• Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up.
 
Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up.

13 July 2020, 19:52:32

Login with username, password and session length

Top Posters

Hatshepsut
10951 Posts

Шишман
2642 Posts

Panzerfaust
454 Posts

Лина
442 Posts

Theme Select

thumbnail
Members
Stats
  • Total Posts: 15933
  • Total Topics: 1265
  • Online Today: 31
  • Online Ever: 420
  • (13 January 2020, 09:02:13)
Users Online
Users: 1
Guests: 17
Total: 18

Какво мислите за Грета, ще спаси ли света или просто е откачена?

Started by Шишман, 09 September 2019, 23:03:29

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Как намирате дейността, която развива Грета Тунберг?

Грета е абсолютно права, тя спасява света от унищожение
0 (0%)
Може и да прекалява, но е вдъхновение, че трябва да се предприеме нещо
0 (0%)
По-скоро вреди на иначе справедливата кауза за по-екологичен свят
1 (25%)
Фанатизирано оръдие на световния глобалистки елит
2 (50%)
За тези неща трябва да се произнасят учените, тя е некомпетентна
3 (75%)

Total Members Voted: 4

Hatshepsut

Кратко, точно и ясно


Шишман

Поредното лицемерие. Неприятното е че в случая използват болно момиче.

Panzerfaust

Разпенилата се Грета, вместо да се лекува, поучава света:


Шишман

Quote from: Panzerfaust on 24 September 2019, 07:12:40Разпенилата се Грета, вместо да се лекува, поучава света:


Добра снимка култова. Тази ли откачалка ще ни спасява ?

Шишман

Предполагам на жените с феминистки и либерални разбирания, това откачено дете им харесва и са за него.

Шишман

СЛАДКАТА ГРЕТА ПОЛУДЯ.
Феминизъм , нео-либерализъм и побесняване  в краен стадий и действие.
Според мене веднага трябва да я вкарат в лудница, а не тази да ми поучава от трибуните на ООН.
Лелеее, каква злоба се лее от милинката Грета , ама злоба на квадрати. Тя е готова да ни избие до един още сега в името на спасяването уж на планетата. И червените ремсисти и комсомолци  така спасяваха света. Със злоба, фанатизъм и ... убийства.  Аре нема нужда повече да и *** ***** се какво и на нея и на родителите и  и на ООН-то.

Интересно има ли почитатели във форума другарката Грета ?

Panzerfaust

Quote from: Шишман on 25 September 2019, 14:00:13Интересно има ли почитатели във форума другарката Грета ?
Сега ще видим. Добавих анкета към темата. Имате право на избор на до две опции. Поради това, че обстоятелствата и възгледите понякога се променят, съм оставил възможността за промяна на вота.

Panzerfaust

Една статия, с която се съгласявам.

Грета няма да спаси света, вслушайте се в науката и разберете защо греши
16-годишното момиче по-скоро вреди


"Вслушайте се в науката", декламира Грета Тунберг при почти всяко свое изявление относно промените в климата. Но слуша ли самата Грета истинските учени? Откакто се превърна в лице на борбата с глобалното затопляне, 16-годишното момиче проповядва едно – краят е близо и не правим достатъчно, за да се спасим от него.

Грета обаче греши и много малко хора смеят да й го признаят. Все пак всеки, който се опълчи срещу шведката е заклеймяван като неверник, който не се интересува от бъдещето на планетата и не вярва в глобалното затопляне.

Никой не отрича, че мерки трябва да се вземат. Никой не казва, че бъдещето поколение не трябва да се научи да е по-отговорно. Отчасти, Грета помага за това. Прекрасно е, че има деца, които се вдъхновяват от нея и рециклират училищните си тетрадки и ограничават използването на пластмаса, че се научават да са отговорни, тъй като наистина нямаме резервна планета, а проблемът със замърсяването е огромен.

Но Грета всява и паника. Паника, продиктувана й от хора, които ще се облажат от нея.

Грета се превърна в оръжие на едни по-големи риби. И не, тук дори няма да обърнем внимание на Синдрома на Аспергер, който тя има. Микеланджело, Стенли Кубрик, Анди Уорхол, Стийв Джобс, Марк Зукърбърг, Моцарт... списъкът е безкраен. Всички те имат Аспергер и всички те са променили света. И Грета може, стига безотговорните възрастни да спрат да пълнят главата й с глупости. Едва ли ще можете да отречете, че децата рядко стигат до изводи сами и всъщност повтарят това, което възрастните им казват.

