• Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up.
 
Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up.

28 May 2020, 03:17:43

Login with username, password and session length

Top Posters

Hatshepsut
10635 Posts

Шишман
1952 Posts

Panzerfaust
346 Posts

Лина
295 Posts

Theme Select

thumbnail
Members
Stats
  • Total Posts: 14151
  • Total Topics: 1248
  • Online Today: 63
  • Online Ever: 420
  • (13 January 2020, 09:02:13)
Users Online
Users: 0
Guests: 35
Total: 35

avatar_Hatshepsut

Национално движение „Лъв“

Started by Hatshepsut, 12 April 2019, 13:51:15

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Hatshepsut

Национално движение ,,Лъв"


https://ndlev.org/

Национално движение ,,Лъв" е основано на 21.06.2018 година като организация с нестопанска цел, поставяща си за цел политическа просвета сред българския народ. Ние сме обикновени хора, успешни професионалисти и честни граждани, на които им е омръзнал изборът между това да търпят разсипното управление и несправедливостите в собствената им родина и да живеят сред чужди хора, далеч от семейство и приятели. В движението преобладават младите и образовани хора, но това което наистина ни отличава е, че нашите членове вярват, че имат дълг към България, към миналите и бъдещите поколения на българския народ, и желаят да изпълнят този дълг сега, като жертват личното си време и средства. Ние, като българи, не желаем някой друг да свърши нашата работа и не вярваме на обещанията на политическата клика у нас. Само политическа сила, зачената и родена сред обикновения български народ, може да извърши необходимите драстични промени на българското общество и държава. Всички останали опити очевидно вече се провалиха и само безнадеждните наивници могат да вярват, че политическата мафия у нас е способна да се поправи.

Ние считаме, че българският народ днес се намира в преломен момент от своето съществуване и от управлението на България през следващото десетилетие зависи не просто икономическото положение у нас, а на карта е заложено самото съществуване на българската нация. Въпреки тежкото положение, в което се намираме днес, ние не признаваме пораженческото мислене и вярваме, че упоритата борба се отплаща рано или късно. Никога не е късно да направиш нещо за народа си!

Национално движение "Лъв" е ново и уникално явление на политическата сцена в България, поради простият факт, че ние не сме креатура на никого и това може да се види много лесно от всеки човек. Ние сме това, от което най-много се страхуват грабителите на България - самоорганизирани българи. И имат от какво да се страхуват! В предългата си история, от най-древни до най-нови времена, винаги когато българи са били единни и организирани, те са постигали смайващи и неоспорими успехи във всичко, с което са се захващали. Остава ни просто да го направим още един път.


Верую

1. Ние вярваме, че имаме дълг към България и към българския народ. Така както стотиците хиляди българи преди нас са се борили, страдали, жертвали и умирали за да ни има и днес, така и ние сме длъжни да дадем всичко от себе си за тези след нас.

2. Ние вярваме, че общото благо е по-важното от личното и, когато хората са единни и работят заедно постигат неизмеримо повече, отколкото поотделно.

3. Ние вярваме, че България може да бъде държава от световен ранг и нашият народ има всички необходими предпоставки, за да постигне това. Правили сме го преди, ще го направим отново.

4. Ние вярваме, че българската държава днес се управлява от клика, съставена от едни и същи хора, без значение на тяхната партийна принадлежност. Тези хора са наследници и пряко творение на българската комунистическа партия с цел да се продължи диктатът върху българския народ, вместо да им се потърси сметка.

5. Ние вярваме, че начело на всяко общество трябва да бъдат хората, които служат на другите, които жертват своите лични цели в името на по-висшата кауза и които дават най-много от себе си за общността.

6. Ние вярваме, че справедливостта е най-важната функция на държавата. България не е нито бедна, нито малка, нито слаба, още по-малко обречена. Единственото, което липсва у нас е редът и законността, така че всеки да бъде на мястото си.

7. Ние вярваме, че нищо на този свят не идва даром и ние трябва да се борим неуморно за бъдещето на нашия народ. Съдбата ни е в собствените ни ръце и не можем да виним никого другиго за нашето малодушие, страхливост или безразличие. Ние сме единствените, които носим отговорност.

Да живее България!

Hatshepsut

Кой, как и защо управлява България

България има дълга и славна история, изпълнена с величие, чутовни подвизи, славни победи и уникални постижения. Наистина, българите можем заслужено да се гордеем с миналото си, каквото малко народи по света имат. Това, което сме дали на света през хилядолетията си, макар и позабравено в 21-ви век, ще остане като маяк за много бъдни поколения напред. Но всяка пъстра история има както върхове, така и спадове; както моменти на напредък, така и на упадък. Нашият народ не може да се оплаче от липсата и на двата вида. За съжаление, в историята на народите много често се наблюдава ефектът на "последния ход", при който голяма част от миналите достижения биват изтривани от последното поражение. Именно такава е и съдбата на съвременна България, особено в политически аспект.

През 1944-та година, Съюзът на съветските социалистически републики обявява война на неутралното във военен аспект (а от август месец същата година и в политически) Царство България. Червената армия нахлува на наша територия и окупира страната. С нейна помощ се извършва държавен преврат от страна на малобройната съветска агентура у нас наименована БКП, с което се дава началото на десетилетен чужд диктат над българския народ. Макар и формално да запазва името си, България се озовава фактически в третото робство в своята история.

