• Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up.
 

Other Sections

Welcome to Guest. Please login or sign up.

25 January 2021, 02:24:49

Login with username, password and session length

Top Posters

Hatshepsut
12237 Posts

Шишман
4158 Posts

Panzerfaust
669 Posts

Лина
651 Posts

sekirata
264 Posts

Theme Selector

Members
Stats
  • Total Posts: 19393
  • Total Topics: 1318
  • Online Today: 53
  • Online Ever: 420
  • (13 January 2020, 09:02:13)
Users Online
Users: 0
Guests: 35
Total: 35

avatar_Hatshepsut

Протест срещу Ньойския диктат

Started by Hatshepsut, 21 November 2018, 14:19:24

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Hatshepsut

Протест срещу Ньойския диктатПОДРОБНОСТИ ЗА СЪБИТИЕТО

На 24 ноември 2018 г. в Пловдив ще се проведе ежегодното факелно шествие по случай годишнина от подписването на Ньойския договор. Сборният пункт е площад ,,Никола Мушанов" в Пловдив, а началният час – 17:30 ч. Каним всички съратници, приятели, всички българи, които имат възможност да вземат участие в мероприятието, озаглавено ,,Паметно факелно шествие по случай 99 години от подписването на Ньойския договор". Именно това е целта на организаторите, да съхранят паметта за извършената неправда спрямо България и да накарат хората да се замислят върху днешния геноцид над българите и обезбългаряването на отделни части от Родината ни. Грешките на историята трябва да се припомнят за да не се повтарят, а за да изградим бъдещето, е нужно да опознаем миналото.

Непосредствено след шествието, ще се проведе и патриотичен рок концерт с гости от чужбина. Ще се видим на 24 ноември в Пловдив!

ОРГАНИЗАТОР

Кръв и Чест България
bloodandhonour_bulgaria@abv.bg

https://bgns.net/

Hatshepsut

Факелно шествие срещу Ньойският диктат в Пловдив


На 24 ноември се състоя традиционното факелно шествие срещу Ньойският диктат в град Пловдив, организирано от местната структура на ,,Кръв и чест България". И тази година събитието привлече националисти от различни градове на страната. Отново имаше и гости от няколко европейски държави. Най-голяма бе групата на унгарските националисти. Самата Унгария има много сходна съдба с тази на България, след края на Първата световна война.

Сборният пункт бе площад Никола Мушанов. В 17:30, участниците в проявата започнаха да се събират. Разбира се и тази година Български Национален Съюз подкрепи шествието. Включиха се и активисти на младежката организация ,,Бял фронт", както и представители на ,,Национална съпротива". Маршът премина през централните улици на града, които бяха огласени от скандиранията. От мегафонът се припомняше повода за шествието, както и подробности за погрома над българската нация, следствие от Ньойския диктат.  В края на шествието, с факли в ръце, участниците се подредиха пред паметника на Гюро Михайлов, за да чуят речите.

Пръв говори Пламен Димитров от БНС. Той припомни, че Ньойския диктат бе прелюдия целяща окончателното ликвидиране на българската държавност, но благодарение на държавници от ранга на ген. Христо Луков, тази цел не бе постигната. Наблегна и на последствията от този диктат, които са осезаеми и до днес. Това бе илюстрирано с продължаващите репресии срещу българите в Босилеград, оставени на произвола на съдбата от българската държава. Той подчерта и важната задача, която имат българските националисти – да отстоят интереса на народа ни в изграждащата се общност на европейските националисти, призвана да намери решение на конфликтите ни. След него говори Ивайло Колев от организаторите ,,Кръв и чест". Той описа подробна картина на тежките последствия от Ньойския диктат. Говори и за предателската роля на българските политици, както след 1944 г., така и след 1989 г. В края на речта си, отново подчерта ролята на националистите, както за днешното спасение на Европа, така и за поправянето на неправдите от миналото. С това приключи и официалната част на проявата. След нея, участниците имаха възможност да разменят мисли и идеи в по-неформална обстановка.Повече снимки ТУК

генерал Жеков

Поради лошо стечение на обстоятелствата нямах възможност да посетя събитието,но смятам,че протестно шествие срещу този срамен диктат трябва да има и то да бъде все по-масово и по-устримено към промяна на съществуващота положение-не,че това ще отмени магически границите,но поне е важна и дори нужна крачка напред
ϟϟ|СВОБОДЕН-СОЦИАЛЕН-НАЦИОНАЛЕН| lYl 
БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО И ВСИЧКО ЗА БЪЛГАРИЯ!

Hatshepsut

28 October 2019, 07:23:31 #3 Last Edit: 25 November 2019, 08:30:24 by Hatshepsut
100 години - Долу Ньой

На 27 ноември 2019 година се навършват 100 години от подписването на Ньойския диктат. По този повод, на 23 ноември в Пловдив, за 14-та поредна година се организира паметно факелно шествие. Този път обаче мероприятието ще премине по леко променена форма. Освен това организатори на шествието ще бъдат не само ,,Кръв и Чест" България, които са традиционните инициатори, а и Български Национален Съюз, Бял Фронт и Бранител от Стара Загора.

Сборният пункт е същият както през последните години – пл. "Никола Мушанов" (пред сградата на областната управа на град Пловдив), маршрутът също е запазен, но началният час (16:30) е изтеглен за по-рано от обичайното. Различното тази година е, че шествието ще тръгне по светло, а на всички участници в него ще бъдат раздадени български трибагреници. Ще тръгнем по южното платно на бул. "6-ти септември", ще завием надясно по ул. "Бетховен", а след това наляво по ул. "Хр. Г. Данов" , когато колоната достигне пл. "Римски стадион", знамената на всички участници ще бъдат заменени с факли, след което продължаваме по ул. "Княз Александър" (Главната) до достигането на крайната точка на пл. "Централен", където ще бъдат произнесени кратки речи.

