• Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up.
 
Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up.

28 May 2020, 04:46:27

Login with username, password and session length

Top Posters

Hatshepsut
10635 Posts

Шишман
1952 Posts

Panzerfaust
346 Posts

Лина
295 Posts

Theme Select

thumbnail
Members
Stats
  • Total Posts: 14151
  • Total Topics: 1248
  • Online Today: 63
  • Online Ever: 420
  • (13 January 2020, 09:02:13)
Users Online
Users: 0
Guests: 28
Total: 28

avatar_Hatshepsut

Фашизъм ли е да си българин?

Started by Hatshepsut, 11 October 2018, 21:32:53

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Hatshepsut

Фашизмът е политически режим, съществувал в първата половина на ХХвек в Италия и свързващ се с личността на Бенито Мусолини. Името му идва от използвания като символ на силата и господството по време на Римската република и Римската империя ликторски сноп/сноп пръчки привързани около секира/. Основите на фашистката идеология са национализъм, силен социален елемент, активна намеса на държавата в икономиката/но не от командния комунистически вид/, отричане на марксисткия и либералния модел за развитие на света и замяната му със специфичен национален, унищожаване на съпротивата на останалите политически организации и еднопартийно управление, олицетворявано с личността на партийния водач - Мусолини. Въпреки някои разлики, които съществуват между тях/като расизмът, който липсва в Италия/, за фашистки режим се смята и този на национал-социалистите и Адолф Хитлер в Германия, през същия период от време. Силно застъпеният национализъм и антикомунизъм за някои "капацитети" е основание почти всички политически режими в Европа от онова време да бъдат наречени "фашистки". Още от 20-те години на миналия век наличието само на един или два елемента от фашистката идеология в нечие изказване или програма е било основание, за яростните защитници на марксизма и либерализма, то или тя да бъдат заклеймени като "фашистки" и съответно авторът им да бъде наречен фашист. След Втората Световна война обвиненията във фашизъм стават все по силно и често използвано политическо оръжие. Това важи с особена сила за България, където в първите години след 9.ІХ.1944г., по обвинения във фашизъм са ликвидирани десетки хиляди души, само защото са били противници на болшевиките.
Това, че ние сме българи, по рождение и убеждение, може за някои да е основание, да ни нарича фашисти, само че това по никакъв начин не може да ни накара да спрем да виждаме нещата около нас. Когато спрем да виждаме, че политическият "елит" е скъсал връзката си с България и българите, това няма да промени факта, че промяна и нова енергия не може да излезе из неговите редици. Ако спрем да виждаме, че нашата държава все по-малко заслужава да се нарича България, това няма да го промени. Ако спрем да виждаме, че национално достойнство и чест са вече празни думи, те няма от само себе си да възвърнат своя смисъл. Безотговорността, нежеланието да поемеш дълга, който имаш към своето Отечество и своя народ, без които нямаше да съществуваш ти самия, защото полученото по рождение е непроменяемо, са неща, които не можем да не забелязваме.
А България не е химера, не е нещо изпразнено от смисъл. България е средството да се запази българският народ. Българската държава е инструментът, който най-ефективно може да накара българите да останат в България и тук да печелят достатъчно добре, та да не се налага да се превръщат в скитници. Българската държава е в състояние да направи много, голяма част от българите да бъдат не наемни работници на наднационални корпорации, а собственици. Българската държава е единственото средство, което може да направи българското образование достатъчно качество и отново да го превърне в проводник на българщината. А това е така, защото до момента не е измислено друго средство, което де е в състояние да концентрира енергията на един народ в една точка. А това, че днес държавата не само не помага, а пречи, не ни разколебава в нашите възгледи.

Ако това, че вярваме в силите на България и българите сами да се погрижат за себе си без да се уповават на някой друг, се нарича фашизъм, а този, който не вярва не е фашист, тогава могат да ни наричат така.

Г. Цвятков

Баязид

Ами не, срамота е да си българин.
Disagree Disagree x 1 View List
TÜRK

Лина

Срамно е да си  dönme, да си турчин със сини очи и светла кожа и коса. Те, това е много срамно. А като наложим, че повечето от султаните са били дьонмета става една лайняна работа дето само Баязид знае каква е! :dull-1:

Шишман

Quote from: Баязид on 04 November 2018, 00:59:18Ами не, срамота е да си българин.
Яко изказване, направо трепач. Интересно какво търсиш в този форум, ако мислиш така ?