• Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up.
 
Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up.

21 July 2019, 16:26:22

Login with username, password and session length

Theme Selector

Members
  • Total Members: 37
  • Latest: Gemeto
Stats
  • Total Posts: 9403
  • Total Topics: 1118
  • Online Today: 42
  • Online Ever: 157
  • (17 May 2019, 10:41:46)
Users Online
Users: 0
Guests: 35
Total: 35

„Ден на българската младеж“

Started by Hatshepsut, 22 September 2018, 23:27:27

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Hatshepsut

За първи път ,,Ден на българската младеж" ще се състои на 29 септември


На 29 септември за първи път ще се състои ,,Ден на българската младеж". Мероприятието ще представлява национално шествие под стотици български знамена. То ще се състои в София и на него ще присъстват млади българи от всички краища на нашата Родина.

,,Ден на българската младеж" е нова инициатива, в основата на която стоят няколко националистически организации, сред които и Български Национален Съюз. Актуалния списък на организациите, които подкрепят ДБМ може да прочетете ТУК. С това мероприятие младите националисти искат да отворят очите на всички българи за смъртната опасност, която е надвиснала над нашата Родина. И същевременно да покажат, че младото поколение днес е последното, което може да обърне курса на България към пълно унищожение. За тази цел шествието ще е предшествано от няколкоседмична кампания. По време на нея ще се организират различни събития - конференции, информационни срещи, спортни мероприятия и социални акции, с които националистите ще разпространят своето послание сред българския народ.

Както споменахме, Български Национален Съюз е един от инициаторите на този проект и затова призоваваме всички членове и симпатизанти на организацията да се включат дейно в кампанията и да вземат участие в националното шествието. За тази цел публикуваме текст от страницата на ДБМ, в който подробно се посочват причините, които ще накарат стотици млади български националисти да излязат на улицата на 29 септември.

Преживяла робство, войни, национални катастрофи и предателства, нашата хилядолетна Родина днес е в смъртна опасност. Ден след ден, година след година, поколение след поколение перспективите за живот на младите хора в България стават все по-лоши. Демографската катастрофа, безродните политици, апатията и егоизма след мнозинството от българите са само част от многото причини, които ни водят към пропастта. Тази пропаст, в която ако паднем, ще означава края на нашето съществуване като народ. Народ с вековна култура, традиции и идентичност.

Въпреки всички превратности на историята нашите предци са успели да изградят една силна държава в центъра на това ветровито място, Балканския полуостров. Държава, която е била истински дом на всички българи. Държава, в която те са били свободни и в която са отглеждали своите деца и са ги възпитавали в непреходните български добродетели. Тези добродетели, предавани от поколение на поколение, са допринесли за всички културни и исторически постижения на нашия народ, с които днес се гордеем. Те са и причината в тежки времена нашите предци да не загубят своята национална идентичност, духовност и воля за борба.

Но през последните повече от 70 години нишката е почти скъсана. От тогава България не е свободна държава. Макар подвластна на различни политически системи, те са еднакво антинационални и чужди на българската душевност и традиции. В следствие това ние сме управлявани от безродни и чуждоугодни политици вместо български държавници. И така лека по-лека изконните български добродетели като гордост, жертвоготовност, любов към Отечеството, трудолюбие и взаимопомощ, бяха изместени от егоизъм, политическа опортюнизъм, нихилизъм, страхливост и комплексарщина. Всичко това доведе до днешния тотален разпад на държавност и народна общност. Моралната и духовна деградация е пропила огромна част от младите българи. Те нямат идеали, за които да се борят. Живеят ден за ден, за да задоволяват единствено първичните си нужди и инстинкти. Единствената цел в живота им е материалното благополучие и за да бъде постигната тя не е важно къде се живее - в България или чужбина. Семейство, народ и Родина са вече кухи понятия за тях.

