• Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up.
 
Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up.

08 May 2021, 13:13:01

Login with username, password and session length

Top Posters

Hatshepsut
12748 Posts

Шишман
4936 Posts

Panzerfaust
791 Posts

Лина
710 Posts

sekirata
263 Posts

Theme Selector

Members
Stats
  • Total Posts: 21089
  • Total Topics: 1331
  • Online Today: 120
  • Online Ever: 420
  • (13 January 2020, 09:02:13)
Users Online
Users: 0
Guests: 56
Total: 56

Второто възраждане!

Started by Шишман, 23 August 2019, 08:15:47

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Шишман

ТАКА СЕ ОТДАВА ПОЧИТ НА НАРОДНИ ЮНАЦИ И 3НАМЕНИТИ ЛИЧНОСТИ ОТ НАШАТА ИСТОРИЯ
Възраждането ни върви лека-полека, едва забележимо, но твърдо и жилаво, като дряна.
 Облечени в народни носии, а не с дънки, анцузи или даже костюми и вратовръзки.
Поздрави и уважение за хората от снимката !

____________________________

Шишман

ДА ЖИВЕЕ САМОДЕЙНОСТТА
 Една година бях на море на Приморско. По същото време се провеждаше фестивал за народни танци и песни.
3аговорих се с някои от участниците и останах поразен. Тия хора със собствени средства и плащаха помещенията в които се обучават на народни танци, носиите и преспиването, пътя и храната за участието на фестивали и подобни.
До тогава не бях осъзнавал колко силна може да бъде българщината .
Не знам дали и тези хора си плащат всичко сами , но снимката е доста добра.
_______________________________


Шишман


БЪЛГАРЩИНАТА - ВЪ3РАЖДАНЕТО НИ НАБИРА СИЛА

Картина по филма за Капитан Петко Воевода.

Не е зле. Цената не я разбрах, автора не ми я каза.
Шишман

   ТАКА СЕ ОТДАВА ПОЧИТ

..... на велики личности от нашата история и на народни юнаци - национални герои.

А не облечени с дънки , анцузи и подобни.

Поздрави за тия българи.   


______________________

Шишман

ТАКА СЕ ОТДАВА ПОЧИТ 


______________________________Лина

Аха, ами когато се "отдава почит пред някой юнак" може ли с кола да се отиде до там  респективно с влак до съответния град (ако е в друг град), или задължително с каруца трябва да се пътува?  :lol:

Funny Funny x 2 View List

Шишман

Quote from: Лина on 04 October 2020, 21:09:06Аха, ами когато се "отдава почит пред някой юнак" може ли с кола да се отиде до там  респективно с влак до съответния град (ако е в друг град), или задължително с каруца трябва да се пътува?  :lol:


С каруца , то се знае. :dance:

Шишман

05 October 2020, 13:28:36 #97 Last Edit: 05 October 2020, 14:01:24 by Hatshepsut
ТАКА СЕ ОТДАВА ПОЧИТ НА НАРОДНИ ЮНАЦИ. 
п.п.
Да Лина до Стара 3агора понеже паметника е там: трябва да се отиде с каруца, кон или магаре, а може и пеша.
______________________________


Шишман

Възраждането продължава


Шишман

САМО НЕ МИ КА3ВАЙТЕ ЧЕ НЯМА ВЪ3РАЖДАНЕ 


_______________________


Шишман

ДА ИЗБЕРЕМ БЪЛГАРЩИНАТА - НЕ ЧУЖДОТО 

_________________________________


Hatshepsut

01 November 2020, 06:19:44 #101 Last Edit: 01 November 2020, 06:28:21 by Hatshepsut
Много добър коментар по темата  :azn:


Напоследък възраждането на духа на българина е осезаемо, но изрично искам да подчертая, че то не е заслуга на нито един политик в България. На нито един! Пробуждането е дело на групи от българи, които не гастролират по медиите и не са сред натрапените насила на екрана, те не са по страниците на жълтия печат, не подражават на масовата чалга халтура. Нея интелигентното общество абсолютно отхвърля, още по-малко дискутира, няма време за губене с теми и въпроси, които са губещата страна в процеса на еволюция. Умните се вълнуват от култура, за да може, когато парадигмата е нова, групово да извикат едно успешно "ура".