Истинската наука винаги се е разграничавала от думите на малката Тунберг. Глобално затопляне има. Мерки трябва да се вземат, но масовата истерия е ненужна. Всъщност, паниката никога не е довела до нищо хубаво.

Ето къде науката и Грета Тунберг с нейната армия от повтарящи деца се разграничават.

Ричард Линдзен е атмосферен физик в Масачузетския технологичен институт. Публикувал е над 200 научни изследвания относно климата. Той достига до следното заключение: "Вече 30 години съм преподавател в Масачузетския технологичен институт. През това време климатът се е променил изключително малко, но виковете срещу глобалното затопляне са станали много по-силни. Оказва се, че колкото по-малко се променя климатът, толкова по силно се чуват гласовете на еко активистите."

Според Линдзен три групи от хора се занимават с темата за глобалното затопляне. Група 1 и 2 са учени. Група три са политиците, медиите и еколозите. Група едно включва експертите на ООН, които стигат до заключението, че глобалното затопляне настъпва заради използването на твърди горива. Те вярват, че някога отделяният въглероден диоксид може да ,,затопли опасно планетата". Група 2 твърдят, че това не представлява такъв голям проблем. Според тях климатът се влияе от много неща – въртенето на Земята, слънцето, вятърът, морските течения. Нито едно от тези явление не е напълно разбрано и никой не може да докаже, че въглеродният диоксид е доминантният фактор.

Двете групи от учени обаче имат много допирни точки. И те са:

Климатът винаги се променя. Било е адски горещо, имало динозаври, после те са измрели, всички животни са пуснали козина, настъпила е ледникова епоха. Пред около 500 години са настъпили и последните големи промени в Европа – Гренландия от "Зелена земя" постепенно става ледена и колониите там окончателно загиват.

Тогава е нямало заводи. Нямало е и дизелови автомобили.

Въглеродният диоксид е зелен газ. Без него животът на Земята е невъзможен. Добавянето му към атмосферата наистина води до затопляне, но не толкова голямо.

Нивата на CO2 се увеличават от края на малката ледена епоха през 19 век. През това време, приблизително от 1800 до 2000 година, температурата на Земята се е покачила едва с 1 градус. Едва през 60-те парниковите газове са заподозрени в това, че имат участие в глобалното затопляне.

Най-важната допирна точка между двете групи учени е, че "точно предсказание за бъдещата глобална температура и нейното отражение върху Земята не може да бъде направено."

Учените на ООН дори пишат в своя доклад от 2007 година, че "дългосрочно предвиждане на бъдещите климатични промени е невъзможно".

Нито една от групите учени не потвърждава, че твърдите горива са в основата на промените в климата. Тук се намесват медиите, политиците и еколозите. И се появява паниката. А тя носи на политиците пари и власт, на журналистите – заглавия, а на еколозите – пари за организациите им, които следват почти религиозни виждания относно бъдещето на Земята.

"Ние сме в началото на масово изтребление", каза Грета пред ООН. Твърдение, което също не е вярно. Повечето деца, благодарение на нея, вярват, че имаме едва 12 години или дори по-малко за да оцелеем. Учените, на които шведката се уповава твърдят друго. Учените на панела на ООН заявиха, че ,,цифрите, за които Грета говори всъщност няма да бъдат усетени като Армагендон от тийнейджърите, протестиращи сега."

Ето още малко научни факти:

Арктичният лед се топи по-бързо от предвиденото, но също така ледът на Антарктика се увеличава по-бързо от очакваното. Да, нивото на световният океан се покачва, но скоростта на това действие не се повишава. Всъщност, две научни изследвания през последните години показват, че процесът дори се е забавил. Казват ни, че никога не е имало толкова голяма суша. Според Nature се наблюдава намаляване на сушите по света от 1982 година насам.

Грета твърди, че възрастните са предали децата, но според HumanProgress, бедността е намаляла от 28% през 1999 г. до 11% през 2013 г. Продължителността на живота от 1981 до 2015 година е скочила от 63,2 години на 71,9 години. Все повече деца завършват основно училище, а подобрение се вижда при борбата с глада, детския труд и грамотността.

