• Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up.
 
Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up.

27 May 2020, 08:45:22

Login with username, password and session length

Top Posters

Hatshepsut
10629 Posts

Шишман
1931 Posts

Panzerfaust
339 Posts

Лина
293 Posts

Theme Select

thumbnail
Members
Stats
  • Total Posts: 14096
  • Total Topics: 1248
  • Online Today: 86
  • Online Ever: 420
  • (13 January 2020, 09:02:13)
Users Online
Users: 1
Guests: 67
Total: 68

avatar_Шишман

Какво мислите за Грета, ще спаси ли света или просто е откачена?

Started by Шишман, 09 September 2019, 23:03:29

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Как намирате дейността, която развива Грета Тунберг?

Грета е абсолютно права, тя спасява света от унищожение
0 (0%)
Може и да прекалява, но е вдъхновение, че трябва да се предприеме нещо
0 (0%)
По-скоро вреди на иначе справедливата кауза за по-екологичен свят
1 (25%)
Фанатизирано оръдие на световния глобалистки елит
2 (50%)
За тези неща трябва да се произнасят учените, тя е некомпетентна
3 (75%)

Total Members Voted: 4

Шишман

Тези дни завърши трансатлантическото плаване на Грета Тунберг. 16-годишната знаменитост и придружителите й акостираха в Ню Йорк, след като 15 дни по-рано отплава от британския град Плимут. Пътуването от Великобритания до САЩ бе направено с високотехнологична яхта, вместо със самолет, с идеята да не се предизвикат въглеродни емисии. Грета вече се срещна в Ню Йорк с местни климатични активисти и оглави протест пред централата на ООН, а в края на месеца се очаква тя да говори пред Общото събрание на организацията по време на среща, посветена на борбата с климатичните промени.

Куриозното в случая е, че при направата на тази яхта въглеродният отпечатък е в пъти по-голям, отколкото ако Грета и екипът й бяха пътували със самолет, но нека не издребняваме. Далеч по-важно е да се анализира какво послание отправят 16-годишната тийнейджърка и нейните последователи към останалата част от човечеството.

Какво знаем за Грета Тунберг? В резюме: момичето страда от синдром на Аспергер, който кара боледуващите да се фокусират до степен на фанатизъм в една област (очевидно за Грета това са климатичните промени). Накарала е родителите си да станат вегани, да спрат да пътуват със самолет и да се откажат от намерението да имат повече деца. Заради загрижеността си по отношение на климата, тя е започнала всеки петък да протестира пред правителствените сгради, вместо да ходи на училище. Примерът й става заразителен и скоро много ученици от различни държави се включват в петъчните "стачки за климата". Грета става знаменитост, посрещат я и я изслушват в Европейския парламент и на Международния икономически форум в Давос. Понастоящем въобще е престанала да посещава училище, макар да е все още непълнолетна и с незавършено средно образование. Междувременно е номинирана за Нобелова награда за мир.

Всичко това може да ви звучи идиотско, но в действителност момичето има многобройни последователи, които я боготворят и я окуражават да продължава по този начин. Не знам дали Нобеловият комитет ще я удостои с награда, но съм абсолютно убеден, че тези, които я разкарват като панаирджийска мечка и злоупотребяват с болестта й следва да бъдат изправени пред международен трибунал за престъпления против човечеството. Защото посланията, които те прокарват чрез гласа на Грета, са престъпно безумни и ужасяващи.

Преди всичко, култът към Грета представлява тотален срив на родителския авторитет. Едно непълнолетно момиче, при това с психическо разстройство, казва на родителите си как да живеят, а те се държат като плазмодии. Следващият ужасяващ момент е неглижирането на училището като институция, формираща човешката личност. Накъде ще отиде света, ако всички тийнеджъри, учили - недоучили, зарежат образованието си и започнат да казват на световните лидери как да спасят планетата? Впрочем, това май вече се случва...

