• Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up.
 
Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up.

16 September 2019, 12:04:37

Login with username, password and session length

Theme Selector

Members
  • Total Members: 47
  • Latest: tzviata
Stats
  • Total Posts: 10042
  • Total Topics: 1154
  • Online Today: 36
  • Online Ever: 296
  • (29 July 2019, 04:32:47)
Users Online
Users: 1
Guests: 31
Total: 32

  • Национална стратегия за детето 5 0 5 1

Национална стратегия за детето

Started by Лина, 13 February 2019, 15:20:04

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Лина

Скоро след отхвърлянето на Истанбулската конвенция от обществото, ново чудо се разисква от политиците, а именно Национална стратегия за детето........
Никой не отговаря как точно тази стратегия ще реши основните проблеми:
Че през 2018г. в България са се родили по-малко от 50000 деца, половината от който с различен етнос от българския;
Че бедността сред хората е голяма и не могат да се грижат за здравето и благоденствието на децата си;

Че освен в силна демографска криза децата са принудени да растат и в културна криза.
Не можем да спасим едно дете от майка му чалгарка, която го е зарязала при баба му щото трябвало да ходи на чалготека и да деградира, но най - после успешно ще го предпазим от всичко  като му дадем право да решава кое е правилно и кое не от 8г.в. Може ли да е голяма ценност правото да се обади по един телефон и да се оплаче от баба си, че му ударила шамар по задника - чудо голямо?

Тази национална стратегия е пак някоя национална глупост, мимикрия на педерастките наклонности на управляващите.
Джендърска простотия ще излезе и от това.


Има сигурно деца, които растат сред родители насилници, но за това си има закони. Когато един учител види синки по едно дете негово задължение е да информира директора, от там полицията и Закрила на детето.
Да, като се стигна до Закрила на детето какво направи държавата, за да спре БИЗНЕСА с изнасяне на деца от семейството им и даването им за отглеждане в чуждо семейство срещу солидно заплащане. Как и кой преценява, че е по-добре да се финансира друго семейство, което с парите гледа собствените си деца и внуци? Сигурно има родители, който нямат родителски капацитет, но нещата са много сложни и всеки случай трябва да е за себе си и със него да се занимават поне 2 отделни страни - щото те и без това нищо не правят поне да им се уплътни времето до пенсия - становище от Закрила на детето, на кварталния полицай съвместно и на личния лекар. Интересно тогава как ще подкупят приемните майки толкова заинтересовани страни.


На много места се спомена, че основната задача на една такава стратегия трябва да е семейството, то трябва да е във фокуса, но уникалното в тази педерастка Национална стратегия е, че на фокус са компрометираните, дискредитираните от сами себе си институции на държавата.

И най - много ме смущава подкрепата на Уницеф за тази стратегия.
,, УНИЦЕФ потвърждава готовността си да продължи да подкрепя правителството  при развиването на политики, необходими за подобряване на ситуацията на децата, както и да предостави техническа помощ по време на подготовката на Пътната карта за изпълнението на Стратегията,  планирането на мерки в тригодишните национални програми  и  механизмите за мониторинг и оценка на Стратегията.
УНИЦЕФ заявява още веднъж подкрепата си за проекта на Стратегията за детето 2019-2030 и  предложените реформи  като дългоочаквана стъпка към цялостно подобряване на системите, работещи с деца и семейства. В същото време призоваваме да се продължи работата по превъзмогване на празнините и отстраняването на оставащите предизвикателства, свързани с пълното прилагане на  международните стандарти и отправените към  Република  България препоръки  от  Комитета на ООН по правата на детето.  ,,С думи прости ще лекува симптомите по отношение на официалната, лицеприятна част на повърхността се вижда това, а каква е изненадата?  Най - лесно достъпната информация за тази стратегия не дава НИЩО НОВО и никой не може да ме убеди, че е направена само за да повтори правеното до момента, явно има нещо в детайлите, какво е то?

Лина

Съдът връща бебето на майката от с. Арда  burgasinfo.com

  Районният съд в Смолян се произнесе с решение, отхвърлящо искането за настаняване на бебето от с.Арда в приемно семейство. Делото е по молба от Дирекция "Социално подпомагане"- Смолян за постановяване на мярка за закрила по отношение на детето А.С.А. Съдебното решение, което може да бъде обжалвано, подлежи на незабавно изпълнение. 

