• Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up.
 
Welcome to Guest. Please login or sign up.

24 February 2021, 20:18:32

Login with username, password and session length

Top Posters

Hatshepsut
12413 Posts

Шишман
4348 Posts

Panzerfaust
714 Posts

Лина
670 Posts

sekirata
263 Posts

Theme Selector

Members
Stats
  • Total Posts: 19874
  • Total Topics: 1321
  • Online Today: 67
  • Online Ever: 420
  • (13 January 2020, 09:02:13)
Users Online
Users: 1
Guests: 40
Total: 41

avatar_Шишман

За САЩ и запада, такива каквито са

Started by Шишман, 13 September 2019, 10:00:45

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Шишман

Някога бях голям почитател на САЩ , американското и запада. лека-полека това се промени .  Вече не съм, даже съм отвратен от тях и всичко западно и особено американско. В областта на културата и духовността запада и САЩ са пълно разложение и морален разпад.


Шишман

Подиграха се не само с Бойко, но и с нас българите

Шишман

Мъж на 51 г. се самоуби след , като влезна  бившата си работа и изтрепа куп колеги.От началото на годината това е 3-та масова стрелба жертвите на тези ненормални стрелби за сега са 16. Надяваме се ненормалниците да си изпълнят плана до краят на годината.

long time ago

Май беше по-добре да направя отделна тема, но вече пуснах поста тук.
-------------------------------
Асанж от затвора:
Разчитам на добрите хора, за да се спася.
---------------------------------------------------

Основателят на WikiLeaks е цел на многобройни опити да бъде дискредитиран, или най-малкото да бъдат размътени водите около неговия случай, който би трябвало да се свежда единствено до свободата на словото.

Авторът на британския Independent Патрик Кокбърн публикува своя статия за случая с Джулиан Асанж, която сайтът "Барикада" преведе и публикува на български. Предлагаме ви статията на Кокбърн по превода на "Барикада":

Намирах се в Кабул, когато през 2010 г. Джулиан Асанж и WikiLeaks публикуваха огромния архив от класифицирани правителствени документи на САЩ, разкриващи как Вашингтон реално гледа на случващото се по света. Бях особено заинтересован от едно от тези разкрития, дошло под формата на видео, което Пентагонът не отказал да публикува въпреки отправеното искане по Закона за свободен достъп до информация.

Когато WikiLeaks публикува кадрите, стана очевидно защо щатските генерали са искали да ги държат в тайна. Аз бях в Багдад три години по-рано, когато щатски хеликоптер стреля с картечници и ракети по група цивилни, за които пилотите твърдяха, че са бунтовници, убивайки и ранявайки много от тях.

Журналистите в Ирак не вярваха на твърденията на американските военни, тъй като сред убитите бяха и двама репортера от агенция Reuters. Не изглеждаше вероятно и бунтовници да се разхождат на открито с оръжията си, докато щурмови хеликоптер ,,Апачи" лети над главите им.

Но не можехме да докажем нищо, преди WikiLeaks да публикуват видеото от камерите на хеликоптера. До ден днешен кадрите успяват да предизвикат шок. Докато ловуват плячката си, включително хора, дошли да помагат на ранените, пилотите самодоволно подмятат реплики като ,,О да, виж ги тия мъртви копелета" и ,,Хаха, как ги целнах". Всеки, който се интересува защо САЩ се провалиха в Ирак, трябва да изгледа това.

Разкритията на WikiLeaks през 2010 и 2016 г. са днешен еквивалент на публикуваните през 1971 г. от Даниел Елсберг документи на Пентагона, които свалиха маската на историята за ролята на САЩ във Виетнамската война. Те са дори още по-важни, защото имат по-голям обхват и дават представа как властите в САЩ виждат света.

Разкритията на WikiLeaks вероятно бяха най-големият журналистически удар в историята. Вестници като The New York Times разпознаха това и им отделиха огромно внимание на страниците си. Тяхната важност бе потвърдена и от яростта на щатските служби за сигурност и задграничните им съюзници, както и от бясната решимост, с която започнаха да преследват съоснователя на WikiLeaks Джулиан Асанж.
https://sbj-bg.eu/index.php?t=45441
---------------------------------------------------
Асанж:
  ,,Лишен съм от всякаква възможност да се подготвя за защитата си. Нямам лаптоп. Нямам интернет. Нямам библиотека. Впрочем, дори когато се появява възможност за достъп, това е само за половин час, веднъж в седмицата. Полагат ми се две посещения на месец. За да се съгласува телефонен разговор и да се проведе проверка, отиват седмици. Всички обаждания, с изключение на обажданията на адвоката , се записват и не могат да продължават повече от 10 минути. И трябва да се вместят в 30-минутния интервал веднъж дневно, за който се съревновават всички затворници.

