• Welcome to Български Националистически Форумъ.
 
avatar_Hatshepsut

Свръхреалистични картини, които изглеждатъ като снимки

Започната отъ Hatshepsut, 21 Мар 2019, 21:37:05

0 Потрѣбители и 1 гостъ преглеждатъ тази тема.

HatshepsutTopic starter

Наистина, да се нарисува картина, която не може да се отличи от снимка е нужен невероятен талант...

Започвам с картините на един китайски художник - Ленг Джунhttps://www.facebook.com/LengJunArtist/


HatshepsutTopic starter

Патрик Крамер е художник с изключителен талант. Чрез забележителните си маслени картини, които по нищо не се различават от професионално заснети фотографии, той успява да пренесе рисуването до напълно ново ниво на реализма. Крамер рисува както хора, така и сгради, цветя и предмети...
HatshepsutTopic starter

Свръхреалистичните картини на Самуел Силва, нарисувани с... обикновен химикал

Всеки от нас е прекарал часове от живота си, особено в училищните си години, рисувайки с химикал. По време на ,,онзи скучен час" или при ,,онзи скучен преподавател", когато въображението ти лети из далечни светове и галактики. В тези моменти всеки от на е отварял произволна страница от тетрадката или учебника и се е впускал в творческо приключение, давайки на таланта си възможност да се изяви. Независимо дали притежаваме такъв или не. Виждали сме стотици красиви (и не чак толкова красиви) монохромни рисунки, доминира от специфичния и характерен за химикалките син цвят. Многоцветните рисунки са особена рядкост, но съвсем наскоро открихме изкуството на Самуел Силва. Използвайки само осем различни цветни химикалки, Силва създава невероятно фотореалистични портрети на хора, животни и пейзажи. Самуел Силва използва обикновени химикалки BIC, каквито всеки от нас е притежавал в даден етап от живота си. Нестандартният художник отбелязва, че всяка рисунка може да отнеме от 5 до 50 часа, за да бъде напълно завършена.

,,Аз не смесвам цветовете, за да създавам нови нюанси. Мастилото, с което е зареден пълнителят на химикалките се изсушава незабавно и не може да бъде изтрито.

Нямаш право на грешка
Просто пресичам различните цветове на слоеве, за да създам илюзията за смесване и илюзията, че използвам цветове, с които всъщност не разполагам", обяснява Самуел Силва на страницата си в DeviantArt.

https://www.deviantart.com/vianaarts

Силва разказва, че е започнал да рисува още в най-ранна възраст – за първи път хваща молив и започва да ,,рисува" на 2 години. ,,Започнах да рисувам и да развивам своя собствен стил на рисуване с химикалка, когато бях в училище, създавайки по-базови и елементарни скици, нарисувани на задната част на тетрадките ми за упражнение. Никога не съм си представял, че там има толкова много блестящи майстори-художници, които рисуват с химикалка по света."

https://artgallery.bg/


HatshepsutTopic starter

Продължавам с картина на един неизвестен за мен художник, намерих снимките във фейсбук:
HatshepsutTopic starter

Крайно време беше да добавим в темата и един български художник  :azn:

Портрет на Христо Ботев
Художник: Вили ГосподиноваHatshepsutTopic starter

Продължавам с картините на белгийския художник Йохан де Крем (роден 1962г.)
HatshepsutTopic starter

Продължавам с японския художник Ikushima Hiroshi
За съжаление, не можах да намеря никакви биографични данни за него  :rolleyes:

https://wooarts.com/ikushima-hiroshi/
HatshepsutTopic starter

Продължавам с един китайски художник - Wang Ming Yue, роден през 1962г.

Това е той пред една от неговите картини:А ето и няколко от картините му:
HatshepsutTopic starter

Продължавам с един канадски художник - Renato Muccillo (Роден 1965г.)


Неговата сила очевидно са пейзажите:
Пешо

Много ме радват генерираните картини от AI-а. Много хора се оплакват, че това ще им изяде хляба. НЕ! Прави ви работата по-лесна. Ако сте художник, архитект или каквото и да е, което се нуждае от рисуване, чертежи, изкуственият интелект спестява време, пари и нерви. Трябва само да се научите да пипате изображенията с Photoshop и всичко е 6.

Пешо

Не е лоша идея някои организации да си правят пропагандните картинки по тази начин, а не да крадат такива отпреди 80 години. :whistle:

HatshepsutTopic starter

Продължавам с няколко картини на италианския художник Livio Mozina (роден 1941г.)


HatshepsutTopic starter


Powered by EzPortal