Сега да видим и какви конкретно са посланията на Грета и компания: да спрем да пътуваме със самолет, да спрем да ядем животински продукти и да спрем да правим деца. За да предотвратим "неминуемата" климатична катастрофа, предизвикана от увеличените въглеродни емисии.

Какви са фактите? Климатични промени наистина има (не е трудно да се сравнят данните за целия период, откакто съществува метеорологията). Климатични промени е имало и преди човечеството да започне да използва петрол, климатични промени вероятно ще има и в бъдеще. Само че тези промени твърде малко зависят от човешките действия и в многократно по-голяма степен от природни фактори. Например, едно вулканично изригване оставя такъв въглероден отпечатък в атмосферата, какъвто е оставило цялото човечество от индустриалната революция насам. А от гледна точка на предстоящия апокалипсис - никой не може да предскаже дали ще ни връхлети някакъв климатичен Армагедон след 12, 30 или 100 години, но дори и подобно нещо да се случи (съществени изменения на климата са се случвали и в миналото) вероятността човекът да се адаптира успешно към новите реалности, изобщо не е за подценяване, особено ако науката и технологиите са на негова страна. Нещо, срещу което последователите на Грета на практика работят.

Ако послушаме климатичните фанатици, ефектът върху природата ще е нищожен, но върху самия човек и върху икономиката ще бъде разрушителен.

Първо, да забравим за самолетите. Моля? Някой от последователите на Грета има ли си представа колко са продължавали пътуванията преди изобретението на братя Райт да се наложи масово? Нужно ли е да обяснявам какъв би бил ефектът върху бизнеса и международния туризъм?

Второ, да станем вегани. Я пак? Човекът е всеядно животно и организмът му има нужда от разнообразно и балансирано хранене. Изключването на цели групи храни в дългосрочен план би било вредно за човешкото здраве, макар в кратки срокове да има позитивен ефект ("разтоварване" на организма). Системното лишаване от определени вещества, които не се съдържат в растителните продукти, води до здравословни проблеми, а в рамките на едно-две поколения - и до деградация.

Един пример: веганската диета носи риск от затъпяване, тъй като веганите се лишават от веществото холин, което поддържа и стимулира мозъчната дейност. Затова лекарите препоръчват да се приема витамин В12 като хранителна добавка.

Втори пример: лишаването от животински продукти в дългосрочен план влияе отрицателно върху нивата на тестостерон при мъжете. За увеличаването на тестостерона трябва да се консумират храни, богати на цинк. А такива са най-вече месото, рибата, млякото, сиренето (също и ядките)... Тоест, мъжете вегани рискуват с времето да се превърнат в жалки подобия на мъже, които нито имат силно желание да създадат потомство, нито имат нужната агресия да защитят това потомство от външна заплаха. Като прибавим факта, че идеите на Грета не намират отзвук нито в Китай, нито в Африка, нито в Близкия изток, напълно реалистично е след едно-две поколения нашата цивилизация да бъде превзета, защото кекавите европейци няма как да се опълчат на нашествениците. А и самите европейски жени вероятно ще предпочитат по-мъжествени мъже...

Отказът от деца е пък е възможно най-малоумната теза (наред с тази за вредата от ваксините), чието публично защитаване трябва незабавно да се криминализира, ако искаме нашата цивилизация да оцелее. Отново тук идва моментът с демографската криза в Европа и демографския бум в други части на света. Що за безотговорно отношение е да насърчаваш бездетието там, където населението застарява, а да не обръщаш внимание на онези, които се размножават ударно?

Изобщо, идеите на Грета са насочени изключително към белия човек, към представителите на европейската цивилизация, като част от вменяването на вина (понеже не е достатъчно да се обвинява белия човек за колониалното минало на предците му, а и не всички европейски нации имат колониално минало, далеч по-удобно е да му вмениш вина за един изяден телешки бургер). Климатичните активисти често подминават въглеродния принос на Китай, Индия, страните от ОПЕК, и се съсредоточават само върху Европа и Северна Америка (а отскоро и върху Бразилия, защото президетът Болсонару, нали, е много лош човек, който не им се връзва на мантрите).