Очаквайте повече информация относно кампанията и правилата за провеждането на мероприятието в края на октомври/началото на ноември. Всички останали организации, които биха искали да се включат организирано в марша със свои собствени знамена или транспаранти трябва да заявят това на нашия имейл bloodandhonour_bulgaria@abv.bg не по-късно от 31 октомври! Отговорът ще получат до 5 ноември. Всички желаещи да подкрепят кампанията финансово или по друг начин, също могат да ни пишат, за да обсъдим как може да стане това.

Hatshepsut

Факелно шествие разтърси Пловдив


Факелно шествие изуми минувачите в центъра на Пловдив тази вечер. С огнената процесия бе отбелязан един век от подписването на Ньойския мирен договор през 1919 г., който откъсва от България 11 278 кв. км - Беломорска Тракия, Западните покрайнини и Добруджа.

Около 200 млади националисти с развети национални трибагреници тръгнаха от площада пред Областната управа към центъра. По пътя те скандираха лозунги като ,,Свободен, социален, национален", ,,Българийо, събуди се", ,,Няма да забравим, няма да простим" е ,,Кълнем се – свобода или смърт".

На Джумаята младежите прибраха знамената и запалиха факли, с които тръгнаха по Главната улица. Повечето от минувачите не разбраха повода за мероприятието. ,,Кой е този Ньой", разпита младежите белокоса пловдивчанка. Други смятаха, че впечатляващото огнено шествие е част от програмата на Европейската столица на културата.

Организатори на проявата за 14-та поредна година са организациите ,,Кръв и Чест" България, Български Национален Съюз, Бял Фронт и ,,Бранител" от Стара Загора. Ммладежите се движеха културно и се държаха дружески с охраняващите ги полицаи.

,,23 ноември е най-трагичният ден в новата ни история. Ньой нанесе травма на българския народ, която дори век по-късно не е зараснала. С шествието искаме да кажем на българското общество, че не бива да забравяме какво се е случило и неговите последствия.

Това не е само история, но и ежедневие за българите, които живеят в днешна Сърбия и са подложени на репресии само заради българската идентичност", заяви пред ,,Марица" един от лидерите на БНС Звездомир Андронов.

https://www.marica.bg/plovdiv/gradat/fakelno-shestvie-raztarsi-plovdiv-snimki

Hatshepsut

01 December 2019, 08:41:03 #5 Last Edit: 29 November 2020, 08:55:54 by Hatshepsut
,,Български марш" за 100-годишнината от Ньойския договорФакелното шествие Български марш, посветено на 100-годишнината от подписването на Ньойския договор, в петък вечер огласи централните софийски улици с викове ,,Долу Ньой! Мизия, Тракия, Македония! Западните покрайнини - в България!". Шествието, водено от момичета и момчета с народни носии и знамена, тръгна от Войнишкия лъв, част от мемориала на Първи и Шести Софийски полк в градинката на НДК. В първите редици шестващите носеха транспаранти ,,Български марш: 100 години от Ньойския диктат" и ,,Западните покрайнини: завинаги български".

В Българския марш участваха стотици членове и симпатизанти на ВМРО, общински съветници, кметове, народни представители, много граждани, българи от общностите зад граница. В предните редици бяха заместник-председателят на ВМРО и депутат доц. д-р Милен Михов и народните представители Мария Цветкова, Александър Сиди, Борис Вангелов.

Факелното шествие продължи по бул. ,,Патриарх Евтимий" и ул. ,,Г. С. Раковски", подмина пл. ,,Славейков" и спря на къщата-музей на Иван Вазов, която се намира на ъгъла на ,,Раковски" и ул. ,,Иван Вазов". Там участниците в шествието запалиха цветни димки.

Историята разказва, че в деня на подписването на унизителния за България Ньойски диктат на 27 ноември 1919 г., в църквата ,,Света Неделя" в София е отслужена панихида за загиналите по бойните полета през Първата световна война. След това хората се събират и шестват до къщата на поета. От ъгловия прозорец се показа Вазов и говори на събралото се множество: ,,... Да бъдем всички убедени, че ще превъзмогнем нещастието си и ще създадем наскоро една нова, единна и мощно духовна България! Не се отчайвайте! Жив е българският Бог!". Искал да каже още нещо, но неудържимо заридал.След отдаване на почит към Вазов шествието продължи по ,,Раковски" и достигна крайната си точка – Паметника на Незнайния воин. Там за трагичната дата напомниха историците доц. Милен Михов и Владимир Митов – председател на ВМРО – София и общински съветник. Заключителната реч бе на лидера на ВМРО Красимир Каракачанов, който заяви пред присъстващите, че отбелязваме датата от подписването на Ньойския договор, защото се борим за това всеки един българин, където и да живее, да има правото на национално самочувствие. Долу Ньой, долу несправедливостта! Да живее българската нация, заяви Каракачанов.

Хората коленичиха пред паметника и отдадоха почит към знайните и незнайни герои, дали живота си за свободата, обединението и добруването на Отечеството.

Символичен край на Българския марш бе даден със запалване на факли-димки в цветовете на българския трибагреник – бяло, зелено червено.

http://www.vmro.bg/български-марш-100-години-Ньой/


Долу Ньой!


Hatshepsut

101 години Ньойски диктат - декларация на ВМРО в парламента


Hatshepsut

101 години ,,Помним Ньой"!