• Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up.
 
Welcome to Guest. Please login or sign up.

07 March 2021, 10:59:48

Login with username, password and session length

Top Posters

Hatshepsut
12474 Posts

Шишман
4447 Posts

Panzerfaust
735 Posts

Лина
675 Posts

sekirata
263 Posts

Theme Selector

Members
Stats
  • Total Posts: 20079
  • Total Topics: 1323
  • Online Today: 105
  • Online Ever: 420
  • (13 January 2020, 09:02:13)
Users Online
Users: 1
Guests: 97
Total: 98

avatar_Шишман

Българщина и вяра

Started by Шишман, 18 September 2019, 20:50:06

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Шишман


Шишман

  БЪЛГАРКА
Народ без вяра не струва. Все едно го няма.   ________________________________________


Шишман

   Когато в българщината няма вяра - не става за нищо, няма и красота.       
Шишман

07 February 2021, 10:19:17 #138 Last Edit: 07 February 2021, 10:42:47 by Шишман
Малко мнения по темата от старият форум - големи битки ставаха там
 Добро мнение на  "опълченец" от другият форум
______________________________
 Православието е изключително важно, нещо повече, то е не само основополагащо за българския национализъм, но и е жизненоважно за цялото ни битие.
Има Православие, има България, няма Православие, няма България!
______________________________
    И така разединява ли православието  ?
Отговора е НЕ. Аз родолюбци на живо и в нета от друго вероизповедание не съм виждал.
Ако питате някой член на независимо коя секта дали е националист и имате търпение да го излушате :ще се учудите какъв голям българин и родолюбец е по собствените му думи. Да но на дела сами се сетете колко и какъв родолюбец  е. Най-упоритата група  е тази на тангристите. Как обаче ми кажете един човек вярващ в собствените си измислици или тези на друг психично неуравновесен може да е бг-родолюбец? Та той просто е ненормален. В крайна сметка тези т.н. тангристи винаги повтарят глупостите на комунистите и ги избива на ислям. Примери много
И така разединява ли православието ? Да разделя и разединява. Кое по-точно ? Ами доброто от злото, келявото от свестното, лъжата от истината, измамата от правдата, реалността от фантазията и все подобни неща.
Може ли някой да  ми посочи: мисиоманин чиято баба носи шалвари и е за ДПС да е бг-националист без чрез покръстване да се е разграничил от исляма и турцизма.
Вижадали ли сте бг-родолюбец Йеховист, будист, методист или какъвто и да е от друга вера ?
Ами няма и да видите. Та ето как православието разединява.     
____________________
 Темата е важна понеже именно православието е в основата на българщината. Някои хора твърдят обаче че вярата на Левски разединявала само българите.
Всъщност именно тези хора разединяват народа, ама изкарват верата виновна.
______________
Мнение на Rodolubec
___
Има някакви жалки подобия на човечета дето уж го раздават "националисти" и си мислят че национализма е мода,поредната модерна мания.Но явно такива подобия на българи дето твърдят че мюсюлманите били българи без да са прочели корана където пише че мюсюлманинът няма род или родина също като и комунистът,мюсюлманинът е част от умма-световна ислямска нация.Обаче глупавите ни алкохолизирани кретени незнайно защо водещи се "националисти" (????) по скоро шизофреници твърдят че щом говорят български език и са родени в България са българи( ??????) По тази изкривена интернационална логика също както събратята си комуняги горките правещи се на националисти изкарват почти всички цигани,турци и всякаква паплач част от българският корен и нещо повече те дори твърдят че всеки роден в България мангал или читак е истински българин и че на тях трябвало да се гледа като на пълноправни хора (???) Явно е че болеста им ги кара да говорят такива глупости.Все пак шизофренията не се лекува лесно.17!
_________________

Религията: Цивилизационият код на българина е православието, независимо дали ви харесва или не. Не е осъденият да бъде ориенталски ислям, нито материалистичното протестантство, нито пък буквалисткият католицизъм. Ама, нейсе, няма и една националистическа партия, дето да се сеща за това. Сигурно са вдъхновени от един човек, дето е казал, че "Религията - това е опиум за народа." Нищо, че идеологията, изобретена от въпросният човек е най-кървавата и античовешка съществувала изобщо. Ако си вярващ, значи си фанатик, като странични ефекти може да имаш морал и съвест, вероятно и буден ум, а такива хора не се харесват, не се търсят просто от така наречените български националисти. Странно сходство със световната шайка крадци, организиращи новият световен ред.
__________________________________
    Я ми кажете драги родолюбци.
- кой от нашите национални герои от 1100 години насам не е бил православен. Ботев не се е отрекъл от вярата си, или има такъв документ за отричaне от вярата.
Тук на Балканите всеки народ си има вяра и отстъпи ли от нея е свършен. Така и нас ни отродиха от вярата и сме почти свършени. Обаче я вижте Хърватска, там страната им цъфти, ама никой от тях и не мисли за ислям или друго.
И така какви излиза че са хората отклоняващи народа ни от вярата, дали са добри хора ? Не знам, сигурно национализма им се изразява в това да помагат на врага.     
            _________________
                         

Шишман

Мнение на Калоян - Nordwave
________________
Католици, протестанти тенгриани...? Православието е нашата най-дълбока същност – осъзната или неосъзната. Никой няма морално право да се докосва до сърцето на един народ с нечисти или  разтреперани от гняв ръце. На Европа ние трябва да се заявим като православен народ, какъвто всъщност сме, защото ако премълчим този факт, няма да бъде честно както по отношение на самите нас! Православната Църква трябва да бъде призната за държавна както е в Гърция! Православието е крепост на Българщината!
__________________
 Исляма и католиците не са никакви фанатици, така ги представя съвременната пропаганда. И едните и другите са нищо. Кой истински фанатик ще се самоубие ?
_____________
 Макар вече да съм го писал, пак ще го напиша. На практика нямаме истински национален герой - народен юнак, който да не е православен. Сам пример за това е Левски - останал верен на вярата до самото бесило. Получава се така, че всеки отричащ вярата - отрича и Левски.
Просто такава ни е историята и тя не може да се подмени.
_________________
   На практика ако зарежем вярата, както призовават някои хора, българщината ще се разпадне. Ето за какво се борят тези хора - за разпадане на народноста ни.
____________________
           

Лина

Quote from: Шишман on 07 February 2021, 10:19:17 Малко мнения по темата от старият форум - големи битки ставаха там
 Добро мнение на  "опълченец" от другият форум
______________________________
 Православието е изключително важно, нещо повече, то е не само основополагащо за българския национализъм, но и е жизненоважно за цялото ни битие.
Има Православие, има България, няма Православие, няма България!
______________________________
    И така разединява ли православието  ?
Отговора е НЕ.
            _________________
                         


Не, не ни разединява православието, ама не благодарение на православните

Шишман


Шишман

   Паметник на Св.Кирил и Методий в с.Кулевча. Одеска обл. Украйна       


_______________


Шишман

16 February 2021, 09:54:11 #143 Last Edit: 16 February 2021, 10:00:22 by Шишман
 ОТНОВО 3А ВЯРАТА
 
Виждали ли сте, някога  родолюбец: Йеховист, будист, методист или какъвто и да е от друга вера , различна от нашата ?
Ами няма и да видите.


image host

Шишман