• Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up.
 
Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up.

18 September 2020, 23:06:47

Login with username, password and session length

Top Posters

Hatshepsut
11462 Posts

Шишман
3206 Posts

Лина
557 Posts

Panzerfaust
525 Posts

Long time ago
503 Posts

Theme Select

Members
Stats
  • Total Posts: 17201
  • Total Topics: 1282
  • Online Today: 82
  • Online Ever: 420
  • (13 January 2020, 09:02:13)
Users Online
Users: 0
Guests: 21
Total: 21

За САЩ и запада, такива каквито са

Started by Шишман, 13 September 2019, 10:00:45

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Шишман

Добър и точен анализ

_____________________

Явор Дачков

Особен исторически късмет има нашето поколение – свидетели сме на упадъка на две системи: комунистическата и либералната. Казвам го като един от многото българи, за които преди 30 години Америка бе символ на свободата, справедливостта, истинската демокрация, високата култура, Ленард Бърнстейн, джазът, Ела Фицджералд и Сачмо, Рей Чарлз и Майлс Дейвис, Хемингуей, Фицджералд, Стайнбек, Вонегът, предаванията на Уилис Кановър по ,,Гласът на Америка", филмите на Уди Алън и Копола. Вместо това те ни предложиха пошло издание на ,,Кръстникът", циничен прагматизъм и безскрупулно налагане на собствения си егоистичен интерес. В продължение на 30 години американците работиха упорито, за да разбият всички илюзии, че тук е възможна нормална демокрация. Те умишлено насърчаваха и подпомагаха най-деструктивните процеси и политици от Луканов до Борисов, а сега, след като овладяха напълно българското задкулисие, управляват чрез него страната ни, превърната в бананова република от латиноамерикански тип. Вместо да помогнат за реформирането на прокуратурата я овладяха, сключиха сделка с Пеевски и напълно подчиниха политическия елит и бизнеса през бухалката на държавното обвинение.
Ето защо клипчетата, заучените фрази на български и жизнерадостната бодрост на Херо Мустафа, която и за секунда не излъчва човешко присъствие, а движи като програмиран робот най-изтърканите клишета на пиара,
въобще не могат да ме трогнат. Нито умилят.
Знам много добре какво се крие зад тях и не си правя никакви илюзии за бъдещето на България, вкарана дълбоко в неолибералния американски коловоз.

Лина

Егати простотиите и празнодумството  :whistle:

Лина

Първа по рода се екзекуция на затворник в САЩ от 17 години насам

Даниел Люис Лий беше умъртвен със смъртоносна инжекция по-рано във вторник във федерален затвор в Terre Haute.В затвор в щата Индиана беше извършена първата федерална екзекуция от 17 години насам, след като късно в понеделник Върховният съд даде зелена светлина за това. Даниел Люис Лий беше умъртвен с летална инжекция по-рано във вторник във федерален затвор в Terre Haute, Индиана.

Още две екзекуции са насрочени тази седмица: Уесли Ира Пърки в сряда и Дъстин Лий Хонкен в петък. Кит Дуейн Нелсън трябва да бъде екзекутиран през август.