Няма как зрял човек да подкрепя подобни идеи, без да е загубил разсъдъка си. За съжаление обаче, на климатичните активисти изобщо не им личи, че желаят да разсъждават. Те фанатично следват едно дете, повтарят заклинанията му и не показват признаци, че могат да водят адекватен диалог. Досущ като сектанти. Сектата на Грета.

Едно квазирелигиозно течение, стъпващо върху емоция и липса на логика. Цивилизационен регрес, при който възрастните слушат децата, вместо да е обратното.

Самите деца навярно ще се осъзнаят, когато животът ги поочука и започнат да плащат данъци, наеми и сметки. Дано тогава и на възрастните им дойде акълът и се върнат в реалността. А до тогава да се молим световните лидери да не се огънат пред масовата лудост и да не вземат решения, които биха били пагубни за икономиката.


https://news.bg/comments/sektata-na-greta.html

Panzerfaust

Малко объркано аутистче, което левичарите експлоатират за каузата си. Нищо няма да спаси, а вреди и ще вреди.

Шишман

Quote from: Panzerfaust on 10 September 2019, 01:08:42Малко объркано аутистче, което левичарите експлоатират за каузата си. Нищо няма да спаси, а вреди и ще вреди.
Излиза че светът е олевял.

Panzerfaust

Не излиза, а е така.
След Втората световна война започва една атака към традиционните ценности и разбиранията за нацията като общност. Нацията е окачествена като нещо ретроградно, а любота към своя народ - до водеща до войни и "човеконенавист". От края на 60-те години поколението на т.нар. бейбибумъри започва да налага ценностите си - хипария, атеизъм, феминизъм, наркотици, права първо на негрите, после на хомосексуалистите и т.н. Западните университети са овладени от левичари, първо като студенти, после като преподаватели. Особено сериозно стана положението след 2000 година, когато излезе емиграцията като проблем и промените в климата. Те дадоха храна да се развихрят най-голямата либерална гмеж.

Лина

Текста е много, не мога да го прочета сега, но от това което долавям отговора е

И да, и не


Категорично планетата ни е пренаселена и трябва популацията да намалее, но това са длъжни да сторят азиатците и африканците, защото те пренаселват Земята със свръхраждаемостта си. Те не само са размножават, но са и най – бедни, т.е. най – малко могат да предложат на децата си като развитие.
Т.е. твърдо съм за по-малко раждания, но не сред европейците, които имат средно 2 деца, а сред споменатите по-горе, които имат средно по 5-6-7-8 деца!!

Също съм против отявленото консуматорство – ям само животни отгледани за тази цел. Понякога си набавяме по-чисто месо, но в повечето случай готвя месо от магазина и много добре знам какво има вътре, еми......... редуцирам го да 2-3 пъти в седмицата. Не консумирам миди, стриди, риба тон, делфини, жаби, гълъби и т.н.. При улова на риба тон умират безброй много и различни видове морски обитатели, включително делфини, чиито безполезни за масовия вкус тела вече мъртви след улова се хвърлят обратно в океана. По отношение на рибата тон – не само че аз не ям, но не давам и никой от хората върху, които имам въздействие да ядат, поне в мое присъствие.
 Сега, ако живеех в Скандинавия бих яла сьомга, защото един вид бих била в територията на това животно и от векове хората там са се изхранвали с това, т.е. ще сме част от една екосистема.

Опитвам се да пазя природата – не хода с на баба плетената торбичка, но една полиетиленова торбичка я ползвам поне 5-6 месеца, винаги като се прибера и подредя покупките я връщам обратно в чантата, за да не купувам нова. Те се много здрави и се мият много лесно и не разбирам защо хората ги изхвърлят след 1 употреба. Също не е ясно защо докато мият чинии домакините водата трябва да тече през цялото време.
Когато пускам пералня ползвам само прах за пране, а и прах, и омекотител за водата, че  и омекотител+ парфюм за дрехите , че не знам си какво още.


