• Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up.
 
Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up.

10 July 2020, 16:00:55

Login with username, password and session length

Top Posters

Hatshepsut
10935 Posts

Шишман
2603 Posts

Panzerfaust
448 Posts

Лина
428 Posts

Theme Select

thumbnail
Members
Stats
  • Total Posts: 15850
  • Total Topics: 1262
  • Online Today: 33
  • Online Ever: 420
  • (13 January 2020, 09:02:13)
Users Online
Users: 0
Guests: 24
Total: 24

Български енергийни неволи

Started by Лина, 12 May 2019, 12:50:19

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Лина

https://www.forum.bg-nacionalisti.org/index.php?topic=29628.msg218733#msg218733

https://www.forum.bg-nacionalisti.org/index.php?topic=2190.60

"Пазарът на ток за бизнеса е манипулиран и има всички признаци на организирана престъпна група. При такъв НЕК на нас не ни трябват врагове, не ни трябва конкуренция". Това каза председателят на АИКБ. Работодателите искат не само оставката на ръководството на НЕК, но и преструктурирането на компанията.
НЕК е и обществен доставчик, и производител, и търговец. НЕК има няколко ;лиценза. Трябва да се раздели по лицензи това дружество, за да има здраво взаимодействие на пазарни принципи. Вътре се омесва всичко и в мътната вода се лови риба", заяви Велев.
,,При един такъв дефицит се изземват стотици хиляди, милиони даже, за един ден от хората, защото като се плати скъп ток, се плащат по-малки заплати, или се вдигат цените и хората плащат по-скъпи стоки. Чрез НЕК, ЕСО се дават тези пари в последствие на американски централи, ТЕЦ ,,Варна", Ковачки, защото за следващия ден се създава дефицит, дебаланс. При дебаланс цените са два пъти и половина по-скъпи над тази цена", обясни той."
https://www.vesti.bg/bulgaria/rabotodateli-organizirana-prestypna-grupa-s-pazara-na-tok-6095201

Нек: Цената на свободния пазар се определя на пазарен принцип!
Ок, защо тогава съществувате вие изобщо, защо ни трябва Министерство на енергетиката, начело с "голям специалист" като мазната Теменужка Путкова? За голям специалист я нарочи В. Смеонов, защото и той е голям специалист  :lol:
Той и Султанка Петрова скастриха ТЕЛК-овете на всички българи и на нито един циганин, тъц-тъц!

Петър Илиев (шеф на НЕК):Вижте, ..... никой не МОЕ....., не иска да купува скъпо....вие като отидете в магазина и като ви каат, че сиренето струва 50.00 лв, не че знам колко струва.....щото жена ми пазарува....

----------------------------------
Вижте........няма да коментирам проблема на бизнеса, но мога да коментирам езика на хората, които гледам по телевизията.
Вижте,  идва ми да хвана един чук и тези прости глави да ги строша направо.
Имаме онзи диалект от КЕВР дето все ШЪ прай нещо, този пък се опростачил в говора на "не мое"...
Как ще говориш така махленски и ще се въртиш в стола като шиле бе - снимат те камери, директор си?
Много ми хареса как се сети да кажеш, че жена ти пазарува, затова допускаш че сиренето е с пари и струва петдесет лева. :down:
Ама ние знаем, защо ти не знаеш колко струва сиренето. Няма как да знаеш, то е като тайна за такива като теб. Нито си броиш парите, нито си гледаш касовата бележка, чи за ко ти е?
Защото не си знаеш крадените пари като всеки висш кадър в българската енергетика, през онази работа ти е колко струва сиренето.
Толкова невероятно си се оял та  допускаш, че в бедна България с минимална заплата 560лв. и средногодишна сметка за ток 250лв. сиренето може да струва 50лв. :OMG:
Видяхте ли сега?

Лина

Председателят на КРИБ Кирил Домусчиев отново изрази възмущението си от високите цени на тока за индустрията, за което бизнесът алармира неведнъж през последните месеци.

Цената на електроенергията у нас днес е 63 евро (плюс 10 такса Задължение към обществото), а за сравнение с Германия - 1 евро, написа Кирил Домусчиев на профила си във Facebook.

"1 евро в Германия, 63 евро в България + 10 евро такса ЗКО (Задължение към обществото) е цената на електроенергията днес!!! Е, как ще ги стигнем германците?! Каква да ни е индустрията и мисли ли някой за нея? Или приоритет е само спасяването на новия Кремиковци - ТЕЦ Марица Изток 2?", пише Домусчиев.-----------
Държавната ТЕЦ "Марица изток 2" не се е отказала доброволно в полза на ТЕЦ "Варна" /Ахмет Доган/ да поддържа т.нар. студен резерв. Това е станало, след като без да става достояние на обществото, преди 2г. е била "силно застрашена" енергийната система - централата не е могла едновременно да осигури ток за потреблението и да поддържа студен резерв.
Хубаво, ама за какво ще плаща държавата по 27 милиона на година на ТЕЦ Варна, след като няма доказателства, че има инсталирани работещи мощности в нея?
Може да направим 3 основни извода:
- държавата вече не разполага със "студен резерв";
- финансира ТЕЦ Марица-Изток 2, за да може да стои в оперативна готовност без да произвежда ток или без да работи на 100%, но да осигурява заплата на 10000 работника; отделно, ако ТЕЦ Марица Изток 2
замре ще станат ясни фактите по извод 1 и 3;
- държавата разходва средства на данъкоплатците за издръжка на Ахмет Доган, ДПС и техните структури на стойност 27 мил. лева всяка година;

Similar topics (3)