• Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up
 
Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up.

28 July 2021, 07:35:12

Login with username, password and session length

Top Posters

Hatshepsut
13374 Posts

Шишман
5582 Posts

Panzerfaust
889 Posts

Лина
739 Posts

sekirata
263 Posts

Theme Selector

Members
Stats
  • Total Posts: 22690
  • Total Topics: 1351
  • Online Today: 131
  • Online Ever: 420
  • (13 January 2020, 09:02:13)
Users Online
Users: 1
Guests: 132
Total: 133

Второто възраждане!

Started by Шишман, 23 August 2019, 08:15:47

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Шишман

 БУРЯТА
Силно препоръчвам !
Задължително четиво за всеки родолюбец и възродител. Да това е роман, но с документална точност. В него има описани доста неща, които няма да ги срещнете или намерите никъде другаде.
Има го и безплатно в Интернет.Hatshepsut

Quote from: Шишман on 17 March 2021, 10:04:10БУРЯТА
Силно препоръчвам !
Задължително четиво за всеки родолюбец и възродител. Да това е роман, но с документална точност. В него има описани доста неща, които няма да ги срещнете или намерите никъде другаде.
Има го и безплатно в Интернет.
Тази книга може да се свали и от нашата Download-секция:

https://bg-nacionalisti.org/BNF/index.php?action=downloads;sa=view;id=1166

Шишман

АЙДЕ - ПОЧНА СЕ !
Знамето е много-добро. Въобще прави впечатление , че знамената на това наше 2-ро възраждане са много добри.___________________________

Шишман

  ДОБЪР НОВ НОВ ОБИЧАЙ
 Да се оказва и отдава почит на народните ни юнаци: облени в народни носии.

Шишман

  СЕМЕЙСТВО ЗА ПРИМЕР
 Не ги  познавам , не ги знам кои са, но ги поздравявам ! Така трябва да изглежда българското семейство по празници и годишнини.
В народни носии и родители и деца - така се пази българщината !       
Шишман

ВЪЗРАЖДАНЕТО ПРОДЪЛЖАВА

Шишман

  ИМА И МЛАДО ПОКОЛЕНИЕ РОДОЛЮБЦИ       


Шишман

Така се почитат народните юнаци - герои: в народни носии, а не с дънки или анцузи. Да живее българщината !


Шишман

Поредното доказателство че има възраждане и върви добре !


Шишман

  Възраждане и ма и върви добре за сега


Шишман

    ПРИТЕСНЯВА ЛИ СЕ НЯКОЙ ОТ ЗАПОЧНАЛОТО У НАС ВЪЗРАЖДАНЕ НА БЪЛГАРЩИНАТА ?
Да и още как ! Даже бих казал сън не ги лови! Не случайно американски самолет прелетя преди време, ниско над събора в Рожен. Просто не могат да понесат възраждането на българщината. Нашите служби верни на господарите от зад океана : кой ги знае как се потят ?
Така че не се учудвайте, ако се случват някои странни неща.
Една група на име "  ХАЙДУТИ" я закриха преди време : без никакви причини, може и тая да я закрият. За това ще бъде направена, нова резервна тия дни.

   Снимки като тая, макар на пръв поглед невинни - карат службите и чуждите им господари да треперят от яд и мъка.     
Hatshepsut

Искрен Красимиров – съвременният Ботев


,,Дела трябват, а не думи!". За тези силни слова си мисля докато гледам хората, които поднасят цветя пред паметника на Васил Левски по случай 147 години от обесването му. По същото това време Искрен Красимиров е в 1 ОУ "Васил Левски" в Костинброд, преподавайки поредния си урок по родолюбие и отдавайки почитта си към Апостола с дела, а не с думи.,,Аз съм се обрекъл на Отечеството си!" – заявява гордо и осъзнато Искрен Красимиров. Във времена, когато всеки гледа единствено и само себе си, той загърбва егото и отдава живота си на Родината, развивайки революционна и просветителска дейност.

