• Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up.
 

Other Sections

  • Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up.

Theme Select

Members
Stats
  • Total Posts: 8406
  • Total Topics: 1044
  • Online Today: 37
  • Online Ever: 133
  • (Jan 14, 2019, 07:51 pm)
Users Online
Users: 0
Guests: 6
Total: 6

Луковмарш 2019

Started by Hatshepsut, Dec 29, 2018, 06:57 am

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Hatshepsut

Dec 29, 2018, 06:57 am Last Edit: Dec 30, 2018, 07:03 pm by Hatshepsut
6 януари - Откриване на кампанията за Луковмарш 2019ПОДРОБНОСТИ ЗА СЪБИТИЕТО

По традиция ще открием кампания за предстоящия Луковмарш на 6 януари. В тази дата са преплетени съдбите на трима веики българи. На нея са родени Христо Ботев и генерал Христо Луков. Също на тази дата, през 2000 година умира Илия Минев, най-дългогодишния политически затворник в България.

Затова на 6 януари в 14:30 часа ще се съберем на езерото ,,Ариана", гр.София, от където ще отидем до паметника на Христо Ботев в Борисовата градина, където ще поднесем цветя. От там ще отидем до паметника на Илия Минев в градинката срещу НДК и хотел ,,Хилтън". Където също ще поднесем цветя и ще проведем кратка възпоменателна церемония.

След това, в 17 часа, в централния щаб на Български Национален Съюз ще се проведе лекция на тема ,,Илия Минев - живота на един мъченик за България". Ще я изнесе професор Никола Алтънков, който ще разкаже за живота на легионера и непримиримия български националист, Илия Минев. Г-н Алтънков лично го е познавал, така че всеки присъстващ ще има късмета да чуе един автентичен разказ за този титан на българския дух.

След лекцията някои от организаторите на Луковмарш ще разкажат за планираните мероприятия и акции около възпоменанието за ген. Луков. Също така ще дадат малко повече информация около съдебната битка с кмета Йорданка Фандъкова, която ни се налага да водим и тази година, за да може да проведем традиционното факелно шествие нормално. Също така всеки присъстващ ще може да се сдобие с някои от рекламните материали, които сме подготвили за Луковмарш 2019.

https://bgns.net/

Hatshepsut

Рекламният плакат за шествието тази година:


Hatshepsut

Jan 07, 2019, 04:24 pm #2 Last Edit: Jan 07, 2019, 04:27 pm by Hatshepsut
Официално бе дадено началото на кампанията за Луковмарш 2019


Официално бе дадено началото на кампанията за Луковмарш 2019. По традиция, това стана на 6 януари, денят на рождението на ген. Христо Луков. И тъй като този ден е много символен за българският национализъм, защото в него са вплетени съдбите и на трима други български герои, ние отдаваме почит на всеки от тях. На тази дата са родени още поетът революционер Христо Ботев и генерал Никола Жеков. Също така, на 6 януари ни напуска и човекът, станал най-ярък символ на съпротивата срещу комунистическия режим в България, легионера Илия Минев.

Събитието започна в 14:30 часа, с поклонение на паметника на Христо Ботев в Борисовата градина. Пред събралите се говори Пламен Димитров - водач на софийската организация на Български Национален Съюз. Той подчерта тясната връзка между трите поколения националисти, чиито представители са тези герои. Всеки от тях се е превърнал в знакова фигура на своето време, но тези отделни исторически епизоди са само част от общата картина, от непрестанната борба в името на народа ни. След словото бяха поднесени цветя и присъстващите запазиха минута мълчание. После участниците се отправиха към паметника на Илия Минев, където също бе проведена кратка церемония с поднасяне на цветя.

Програмата за деня продължи с лекцията на проф. Никола Алтънков за личността на Илия Минев. Тя се проведе от 17:00 часа в централния щаб на БНС. Хвърлена бе светлина върху факти, които умишлено се спестяват за Илия Минев, от тези, които днес се опитват да злоупотребят с образа му. Като например неговия пламенен национализъм и факта, че до края на дните си остава верен на легионерската идея. След лекцията на професор Алтънков, присъстващите имаха възможност да зададат въпроси.

В края на събитието, организаторите на Луковмарш разказаха за подготовката и опитите да се възпрепятства шествието тази година. Добрата новина е, че вече има две спечелени дела срещу Столична община, заради опита на кмета незаконно да забрани провеждането на марша тази година. За това, скоро ще пишем повече. Бе представено и новото рекламно видео за Луковмарш 2019. Както и първите готови рекламни материали, които участниците имаха възможност да закупят, като начин да подпомогнат шествието. След края на официалната част, остатъкът от вечерта премина в приятелска атмосфера и оживени разговори.

https://www.lukovmarsh.info/открихме-кампанията-за-луковмарш-2019/