,,Куриозното в случая е, че при направата на тази яхта въглеродният отпечатък е в пъти по-голям, отколкото ако Грета и екипът й бяха пътували със самолет, но нека не издребняваме."

Това сериозно мнение на някой умен човек ли е? Ама направата на тази яхта е еднократен акт, много важно че ,,въглеродния отпечатък" от този акт е по-голям от един презокеански полет на самолет, все пак тази яхта не е за еднократна употреба, айде сега!
Скоро даваха едно момче, което пеша е отишло от ЗЕ до Китай пак със същите цели и намерения, доста се застоява вече там и то е ясно, че като знае какъв път го чака скоро няма да тръгне обратно,  :horse:  все пак ще е голям срам да се качи на самолета след толкова екологични интервюта.

Аз не съм крайна във вижданията си, но съм сигурна, че някакви малки жертви всеки може и трябва да прави за да пазим ресурсите и планетата си.Шишман

Quote from: Panzerfaust on 10 September 2019, 12:24:35Не излиза, а е така.
След Втората световна война започва една атака към традиционните ценности и разбиранията за нацията като общност. Нацията е окачествена като нещо ретроградно, а любота към своя народ - до водеща до войни и "човеконенавист". От края на 60-те години поколението на т.нар. бейбибумъри започва да налага ценностите си - хипария, атеизъм, феминизъм, наркотици, права първо на негрите, после на хомосексуалистите и т.н. Западните университети са овладени от левичари, първо като студенти, после като преподаватели. Особено сериозно стана положението след 2000 година, когато излезе емиграцията като проблем и промените в климата. Те дадоха храна да се развихрят най-голямата либерална гмеж.
Ето че сме на едно мнение за някои неща. Светът започва да изтрещява още от 19 век. Голямата победа на лудите обаче идва след 2-та световна война.

Шишман

Quote from: Лина on 10 September 2019, 14:29:21Скоро даваха едно момче, което пеша е отишло от ЗЕ до Китай пак със същите цели и намерения, доста се застоява вече там и то е ясно, че като знае какъв път го чака скоро няма да тръгне обратно,  :horse:  все пак ще е голям срам да се качи на самолета след толкова екологични интервюта.

Аз не съм крайна във вижданията си, но съм сигурна, че някакви малки жертви всеки може и трябва да прави за да пазим ресурсите и планетата си.Това момче вероятно не е на ред с главата. Ако ще да лети, да си направи сал и т.н.ама най-вече да се лекува. Какви жертви да направим за да спасим планетата ?

Panzerfaust

Quote from: Лина on 10 September 2019, 14:29:21Текста е много, не мога да го прочета сега, но от това което долавям...
Виж сега, аз също съм за опазването на природата, едва ли има нормален човек, който да не е. Въпросът е, че идеите на това дете са наивистични, вредни и утопични. Мястото й е на училище, че и без това страда от обучителни затруднения, а не да менторства и едва ли не да я превръщат в екологичен Че Гевара.
Всъщност най-големите замърсители на природата са страните от Третия свят като Китай, Индия, Нигерия и пр., а там на никого не му пука за Грета, Мрета и пр.

Quote from: Лина on 10 September 2019, 14:29:21,,Куриозното в случая е, че при направата на тази яхта въглеродният отпечатък е в пъти по-голям, отколкото ако Грета и екипът й бяха пътували със самолет, но нека не издребняваме."