"Всеки ден се събуждам и заспивам с мисълта за Ботев и Левски." – казва още той. Човек с кауза и вяра в бъдещето на България. Човек, който те кара да се замислиш за смисъла и мястото на всеки един в общата картинка. Следя дейността му от 2-3 години. Той е едва 29 годишен, но неговият хъс и нестихваща любов към България будят истинско възхищение в мен.Виждала съм го безброй пъти в образа на Христо Ботев. Прилича много на него – по външен вид и качества. Изнася уроци по родолюбие в училищата и прави документални филми за големите герои на България. Говори красиво и с много плам! И аз му вярвам! Вярвам му и смятам, че заслужава да бъде удостоен със званието ,,Рицар на Доброто".Той е рицар, но не с доспехи, а с четническа униформа. Наричам го съвременния Ботев! И не само защото прапрадядо му е бил един от четниците на Ботев, а защото той носи духа на революцията в себе си! Защото знае и следва заветите на Дякона, а не залага само на думи. Защото мога да го разпозная по делата му и те говорят повече от хиляди слова.

Ген ли е отдадеността му към Родината? Каква кръв тече във вените му? Каква е неговата кауза и как поддържа възрожденския си дух , ще разберем от самия него.

Кой е Искрен Красимиров? Разкажи ми малко повече за теб – от какво семейство си, как премина детството ти, какво е твоето образование?

Здравейте, Искрен Красимиров е на 29 г., родом от Мездра. Режисьор по образование, актьор по душа и апостол по професия и призвание. От творческо семейство съм – дядо ми е художник, баба ми – учител. Родителите ми са журналисти, сценаристи, хора на изкуството. Имах хубаво детство, истинско, за разлика от децата сега. Завърших гимназия в родния си град, където и започнах работа – едва 16-годишен за местната кабелна телевизия. После продължих работата си във Враца, като кореспондент за БНТ, ТВ-7 и други национални медии. Успоредно с това завърших Частен Арт Колеж по екранни изкуства в София, с отличие ,,Най-добър оператор" на Випуск 2010 г. Продължих образованието си в Нов Български университет, където завърших последователно бакалавър (Кино и ТВ оператор), магистър (Филмова и ТВ режисура) и доктор (Кинознание и киноизкуство). Преподавам в НБУ и ЮЗУ в Благоевград, когато намеря време между другите ми изяви и участия.


Кога и как разбра, че прапрадядо ти е бил четник на Ботев? Какво почувства и как това промени живота ти?

Съвсем случайно, в разговор с една моя бивша учителка, когато вече бях завършил училище. Всъщност тогава изтекоха и данните от турските архиви, с които се уточни целият състав на Ботевата чета. На 20 години бях, когато разбрах за Никола Вълчев Минков – Ботевият другар и мой праотец. Тогава животът ми се преобърна на 180 градуса и започнах революцията в съзнанието си. Животът ми се промени със създаването на първия филм за Ботев през 2013 г. и основаването на ,,Незабравимата България" през 2015 г.

https://www.evaveselinova.com/

Panzerfaust

Мишока обаче никак не обича Ботев... :mad:  :mad:  :mad:
Funny Funny x 1 View List

Шишман

29 May 2021, 09:21:54 #133 Last Edit: 29 May 2021, 09:27:11 by Шишман
Quote from: Panzerfaust on 29 May 2021, 02:36:23Мишока обаче никак не обича Ботев... :mad:  :mad:  :mad:
Не само аз. На Ботев и други подобни на него: не се гледа добре в това 2-ро наше възраждане. Възраждането е наистина българско и ценностите му са наистина български. Достатъчно е да се прегледат родолюбивите публикации в фейсбук за да се види че тия посветени на Ботев и четата му не са особено много и популярни. Докато например публикации, посветени на не много известни хайдути или четници : са много по-популярни и по-харесвани.
То и татуировки на Ботев  е трудно да се видят, докато на Левски - край нямат. Темата обаче все още е топла и не и е дошло времето.

Шишман

НЕЩАТА ЛЕКА-ПОЛЕКА СИ ИДВАТ НА МЕСТОТО
 Предишното възраждане свърши с въстания и жестоки борби за освобождаване. Така ще свърши и това възраждане и че е поело по тая посока е ясно и логично , а и повече от явно. Първо бяха само снимки на хора в народни носии или четнически униформи, после възстановки и от скоро и снимки и сцени как се убиват душманите. За сега на  възстановка, ама те нещата си вървят по определен ред и ще дойде времето да е наистина. Тогава да не е човек на местото на предателите, подлогите на новият световен ред и тия дето ни поробиха,  и искат да унищожат българщината. Майка им жална ! Това ги чака, ама се мислят за много хитри и за това не го осъзнават.