Съветското иго не се отличава по нищо съществено от османското такова, освен по времевите мащаби и особеностите на епохата. Суверенитетът на държавата е предаден на чужда сила. Прякото управление над населението се одобрява от чужда власт, макар и формално да запазва своята автономия. Особено ако НРБ беше приета в Съветския съюз, политическата структура щеше да бъде на практика същата. Избивани и вкарвани в затвори са несъгласните с текущото състояние, независимо дали се наричат хайдути или горяни, или дали има формален ,,Народен съд" (под зоркото око на съветски комисари) или не. Забранявани са елементарни неща от бита и културата на българите с цел тяхното превъзпитание и превръщане в друга народност. В единия случай правото да се носи оръжие, да се язди кон, да се строи църква, а в другия – изобщо да се изповядва религия, да се слуша музика по собствено усмотрение, да се работи това, което искаш, и въобще дали да се работи. Трябва да се отбележи, разбира се, че в Османската империя не е било проблем да се изселиш извън пределите й, докато в "народните републики" обичайно има специално назначени охранители на границата (но пазят отвътре навън, защото движение в обратната посока не е особено често). Голямата разлика между двете окупации е тяхното времетраене. Турското робство трая близо 500 години, а съветското – по-малко от 50.

И все пак, българите издържаха петвековните мъки и страдания, но останаха тук, като дори населението ни се запази, а след Освобождението започна и да се завръща в родината си. След само 45 години съветска окупация, в първият възможен момент, когато границите се отвориха, българското население се евакуира с темпове, характерни за хуманитарна катастрофа. Демографски погледнато, България понася един от най-тежките си удари по време на комунистическото управление у нас. Раждаемостта спада драстично поради насилственото мобилизиране на жените в икономиката. За целият период на комунизма у нас, населението нараства с по-малко от една трета, докато след Освобождението българите се удвояват само за 25 години и почти се удвояват още веднъж за следващите 40 (докато Съветският съюз ни окупира). И това е въпреки колосалните жертви по време 4 войни, епидемии, най-тежката световна криза в историята и тъй нататък.

За наше огромно съжаление, този черен период в българската история не свършва с разпадането на СССР. Икономическата несъстоятелност на социалистическата икономика става абсолютно видима за всеки образован човек още през 70-те години на ХХ век. Става ясно, че социализмът може да съществува само като "икономика на грабежа", т.е. само ако окупира нови и нови страни, от които да краде богатства, дори при положение че руската територия е изключително богата на ресурси. За икономиката на НРБ не си струва дори да се говори, тъй като тя живееше от дотациите на Съветския съюз, докато щедро пилееше българския талант и труд (който се проявяваше дори и в тези условия!). При това положение, партийната клика начело на СССР ясно си даде сметка, че има две възможности – да упорства, докато икономически СССР не рухне до нивото на африканска държава (а тогава не се знае какво би станало с тях самите), или да се откаже от комунистическият експеримент и да даде възможност на страната да се развива по естествен път. Първият вариант не допадна на съветската върхушка, тъй като така просто се отлага неизбежното. Но и вторият вариант не бе съвсем удачен за тях, тъй като за тях може и да е било все едно каква е идеологията на страната, но далеч не бе все едно дали ще се наложи да се разделят с привилегированата си положение (или дори да платят за него). Затова бе създаден хибриден вариант – СССР ще бъде реформиран по западен образец, но партийният елит ще запази ключова роля в държавата, икономиката и обществото. Изпълнението на този план стана посредством похватите, в които комунистите са най-добри, а обикновените честни хора – най-неопитни, а именно – лъжата, измамата, задкулисните игри, нагласените постановки, подставените лица и най-вече системната пропаганда на неистини и изфабрикувани факти.

Този сценарий не остана патент на съветските другари, той беше приложен изключително успешно (дори по-успешно!) и у нас. Може да се каже, че резултатът надмина очакванията. След като разпадът на икономиката на Съветския блок беше неминуем и българската номенклатура получи заповед от Горбачов "Оправяйте се сами!", то същата номенклатура не губи нито ден и осъществи брилиятно сценария по свалянето на комунизма от власт, като постави на сцената представление, достойно за най-големите театри.

Какво направи българската комунистическа партия? От една страна, вкара страна във валутен дълг, парите от който бяха раздадени на доверени лица. От друга страна, приватизираха наужким предприятията у нас, изградени с робски труд от населението, като отново тези предприятия се озоваха в ръцете на хора от номенклатурата. Останалите държавни предприятия бяха силно дотирани от държавната хазна (т.е. от данъците на обикновения човек), като по този начин бяха източвани средства по още един начин. За завършек на плана си, комунистите организираха хиперинфлация, обирайки спестяванията, с което всички обикновени българи бяха оставени без лостове за икономическо въздействие, т.е. без ни най-малък капитал. По този начин, икономическата власт бе съсредоточена изцяло в ръцете на комунистическата върхушка.

