• Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up.
 
Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up.

May 19, 2019, 08:15 pm

Login with username, password and session length

Theme Selector

Members
  • Total Members: 33
  • Latest: cesar
Stats
  • Total Posts: 9144
  • Total Topics: 1101
  • Online Today: 22
  • Online Ever: 157
  • (May 17, 2019, 10:41 am)
Users Online
Users: 0
Guests: 6
Total: 6

Нов дизайн на Форума (SMF 2.1)

Started by Hatshepsut, Aug 01, 2018, 07:38 am

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Long time ago

Благодаря.

Вероятно по-нататък.


Hatshepsut

Добавих един тъмен шаблон - Lunarfall:

https://custom.simplemachines.org/themes/index.php?lemma=2919

Смяната на темите във форума е много лесна, няма нужда да влизате в своя профил, в левия панел има специално меню - Theme Select, откъдето с едно щракване на мишката може да смените темата на форума  :cool:
За разлика от старите версии на форумния софтуер, където само регистрираните потребители можеха да си избират темата, тук и гостите могат да правят такъв избор.

Click  :arrow: 

Тествах темата за кратко, визуално изглежда добре, но има и някои бъгове - дублира подписите на потребителите в постингите, а самите постинги не са с еднаква широчина  :whistle:

Обаче темата си има и предимства - под всеки постинг има бутони за споделяне в социалните мрежи - фейсбук, туитър и гугъл плюс.
Също така много лесно може да увеличавате размера на шрифтовете в постингите. Горе вдясно под заглавието на темата има меню, откъдето може да увеличавате или намалявате размера на шрифта... това се отнася за шрифта само на постингите, а не за менютата, бутоните и т.н.

Click  :arrow: 

Long time ago

Много благодаря. Смених успешно. Светлото с годините доста ми товари очите и така на тъмен фон е много по-добре.

Hatshepsut

Oct 22, 2018, 07:34 am #18 Last Edit: Oct 22, 2018, 07:36 am by Hatshepsut
За да публикувате клипове от Youtube във форума, е достатъчно да поставите линка към клипа в своите постинги. Трябва да поставите директния линк към Youtube, а не към youtu.be (при някои клипове линковете са такива, трябва да ги отворите в отделен прозорец, за да копирате директния линк).

НЕ използвайте бутончето "Youtube" в лентата с инструменти, защото няма да проработи. Това бутонче се отнася за опцията, която е вградена във форумния софтуер (SMF 2.1), но аз съм инсталирал допълнителен модул за клиповете от сайтовете (не само от Youtube), който отменя вградената опция. За съжаление, не мога да махна това бутонче от лентата с инструменти, надявам се в следващите версии на SMF да бъде дадена такава възможност на администраторите :rolleyes:

генерал Жеков

Възможно ли е да се направи нещо по отношение форумния изглед на мобилни устройства.Нямам представа дали администратора е пробвал да използва форума от смартфон/таблет,но е доста по-трудно за боравене от компютърния вариант.?
ϟϟ|СВОБОДЕН-СОЦИАЛЕН-НАЦИОНАЛЕН| lYl 
БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО И ВСИЧКО ЗА БЪЛГАРИЯ!

Hatshepsut

Jan 24, 2019, 02:29 pm #20 Last Edit: Jan 24, 2019, 03:07 pm by Hatshepsut
Quote from: генерал Жеков on Jan 24, 2019, 02:10 pmВъзможно ли е да се направи нещо по отношение форумния изглед на мобилни устройства.Нямам представа дали администратора е пробвал да използва форума от смартфон/таблет,но е доста по-трудно за боравене от компютърния вариант.?

Не, никога не съм пробвал как работи форума на телефон или таблет, а само на компютър.
По принцип, шаблона на новия софтуер би трябвало да е съвместим с мобилните устройства. Аз съм изключил вграждането на клиповете, евентуално могат да се изключат и двата странични панела, горе вдясно под менюто има две бутончета [-][-], чрез тях могат да се скриват левия и десния страничен панел. Пробвай да ги скриеш и така би трябвало да се освободи място и форумът да изглежда по-добре.

генерал Жеков

Jan 24, 2019, 03:13 pm #21 Last Edit: Jan 24, 2019, 03:59 pm by генерал Жеков
Когато влизам от компютър-нямам такива проблеми.Основното,което дрази,когато преглеждам от мобилно устройство е това,че панела за споделяне на социалните мрежи е поставен точно там,където е менюто за форум,статии и т.н.Така влизането във форумо от меню "Начало" става доста трудна задача.Нека се помисли относно преместване на този панел на друго място,за да не пречи.Все пак в днешно време много хора ползват мобилни устройства,а това може да им създаде пречка за пълноценното ползване на форума
ϟϟ|СВОБОДЕН-СОЦИАЛЕН-НАЦИОНАЛЕН| lYl 
БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО И ВСИЧКО ЗА БЪЛГАРИЯ!