 Съдебният процес е по случая, станал известен от медийни публикации в началото на годината, след като социалната служба настани новородено момченце в приемно семейство. Бебето бе поверено на приемни родители веднага след изписването му от неонатологичното отделение на МБАЛ- Смолян. От отдел "Закрила на детето" мотивираха през януари тази стъпка с резултатите от проверка на условията в дома на майката в с.Арда. Проверката е предизвикана след сигнал от медици от неонатологичното отделение, а инспекцията от страна на социалните работници е потвърдила предположенията, че бебето би било в риск в семейната си среда. Като причина се посочва и че майката нямала кола. 

 Делото по молбата за настаняване на пеленачето в приемно семейство е гледано при закрити врата. От "Социално подпомагане" заявиха, че ще решат дали да обжалват решението, след като получат мотивите по делото.   

-----------------

Част от  стратегията - вземат детето от майка му, за да го дадат на цигани за отглеждане, понеже последните са се доказали като много добри възпитатели  :OMG:  и държавата си струва да им плаща по 600лв. на месец да гледат чуждо дете.
Причината: уж че майката нямала кола, хубаво ама след като съдът присъди връщането на детето Александър на майка му от СП си измислиха нов мотив щели да предложат майката за освидетелстване.  :emo:

Интересно директорката на СП - Смолян назначение на ДПС ли е?

,,Защото е бяло, здраво и красиво бебе, а и е момченце, затова им го взеха. Виждат, че е самотна майка и няма отникъде защита", си говореха хората в малкото родопско село.

https://www.monitor.bg/bg/a/view/otneha-novorodeno-ot-samotna-majka-njamala-kola-i-dohodi-153995

Дето се вика ГЕРБ и ДПС ще направят една ч у д е с н а стратегия за българските деца.Hatshepsut

Пловдивчанка: Стратегията за детето е вреден, опасен и страшен документ за децата и родителите


Притесненията й са, че на теория някои от текстовете звучат чудесно - като например "принципът за най-добрите интереси на детето". Но какво се получава на практика, пита Къркаличева. Най-добрите интереси на детето се определят от държавен служител. Смята ли законодателят, че един/няколко държавни служители имат по-добър капацитет и квалификация да направят тази преценка за едно дете от неговите родители? На практика прилагането на този "принцип за най-добрите интереси на детето" в страни като Норвеги, Великобритани, Испания, САЩ води до следното - родителят е винаги "грешен по презумпция" - ако осигурява най-добрата материална база - разглезва детето и прекалява с грижите, ако има ограничени финансови възможности - липсва му достатъчен ресурс; ако му купува всички технологични джаджи - прекалява, ако не го прави - ограничава развитието му; ако е твърде интелигентен - е манипулативен, ако не покаже добри интелектуални резултати - липсва му капацитет за отглеждане на деца. Тези примери са на база реални случаи на "преценки" от държавни служители.

Друг пример е "Въвеждане на патронажна грижа под формата на редовни домашни посещения от медицинско лице за всички деца на възраст 0-3 г." - какво на практика означава, че по всяко време в дома ви може да дойде държавен служител и да провери на място какво, как и пр. се случва в него. Без покана, без уговорена среща, защото нали "внезапната проверка" е смислена. Вие сте длъжни да го допуснете в дома си. Какво ще види, как ще го интерпретира, как ще го опише в доклада си за посещението - един Бог знае, казва още Мария Къркаличева.


Тя е категорична, че ако държавата е на мястото си, няма да има "деца в риск" и няма да има нужда от намесата на служители, специални мерки и пр.

Евентуалното прилагане на санкции в случаите, когато е налице пряк риск за физическото здраве на детето, както и при непоставяне на задължителните за детето ваксини, тя коментира така:

До санкции следва да се стигне едва след като е направено всичко необходимо, за да се подпомогне родителя/семейството за разрешаване на проблема. За ваксините - и в момента има санкции при не поставянето им. Създаването на нови структури, нови чиновници, нови документи, няма да доведе до по-добро. За да има реален и смислен резултат в промяната на манталитета, начина на мислене, начина на възпитание и начина на действие на родителите спрямо децата им - пътят е един - образование, култура, изкуство.

https://dariknews.bg/regioni/plovdiv/plovdivchanka-strategiiata-za-deteto-e-vreden-opasen-i-strashen-dokument-za-decata-i-roditelite-2161583