    "Даниел Люис Лий, член на бяла върховна група, уби тричленно семейство, включително осемгодишно момиче. След като ограбил и застрелял жертвите със зашеметяващ пистолет, Лий покрил главите им с найлонови торбички, запечатал торбичките с лепенка, претеглил всяка жертва със скали и хвърлил семейството на трима в залива в Илинойс. На 4 май 1999 г. съдебно заседание в Окръжния съд на САЩ за Източния окръг Арканзас призна Лий за виновен в множество престъпления, включително три обвинения за убийство в рекет и той е осъден на смърт. Изпълнението на Лий е предвидено да се случи на 13 юли 2020 г.
    Уесли Ира Пърки жестоко изнасилва и уби 16-годишно момиче, след което се разчленява, изгаря и изхвърля тялото на младото момиче в септично езерце. Освен това той беше осъден в държавния съд за използване на чук за нокти, за да присмива до смърт 80-годишна жена, която страдаше от полиомиелит и ходеше с бастун. На 5 ноември 2003 г. съдебно заседание в Окръжния съд на САЩ за Западния окръг на Мисури призна Пурки за виновен в отвличането на дете в резултат на смъртта на детето и той беше осъден на смърт. Изпълнението на Purkey е планирано да се случи на 15 юли 2020 г.
    Дъстин Лий Хонкен застреля петима души - двама мъже, които планираха да свидетелстват срещу него, и самотна, работеща майка и нейните десетгодишни и шестгодишни дъщери. На 14 октомври 2004 г. съдебно заседание в Окръжния съд на САЩ за Северен окръг на Айова призна Хонкен виновен за множество престъпления, включително пет обвинения за убийство по време на продължаващо престъпно начинание, и той беше осъден на смърт. Изпълнението на Honken е предвидено да настъпи на 17 юли 2020 г.
    Кийт Дуейн Нелсън отвлече 10-годишно момиче с ролери пред дома си и в гора зад църква я изнасили и удуши до смърт с жица. На 25 октомври 2001 г. Нелсън се призна за виновен в Окръжния съд на САЩ за Западния окръг Мисури за отвличането и незаконното междудържавно превозване на дете с цел сексуално насилие, което доведе до смърт, и той беше осъден на смърт. Изпълнението на Нелсън е предвидено да се случи на 28 август 2020 г." Google преводач

Първият е нарочен за расист, но това не е така, защото жертвите му са бели.
В "тъпата" Америка детеубийците се осъждат на смърт, след което лежат 20-30 години и като дойде ред да умират ги убиват.


Прочети повече в Blitz.bg: https://blitz.bg/svyat/prva-po-roda-se-ekzekutsiya-na-zatvornik-v-sashch-ot-17-godini-nasam_news757930.html

Long time ago

А.Недева

Американското посолство одобрило протестите в София. Може би е учтиво и нашият посланик да одобри техните
-------------------

Шишман

Положението е следното. Ти си живееш, тихо и спокойно в някое селце в Норвегия или Швейцария, ходиш си на църква веднъж седмично, отглеждаш си прасенца в кочината и домати в градинката и не пречиш на никой с нищо.
Изведнъж ти докарват някакви ,, мили и клети,, бежанци от далечен Бангладеш и още по-далечна Гамбия и Сенегал. Те бягат от страшна война за която никой не е чувал и са толкова стресирани, че им се полага по-една безплатна къща и поне по 1000 евро на месец на човек за да успокоят нервите си.
Само за няколко месеца, горките стресирани бежанци, вече са се успокоили и приемат твоето селце вече за тяхно. Първото което искат е да им построят джамия и да бутнат църквата защото им нарушавала спокойствието.
След това ти започваш да им пречиш, защото прасетата в кочинката ти са нечисти животни, защото жена ти е излязла на улицата незабулена, защото кучетата ти също са нечисти животни и горките ,,бежанци,, се страхуват от тях.
Накрая те обвиняват в расизъм защото си се изказал, че не могат да определят правилата в твоето село и, че не е нормално ти да се съобразяваш със всички техни искания, а те да не зачитат нито едно местно правило или закон. И порицан от местните леви и либерални хорица, под насмешливия поглед на ,,горките бежанци,, влизаш в затвора за език на омразата, а имуществото ти се конфискува в полза на страдащите, които ще дойдат от Бангладеш и Сенегал според закона за събиране на семействата. И така, лека-полека, твоето китно селце изведнъж не е твое, а на клана Мустафа от Дака и на клана Багого от Дакар, които само за десетина година са станали мнозинство в селото ти.
Тук свършва приказката за Европа и европейците..."
(от приятел)

FELDMARSCHALL

До това води ляво-либералщината в Западна Европа. Впрочем и в Русия Путин прави същото толерирайки мюсюлманските общности само за да няма нови конфликти тип Чечня. Всичко това става разбира се за сметка на етническите руснаци и християни. Отворете сайта на stormfront.org руската секция за да видите мнението на техните националисти за Путин, дето тука някои хора го превъзнасят, а той другарува с Ердоган и казва, че темата за Света София си е вътрешен турски въпрос и никой да не се месел да дава акъл на приятеля му Ердо. :judge:

Шишман

Quote from: FELDMARSCHALL on 27 July 2020, 22:59:32До това води ляво-либералщината в Западна Европа. Впрочем и в Русия Путин прави същото толерирайки мюсюлманските общности само за да няма нови конфликти тип Чечня. Всичко това става разбира се за сметка на етническите руснаци и християни. Отворете сайта на stormfront.org руската секция за да видите мнението на техните националисти за Путин, дето тука някои хора го превъзнасят, а той другарува с Ердоган и казва, че темата за Света София си е вътрешен турски въпрос и никой да не се месел да дава акъл на приятеля му Ердо. :judge:
Да ти кажа направо - боли ме за Путин и Русия, дреме ми за България на мене не за чуждите. Темата темата за Света София си е наистина вътрешен турски въпрос . Интересно че повечето православни не се възмущаваме, а атеистите и безбожниците се вайкат и квичат.

Иначе на запад за последната седмица на 2-а пъти ми се случва да говоря с хора и да ми обясняват: колко  готини са негрите, арабите и циганите. И това  Италия , която все още се смята за расистка. Представям си какво е Германия, Франция и скандинавието.

Лина

28 July 2020, 15:21:58 #97 Last Edit: 04 September 2020, 21:21:51 by Лина
Отношението ти към културата и изкуството показват колко постни морал и ценности имаш. То и по тази причина се криеш зад клишета и цитати и злоупотребяваш с религията. Аз не вярвам, че хора като тебе може да са наистина религиозни. Не правя разлика между теб и онези с бомбите, между теб и онези дето ще се дупят и пърдят с ,,Св. София".  Истината е, че отношението на Путин и в частност на русофилите показва колко извратено отношение имате към вярата си изобщо. Защото  тази културна забележителност надживяла три империи е тясно свързана с историята на Европа и в действията срещу нея  има най – вече символика, а не  някакъв социален смисъл, че много им е нужна още една джамия.
Всеки, който приветства такова опозоряване е враг на всичко, което представлява нашата европейски култура, а ние сме част от нея, а не от нещо друго и то повече от хилядолетие.

Шишман

Quote from: Лина on 28 July 2020, 15:21:58Отношението ти кум културата и изкуството показват колко постни морал и ценности имаш.
Не знам дали и даваш сметка че си извън темата ? Какви са па тия :постни морал и ценности ?

Quote from: Лина on 28 July 2020, 15:21:58То и по тази причина се криеш зад клишета и цитати и злоупотребяваш с религията. 
Какви клишета и защо се крия. Пак досаждаш със западни клишета.
Quote from: Лина on 28 July 2020, 15:21:58Аз не вярвам, че хора като тебе може да са наистина религиозни.
Ми не се ърди, ама няма значение дали точно ти вярваш или не . Демек се тая.

Quote from: Лина on 28 July 2020, 15:21:58онези дето ще се дупят и пърдят
Тоя език не подхожда никак на жена българка, особено ако е и националистка, ама карай да е весело.
Quote from: Лина on 28 July 2020, 15:21:58Истината е, че отношението на Путин и в частност на русофилите показва колко извратено отношение имате към вярата си изобщо. Защото  тази културна забележителност надживяла три империи е тясно свързана с историята на Европа и в действията срещу нея  има най – вече символика, а не  някакъв социален смисъл, че много им е нужна още една джамия.
Всеки, който приветства такова опозоряване е враг на всичко, което представлява нашата европейски култура, а ние сме част от нея, а не от нещо друго и то повече от хилядолетие. 
Не мисля че въпроса ти е ясен или те интересува. Тия клишета с Путин и русофилите са много досадни и глупави. И не лъжи че съм руофил, стига психо-десни соросоидни номера. И не знам дали знаеш, но ние не сме чат от европейската култура и това е нещо , много добро.
Въобще цялото ти мнение е безсмислено. Лека вечер.