Тези факти са общоизвестни и осъзнати на почти всеки българин. Но същевременно те са безропотно приемани от нашите сънародници. Ако изключим разбира се мрънкането пред телевизора и писането във Фейсбук. Те се превърнаха в отдушник в сивото ежедневие на българина и му дават измамната представа, че прави нещо, за да промени ситуацията. Но няма още случай в историята, в който само с думи, изказани или написани, да се е спасил един народ от толкова тежка криза. Затова ние сме научихме, че

ДА ГОВОРИШ, БЕЗ ДА ДЕЙСТВАШ, Е ГРЕШНО И БЕЗСМИСЛЕНО!
В България има и друга младеж. Това сме ние, младите българи, които не сме изгубили вяра, че нашата Родина може да бъде спасена и тя отново да бъде свободна. Ние сме тук, не сме избягали и няма да избягаме. Ние не живеем единствено, за да задоволяваме материалните си потребности, защото знаем, че без България нашия живот ще е просто биологично преживяване, но няма да има смислено съдържание. Ние сме осъзнали дълга си към нашите предци, които са изградили и развивали тази държава, и към бъдещите поколения, на които ние трябва да завещаем един по-добър дом за живеене.

Ние сме последната защитна линия преди окончателната гибел на България. Ние сме поколението, което е призвано да води битката за оцеляването на нашето Отечество и нашия народ. И ние или ще бъдем достойни за тази велика задача или ще бъдем преки свидетели на унищожението на една хилядолетна държава и народ. Още обаче сме сравнително малко младите българи, които сме осъзнали тази си мисия. За да променим това и да накараме все повече наши сънародници да се събудят от летаргичния сън, в който са изпаднали и заедно с нас да поемат отговорност за своето бъдеще и това на своите деца, създадохме

"ДЕН НА БЪЛГАРСКАТА МЛАДЕЖ".
Това ще е мероприятие, което се провежда веднъж в годината под формата на голяма национално шествие. То ще демонстрация на събуждащия се дух на съпротива в младите българи, които не иска да гледат безучастно как родината им загива. То ще провежда всяка година в различен български град, за да подчертае единството на нацията, което искаме да възвърнем и убеждението ни, че България не е само София и още няколко големи града.

Но "Ден на българската младеж" ще бъде много повече от шествие. То всъщност ще е само завършека на кампания, която ще се състои в седмиците и месеците преди националното шествие. В тази кампания, чрез различни акции и мероприятия ние искаме да провокираме, нашите връстници и всички българи, към размисъл, а от там и към действие. Искаме да дадем възможност на тези, които мислят и чувстват като нас, да преминат от пасивно мрънкане към активна борба.

Целта на инициативата не е просто да изказваме всеизвестни проблеми и да рисува апокалиптични картини. Напротив, ние искаме да даваме решения и на дела да демонстрираме нашите намерения. Затова чрез многобройни акции и инициативи ще покажем как млади хора могат да променят нещата към по-добро. Да, това ще са малки промени, но те ще дадат кураж на тези, които все още гледат апатично как България загива, че не е нужно да чакат оялите се политици или други външни или вътрешни сили да променят положение. Искаме да ги накарат да повярват, че силата, която ще възроди Родината ни, е в нас и няма кой друг да свърши това вместо нас. Поради тази причина по време на кампанията и шествието няма да издигаме никакви искания и призиви към настоящи и бъдещи управляващи, към ръководни фактори в икономиката, науката, културата и всички други сфери на обществения живот. Отдавна се научихме, че така наречения елит на България, отдавна е прогнил и е неспособен да изведе страната ни от тази дълбока криза.