В политически аспект, с помощта на добре подготвения апарат на тайните служби, пребоядисаната (но пак в червено) БКП чисто и просто създаде собствена си опозиция с цел да имитира демократичен процес. Чрез метода на "тоягата и моркова", а понякога и на "кинжала и отровата", политическият ландшафт у нас беше творческа самодейност на доскорошните строители на социалистическа България. Разбира се, както във всяко семейство има разпри, сърдити и недоволни, така и някои от тези новосъздадени лидери понякога се опитваха да водят собствена независима политика – от алчност, его или нещо друго. Е, тогава много бързо се организираха "активни мероприятия", както се наричат на жаргон в разузнавателните служби. Трябва да признаем, обаче, уменията на тези кукловоди. Ние сме единствената страна в света, в която бивш монарх се кълне върху републиканска конституция и става министър-председател. Но ние сме и единствените, при които този същият монарх, свален от власт и изгонен от страната си от болшевиките, при съставянето на правителството си, назначава децата на членове на комунистическата върхушка за министри, а след това се и коалира със социалистическа партията!

Лъвът ще се завърне!

https://ndlev.org/

Panzerfaust

Изключително добре, интелигентно и правдиво е описано всичко в горните редове! Напълно съм съгласен с тях.

Тъй като Национално движение "Лъв" е регистрирано като потребител във форума, ще е интересно да вземат участие и да коментират актуални и исторически събития, свързани с България.


Национално движение „ЛЪВ“

Здравейте!

Благодарим за представянето и топлото посрещане! Разбира се, че ще се включим с коментари по темите във форума. Все пак това е една от причините за нашата регистрация – да споделим вижданията си и да търсим съмишеленици, а вярваме че във вашия форум ще намерим такива.

Да живее България!

НД ,,Лъв"

генерал Жеков

Интересно движение.Има обаче няколко неясноти,относно които искам да ви попитам,за да стане по-ясно кактж за мен,така и за посетителите на форума.Първо,имате ли директни политически цели(участие в избори и т.н) и смятате ли,че днешните избори са честен и нормален начин за смяна на една власт?Второ,извън утопията за самодостатъчност,какво смятате за сегашните международни връзки на България и имат ли те алтернатива?Последният ми въпрос към вас е повече исторически и обществен,отколкото политически,но е важен-какво смятате за сегашната форма на управление,какво смятате за сегашната българска религия и какво е вашето мнение по отношение на Руската държава и един определен етнос в нея,като главни виновници за комунистическото робство?
ϟϟ|СВОБОДЕН-СОЦИАЛЕН-НАЦИОНАЛЕН| lYl 
БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО И ВСИЧКО ЗА БЪЛГАРИЯ!

Национално движение „ЛЪВ“

Ще се опитам да отговоря максимално точно от гледна точка на нашето движение, но на места ще включа и мое лично мнение.
Първо, да - имаме конкретни политически цели, такива каквито може да има всяко политическо движение. Към момента не ни достигат човешки ресурси, така че да заявим реална такава цел, освен фактът че желаем да се регистрираме като политическа партия. Това, както знаете е доста сложна задача в Република България, но пък ако успеем да направим това ще имаме пълно основание за реална политическа заявка.
Доколко сегашната изборна система е "честен и реален начин за смяна на една власт"? На такъв въпрос, всяко политическо движение може да има само един отговор - това е единственият начин за смяна на властта. Всичко останало е противоконституционно и на практика престъпление. Моето лично мнение е, че независимо дали изборите у нас предоставят шанс за честна и реална смяна на курса на държавата, то преди всичко ние трябва да създадем база за това - а това значи политически (и не само) просветени хора - не 1-2-5, а много повече, които да представляват като минимум потенциална алтернатива. Националистите в България не са такава алтернатива към момента (изключая тия които вече са във властта). Всъщност в България няма алтернатива на властта в момента, която е заключена в спора между БСП-ГЕРБ (+ ДПС), което е всъщност БКП. Още по-личното ми мнение е (за което не съм убеден, обаче) е, че изборната ни система е достатъчно добра, така че да се възползваме от нея, стига да знаем какво правим и да опитаме.
Второ, международните отношение на България са сложно нещо. Принципът на нашата политика е "Добро е това, което е добро за България". Тъй като към момента отношението на Русия към България е като към колония, то ние не виждаме опция да завием в тази посока. Голяма част от политиката на България се определя от поклонници на Русия, икономиката се държи в не малка част от тях, парите на България изтичат към Русия, мафията е тяхна. Отделно в културно-историческата сфера, Русия просто се подиграва с нас, в не по-малка степен отколкото например македонистите. Разбира се, ако всичко това се промени - Русия е държава като всички останали, можем да работим с нея, стига да имаме полза. По отношение на другите геополитически субекти:
- Турция е единственият отчетлив враг, който България винаги е имала (ог 6 века) и който ще има, и независимо от конкретната политическа конюнктура, това не може да се промени, поради геополитически фактори
- НАТО към настоящия момент е неизбежно за нас, поради много фактори, поне докато ние не станем примерно 5 военна сила в света (което сами разбирате колко сложно би могло да се случи)
- ЕС, макар и проблемен съюз, до голяма степен няма алтернатива. Въпросът там е доколко ще можем да се еманципираме от бюрократите там и доколко можем да го променим отвътре, тъй като и там процесът не е статичен. Ако да сме в ЕС означава българската нация да изчезне, заместена от цигани, турци и емигранти, то няма да стоим там. Но много от глупостите на нашите политици те обичат да оправдават с това, че "Големият брат" го казва. Като например редуцирането на армията. Навремето твърдяха, че това се прави "заради НАТО". Глупости...
По отношение на третия въпрос, който всъщност се състои от 3 въпроса:
Сегашната форма на управление според нас не е оптимална, но докъде може да се подобрява е въпрос на обстановка и е до голяма степен извън програмата на движението. Моето лично мнение, което се споделя и от много от нашите привърженици, е че демокрацията в този си вид е абсолютно недоразумение. Впрочем това мнение се прокрадна и сред стандартните политически играчи (например Герджиков предложи образователен ценз). Въпросът за смяна на системата, обаче, е принципно грешен въпрос за една партия от наш тип. Когато можем да направим каквито и да е промени в тази система, то те за нас ще са без значение, защото вече ще сме успели и със сегашната система да се преборим. Това последното, също го анотирам като мое лично мнение.
Към сегашната българска религия ние нямаме отношение, тъй като това излиза извън каквито и да е политически идеи, които ние като организация защитаваме. Между нас има всякакви в тази връзка и ние не смятаме, че държавата има права да се намесва в това нещо.
За руската държава вече споменах. Аз лично имам добро отношение към руснаците. Те са пострадали дори повече от нас от комунистическото робство. Но към момента, Русия има негативно поведение към България и и като цяло това е положението в цялото модерна история.
За определеният етнос, предполагам че става дума за евреите. Ние като движение нямаме никакво отношение към евреите, така както нямаме отношение към почти никой народ по света - те могат да бъдат наши партньори, врагове или никакви. Единственото, което аз мога да кажа, е че ако успеем да направим България като Израел, то ще сме си изпълнили задачата. Още по-лично мнение е, че "еврейският въпрос" е отклоняване на внимането от реалните врагове, защото наистина много от комунистите в СССР са били евреи, но не всички евреи са комунисти. Още повече, с малки изключения, комунистическата мерзост в България е извършена от всичко друго, но не и от евреи или други конспиратори, а от типични тъпи, неуки хашлаци, като Тодор Живков например.