Лина

Уникална стратегия, наистина! Не сам Мучо нищо не разбра за какво иде реч, но дори 'учените' журналисти доста се объркаха.
Ето го и д и о т а Ивайло Ачев, играещ го нещо като редактор на нещо друго в Dnes.bg:

"Личното ми мнение е, че няма по-висша форма на олигофрения от това да НЕ се обсъжда даден въпрос, даден проблем, дадена тема, да НЕ се чуват различните гледни точки и да НЕ се обмислят

(И аз тъй мислА, и аз  :judge: )
Например - платеният отпуск в Швеция за бащите е колкото за майките, т.е. по 240 дни на родител. Отделно - помощите за дете съставляват 80% от доходите на съответния родител! Ако родителят е бил безработен или с доход 0 крони, получава около 7000 крони (1400 лева) на месец - (в Швеция)

Но най-впечатляващо е каква е грижата за болни деца( в Швеция). В случай, че трябва да си останете вкъщи, защото детето ви е болно, ви се падат по 80% от дневната ви заплата - пак 80%, както по-горе!"

Прочети още : https://www.actualno.com/actualno/shvecija-i-decata-specialno-za-poludelite-ot-strategijata-za-deteto-news_744946.html
© Actualno.com


Въх, то какво било според Ивайло Тъпото НСД искала да ни даде при болничен за детето 80% от дохода във вид на болничен;
Отпуск за бащата 240 дни, ако иска да гледа детето вместо майката;
Без предупреждение да отсъства от работа в деня на раждането на неговия наследник, щото някой ще уведоми работодателя му;  :kuku: 
За безработния родител 1400 лв. на месец;

?!?

Къде мухльото Ивайло Ачев прочете, че Националната стратегия за детето предлага нещо такова?? Дори в най - бегла степен, къде го прочете това?
Нищо подобно не предлага, а Ивайлото е най - обикновен соросоиден глист, бездетен лъжец и манипулатор.


Panzerfaust

В крайна сметка, къде можем да се запознаем с тази Национална стратегия за детето?

Hatshepsut

Quote from: Panzerfaust on 12 May 2019, 15:52:14В крайна сметка, къде можем да се запознаем с тази Национална стратегия за детето?

Ето оттук може да се изтегли, името на файла е Стратегия.docx:

http://www.strategy.bg/PublicConsultations/View.aspx?lang=bg-BG&Id=4012


Лина

За съжаление лицата, които са обект на НСД ще могат да се запознаят с нея в съда, а не някъде другаде!!! :smile-1:
Защото като го подкарат един родител съгласно тази стратегия единствения начин да се защити срещу институциите ще е съда, а и само той може да прави тълкувателни решения по нея.
Защото всеки, които я е чел твърди че всичко е написано без фокус и конкретика с общи приказки, които могат да бъдат тълкувани по много различни начини.

Планираните мерки са обособени в пет ключови области на въздействие, а именно:

1. Здраве и здравословен начин на живот;

2. Качествено образование за всички деца;

3. Семейна среда, алтернативна грижа и стандарт на живот;

4. Сигурна среда и достъп до правосъдие;


5. Отдих и свободно време/детско всекидневие.


Предвид че стратегията се налага със хъс и насилие от външни сили, НПО-та и педерастки държави не е възможно от нея до произлезе нещо полезно.

Лина

Има една основна причина да съм срещу така наречената Национална стратегия за детето - хората, които я подкрепят демонстрират има явно нездраво мислене и абстрактно отношение към децата.
Коментар на Аглика Илиева в woman.bg и novini.bg без възможност за коментари, ама разбира се >:D от него лъха истинска омраза към децата, тотално неразбиране що е то детето за отговорния родителя.
Погледа към детето е като към някаква ценност, физическа, но през погледа на циника, който знае цената на всичко и рядко стойността на нещо:


https://novini.bg/bylgariya/obshtestvo/538165
1. Българчетата са основен приоритет на родителя и той трябва да мисли денонощно за тяхното добруване. В тази връзка те заслужават само най-доброто - никакви компромиси. Спомням си за един съсед, който купи на още непроходилия си син миникола с акумулатор "Мерцедес" за 500 лева, за да свиква...Да не говорим, че тортата за рождения ден трябва да е поне 100 лева, а едно кръщене излиза колкото сватбата на средностатистически норвежец.

