• Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up.
 
Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up.

21 October 2020, 07:35:40

Login with username, password and session length

Theme Selector

Members
  • Total Members: 105
  • Latest: StoyanN
Stats
  • Total Posts: 17723
  • Total Topics: 1287
  • Online Today: 62
  • Online Ever: 420
  • (13 January 2020, 09:02:13)
Users Online
Users: 1
Guests: 32
Total: 33

Какво мислите за Грета, ще спаси ли света или просто е откачена?

Started by Шишман, 09 September 2019, 23:03:29

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Как намирате дейността, която развива Грета Тунберг?

Грета е абсолютно права, тя спасява света от унищожение
0 (0%)
Може и да прекалява, но е вдъхновение, че трябва да се предприеме нещо
0 (0%)
По-скоро вреди на иначе справедливата кауза за по-екологичен свят
1 (25%)
Фанатизирано оръдие на световния глобалистки елит
2 (50%)
За тези неща трябва да се произнасят учените, тя е некомпетентна
3 (75%)

Total Members Voted: 4

Шишман

ЯВНО И ЕС НЕ Е ДОБРЕ, ЗА ДА ДАДЕ ТРИБУНА НА ЕДНА : не съвсем на ред с главата.
И да и слушат и обсъждат глупостите
____________________________
"Труд": "17-годишната Грета Тунберг призова европейските институции да приложат бързи и тежки мерки при ограничаването на въглеродните емисии и да не чакат 2050 г. Шведската климатична алармистка изчете реч пред пълната зала на Европейския парламент. Част от депутатите не приеха пророчествата й за наближаващ апокалипсис заради глобалното затопляне. Причината е, че много учени и експерти предупреждават как новата зелена политика на ЕС ще доведе до икономическо самоубийство на общността. Защото стремежът към нулеви емисии ще направи Евросъюза неконкуретоспособен в световен мащаб.

Най-остра бе реакцията на Силвия Сардоне от ,,Идентичност и демокрация".
,,Не считам, че така наречените еколози водят справедлива битка. Това, което правят, засяга обикновените хора. Колко ли ще се откажат от телефоните си, самолетите, да не си перат дрехите, в името на намаляването на емисиите? Колко ще се присъединят към религията на екологията? Грета, Вие сте насочена към грешните хора, тук в ЕС – защо не протестирате срещу Китай или Индия (страните отделящи в пъти повече вредни емисии от Европа – б.а.) Обикновените хора в Европа се оказваме престъпници, защото искаме да караме, например, автомобили. Общество, стремящо се към нулеви емисии ще е бедно. Развиващите се страни ще спрат да се развиват", каза Сардоне."Шишман

Stefan Bachvarov


Грета призовала китайците да спрът да ядът с клечки, и да спасят бамбуковите дървета...
Китай е призовал Грета да се върне в училище и да научи че бамбука е трева!!! 

Hatshepsut

22 април: Денят на Земята


Денят на Земята - 22 април - е най-големият нерелигиозен празник в света, отбелязван от над половин милиард души.

Всяка година Международната мрежа за Деня на Земята координира действията на повече от 12 000 партньори в 174 държави насочени към опазване на планетата Земя и съхраняване на живота върху нея. Мрежата се стреми да създаде широка гражданска подкрепа за устойчиви и ефективни екологични политики за развитие по целия свят.

За първи път Ден на Земята се отбелязва на 22 април 1970 г. в САЩ и Канада. Милиони северно американци участват в демонстрация и настояват политици, държавници, бизнессреди да включат в своите приоритети опазването на околната среда. През 1990 г. празникът на нашата планета е обявен за международен, като България се включва в отбелязването му през 1993 г. Целта е да се обединят хората на планетата в защита на околната среда.

Първото честване на Деня на Земята се организира от Гейлорд Нелсън - бивш губернатор и сенатор от Уисконсин, който издига каузата за опазване на природата, и Денис Хейес - изявен студентски лидер. В проявите на Първия Ден на Земята се включват повече от 20 милиона американци от всички краища на страната. Като резултат от това събитие се оформя мощно движение в защита на околната среда и са приети законите за чист въздух и чиста вода на САЩ.