Hatshepsut

Quote from: генерал Жеков on Jan 24, 2019, 03:13 pmКогато влизам от компютър-нямам такива проблеми.Основното,което дрази,когато преглеждам от мобилно устройство е това,че панела за споделяне на социалните мрежи е поставен точно там,където е менюто за форум,статии и т.н.Така влизането във форумо от меню "Начало" става доста трудна задача.Нека те помисли относно преместване на този панел на друго място,за да не пречи.Все пак в днешно време много хора ползват мобилни устройства,а това може да им създаде пречка за пълноценното ползване на форума

Сега проверих в админ панела за настройките на модула за споделяне в социалните мрежи. Този модул може да се фиксира само отляво, евентуално може да се мести нагоре и надолу.
Аз го преместих малко надолу с 200 пиксела, я провери сега как е.

генерал Жеков

В стандартна позиция т.е точно в началото на форума-стои над трите черти,отварящи менюто.Сега се мести при скролване и има достъп до това меню,защото преди стоеше само там и се местеше след дълго скролване надолу,откъдето беше невъзможно да се натисне.
ϟϟ|СВОБОДЕН-СОЦИАЛЕН-НАЦИОНАЛЕН| lYl 
БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО И ВСИЧКО ЗА БЪЛГАРИЯ!

генерал Жеков

Сега установих и нови "дупки" в мобилната версия.Няма часовник,както и бутон за маркиране на прочетени публикации-т.е трябва да използваш десктоп-версия,за да маркираш прочетени публикации.Нека това не се приема като лична критика към администратора-смятам,че това е полезна забележка,тъй като форума все пак трябва да е представителен и с добър изглед.
ϟϟ|СВОБОДЕН-СОЦИАЛЕН-НАЦИОНАЛЕН| lYl 
БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО И ВСИЧКО ЗА БЪЛГАРИЯ!

Hatshepsut

Quote from: генерал Жеков on Jan 25, 2019, 10:15 pmСега установих и нови "дупки" в мобилната версия.Няма часовник,както и бутон за маркиране на прочетени публикации-т.е трябва да използваш десктоп-версия,за да маркираш прочетени публикации.Нека това не се приема като лична критика към администратора-смятам,че това е полезна забележка,тъй като форума все пак трябва да е представителен и с добър изглед.

Това вече няма да мога да оправя, явно става дума за бъг в самия шаблон, надявам се когато излезе по-стабилна версия на форумния софтуер (предполагам това ще стане до края на годината) този проблем да бъде отстранен от самите разработчици.

генерал Жеков

Ами,добре ще е да го оправят,защото е сериозен проблем,който може да спъне много участници от пълноценно участие във форума,а това сега е много важно,защото ако форума стои на 23регистрации,то от него съществен смисъл няма
ϟϟ|СВОБОДЕН-СОЦИАЛЕН-НАЦИОНАЛЕН| lYl 
БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО И ВСИЧКО ЗА БЪЛГАРИЯ!

Hatshepsut

Quote from: Long time ago on Sep 11, 2018, 11:28 amМного благодаря. Смених успешно. Светлото с годините доста ми товари очите и така на тъмен фон е много по-добре.

 :warn:
Изтрих тъмния шаблон Lunarfall, защото не е съвместим с новата версия на форумния софтуер (SMF 2.1 RC1), която инсталирах току-що.
Ще следя редовно форума на SMF Community и когато излезе по-нова версия на шаблона, ще я инсталирам.
Авторът на шаблона е обещал да го обнови, но не е посочил срокове.
Дотогава всички потребители ще използват стандартния шаблон.

Hatshepsut

Quote from: генерал Жеков on Jan 26, 2019, 02:45 pmАми,добре ще е да го оправят,защото е сериозен проблем,който може да спъне много участници от пълноценно участие във форума,а това сега е много важно,защото ако форума стои на 23регистрации,то от него съществен смисъл няма

Пробвай сега как е, днес обнових форумния софтуер и би трябвало проблемите да са по-малко.

генерал Жеков

В мобилната версия няма часовник и индикатор на прекараното време в форума отново,а бутоните вече са два-"Unread Posts" и "Обновени теми",като открих,че работят след като се презареди страницата още веднъж-тогава всичко е работещо в това отношение
ϟϟ|СВОБОДЕН-СОЦИАЛЕН-НАЦИОНАЛЕН| lYl 
БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО И ВСИЧКО ЗА БЪЛГАРИЯ!