Спасението е единствено в самоорганизирането на всички честни и достойни българи в единна общност, която стъпка по стъпка да започне новото изграждане на нашата държава. Да, това е изключително труден и дълъг процес, но само така е възможно да спасим това, което обичаме. А как може това да се осъществи на практика, ще покажем ние, младите български националисти, чрез "Ден на българската младеж".

http://bgns.net/dbm-2018/

Hatshepsut

Чуйте посланието на младите българи


генерал Жеков

Инициативи като тази винаги са полезни,но за съжаление голяма част от младежите ни показват незаинтересованост към активния живот и затова смятам,че ще е добро начало,ако се създаде организация,отговорна за физическото развитие на младите хора.Например,да бъдат организирани подобни мероприятия всеки месец,да се организират патриотични мероприятия и т.н.Това освен,че ще повиши националната им гордост,също така ще им даде мотивация да тренират и да живеят здравословно
ϟϟ|СВОБОДЕН-СОЦИАЛЕН-НАЦИОНАЛЕН| lYl 
БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО И ВСИЧКО ЗА БЪЛГАРИЯ!

Hatshepsut

20 December 2018, 19:24:54 #3 Last Edit: 20 December 2018, 19:30:16 by Hatshepsut
Успех на първият Ден на българската младеж


Успешно премина първият Ден на българската младеж. Събитието се проведе на 29-и септември в София под мотото "Живей за България". Самото шествие бе само завършек на цялостната кампания, съпровождаща Деня на българската младеж. Редица акции бяха проведени в цялата страна преди него. Имаше спортни прояви в подкрепа на инициативата, като футболният турнир в Стара Загора. Имаше и информационни събития, свързани с проблема, който бе основен акцент тази година, а именно демографската криза. В София бе проведена конференция на тема ,,Преодоляване на демографската катастрофа", на която бяха разгледани както причините за проблема, така и възможния изход от ситуацията. Материалите от нея скоро ще бъдат публикувани тук. Така се стигна и до самото шествие, като кулминация на цялата кампания.

Проявата събра около 150 участници, основно младежи, но и някои по-възрастни родолюбци бяха дошли, за да подкрепят усилията на младите. Имаше и млади семейства, дошли с децата си. Специално за проявата бяха пристигнали и хора от други градове, сред които Стара Загора, Пловдив, Пазарджик и Благоевград. Сборният пункт за шествието бе пред Лъвът от войнишкия мемориал на Желязната дивизия пред НДК. В 12 часа участниците започнаха да се събират, а момичета с тениски на кампанията раздаваха листовки на минувачите. Преди да започне самото шествие, представители на организаторите държаха речи. Официално проявата откри Пламен Димитров от БНС. Словото му бе посветено на нуждата от промяна в мисленето на младите хора и връщане към ценностната система на предците ни. След него говори Александър Петрев от "Бял фронт". Той се спря на проблемите пред които е изправено младото поколение и говори за качествата, които е нужно да развие всеки млад българин, за да ги преодолее. Самият той бе и най-младият оратор, но доста проницателен за своите 18 години.

След речите, участниците се строиха в редица по трима, за да формират колоната на шествието. То бе предвождано от шестима младежи носещи транспаранта с девиза на тазгодишния Ден на българската младеж - "Живей за България!". Възгласите на родолюбците огласиха централните улици на града. Шествието бе посрещнато положително от минувачите, а момичета от кампанията раздаваха листовки на всеки проявил интерес. Крайната точка бе храм-паметника "Св. Александър Невски". Там отново бяха произнесени речи. Първата бе на Благовест Асенов от "Национална съпротива", който говори за историческия дълг на нашето поколение, което трябва да преодолее демографската катастрофа. След него думата взе водача на БНС Звездомир Андронов. Той говори за смисълът на проекти като Денят на българската младеж, които са малките стъпки към голямата промяна, за която се борим. Един бавен процес на постоянна борба и постепенно надграждане. С това свърши и официалната част на събитието. Но с нея не приключи преживяването в което се превърна първият Ден на българската младеж. След проявата много от участниците се събраха заедно, в една вече не толкова формална обстановка, за да разменят мисли, впечатления и идеи. Чувството за общност, което се породи трудно може да бъде описано.

Благодарим на всички, които ни подкрепиха по време на кампанията. Благодарим и на всички, които дойдоха на шествието. Освен с много положителни емоции, първият Ден на българската младеж ще бъде запомнен и като едно добро начало на изключително полезна инициатива, която тепърва ще разгръща потенциала си.

https://bgns.net/