Национално движение „ЛЪВ“

05 November 2019, 17:19:38 #6 Last Edit: 05 November 2019, 17:50:20 by Национално движение „ЛЪВ“
За да продължим нашето представяне във форума ще започнем публикацията на статии от нашата страница тук. Стига да нямате нищо против разбира се. Ще започнем от най-новата:

Расистка държава ли е България

Обичайно темата за спорта, а още повече за футбола, е извън всякакъв интерес за Национално движение ,,Лъв". Спортните успехи може да са гордост за нацията, но по никакъв начин не би следвало да се смесват с политиката. За съжаление обаче, последните събития свързани с националния ни отбор по футбол отидоха твърде далеч и не могат да бъдат оставени без коментар.

На ,,протоколния" по своето значение двубой България – Англия, играта беше прекъсвана нееднократно поради оплаквания от страна на английските футболисти за ,,расистки обиди". След края на срещата, България беше засипана с обвинение в расизъм, треньорът на нашия отбор трябваше да се извинява, отборът ни беше наказан, а медийната помия във Великобритания (че и у нас) надмина всякакво благоприличие. Стигна се до там един наш известен футболист да плаче по чуждестранна телевизия, а правителството да издирва "престъпниците" по-усърдно от избягали от затвора. В крайна сметка, целият този скандал се отрази не върху футбола у нас, а върху международния имидж на страната.

Най-напред, нека уточним, че това което нашата публика показа на този мач не е нищо особено спрямо обичайното на футболните терени в Европа. Даже напротив, в първия момент, когато англичаните започнаха с типичните за тях театрални постановки, нямаше на практика никакви скандирания или подвиквания. Дори и някой отделен футболен фен да е измучал нещо нечленоразделно по една или друга причина, това не е същото като цялата агитка да крещи. Предварителната подготовка на английския отбор беше очевадна – на тихи трибуни, те започнаха по сценарий да се оплакват на съдията. И това е точно Англия – където расистките изстъпления по стадионите са ежедневие (да не припомняме хвърлянето на банани, маймунските звуци и какво ли още не). Още по-фрапиращото е, че на практика никой не е чул нищо – съдията взе решение на базата на ,,оплакване" от страна на футболист от английския отбор. Кой се наема да прецени това случило ли се е или не се е случило? Съдията, който не разбира български? Или всяко оплакване се счита за валидно? За съжаление, нашите футболисти не са особено известни с комбинативна мисъл, иначе можеше да опитат и те да се оплачат на съдията за "расистки обиди" от страна на английската агитка.