2. Българчетата са най-пазените деца. Вижте как играе едно нашенче на пясъка на морето - един го дебне, за не влезе във водата, друг му бърше косата, за да не настине, трети му бута банан в устата, четвърти рови с лопатка, за да му е забавно.

3. Българчетата вървят само в комплект с баби и дядовци - никакво доверие на чужди хора. Бабата е роб и живее, за да е добре детето, да не се стресира, да е нахранено, да е научено и да отговори на всичките му капризи.

4. Българските деца са всестранно развити личности. Техните таланти трябва да се развият с...английски, плуване, пиано, балет, роботика, за да шашнат света.

5. Българските деца никога не порастват и завинаги остават "деца". Спомням си как едно време на вратата ни звънна изплашено съседско семейство с въпрос "Къде е детето?" Миленка ли? - попитах аз, визирайки внучката. "Не, Цветанчо, нашето дете!" Бако Цветан, синът им, беше на 60.

6. Българските деца винаги са топло облечени, за да не настинат. В Норвегия просто ще умрат от студ, защото няма толкова топли дрехи по нашите стандарти.

7. Българските деца са обречени вечно "да ходят прави под масата" и "да имат жълто около устата". Колкото и да научат, не е достатъчно, за да сломят родителския авторитет.

8. Българчетата са толкова хубави и умни, че трябва непрекъснато да им се правят ритуали против уроки - да ги поплюват, да им баят, да ги кичат с червени и сини конци. Абсурд норвежците да владеят подобни шамански техники.

9. Българчетата не ядат какво да е. Те са родени в царството на най-хубавите домати, не могат без домашна лютеница, какво да кажем за родните ябълки или кисело мляко. Ама, моля ви се, абсурд е да живеят в държава, която няма дори Bifidus Essensis, пък дори и да се гордее с един от най-високите стандарти в света!

10. И последно, но не по важност. Българчетата са свикнали да живеят поне "на три морета". Те са наследници на славни ханове и царе, които могат да сложат в джоба си всеки викинг от Севера.


Тука всяка дума може да се обори с поне десетки страници, но изобщо не е необходимо. Защото нормалния човек няма нужда от аргументи, за да отхвърли слабия опит за културна ирония или да види явното несъответствие между опорна точка и пример ?
 

Hatshepsut

Стратегията е пазар за деца - лов за деца от бедни семейства


Действително одобрена стратегия няма, но има проект на стратегия, който се обсъжда. Основните страхове на гражданите са свързани с липсата на дефиниции и определения на понятия

Адв. Петър Николов, Фейсбук:

Действително одобрена стратегия няма, но има проект на стратегия, който се обсъжда.

Основните страхове на гражданите са свързани с липсата на дефиниции и определения на понятия.

Не е ясно, например, какво представлява задължителния социален патронаж за деца от 0 до 7 години и кой ще го извършва - социален, държавен служител или НПО.

Към плана на стратегията в плана на всяко едно действие и мярка се предвижда участие на НПО, обаче никъде не е обяснено кое ще е това НПО и кой ще участва в него.

Този задължителен социален патронаж на мен ми изглежда така сякаш ще се оглеждат всички деца и тези, които са в някакъв риск, защото например, родителите са бедни, ще бъдат взимани.

Никъде не става ясно също какво е ранно сексуално образование.

Как да се съгласим да има ранно сексуално образование, когато не знаем какво точно включва то и кой ще обучава децата ни.

- Как ще се тълкува "намаляването на броя на децата в пренаселени жилища"?

- Мярката за намаляване на броя на децата в пренаселените жилища също не е ясно как ще се тълкува.

Тази редукция значи ли, че ще влезнат социалните служители във всяка къща и ако преценят, че не е достатъчно пространството, ще вземат децата.

Ако до сега съда има възможност да контролира тези процеси, с приемането на стратегията, това няма да бъде възможно.

Стратегията ще доведе до това хората да имат по-малка възможност да се защитават в съда.

И сега Законът за закрила на детето не дава възможност на родителя да участва в съдебния процес, в който му настаняват детето в приемно семейство.

Абсурдно е това, защото решението се взима само на база на доклада на социалните.

Голяма част от тях изобщо не са верни.

- Съобразена ли е стратегията с българското законодателство?