Казват ни, че нещата се влошават. Но фактите не подкрепят това твърдение.

Разбира се, това не значи, че глобалното затопляне не е истинско и не представлява проблем. Но представянето на историята само от една гледна точка ни кара да губим фокус. Според данните на университета Оксфорд за смърт, причинена от наводнения, бедствия, суши и екстремни температури – 130 на 1 милион души са умирали всяка година в началото на 1900 г. От тогава, смъртността, причинена от тези фактори е паднала с 97%, като от 2010 година, 4 на 1 милион души загиват всяка година.

Всичко това се дължи на икономическият растеж на държавите. А това е още едно нещо, за което Грета не е права. Тя обвинява държавите, че мислят само за печалбата си и вечния икономически растеж, вместо да се фокусират върху борбата за климата. Тумберг не осъзнава, че за да се справим с проблема, всъщност са ни нужни много пари.

Както Джеръми Уарнър от The Telegrаph пише, "икономическият растеж е приятел на борбата с климатичните промени."

"Не можеш да очакваш хората да се върнат в каменната ера, но с икономически растеж и пари имаме всякаква перспектива да започнем необходимия преход към свят с нулеви въглеродни емисии", пише Уарнър.

Без наличието на средства едва ли ще можем да построим огромните заводи, извличащи CO2 от атмосферата и преработващи го в кислород. Без икономическия растеж цените на електрическите коли и екосъобразни технологии няма да спаднат, а ще останат недостижими за обикновения човек.

Това, което Грета Тунберг прави е да всява масова истерия, за да освободи място за по-големи бизнес интереси на хора, които я използват като пионка. Навярно, дълбоко в сърцето си тя не осъзнава, че вместо да помага на човечеството в дългосрочен план, тя му вреди. Глобално затопляне има. То е проблем, който трябва да бъде решен, но паниката ни държи далеч от умните и практични решения, които ще ни извадят от кашата.

През последните 20 години всички панически се опитват да въведат зелената енергия. И все пак световно, само 0,4% от нея идва от соларни панели и вятърни генератори. В следващите 2 десетилетия тя ще продължи да е безобразно скъпа и ще достигне едва 2,2%. За това, вместо еколозите да се опитват да я въведат, първо трябва да вкараме парите си в изследвания и подобрения, които ще я направят по-евтина. Толкова евтина, че дори най-големите замърсители като Индия и Китай да я поискат.

И не, животът на Земята няма да си отиде след 12 или след 50 години. В следващите няколко милиона години хората ще продължат да се разхождат по нея. Не е лошо да слушаме Грета, за да подобрим качеството си на живот все пак. Но не очаквайте момиче, което не ходи на училище да знае, че литият в електрическата ви кола е по-опасен от дизел, че добивът на алуминий е катастрофален за природата, че отглеждането на соя, която да замества месото, унищожава почвата, както и рапицата, използвана за гориво.

Не гледайте само едната, катастрофална страна, на промените в климата. Иначе никога, нищо няма да постигнем. Гневът не ни помага.

Автор: Нели Христова
https://www.dnes.bg/index/2019/09/25/greta-niama-da-spasi-sveta-vslushaite-se-v-naukata-i-razberete-zashto-greshi.424037?fbclid=IwAR3uDQozrIFaYWkOWDzg60Z0xD82p-zD6-f_kKyekHC0t3QfiVbk0y7-Dr4

Шишман

Да ама как иначе разните откачалки по света ще имат финансиране и ще изнудват нормалните хора ? Ще им се наложи да работят, а те това не го обичат.

Шишман


Трябва да и пуснат електрошок преди да е изтрещяла напълно.

Шишман

Почитателите на това малко ненормално същество са злобни, като нея. Докладваха ми един от профилите във фейс бук на момента.
Обичат да доносничат.

Шишман

Едно доста точно мнение от Фейсбук, относно малката другарка Грета.
Очаква се нещо от рода на известната някога Анджела Дейвис, но на квадрат.
_____________________________________
Добри Божилов

Ако сега се нервите от Грета, почакайте да порасне и да стане политически лидер :) Нали не мислите, че Сорос инвестира в едно хлапе, просто за да прочете една реч. Инвестицията е доста по-дългосрочна...