Последното води до следващия въпрос – откъде накъде англичаните ще се оплакват, при положение че десетки българи свидетелстват как на предния мач в Англия от трибуните са се чували непрекъснати обиди срещу българските играчи и то недвусмислено на расистка основа (,,цигани")?! Дори някои от собствените им медии коментираха, че е екстремно лицемерно от тяхна страна да се оплакват (предварително!) от расизъм, при положение, че техните собствени агитки са печално известни в цяла Европа и с побоищата си (на което удариха на камък в София, разбира се), и с обидите си по време на мачове, и с липсата на всякаква култура. Точно Англия да обвинява България в расизъм, при положение, че именно те създадоха расизма в света, поробиха стотици и избиха десетки милиони?! Отново възниква у мен въпросът, защо никой от нашите футболисти, футболни деятели или официални лица, не взеха мерки да защитят българските футболисти от английския расизъм. Това не е обикновена безмозъчна футболна разпра, а въпрос на национална чест – и ние трябваше да повдигнем този въпрос първи, а не да мълчим.

Както вече изтъкнахме, проблемът с този скандал е в политическия и международен ефект, който предизвика. Ако не беше това, на никого нямаше да прави впечатление жалкото и страхливо английско поведение – ние ги помним от Дойран, а и Европа знае що за хора са. Тяхното ,,мъжество" се показва само когато срещу тях има индийци или африканци с копия и лъкове, а да не припомняме северноамериканските индианци, където и това им беше твърде много, та прибегнаха до биологично оръжие. Политическият проблем не е в това, кой къде се е оплаквал, а в това, че ние за пореден път – от 1944-та година насам – не показваме никакъв гръбнак в такива ситуации. Нашите политици, общественици, изтъкнати фигури, журналисти и така нататък, не просто не защитиха националната чест, а наляха ,,масло в огъня" с примиренческото си поведение на гузно дете, явно спомен от комунистическото им минало, където ,,големия брат" ги ,,напляскваше" от време на време. Не, дами и господа, ние няма от какво да се срамуваме! Има от какво да се срамуват англичаните.

Има и още един аспект на случилото се, който заслужава по-сериозно внимание, а именно навлизането на политиката във футбола (или обратното?). Расизмът е политическа идеология и то с много неуточнено съдържание – всеки я разбира, както на него му изнася. Защо спортни организации на европейско ниво се занимават със заклеймяването на каквото и да е политическа идеология? Спортът не е място за пропаганда (или антипропаганда) на политически идеи. И, ако някой се опита да ми пробута теорията за това, че расизмът е ,,лоша идеология", то аз искам да попитам – а комунизмът добра идеология ли е? Да ги сравним ли по брой убити и ранени, по размах или дълготрайност на властването? Защо няма ,,Не на комунизма" на фланелките на отборите в Европа, при това положение? Как в УЕФА избрахте точно ,,не на расизма", а не нещо друго?

Оставяйки настрана лицемерното поведение на европейските футболни функционери, които и без това са известни основно с прането на пари, хазартните измами и други престъпления, то има много важна причина политическите въпроси да са запазени за политиката и нейните механизми и да трябва със закон да се забрани тяхното намесване в другите сфери на обществената дейност. Тази причина е, че никой не може да си присвои крайната компетентност по политическите теми, за да може да отсъжда и да взима решения. Този, който го направи е де факто диктатор, затова в демокрацията е прието всички политически въпроси да се взимат чрез демократичен избор. Доколкото помня Европа значи демокрация, нали така?!

В нашия конкретен случай, нито съдията на мача, нито делегатите на УЕФА, нито централата им са упълномощени или компетентни да кажат кое точно е расизъм и кое не е. Понеже нямат никакви записи на нещо казано от българската агитка (а и какво ли разбират те от това), единственото което се изтъква навсякъде по медиите са снимки на хора с ,,нацистки поздрав". Първо, единственото което може да се докаже от снимките е, че има хора с изпъната дясна ръка. Господа бивши футболисти, изпънатата дясна ръка е ползвана от нацистите за поздрав, но далеч не само от тях. Или понеже Хитлер е бил вегетарианец, значи всички вегетарианци са престъпници? Изпънатата дясна ръка е взаимствана в Германия от фашистката партия в Италия, а за сведение на хората които са чели само комунистически книги по въпроса – национал-социализмът (нацизмът) не е същото като фашизма, а фашистката идеология на Мусолини не включва расизъм в нея. А самите фашисти в Италия взаимстват този поздрав от древен Рим. Така че, при липсата на други доказателства, ние не знаем дали младежите на снимката отправят нацистки, фашистки или римски поздрав. Второ, изпънатата дясна ръка не е необичайна поза на човешкото тяло и може да бъде видяна на много места и по много поводи, без по никакъв начин да е свързана с каквито и да е идеологии от гореспоменатите. Да не напомняме за един позабравен американски президент, който слизайки от самолета повтори много точно движенията на този поздрав. И трето, и най-важно, в Европа и в частност България е крайно време да се въведе реална свобода на словото, защото никой не може да определя дали аз имам правото да се преструвам на римлянин, на фашист, на нацист, или просто да си седя с вдигната дясна ръка. По никакъв начин подобно действие не  нарушава чуждите права и свободи, следователно никой не трябва да има правото да го забранява. Някой може да не харесва символите, които аз използвам и демонстрирам, и това е негово право, но не може да налага неговото мнение над останалите. Европа претендира да бъде демократична, но точно този тип неща са всичко друго но не и демокрация. Те са типичните тоталитарни концепции за ,,демокрация, плурализъм, свобода", но само докато изповядваш техните ,,демокрация, плурализъм, свобода", точно както навремето са били "народните демокрации". Всъщност това е и главният проблем:

Европа върви към нов Съветски съюз

http://ndlev.org/news/2019/10/18/rasistka-darzhava-li-e-balgaria/

Национално движение „ЛЪВ“

Ето и новата ни статия във връзка с телевизията на Слави Трифонов и желанието му да влезе в политиката с партия ,,Няма такава държава".

