• Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up.
 
Welcome to Guest. Please login or sign up.

06 March 2021, 03:46:44

Login with username, password and session length

Top Posters

Hatshepsut
12463 Posts

Шишман
4434 Posts

Panzerfaust
733 Posts

Лина
673 Posts

sekirata
263 Posts

Theme Selector

Members
Stats
  • Total Posts: 20044
  • Total Topics: 1323
  • Online Today: 118
  • Online Ever: 420
  • (13 January 2020, 09:02:13)
Users Online
Users: 0
Guests: 20
Total: 20

avatar_Шишман

Васил Иванов Кунчев - Левски

Started by Шишман, 18 August 2019, 19:05:12

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Лина

Децата са по-добри носители на всяко послание като малката Божидара, която рецитира стихове за Левски - това  е което достига до повече хора.

Hatshepsut

ДВАНАДЕСЕТОКЛАСНИЧКА ОТ СУ ,,ВАСИЛ ЛЕВСКИ" ТРОГНА СЪРЦАТА НА КАРЛОВЦИ
С ЕСЕ ЗА АПОСТОЛА19 февруари  – всяка година на тази дата България скърби за Апостола на Свободата и отдава почит пред делото му. Сутринта  в църквата ,,Успение на Света Богородица" в Карлово, където през 1859 година Дякон Игнатий е бил ръкоположен, беше отслужена света литургия  и панихида в памет на Васил Левски. Светата литургия бе отслужена от Негово Преосвещенство  Знеполски епископ Арсений  – викарен епископ на пловдивски Митрополит Николай.

На възпоменателния  митинг на площад ,,Васил Левски" присъстваха народни представители,  д-р Емил Кабаиванов кмет на община Карлово, общински съветници, кметове на населени места, ръководството на община Карлово, ученици и граждани.

Победителката в ученическия конкурс за есе  Ева Караиванова-  ученичка от 12-ти клас на СУ ,,Васил Левски" прочете творбата си, посветена на Апостола.

,, Времето в нас,  и ние сме във времето, и то нас обръща. Дали си даваме сметка каква неизмерима единица е времето, което се опитваме да догоним ?

Както Апостола на свободата се е учил във време, в което е имало нужда от него, така и ние живеем в своето време, на което сме нужни. Нужни сме, за да сме в крак със случващото се около нас, да променяме не само него, но и самите себе си.

Единствено тези, които имат достатъчно вяра във възможностите си, не се предават. Така, както не изневериха на себе си борещите се на първа линия срещу заплахата на нашето време. Само силните можем да променим времето, да постигнем мечтите си,  да жертваме частица от себе си. За тази промяна! За да бъде животът ни по смислен и по- достоен . Така, както искаше Левски. Защото ние сме двигателната сила на нашето време!

Един ход напред е бил само Левски. Далновиден , изобретателен и несломим. Той е изградил своята стройна организация , организацията на един робски народ. Копнеел е за изконната човешка ценност – Свободата!".

В знак на преклонение пред великото дело на Апостола на паметника  беше поднесен  гирлянд на славата, венци и цветя от държавни институции, кметства, училища и признателни граждани.

След митинга – поклонение по традиция присъстващите преминаха в  шествие до родната къща на Левски, където бе  отдадена почит и пред майката на Дякона – Гина Кунчева. Наградата на комитет ,,Васил Левски"-  Карлово бе връчена на Виктория Трифонова абитуриентка  в карловската гимназия.https://www.pbnovini.com/gradat/2021/dvanadesetoklasnichka-ot-su-vasil-levski-trogna-sartsata-na-karlovtsi-s-ese-za-apostola-video/

Шишман

22 February 2021, 17:42:18 #137 Last Edit: 22 February 2021, 18:14:03 by Шишман
А чувам философска лекция за времето и то слаба. Народа не  е бил робски, а поробен - не го ли знае ? И до тука я слушах.