Това сериозно мнение на някой умен човек ли е? Ама направата на тази яхта е еднократен акт, много важно че ,,въглеродния отпечатък" от този акт е по-голям от един презокеански полет на самолет, все пак тази яхта не е за еднократна употреба, айде сега!
Само че, нещата не са толкова прости. За производството на "екологичната" яхта са използвани токсични лакове за покритие на корпуса, бои, полимери за соларните панели и оборудването, масла за смазване на механичните части, дърво (т.е. дървета са унищожени специално заради нея) и т.н. Никак не е малко. Но дори и да кажем, че направата е еднократен акт, това изобщо не е така - бъдещата поддръжка включва обновяване на покритията, подмяна на соларните панели и т.н. Самото парадиране на пътуването като "екологично" е смешно, защото не е. Светът можеше да си спести въглеродните емисии от тази показност. Истински екологични са примерно дракарите на викингите, триремите на древните гърци или салът "Кон-Тики" на Тур Хейердал, но не и това чудо.

Шишман

Една на практика ненормална е започнала да поучава светът.

Лина

Шишманчи, фактически не е ненормална. На практика аутистите не са луди, те са хора неспособни за социална комуникация. Има наистина аутисти с умствена изостаналост, но тогава трябва да се прецени точната диагноза, т.е. едно лице или е аутист или с психични отклонения, или с умствена изостаналост. Не може да е с две или три диагнози.
Да ти кажа честно пред малоумните предпочитам аутистите, нищо че в разговор с мен няма да разберат и половината от това, което говоря понеже са неспособни да разбират контекста, а аз твърде често говоря с недомлъвки и завоалирано, но това което ми харесва при тях е че те не лъжат никога ( не са способни), също така не могат съзнателно да направят престъпление.
За съжаление в реалния живот хората с умствено изоставане понеже са много по адаптивни и способни на социално включване (Facebook, форуми, tweeter)  успяват да се вградят в обществото по-успешно от аутистите.
По принцип вие тук всички сте ,,за" ваксините, ако правилно си спомням от анкетата в стария форум, за мен това значи че сте за повече аутисти. Преди сто години един немски учен е казал, че чрез ваксините /някои от тях/ ще се промени гена на човешките индивиди и до 2300- та година хората ще са съвсем различни – децата няма да обичат родителите си, родителите няма да обичат децата си, всички ще се интересуват само от хората управляващи света, ще са едни безропотни същества. И наистина, ако живота се е изменил за 60г. толкова много и хората също, колко ли ще се променят за 300г.? Да, благодарение на телевизията и всичко което кино лентите са запечатали можем да правим съпоставка, не говоря за филми, а репортажи, интервюта, научнопопулярни предавания отразяващи хората и природата.

Panzerfaust, изобщо не споделям мнението ти, че ,,всеки нормален човек" мисли за опазването на природата. Това изобщо не е така, масовия човек не мисли грам по този въпрос, в никаква степен и то ни-ко-га!  Тъй като споменаваш ,,Кон-Тики" (не случайно Т. Хейердал е кръстил така експедицията си, при полинезийските народи под ,,Тики" се разбирало Господ Бог) само Vaya Con Dios, с Божията помощ човек може да премине едно такова необезопасено екологично пътуване, каквото препоръчваш на Гретито. :dont:  Тя сигурно е наивна, може и да е употребена, безспорно тъпо е това което коментираш по-горе, че забранила на родителите си да раждат друго дете консуматор, което веднага линква към евентуалните й благодетели.

Няма какво да лъжа, на мен ми е все едно как ще живеят хората след 300 години, ама все тази ми е дали изобщо ще има хора, дали ще има питейна вода, дали ще еволюират да ядат дървени стърготини или ще ходят на Марс. Гледам и се дразня на много от хората, с които живеем на тази планета точно сега заедно и споделям мнението, че са безмозъчни консуматори и разсипници.
Шишман

Quote from: Лина on 16 September 2019, 11:58:43Шишманчи, фактически не е ненормална. На практика аутистите не са луди, те са хора неспособни , но това което ми харесва при тях е че те не лъжат никога ( не са способни),
Хм, другарката Грета лъже здравата. Как така болните като нея не лъжат, а тя не спира да лъже. Тя не може да каже даже истината. Лъже че ще спасява света за това, за онова , за каквото се сети. Колкото до аутистите: смятай ги за нормални, даже, ако ти харесва за гениални, аз смятам и за напред, както и повечето българи да ги смятаме за ненормални. То според западната пропаганда и хомо-сексуалистите и педофилите не са ненормални, а само различни ама тя темата е дълга.