Има такава държава

Поредните спасители пристигнаха, готови да ,,оправят държавата", този път в лицето на Станислав Трифонов и компания. За пореден път на българския политически театър се поставя нова пиеса, след като предишните се поизтъркаха малко. Както и друг път сме посочвали, у нас главните политически субекти се създават посредством политическо инженерство. В момента, в който се усети напрежение сред народа, което може да роди някаква промяна, зад затворени врати, далеч от обществеността, сценаристите създават поредната сламка, за която да се хване удавникът, поредния месия, който да ни преведе през ,,прехода", като в Стария Завет. След това, медиите напомпват с популярност съответния образ и, когато и ако стане уместно, той бива ,,активиран", ако позволите да използвам разузнаваческия жаргон. Ако някой все пак се съмнява, мога да дам малко примери от последните 20 години. Не може да не започнем със Симеон Сакскобургготски. Емблематичен пример за спасител на народа, откъдето и тръгна приказката за ,,оправянето" на България за ,,800 дни". Трудно можеше обикновеният българин да предположи кои сили стоят зад него, поне докато не се видя, че ,,царедворците" са деца на бившата номенклатура. След него хронологически е сегашният месия – Бойко Борисов. Ако някой не помни, то като главен секретар на МВР (пост, който е непознат на обществеността нито преди, нито след него) той присъстваше в 90% от най-гледаното време на всички национални телевизии. От новините, през политическите предавания, та чак до рекламите на вафли. Има и по-дребни случаи на политическото инженерство, но и те илюстрират много добре реалността. Бареков. Най-бездарният политик на целия преход, ако не и в цялата история на България. Но дори и той успя да влезе в политиката и да вземе, каквото му е било обещано. Нужното за това беше една телевизия, зад която стоят големите олигарси у нас, които пък после си прибраха някакви там милиарди. Т.е. нужното е било същото като за всички останали гореспоменати образи.

И идваме до небезизвестния водещ на комедийно шоу Слави Трифонов. Или поне такъв трябваше да бъде по визитка. Всъщност ,,комедийното" в неговото шоу се изчерпа до степен на пълна скука още някъде преди 10 години. Това, което той правеше през това време, беше да води политическо шоу, с което да се опитва да влияе на обществеността у нас. Но да започнем от генезиса на Слави Трифонов и неговите предавания. Не тръгнаха ли те от самото начало именно като политически сатира с цел да влияят на обществените нагласи? Не беше ли точно това ,,Ку-ку", а после ,,Хъшове"? И като говорим за ,,Хъшове", господин Трифонов открито е говорил за този период от живота си. Докато той се представяше за борец срещу тиранията на Иван Костов, всъщност сметката за цялото това мероприятие е плащана от печално известните ръководители на мафиотската групировка ВИС – Васил и Георги Илиеви. Слави Трифонов никога не е криел този факт, напротив – публично го е признавал в интервюта. Какво ни говори това? Първо, че още тогава цялото му политическо говорене е било платено и то не е от кого да е, а от тези които тогава владееха престъпния свят у нас (а той им бе даден на концесия от Държавна сигурност и БКП). И второ, без да го оневиняваме за другото, явно Иван Костов е пречел на тези хора. Който има желание, би могъл лесно да намери множество факти от онова време, доказващи близката връзка между ,,шоуменът" и мафията.

След този период, предполага се заради добре свършената работа по отстраняването на Костов и монтирането на Симеон на власт, Слави Трифонов получи много топло и удобно местенце – ,,праймтайм" в най-гледаната българска телевизия БТВ. От тогава до сега, две десетилетия, ,,Шоуто на Слави" беше най-гледаното политическо предаване в българските медии. Именно то участва и в създаването и налагането на митичния образ на Бойко Борисов, нищо че впоследствие отношението към него се промени. От приятел на премиера (нещо, което също открито е признавано в ефир), сега господин Трифонов е най-яростният критик на Борисов, ГЕРБ, държавата и всичко подред. Стигна се дотам, че многократно великият ни шоумен обяви, че у нас няма ,,свобода на словото", изтъквайки че откакто Бойко Борисов е на власт, България се е сринала в класациите по този показател. Ако този човек имаше малко интелект над нивото на придворен шут, щеше да осъзнае, че това са камъни в неговата градина. Ако той е в най-гледаното време на най-гледаната телевизия по един час всеки ден в продължение на всичките тези години, то явно глупостите които той говори са отчетени като липса на свобода на словото. Всъщност, за незапознатите, тази класация измерва доколко има конкуренция при медиите в съответната държава. Съответно, когато всички медии са на едни и същи собственици, включително кукловодите на ,,Шоуто на Слави", логично е, че България ще отиде на място някъде около африканските диктатури. Но за това вина носи именно Слави Трифонов, който не се спря да обижда българските институции или граждани. Характерът на политическото му говорене не се отличава с нищо от жълтите медии, на които той така дълбоко се обиждаше. Всъщност, това е част от проблема. ,,Шоуто на Слави" беше срамно платено предаване за политическа агитация с изключително долнопробни похвати. Не е възпитано да се събират пет-шест човека (облечени в черно?!), никога не работили нищо през живота си и нямащи си представа от нормалния свят, които обсъждат без право на отговор трети лица. Нещо повече, поради интелектуалната си импотентност, те много често не можеха да поддържат разговор по темата повече от 5 минути и преминаваха на типичните просташко-провинциалистки атаки "ad-hominem" в стил кой на какъв орган им приличал, как бил облечен или как се усмихвал. Всичко това щеше да е смешно, ако не беше трагично. Защото тези хора се готвят да влязат в политиката. И благодарение на модела на демокрация у нас, имат всички шансове да го направят. Хора без чест, без морал, без възпитание, без образование. Хора, които 20 години са работили само едно – да говорят и правят това, което им се каже срещу съответната сума, без значение от каузата или поръчителя. Как наричаме такива хора?