Лина

Не само сме част от европейската култура, но  имаме принос за нейното съществуване. И със легитимирането на християнската религия и от нашия народ (независимо как и с какви средства), с нашата писменост чрез която много източно европейци и азиатци имат възможност да НЕ пишат на латиница, която трудно би могла да изпише фонемите на езиците им, всъщност не се сещам изобщо как би станало това.
Отделно от това всъщност пишейки горното най – вече мислех за това, че нашите средновековни владетели също са искали да завладеят Константинопол. Докато за Симеон е ясно не знаем какво би хрумнало на Крум и Тервел по отношение на тази църква?
Но тъй като вече сме 21 век не е ,,вътрешна работа на Турция" каква ще е съдбата на този храм, тъй като той е световно богатство, а не тяхно.
Има един хубав аспект цялата тази работа, това със сигурност ще намали туристическия поток към турция и ще удари по имиджа и финансите им. 

Американците като ,,по-прости" не само с удоволствие кръщават улици на европейски градове, правят арки реплики на европейските, строят дубликати, като този на Венеция и т.н. ей така да се намират на работа, не че нещо друго  :lol:
Agree Agree x 1 View List

Шишман

Quote from: Лина on 29 July 2020, 22:55:05Не само сме част от европейската култура, но  имаме принос за нейното съществуване.
Живея на запад - Италия и виждам, а не само аз че нямаме нищо общо с тях.

Quote from: Лина on 29 July 2020, 22:55:05И със легитимирането на християнската религия и от нашия народ (независимо как и с какви средства), с нашата писменост чрез която много източно европейци и азиатци имат възможност да НЕ пишат на латиница, която трудно би могла да изпише фонемите на езиците им, всъщност не се сещам изобщо как би станало това.
Тука сама се опровергаваш. Ха-ха

Quote from: Лина on 29 July 2020, 22:55:05Има един хубав аспект цялата тази работа, това със сигурност ще намали туристическия поток към турция и ще удари по имиджа и финансите им. 
Ха-ха-ха, не мисля. На тия от запада въобще не им пука за църкви и вяра. Ти самата като не си вярваща, какво те интересува тая работа а ?

Quote from: Лина on 29 July 2020, 22:55:05Американците като ,,по-прости" не само с удоволствие кръщават улици на европейски градове, правят арки реплики на европейските, строят дубликати, като този на Венеция и т.н. ей така да се намират на работа, не че нещо друго  :lol:
Да правят, каквото  си  искат ние сме българи и не трябва да сме, като тях ненормални. Ти ако искаш бъди, твоя работа.

Лина

Пак създаваш предпоставки да си пишем фермани, защото отново сме там, където сме винаги ,,Аз ти говоря, ти ми приказваш" изобщо не пишем за едни и същи работи, разбираш ли?. Ако не ти отговоря все едно си прав, ако ти отговоря ще влезем в остра полемика.
Последно, не пишем за това дали днес сме културно и социално идентични със ЗЕ, въпреки че и по отношение на това отговора е по-скоро да, нищо че те са с по-различен манталитет, че са по-шумни или по-мързеливи, според други по-работливи, забавляваме се и живеем  по един и същи начин. Нашия народ има различна етнографска култура в сравнение със наследниците на ЗРИ ма не за това става въпрос.

Ти като по-вещ кажи не е ли тази църква една от първите големи църкви в Европа, питам защото не знам? Но по пътя на всякаква елементарна логика трябва да е. И ако е така не е ли важна част от историята на човечеството, особено за един християнин, какъвто уж си ти.
Тази църква няма нищо общо с католицизма, нали? Тогава в каква степен има значение за източноправославните? И сега се сещам, че не зная има ли разлика между източноправолсавни и ортодоксални, би ли пояснил? Аз съм вярваща, вярвам в много работи , но не вярвам на теб или на друг човек. Всъщност за мен религията е някаква ценност, а институциите, които се изграждат покрай нея не са. Може би ти си обратно на мен за теб институциите, които представляват хора и пари са ценности, а самата религия  не чак толкоз, иначе не мога да си обясня позицията ти. Само се заяждам, не че написаното не е вярно де. Нормално е да не ти пука за нещо изградено от ИРИ, все пак ние не сме си били най -добри приятели, но да пропуснеш да използваш каквото и да било срещу враговете си е голяма простотия.

Quote from: Шишман on 30 July 2020, 08:47:58......................................Тука сама се опровергаваш. Ха-ха

Моля? Рисковано е да предполагам какво имаш предвид,  :lol: но....... да,добре не сме възприели някоя съществуваща европейска писменост, а сме се обогатили със своя собствена.   По скоро не се сещаш да прибавиш по-важния ни принос, че сме поемали ударите от всички варварски нашественици от изток и така са имали възможност да си живеят живота и да се развиват другите европейци.