Патриотичните чувства са положителни и тази тенденция сред народа е прекрасна. Родолюбието е възвишено и достойно чувство. Нито за миг не бива да се съмняваме в усещането ни за принадлежност към древния, смел, светъл и благороден български народ. Нарастващата емоционална привързаност, сплотяването на пробудените, активизирането на мислещите е навременен и съвсем естествен оздравителен процес. Организмът е в режим на борба за съхранение и възстановяване на здравия си дух, в здравото си тяло. Някои политици съвсем погрешно си приписват заслуги за тези градивни тенденции, но е доста нелепо да се асоциират със събитията.

Европа е един общ организъм и ако процесите се наблюдават внимателно, а не на парче, ще се анализира, че народите се отрезвяват и са жадни за нова подредба, изискват налагане на изцяло нови разбирания за начина на живот. Именно от този огромен разлом между световете на старата и новата епоха в момента тече разместване на пластовете. Обществата искат запазване на националните суверенитети, съхраняване на културните различия, обединение на силата и потенциала на разнообразието. В това е красотата на нациите.

Световните стремежи са да се изтрият връзките с миналото, с корена, с историята и превръщането на европееца от личност, поставил основите на човешката цивилизация и с особени заслуги в развитието ѝ, в безгласно същество от трети пол, което не помни, не знае, не мисли и е самодостатъчен интроверт, за да общува не с хора, животни и природа, а с компютърни игри и виртуална реалност. Само че, будният европеец е буден и колкото, и каквито експерименти да се правят за отслабване на съпротивителните сили на разумните същества, не може да се удави светлата съвест в мътните води.

Силните държави по традиция са с патриотична предубеденост. В образованието от най-ранна възраст се говори на децата за красотата да обичаш родината и да цениш рода си. Няма силна държава, която да не цени езика си, националните си символи и прогресивните хора, които превръщат успехите си във всеобща национална гордост, веднага ги трансформират в рационален национален каталог от възможности за растеж и развитие на обществото, в ползи и принадена стойност.

Няма народ по света, който насилствено да е обучаван чрез политиката на хаоса да мрази и омаловажава себе си. Това са пагубни и скверни действия. Десетилетия наред ни е обезличавана историята, подменяна истината с фалшиви твърдения, затривано настоящето, настройвано обществото към негативни вибрации, потискано самочувствието с цел да загубим доверието в себе си. Това е домашен, национален терор, насилниците налагат психически тормоз, за да се постигне отслабване и рухване на здравата психика.

Генът обаче си е ген и много обърква сметките. Трябва да се знае, че да си българин - това е състояние на духа! Да си българин също значи отговорност! Отговор-нося! Българинът много го бива в намирането на решения. И в най-трудните времена успява винаги да донесе отговор, иначе нямаше да има хилядолетна история! Ще ни има! Можем!

Цвета Кирилова

Agree Agree x 1 View List

Шишман

01 November 2020, 09:13:01 #102 Last Edit: 01 November 2020, 09:15:27 by Шишман
Определено нещата не са и ясни, написала е хубави и верни неща, но и куп глупости. Особено това за народите в Европа . Нали ги гледам, не ща да имат нищо общо с миналото си. 3а съжаление не темата не и ясна .

Лина

За съжаление ти не можеш да се въздържиш да напишеш някоя глупост. Тъй като общуваш  основно с емигранти няма как да имаш точни виждания. И у нас, и в Европа хората с ясен произход (местното за всяка държава население) канализира все по - силни националистически идеи.
Съвсем са и ясни нещата, просто не съвпадат с фикс-идеите на някои хора.

Шишман

Quote from: Лина on 01 November 2020, 19:36:27Тъй като общуваш  основно с емигранти няма как да имаш точни виждания.
Ти няма как да знаеш с какви общувам. С други емигранти, освен с българи и понякога украйнци не общувам , понеже са гадни. 

Quote from: Лина on 01 November 2020, 19:36:27И у нас, и в Европа хората с ясен произход (местното за всяка държава население) канализира все по - силни националистически идеи.

Айде пак някои ми обясняват, какво е тука дето живея аз. У нас има възраждане на родолюбието и българщината, национализма ни го няма никакъв .На запад въобще, там-тука , много  обичат да се мазнят ба негри и араби. Тя темата не е за тебе.