България е една от първите страни, присъединили се към международното отбелязване на Деня на Земята, започнало от 1990 г. На призива за отбелязването на Деня на Земята се отзовават хиляди българи и денят се чества с разнообразни прояви, посветени на опазването на околната среда.

На 22 април 1992 г. президентът на Република България Желю Желев подписва клетвата в името на Земята. Над 30 000 български деца се подписват под Декларацията за пълномощие за живот на Земята. Декларацията е връчена на Конференцията на ООН за околната среда и развитието, проведена в Рио де Жанейро през юни 1992 г. Оттогава всяка година България участва в отбелязването на Деня на Земята и дава своя принос за по-чиста и здравословна околна среда, за съхраняване на живота на планетата.

https://www.obekti.bg/zemya/22-april-denyat-na-zemyata

Шишман

11 October 2020, 11:20:14 #48 Last Edit: 11 October 2020, 12:34:17 by Hatshepsut Reason: Корекция на линка
Мартин Карбовски

Шведската екоактивистка Грета Тунберг поиска американските избиратели да изберат Джо Байдън, като заяви, че резултатът от президентските избори в САЩ е от решаващо значение за борбата с изменението на климата.

_________________________________
https://www.lentata.com/page_19024.html

Лина

Аз съм навита да съм еко, но трябва да ми дадат без пари една Тесла -  съгласна съм и на тройка /модел де/.
Казват че в Западна Европа има безплатни колонки за зареждане Тесла, дали е вярно?

ЛинаГрета да ми я купи и ще я взема тази ,,грозната" кола, ще се жертвам.
Извън шегата не разбирам какво се бунтувате един ден всички ще имат такива коли, неизбежно е, но първо да се изчерпи петрола. Всичко по реди си.

Шишман

Quote from: Лина on 14 October 2020, 20:22:42Аз съм навита да съм еко, но трябва да ми дадат без пари една Тесла -  съгласна съм и на тройка /модел де/.
Казват че в Западна Европа има безплатни колонки за зареждане Тесла, дали е вярно?
Един ми каза че тука в Италия има такива колонки и там си зарежда Теслата. Но не са навсякъде . В Милано да са на 10- места, което е нищо.

Лина

"Причината е, че много учени и експерти предупреждават как новата зелена политика на ЕС ще доведе до икономическо самоубийство на общността. Защото стремежът към нулеви емисии ще направи Евросъюза неконкуретоспособен в световен мащаб."

Това е нагледен пример за ,,ефекта на пеперудата". Всичко започва през 70-те години на миналия век, когато хората забележете са се страхували, че предстои глобално застудяване, тогава някакъв скандинавски учен казва чрез СО2 ще затоплим въздуха, ,,може и да стане"..... доколкото разбирам срещу правителството на М. Тачър е имало миньорски бунтове, който се целели да свалят правителството й, тя поръчва да се направят проучвания за оценка на климатичните промени, финансирани от правителството. Както всеки пък, когато правителство ще плаща за нещо се появяват 1500 организации, които искат да изложат становища и модели за климатични промени. Това е началото на IPCC, които днес като част от ООН не се тревожат да бълват ненаучни и дори лъжливи доклади, като този заявяващ, че комарите пренасящи малария не оцеляват в райони, където зимните температури са под 18 градуса. По принцип тези зелени, които са по-скоро кафяви получават най – мощно финансиране след управлението на Буш-младши в Щатите от 170мил. /г скача на 2 милр. и нормално възникват цели нации, които се занимават с глобалното затопляне, което обаче се отчита само от аспуха/комина до атмосферата без да се интересува от въздействието на Слънцето, облаците и всичко друго. 
Правят се никакви кошмарни прогнози, който се споделят от пристрастни  медии и определен кръг в научните общности.  Тези факти са причината за смесеното отношение на хората към глобалното затопляне. Това го разбирам.
Ама има по-важни екологични проблеми като замърсяването на почвите и водите. Ако можем да гледаме краставици, домати и плодове на дунапрен и кокосови стърготини, няма да можем да отгледаме жито по този начин, ако замърсим или свърши чистата ни вода ние сами ще си рушим и топим ледниците като източник на вода, която може да се филтрира.🡱 🡳