Шишман

Quote from: Лина on 30 July 2020, 16:07:59идентични със ЗЕ,
Аз не знам, какво е това 3Е ?

Quote from: Лина on 30 July 2020, 16:07:59Ти като по-вещ кажи не е ли тази църква една от първите големи църкви в Европа, питам защото не знам?
Да тя е била най-голямата църква.

Quote from: Лина on 30 July 2020, 16:07:59И сега се сещам, че не зная има ли разлика между източноправолсавни и ортодоксални,
Едно и също е.

Quote from: Лина on 30 July 2020, 16:07:59Аз съм вярваща, вярвам в много работи , но не вярвам на теб или на друг човек. Всъщност за мен религията е някаква ценност, а институциите, които се изграждат покрай нея не са.
Ми аз не карам никого да вярва  мене, освен децата ми. Аз не съм Бог да вярваш в мене. По тия въпроси никога не давам мое мнение. Без това дето наричаш институциите не може. Без тях няма да има литургия , причастие, изповед, венчавки, опела и така.
 
Quote from: Лина on 30 July 2020, 16:07:59Нормално е да не ти пука за нещо изградено от ИРИ, все пак ние не сме си били най -добри приятели, но да пропуснеш да използваш каквото и да било срещу враговете си е голяма простотия.
Всъщност сме били доста добри приятели през повечето време, особено духовенството. 
Работата е в това че  там вече почти няма останали православни, ние си имаме наша друга църква, дето ни е важна, а и на практика не можем да направим нищо за св. София. Може само да се издървим и Ердоган да ни прати емигранти и така.

Лина

,,Там няма останали православни" е толкова вярно както това, което написа, че нямало български цигани в Италия. В Турция има всякакви хора, то там самите турци са 50% от населението, както българите в България. Вярно че християните са наистина малко. Но и за това не става въпрос, тъй като бе със статут на музей това позволяваше тази сграда да има някакво достойнство, което сега и беше отнето. Дори когато нищо не може да бъде направено, то реакцията на различните държави беше красноречива и позицията на Русия е срамна и педерастка. Те имат малко обща история с турците в едно отношение и с мюсюлманите като цяло, то е следното:  до 17в. нямат никакви достижения нито в изкуството, нито в науката. Когато питаш някой мюсюлманин да посочат велика тяхна личност допринесла за развитието на човечеството они представят Авицена, е ок, но на къде с един единствен Авицена и някакъв звездоброец дето не го помня кой беше.
Не може едни прасета, които само употребяват да имат самочувствие, че могат да разполагат със всичко.
През 360г. сл.Хр. (някъде там е строена тази църква) единственото, което са можели да построят тези азиатски мишки е миризлив коптор и това е нужно да им се напомня. Което не е тяхно просто не е тяхно.

Agree Agree x 1 View List

Лина

И за да сме изцяло в темата с удоволствие ще ти кажа, че ние за разлика от турците категорично принадлежим към каймака на човешката цивилизация, колкото и нахално да звучи. В началото на миналия век нашите възрожденци са изпращали децата си в европейски университети и плодовете на тази прозорливост сме брали до 1944г. Страхотното е, че една малка нация като нашата все пак е записала името си чрез много учени и изследователи спомогнали за човешкия прогрес. В смисъл на това, че не само сме се учили, но имаме и собствени постижения.

  След 17в. руснаците и мюсюлманите, които се явяват колонии на европейски държави започват да черпят от познанията на белите хора и да се учат, да се образоват, да крадат информация и умения. И днес целия технически и научен прогрес се случва първо в Европа и Америка, а много после в Азия. НО с тази изрична уговорка, че независимо дали става въпрос за технологии, производство, архитектура, космонавтика, медицина, иновации и пр. азиатците първо се обучават от белите хора и после пренасят знанието там на майната си.
Пътя за важните неща винаги е бил точно такъв.
Нито Азия, нито Австралия, нито Америка са намерили Европа, а Европа е открила всички тях! Това да ти е ясно.


Similar topics (1)