Hatshepsut

Коментар на Димитър Калоянов от фейсбук:

Искам всеки един, който фанатично се възхищава на боркинята Грета, незабавно да спре да шофира, да спре да използва градски транспорт, никога повече да не се качва на самолет, да спре консумацията на месо и животински продукти, никога повече да не припари до плодове и зеленчуци отгледани в оранжерии, да не купува никога повече в живота си текстил и да остане бездетен. И НАЙ-ВАЖНОТО - изхвърлете си телефоните, изхвърлете си лаптопите, компютрите, конзолите, таблетите, пералните, миксерите, хладилниците и всички останали ваши притежания, произведени в Китай, Индия и тн., защото те са продукти на най-мръсните призводствeни гиганти. НАПРАВЕТЕ ГО, защото иначе излизате лицемери и глупаци. Направете го, защото иначе сте лъжци, които не дават личен пример. Направете го, защото е добро за планетата. Направете го, защото ВАШАТА любима Грета иска да живеете в държави от третия свят. ПАНИКЬОСАЙТЕ СЕ!
Всеки, абсолютно всеки, който не ги направи тези неща, но смята че Грета е права, е лицемер и лъжец. Защо ли? Защото тя иска това от вас и ви го заявява публично в прав текст, а вие само ѝ споделяте речите без да правите нищо по въпроса. Все пак нали сте големи еколози?
О, и още нещо - ще трябва да игнорирате факта, че Китай е най-големият замърсител на световните въздух, води и почви, защото в репертоара на вашата любимка има само критики към Европа и САЩ. Правете се, че не виждате тези факти. Правете се, че в Китай не дишат с маски заради едрите частици във въздуха си. Правете се, че сте заинтересовани и разтревожени за климата, защото лошите капиталисти го развалиха, а добрите комунисти... абе за тях не мислете, Китай ви е далече да го мислите. Пък и като гледам, вие май обичате Китай - нали лошият чичко Тръмп се габарка с него? Нали горките китайчета са онеправдани заради безумните мита и тарифи на Тръмп, а вие им съчувствате за това и мразите в червата лошия милиардер? Спете спокойно, те Китай са добри и обичат екологията, сигурен съм че скоро и те ще започнат да се самоизобличават и да си затварят компаниите и производствата. А и съм НАПЪЛНО убеден, че са станали два милиарда население като са спрели да правят деца!
Хайде, еколози, право напред и пълна газ (само природна, от Русия) срещу гадния капитализъм! Хейл Грета!https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2251804284917212&set=a.121282454636083&type=3&theater

Шишман

Добре казано. Грета обаче трябва да започне и пропаганда за това мъжете да се омъжват, жените да се женят и после да се самоубиват.

Лина

Браво!!!
    Ами вие знаете ли, че никой земеделски производител не сее житото както преди 100 години, да отдели от реколтата си и да засее семе то нея и защо е така?Те купуват семе, което е ГМО или вид такова, защото от новото "истинско" няма да стане нищо.
    Знаете ли, че като засеем оранжерията винаги остава разсад, които засяваме извън нея, гледаме го по същия начин и доматите гледани вътре и шикалките дето стават вън нямат нищо общо и защо е така?
Много преди да чуя за ГретитУ съм започнала да мисля по тези въпроси, това са мои лични виждания, не може да ми обяснявате че аз мисля като нея и днес да загърбя тези си мисли, щото щели да ме идентифицирят с Грета, айде няма нужда.

Вярно е, че климата на Земята се е изменял хиляди пъти и без човешка намеса, то е ясно това. Работата е в това, че днес климата се променя в момент, в който и ние съществуваме.
Разбира се много преди ГретитУ, Бил Гейтс и много други са започнасли да работят наистина по тези въпроси, а не да приказват тъпотии.
Но дори и работейки хората не можем да постигнем много.
Ние нищо никога не можем да запазим, ето Големия бариерен риф загива ( няма значение, че ви е през онази работа, това не е проблем) във връзка с това учени от Калифорния вече успешно модифицират коралите, за да се приспособят, да се научат да живеят във по-топла вода.
Т.е. науката е ориентирана в посока как да изменяме средата според промените, които причиняваме или сами настъпват край нас. Това проспособяване ще има критична точка, която ние няма да сме живи да видим, това е. Да се отрича обаче, че света се променя щото Грета си е набъркала името в този дебат е много тъпо.

Similar topics (1)