Не, това не са празни обвинения. Ние вече видяхме на живо кой ,,плаща музиката" на това предаване. Слави Трифонов беше в сърцевината на кампанията по избирането на Ирина Бокова за председател на ООН. Ирина Бокова! Дъщеря на един от най-гнусните убийци в историята на БКП (а това е постижение)! Министър в правителството на Жан Виденов! Слава Богу, не доживяхме този срам такава ,,българка" да бъде председател на ООН! За сметка на това видяхме какво направи в ЮНЕСКО – организацията загуби най-големите си спонсори, в следствие на нейното некадърно и корумпирано управление.

А какво ще кажете за Мая Манолова – текущата ,,спечелила изборите за кмет на София" (ама на второ място)? Нейният проект като ,,омбудсман", като независим защитник на народа" беше ясно и откровено лансиран първо от ,,Шоуто на Слави". Какво се оказа впоследствие (не че не го знаехме и преди това)? Вълк в овча кожа – чист политически инженеринг на БСП.

Слави Трифонов трябва да носи моралната и политическа отговорност за всичко това. Не ние, а той подкрепи Бойко Борисов навремето. Не ние, а той подкрепи Ирина Бокова. Не ние, а той подкрепи Мая Манолова. Не ние, а той се кланяше до земята на Ахмед Доган в предаването си. След като си подкрепял тези хора, имай малко чувство на чест и достойнство, и не претендирай, че си с нещо по-различен от тях.

Липсата на морал обикновено е и липса на интелект и на възпитание. Това, съчетано с гореспоменатата импотентност на сценаристите на халтурата на Слави Трифонов, произведе още една въпиюща глупост – тези, които претендират да имат отговори на всички въпроси в България, не можаха и име на партията си да изберат. Какво, господа ,,прима-патриоти", трябва да значи ,,няма такава държава"? Първо, кой и кога ви каза, че това е име на партия? Ако спрете да играете детски игри за момент и вземете да прочетете истински книги, например за политическа история, може би ще проумеете колко нелепо е това, което сте ,,произвели"?! Второ, дори и просто като израз, каква точно държава няма? Вие помислихте ли го това изобщо? Коя държава я няма? България ли я няма?

Не, господа безродници, има такава държава! Нарича се България. Тук е от хилядолетия и ще остане тук за още много векове. Преживели сме много империи, преживели сме войни, болести, глад, преживели сме и страшни завоеватели, и пак сме тук. Ще преживеем и поредните бездарни кукли на конци във ваше лице.

http://ndlev.org/news/2019/10/31/ima-takava-darzhava/

Шишман

Съгласен съм че Слави : не е стока и цвете за мирисане. Само че задавате ли си въпроса защо всички са така и в публичното пространство има само такива че и по-зле ?

Лина

Не мисля, че шоуто му е ,,Най – гледаното", въобще не познавам човек, които да гледа шоуто на Слави. Е, ако се явни на избори, то е ясно, че няма да спечели, целта е да разбие вота на някой друг като привлече лумпените и чалгаджиите към себе си.

Национално движение „ЛЪВ“

Нова статия от нас:

Газови потоци

Темата за газовите потоци в Европа отдавна е модерен шлагер, който периодично се завърта интензивно по медиите у нас. Има и защо – доставката на газ е много повече от обикновен бизнес. Въобще световният енергиен пазар не е истински ,,пазар", а е геополитически въпрос. Затова и когато гледаме трогателни сцени с участието на българския премиер Бойко Борисов, Путин и Ердоган, е редно да обърнем повече внимание на случващото се. Откриването на ,,Турски поток" не е просто поредното ,,рязане на лента", каквито Борисов много обича, а е заявка за позициониране на България на световната сцена. Оставяме на страна срамния факт, че българският министър-председател не смееше да пипне символичното кранче на тръбата, та се наложи лично Путин да го насърчи да участва и той. Това не е просто срамежливост от страна на Борисов, а реално показва взаимоотношенията между тях. Руският президент му разрешава да направи нещо и той с ентусиазъм се заема, за да се подмаже на началника си.