- Стратегията не е съобразена с българското законодателство, защото според нея децата имат равни права с родителите.

Законът в момента е категоричен, че едно дете до 14 години не може да съзнава своите действия и постъпки, затова се представлява или от неговия родител, или от друг законен представител - настойник попечител.

Поради тази причина детето до 14 годишна възраст не е наказателно отговорно.

Затова те не могат да се женят, нямат избирателни права и др.

Тези неща са заложени в Конституцията и в ГПК и в Наказателно-процесуален кодекс.

В един момент, обаче, стратегията обяснява как детето е абсолютно равно по права с родителите си.

Това е обратно на всички закони и не отговаря на правната реалност.

Въвежда се и пълна забрана върху физическото и емоционалното насилие над детето, т.е. ако родителите утре се скарат и детето се разплаче, това е емоционално насилие върху него, същото ще е и ако утре не го пуснат да излезе, защото има двойка, то това също предизвиква душевно страдание.

- Какви инструменти за възпитание ще останат за родителите?

- Според тази стратегия родителите нямат почти никакъв инструмент как да възпитават детето си.

Родителят става производител на деца без права.

Българинът ще осъзнае колко сериозен е проблемът чак когато стигне до съда.

Там родителите ще бъдат изкарвани като насилници, затова че не са позволили нещо на детето си.

Стратегията прави родителите безпомощни, защото ги лишава от възможността сами да упражняват правата си.

Тази стратегия създава и монопол на НПО-та, защото, за да обслужват едно дете те получават 3000 лв. за социална услуга, а в момента около 500 000 деца попадат в категорията "деца в риск".

Ясно се вижда за какъв пазар става въпрос, който може да генерира милиони от социални услуги.

Стратегията е пазар за деца - лов за деца, които са от бедни семейства.

https://www.lentata.com/page_14646.html

Шишман

"И помогнаха на един етнос да се умножи. Нарочно. После рекоха, че има проблем с децата. Намекнаха, че са основно от този етнос. Ние не възразихме особено, защото наистина беше и така. И тръгнаха по места. Оказа се, че този етнос не им е проблем, защото той е "лесен". Интересуваха ги нашите деца. Нашите деца, защото точно те при нормално обучение, могат да създават проблеми на управляващия елит. А проблеми не им трябват".
Дали разбирате, че когато дойдат в домовете ни, в детските градини, училищата, ако не ги изгоним незабавно, на момента, те ще вземат нашето бъдеще? Изгонването трябва да е без възможност отново да се върнат. Запомнете го, защото идват; днес, утре най-късно ще са при нас.

Hatshepsut

Протести в цялата страна срещу промените в Закона за закрила на детето


В София пред консулството на Норвегия се провежда протест на родители. Недоволството е заради законодателни промени, които влизат в сила от следващата година - Законът за социалните услуги и поправки в Закона за закрила на детето.

Именно те се атакуват от протестиращите, които се събират и на други места у нас и в чужбина, по данни на организаторите, съобщи БТВ. Част от твърденията им са, че ще се стигне до извеждане на дете от семейството по сигнал, включително анонимен; домът ни няма да е защитен, защото по сигнал социални ще влизат без съдебна заповед и ще съставят доклад с много лична информация; НПО-та ще изземат държавни функции и ще могат да налагат задължителни социални услуги.

От социалното министерство опровергават всички твърдения на протестиращите. Обясняват, че промените са в подкрепа на децата и семействата и отразят затварянето на всички домове за деца и подобряването на координацията при закрилата на децата. Не се въвеждат чужди модели и идеология.

От 16 години в закона е регламентирано, че ако узнаем, че дете се нуждае от закрила, сме  длъжни да уведомим компетентните органи. А достоверността на сигналите се проверява, преди налагането на мерки.

Във Варна също се провежда протест. Гражданите заявяват, че българите не протестират, защото искат да си бият децата, а защото не искат да бъде въведен механизмът "Барневерн". Протестът е срещу опита за внедряване на идеологията на норвежката социална служба Барневерн в целия свят, предимно в бедните държави. Според организаторите на протеста, децата реално са пленници на системата. Протестиращите направиха шествие по централните улици на Морската столица.

https://novini.bg/bylgariya/obshtestvo/556373

Шишман

Приемат ли ги тези неща: ще стане страшно.