• Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up.
 
Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up.

25 January 2020, 23:52:36

Login with username, password and session length

Top Posters

Hatshepsut
9888 Posts

Шишман
843 Posts

Panzerfaust
217 Posts

Лина
191 Posts

Theme Selector

Members
  • Total Members: 62
  • Latest: gabyw6
Stats
  • Total Posts: 11705
  • Total Topics: 1211
  • Online Today: 89
  • Online Ever: 420
  • (13 January 2020, 09:02:13)
Users Online
Users: 0
Guests: 54
Total: 54

  • Български национализъм и родолюбие и отношението към руското и Русия 4 0 5 1

Български национализъм и родолюбие и отношението към руското и Русия

Started by Шишман, 09 September 2019, 17:30:56

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Шишман

Минава ли българският национализъм и родолюбие: задължително през омразата към всичко руско и руснаците ?
Често срещам обвинения че някой е предател, защото бил руска подлога . Не срещам обаче обвинения че някой е западна или американска подлога.  Понякога обвинените че са руски подлоги , даже не са такива, просто са отказали да възхваляват запада или да плюят Русия в изказванията си. Макар че съм на практика русофоб, съм сигурен че някои ще ме обвинят в това да съм руска подлога.
Та кажете си мнението по въпроса. Темата е доста пареща. И моля ви  :judge: поне не много :kuku:

Hatshepsut

Quote from: Шишман on 09 September 2019, 17:30:56Минава ли българският национализъм и родолюбие: задължително през омразата към всичко руско и руснаците?

Не. Според мен, за да си български националист, не означава да мразиш всичко руско и всички руснаци, просто е нужно да имаш резервирано или отрицателно мнение за руската имперска политика. Тази имперска политика е една и съща и не се влияе от държавния строй. Независимо дали е монархия или република, независимо дали е феодална, капиталистическа или комунистическа, руската държава се стреми към излаз на морета и към разширяване на сферите ѝ на влияние в Европа, а и по другите континенти.

Quote from: Шишман on 09 September 2019, 17:30:56Често срещам обвинения че някой е предател, защото бил руска подлога

Ами да, руските подлоги са предатели, защото поставят интересите на Русия на първо място, за тях ние сме малки и жалки и трябва да правим това, което казва Русия и ако може да не сме в Европа, а в Евразия.

Quote from: Шишман on 09 September 2019, 17:30:56Не срещам обаче обвинения че някой е западна или американска подлога

Е как, има и такива обвинения, на тези хора обикновено се слага етикета "соросоид", също така ги наричат психодесни, умнокрасивци и т.н.

Шишман

Quote from: Hatshepsut on 09 September 2019, 22:13:41Е как, има и такива обвинения, на тези хора обикновено се слага етикета "соросоид", също така ги наричат психодесни, умнокрасивци и т.н.
Да но тези обвинения не идват от страна на националисти, а на други хора и от страна на комунисти.
Даже много пъти забелязвам националистите да са на страната на Сорос. То това не е обща черта, но при доста се среща. А относно напускането на ЕС: ако има референдум резултатите ще са трагични за желаещите да останем в ЕС.

Panzerfaust

Ще го обясня много накратко.
Никой не оспорва, че руснаците са ни много близък народ. Не в генетичен план, но в културен, езиков и т.н. Проблемът е, че руснаците са се формирали като изключително агресивна държава и империя. Самият факт, че са най-голямата държава на света и че са покорили стотици народи - от лапландците и финландците през узбеките и туркмените, та до чукчите и ескимосите, трябва ти говори нещо. Тази агресивна държава е свикнала да подчинява безпрекословно. Виж днешна Русия - всичките й съседи я мразят или й нямат доверие, може би с изключение на Беларус. Има защо. Руснаците с имперската си политика са накарали дори много близки до тях народи като чехи и поляци да ги мразят повече от всичко.
И тук вече защо Русия е проблем за България и защо руските подлоги са проблем за България. Руските и българските интереси съвпадаха до Освобождението. Русия води тази война, за да се реабилитира като велика сила след поражението в Кримската война, ние пък искаме да възстановим държавността си. До тук добре, но след Освобождението се оказва, че Русия не иска да сме "братя", а ние да сме в ролята на слабоумен брат, на когото му се нарежда за всичко, който да няма собствено мнение и само да изпълнява. Само че, ние сме отделен народ и имаме понякога различни интереси. От Освобождението насам, руската външна политика е изключително деструктивна за българската държава. Мога и по години да ти ги изброя. Очевидно е, че азитска сатрапия като Русия не може да ни бъде приятел, то се вижда, че тя приятели няма. Ето защо ние трябва да се пазим от тях. Западните сили идват и си отиват - първо беше Великобритания, после Германия, сега САЩ, обаче Русия и Турция са тук, азиатски помии са и винаги ще имат интереси към България. По-далеч от тях!
А проводниците на проруска и протурска политика в българското общество са изключително опасни за България!

Шишман

Не мисля че чехите и поляците са близки народи до руснаците. Културно те са съвсем различни.
Някогашна Русия наистина води много лоша политика към България. На практика те заедно с останалите велики сили от запада не искат да има голяма и силна България. Те се наведоха на запада и им помогнаха България да е малка. Това е и голямата грешна на Русия, ама много голяма. Една силна, голяма и приятелски настроена към Русия България: щеше да е мнохо по-полезна за тях от сърби и гърци на които заложиха. Така правейки и съгласявайки да сме малки помогнаха на общият ни враг запада да унищожи и самите тях.
Днешна Русия не се знае , каква политика води към нас ? За сега си мълчат и не правят нищо. Обаче още са слаби, но стават все по-силни . Да видим дали за напреде ще повторят старите грешки. Мисля че няма да са толкова глупави и пак да се прецакат сами. За сега си траят и спечелиха повечето българи на своя страна, ама това докато не си покажат рогата, а може и да не го направят. Моето мнение е че трябва да си гледаме интереса. Ако имаме интерес с Русия, тогава сме с тях, ако нямаме - не сме и така. Сляпо покланяне на тези или онези си направо тъпотия. За сега се вижда че със запада интерес нямаме. Сделката със самолети показва че Америка не е нещо добро за нас, завода на фолксваген, който ще е в Турция, показва че и Германия не и германия не е от добрите за нас.

Panzerfaust

Quote from: Шишман on 10 September 2019, 17:15:18Не мисля че чехите и поляците са близки народи до руснаците. Културно те са съвсем различни.
Първо, езиково са много близки. Близостта на руския и българския например е до голяма степен изкуствена и предимно лексикална - плод на културното влияние на старобългарския над руския и културното влияние на руския във възрожденския български. Граматиката обаче е доста различна. А чешкият, руския и полският имат много близка (почти идентична) граматика. Като манталитет, чехите наистина са доста германизирани, но поляците са много близки до руснаците. Дори са същите пияници и пият по един и същи начин водката.
Тук обаче ставаше въпрос за нещо друго - през ХІХ в. чехите масово са русофили, но през ХХ руснаците направиха така, че да ги мразят. За поляците няма какво да говорим - Руската империя ги е клала, както нас Османската.

Similar topics (3)