Quote from: Лина on 16 September 2019, 11:58:43Тъй като споменаваш ,,Кон-Тики" (не случайно Т. Хейердал е кръстил така експедицията си, при полинезийските народи под ,,Тики" се разбирало Господ Бог)

Полинезийските народи не бяха ли от някаква канибалистка религия. Канибали и спасение на света - не ми се вярва.

Panzerfaust

Quote from: Лина on 16 September 2019, 11:58:43Panzerfaust, изобщо не споделям мнението ти, че ,,всеки нормален човек" мисли за опазването на природата.
Зависи за къде и за какво говорим. Аз например избягвам за ползвам найлонови пликчета за щяло и нещяло, когато пазарувам. Дори научих касиерките да не ми дават, без да съм си поискал. Изхвърлям разделно отпадъците, когато е възможно. Не ползвам автомобила си за къси разстояния, предпочитам да вървя пеша (всъщност обичам да вървя пеша, а и е полезно). Около мен хората масово също са така. Лоша екологична култура имат обикновено нискоинтелигентните и примитивни хора - жилищните блокове в крайните квартали или къщите в циганските гета са обсипани с "гирлянди" от полиетиленови торбички, циганите горят дрехи от изкуствени материи, каучукови гуми, пластмаси и пр., без да им мигне окото.
Като цяло в Европа има строги екологични стандарти, постоянно се насърчават иновации в опазването на околната среда - електрически превозни средства, възобновяеми източници на енергия и пр. Проблемът не е в Европа, а в Третия свят. Светът е пренаселен с хора не заради Европа, а заради Третия свят. И продължават да раждат. Така че, това, че Грета е "убедила" родителите си да не раждат повече деца няма никаво значение, защото някъде в Нигерия или Бангладеш няма Грети да убеждават и там раждат по 15 деца без дори да се замислят. И точно там е пълно с отпадъци от пластмаса. Тя е навсякъде. Но там никой няма да слуша Грета. Затова не виждам смисъл от съществуванието й. Това е едно разглезено богато дете, което е объркано и което си мисли, че може да даде решения на света. Не, не може. Нито има познанията, нито възможностите за това.

Шишман

Quote from: Panzerfaust on 16 September 2019, 20:02:26Проблемът не е в Европа, а в Третия свят. Светът е пренаселен с хора не заради Европа, а заради Третия свят. И продължават да раждат. Така че, това, че Грета е "убедила" родителите си да не раждат повече деца няма никаво значение, защото някъде в Нигерия или Бангладеш няма Грети да убеждават и там раждат по 15 деца без дори да се замислят. И точно там е пълно с отпадъци от пластмаса. Тя е навсякъде. Но там никой няма да слуша Грета. Затова не виждам смисъл от съществуванието й. Това е едно разглезено богато дете, което е объркано и което си мисли, че може да даде решения на света. Не, не може. Нито има познанията, нито възможностите за това.
Грета няма нищо против замърсяването в 3-ят свят, както и раждаемостта им. Ако я питат не би имала нищо против и родината и да приеме няколко милиона такива емигранти. Проблемът обаче е и в Европа и този проблем не е замърсяването, а пълната деградация на населението от което и никаква раждаемост, поради което трябва да наемат работна ръка от където им падне.

Panzerfaust

Татко комунист, мама комунистка - отроче комунистче.


Шишман

Quote from: Panzerfaust on 20 September 2019, 12:56:29Татко комунист, мама комунистка - отроче комунистче.


Отроче модерно комунистче - либералче.

Similar topics (1)