мъжете може и да не знаят, но държавата изплаща помощ на студентки учещи редовно, които не са работили преди да запишат следването си и нямат право на майчинство. Не знам дали има такава пракика в другите "бели държави", но тука има такава. Сумата не е лоша, така че и ученето, и раждаемостта да се стимулира.

Темата ме провокира да се огледам активно сред хората, които познавам и да си направя общ профил на раждаемостта при образованите и тези, на които не им се учи.
Това което забелявам сред хората, които познавам е че образованите жени имат средно по две деца. Честно казано, ако всяка българска роди по две деца, знаете ли къде ще отидем ние, охо.........
Едната ми колежка, която в момента работи на две длъжности преди месец се бъзика, че ще взима удивителни майчиснки, ако забраменее. Почти сигурно е, че в някои от следващите месеци ще съобщи една такава новина.
При мъжете, както отбелязах се наблюдават много стряскащи явления. До 30-35г. милите не могат да си отживеят - то порно, то секс, то сайтове за запознанства, сигнала които се изпраща до младите жени е, че трябва да са разкрепостени, за да им се обърне внимание.
Съвсем логично такива мъже обикновено редовно посещават заведения, а някои взимат и наркотици.
Много странно карат жените да се държат като курви, за да им обърнат внимане, а после не желаят да правят деца на същите разкрепостени дами, с които излизат  :huh:

Много от младите по принцип не са склонни да се събират по любов и това е една много силна причина да не правят деца.


Са ли чалгарите дето пълнят миризливите чалготеки необразовани (дори и да са студенти) - да, такива са; сред тях раждаемост ли се наблюдава или абортност, при положение, че в България всеки ден се правят по 70 аборта?

Нито образованието, нито книгите, нито комунизма, нито демокрацията имат толкова голяма вина за ниската раждаемост, както чалгата и бандитската култура.

Шишман

Да чалгата е виновна, а рокендрола помага за раждаемостта, за рапа да не говорим. А слушащите диско там под 5 деца няма.
Лина прекалено много си се образовала и белята е станала.