    Свърхдържавата, която 9 години се готвеше за това, е мобилизирала стотици хора, похарчила е милиони. Аз съм беззащитен и разчитам на вас и на всички добри хора. Само те могат да ми помогнат да се спася.

    Не съм сломен, макар буквално да ме заобикалят убийци. Но времето, в което аз можех да чета, да говоря и да се защитавам, да отстоявам своите и на съмишлениците ми идеали, отмина. Така ще е дотогава, докато не изляза на свобода. Докато това не стане, моето място трябва да бъде заето от вас.

    Правителството на САЩ – по-точно онези увредени елементи в него, които ненавиждат истината, свободата и справедливостта, искат с лъжа да издействат екстрадицията и смъртта ми, само и само да не позволят на обществото да научи истината, за която съм бил удостоен с висша награда по журналистика и седем пъти съм бил номиниран за Нобелова награда за мир.

    Истината е единственото, което ни е останало".


https://baricada.org/2019/05/30/assange-court-health/
------------------------------------------

Шишман

Явор Дачков

Евроатлантически ценности: "Депутатът от Върховната Рада Андрей Деркач публикува аудио материали, в които се твърди, че съдържат записи на разговори на бившия украински президент Петро Порошенко с бившия вицепрезидент на САЩ Джо Байдън и бившия държавен секретар Джон Кери. Според тези записи Байдън иска от Порошенко да уволни главния прокурор на Украйна, за да не разследва сина му, а в замяна ще му осигури държавна помощ от 1 милиард долара."

FELDMARSCHALL

Това се случва по целия свят на всяко ниво от държавни лица до обикновени хора - търговия с влияние и взаимни услуги. Такава е човешката природа и тя има своите слабости и несъвършенства. Но иначе взаимно се обвиняваме в това, което и ние вършим. Русия сигурно никога в историята не е притискала лица от други държави и не е търгувала с влияние...лошите са само Запада и САЩ.

Шишман

Quote from: FELDMARSCHALL on 20 May 2020, 19:10:56лошите са само Запада и САЩ.
Добре казано: за нас българите и нашият интерес те на запад и САЩ са лошите.Те седяха зад османската империя и я подпомагаха и т.н.
То и руснаците не са кой знае колко добри, понеже са по западният културен модел и така.

FELDMARSCHALL

Знаеш ли кой е Уудроу Уилсън и какво изказване прави след края на Първата световна война, когато сърби, гърци и румънци настоятелно претендират България да бъде разделена на 3 части между тях и да бъдем унищожени като държава ? А знаеш ли каква е реалната причина за войната 1877-1878г. ? Знаеш ли че османския султан е отказал на Ротшилд и неговите компании да разработват нефтените находища около Баку и като пряко следствие бесния евреин е подкрепил по всякакъв възможен начин руснаците. Та, сега трябва да благодарим и на чифута за нашето освобождение...
В твоя черно-бял свят на добрите и лошите разбира се всичко е много опростено. Само че света е шарен и има нюанси. Аз съм против руската държавна политика спрямо България, защото това ме касае, но същевременно знам че има немалък брой руснаци, които са против тяхната власт и които са пробългарски настроени.

Шишман

Те и руснаците не са стока, ама не правят такива ненормалщини и не ги говорят. Да попитам почитателите на САЩ и запада: вие одобрявате ли тия неща а ?

_________________________________

Явор Дачков

,,Едно младо момиче трябва да разбере тялото си и да разбере репродуктивното здраве и като родител, ние трябва да проведем този разговор. Трябва да започнете много млади и да провеждате непрекъснати диалози – децата се нуждаят от родители, училище, роднини, по-възрастна сестра, социални работници, за да получат помощ и качествена информация, за да могат да вземат решение за телата си и да получат правомощия за телата си ", каза Мелинда Гейтс.
На срещата на върха за семейно планиране 2012 беше поставена цел да се предоставят на 120 милиона жени в най-бедните страни в света достъп до животоспасителни услуги и консумативи за семейно планиране. Оттогава съвременните противозачатъчни средства, използвани от 300 милиона жени в 69-те най-бедни страни в света, предотвратиха 82 милиона нежелани бременности, 25 милиона опасни аборти и 124 000 майчини смъртни случаи."

Шишман

Quote from: FELDMARSCHALL on 20 May 2020, 22:22:57А знаеш ли каква е реалната причина за войната 1877-1878г. ? Знаеш ли че османския султан е отказал на Ротшилд и неговите компании да разработват нефтените находища около Баку и като пряко следствие бесния евреин е подкрепил по всякакъв възможен начин руснаците. Та, сега трябва да благодарим и на чифута за нашето освобождение...

Не се сърди, но това не го вярвам.

Hatshepsut

Quote from: Шишман on 20 May 2020, 22:48:01Те и руснаците не са стока, ама не правят такива ненормалщини и не ги говорят. Да попитам почитателите на САЩ и запада: вие одобрявате ли тия неща а ?

_________________________________

Явор Дачков

,,Едно младо момиче трябва да разбере тялото си и да разбере репродуктивното здраве и като родител, ние трябва да проведем този разговор. Трябва да започнете много млади и да провеждате непрекъснати диалози – децата се нуждаят от родители, училище, роднини, по-възрастна сестра, социални работници, за да получат помощ и качествена информация, за да могат да вземат решение за телата си и да получат правомощия за телата си ", каза Мелинда Гейтс.
На срещата на върха за семейно планиране 2012 беше поставена цел да се предоставят на 120 милиона жени в най-бедните страни в света достъп до животоспасителни услуги и консумативи за семейно планиране. Оттогава съвременните противозачатъчни средства, използвани от 300 милиона жени в 69-те най-бедни страни в света, предотвратиха 82 милиона нежелани бременности, 25 милиона опасни аборти и 124 000 майчини смъртни случаи."


Ами раждаемостта в страните от третия свят е изключително висока, така че мерките за нейното намаляване са в правилната посока.

Шишман

Quote from: Hatshepsut on 20 May 2020, 22:59:40Ами раждаемостта в страните от третия свят е изключително висока, така че мерките за нейното намаляване са в правилната посока.
В правилна посока за запада и САЩ, но не и за хората в тези страни.Така преди 30г. за тях населението в България беше прекалено много и за тяхно добро представено ни като наше добро ни разсипаха.

Шишман

Интересно е обаче дали излетелите са педали : понеже там всички май са такива


_________________________________________


Шишман

Добър анализ.

Krystian Szkwarek

"Ма втората поправка, ма американците са въоръжена нация, защото са свободни хора, които сами си пазят собствеността и дома, а не чакат полицията като смешните европейци."

Колко излезнаха с оръжието си и защитиха собствеността си от тълпите в Минесота? Къде са "корейците на покрива"? Освен едно видео с двама въоръжени бели пред магазин, има ли и един случай на това някой от десетките милиони въоръжени американци да си спаси бизнеса , колата или дома от бунта?

Покриха се като мишки всичките NRA gun-freaks, които до вчера много смело развяваха пушки по протестите срещу мерките за Covid. Когато е срещу общината и някакви бюрократи са много смели, яко с духа на бащите основатели. Когато обаче истинският конфликт започне изведнъж никой въоръжен американец, бранител на конституцията, няма смелостта да застане срещу тълпата или стреля по безчинстващите.

Какъв е смисълът тогава от всички жертви в масовите разстрели заради лесният достъп до оръжие, ако и в момента на конфликт, за когато уж съществуват тези права и цялата култура на оръжия никой няма топките да ги ползва?

Американското общество е въоръжено не, за да "брани правата си" по либертариански, а като форма на мода, хоби и позьорщина. Нищо повече, както виждаме в момента на нужда, сега.


_______________

Шишман

Какво ли ще стане накрая.


_____________________________________


Сега малко по сериозно.
Какво се случва в САЩ?
Нищо! Всички са готови за война и ДП и Републиканците.
Държава изградена от бандити показва истинското си лице.
Никой не застава зад бунтовете. Все още официално, но парите са осигурени от ДП.
Бандите си увеличават районите. А други грабят магазини - мародери.
Богатия ХОЛИВУД плащаше гаранцията за всеки арестуван борец за свобода....до снощи. Снощи БОРЦИТЕ стигнаха до ХОЛИВУД и извикаха: ДА ОГРАБИМ БОГАТИТЕ!
А ХОЛИВУД поиска съдействие от полицията, но полицията БИЛА на друго място и се бори с безредиците.
Демократите извадиха Обама. Той пък заяви че БУНТА е хубаво нещо. И така вече цялата територия управлявана и под контрол на ДЕМОКРАТИТЕ гори.
Тръмп е в бункера - тази новина може и да е фейк. Борбата между републиканците и демократите е на финалната права.
Републиканците чакат сигнал от Тръмп който да обяви АНТИФА за терористична организация. И тогава ще стане интересно.
Демократите искат да покажат Тръмп безпомощен чрез подконтролните CNN и други медии. Протестиращите приеха CNN като зелена светлина за действие. Полицията в малките населени места минават на страната на протестиращите.
Тръмп изчаква и пита такава Америка ли искате....
Армията е готова по заповед на Тръмп да въдвори ред. Главния прокурор заплаши Клинтънови и другите световни бандити.
А Тръмп трябва да победи!
Това е ПОСЛЕДНИЯ шанс за спасяване на света!
Сега в САЩ или демократите ще бъдат избесени или ....... не ми се мисли ако агент Дони загуби.