Много се е изписало и изприказвало по отношение на строежа на новите газопроводи – Северен поток (1 и 2), Южен поток, сега Турски поток. За обикновения човек е възможно обаче да убягват някои базови факти. Газопроводът не е просто една обикновена инфраструктура, както например магистралата (въпреки че и с магистралите понякога не е съвсем просто). Ако някоя държава иска да построи магистрала между, да речем, София и Скопие, няма никаква логична причина някой у нас да недоволства, независимо кой дава парите. Газовите връзки са съвсем друго нещо, обаче. Всички гореспоменати проекти представляват начини Русия да подсигури продажбата на газ към Европа. А това, както ще уточним по-надолу, е от ключово геополитическо и икономическо значение за руската държава.

След като европейският континент беше потънал в руини след две световни войни, някои действително умни европейски лидери седнаха на една маса и взеха да мислят какво да се направи, така че повече да не се допуска разрушението на европейските държави, от което в крайна сметка печелят всички неевропейски сили. Идеята, до която достигнаха, беше изключително проста и много ефективна. Те съобразиха, че мащабни войни от рода на световните са възможни само при изключително напрягане на икономиките на воюващите държави. Невъзможно е да водиш ,,тотална" война без в това да е впрегната цялата индустрия на страната. Нещо повече – икономическата мощ играе не по-малка роля от военната за спечелването на такъв тип война. Изхождайки от това, европейските държави, и най-вече основните континентални сили – Франция и Германия, решиха да направят икономиките си взаимозависими. По този начин нито една от тях няма да е способна да води война срещу другата без да увреди собственото си стопанство. Казано по прост начин – ако и двете държави имат една корпорация, която произвежда самолети, и двигателите се правят в Германия, а фюзелажа – във Франция, няма как Германия да започне война и да произвежда сама тези самолети. Тази концепция доведе до създаването на Европейската общност за въглищата и стоманата, а от тази общност в крайна сметка се появи и Европейският съюз. Мисля, че всеки би се съгласил с мнението, че тази идея – по един или друг начин – постигна абсолютен успех. Не се е случвало и е практически немислимо държави в Европейския съюз да водят война, нито дори да имат неприязън помежду си. Икономическата зависимост означава невъзможност за политическо противопоставяне между държавите.

Как това засяга въпросът с газопроводите от Русия към Европа? Един газопровод струва колосална сума, а с неговото изграждане и експлоатиране се ангажират както крупни икономически субекти в съответните държави, така и самите правителства. Никой няма с лека ръка да похарчи милиарди за нещо, от което после да се откаже с лека ръка, независимо дали е редно да го направи, или не. Най-малкото, определени кръгове от бизнеса и политиката, които се облагодетелстват от такъв проект (а такива винаги има повече от достатъчно) ще лобират до последния си дъх това да не се случва. Нека да не забравяме факта, че бившият канцлер на Германия е служител на Газпром. Нито Герхард Шрьодер, нито Газпром биха участвали в тази доста срамна корупционна схема, ако Северен поток 1 не беше от такова голямо значение за Русия.

На практика, изграждането на газови връзки за пренос на гориво от Русия към Европа, означава поставянето на европейските държави в зависимост от Русия. У нас много добре знаем какво означава това. Бедната България плаща на великата Русия най-скъпия газ в Европа. Защо? Защото ние сме 100% зависими от руския газ. От това страда и енергетиката, и бизнеса, и обикновените потребители. Трябва да се вметне и впечатляващият факт, че американският втечнен газ, докаран с кораби от другия край на света, е по-евтин за България от руския в момента. Изграждането на многомилиардни енергийни инфраструктурни проекти, улесняващи търговията с горива на Русия към Европа, прави точно това, което подчертахме по-горе – поставя Европа в положение на икономическа зависимост от Русия. Тази зависимост не е същата като идеята на Франция и Германия за обвързване на икономиките им, защото е еднопосочна. В горния пример със самолетостроенето, и двете държави държат ключов компонент, който не позволява едната да е независима от другата. В случая с руския газ, Русия държи производството, а от нас се иска само да плащаме.

Какво би се случило, ако тези газопроводи не се изградят? Много просто нещо – страните в Европа ще трябва да търсят алтернативи на руския газ, като или го купуват от други производители, или намалят потреблението чрез оптимизация на индустрията и енергетиката. Това може и в краткосрочен план да е по-скъпо решение за бизнеса, но в дългосрочен план избягва зависимостта от една държава, която многократно е показала, че не мисли доброто на Европа и не се интересува нито от историческата правда, нито от международните закони или страданията на хората.

В геополитически аспект, ситуацията е още по-отчетлива. По-голямата част от руския газ минава през Украйна, а ако говорим истината в прав текст, Русия иска да унищожи украинската държавност и да я присъедини обратно към себе си. Нещо, за което украинците не желаят и да чуят, вследствие на спомените за руските издевателства над тях. В момента Украйна държи ключово ,,кранче" в ръцете си, тъй като Русия икономически е една шега и се издържа преди всичко от продажбата на газ. Ако украинците решат могат да блокират голяма част от продажбите им към Европа. Печалбите на една държава от транзита на газ са практически смешни и това не би им се отразило съществено. Единственият проблем е, че европейците и самите украинци ще останат без газ. Ако не беше този факт, Крим нямаше да е ,,наш", тъй като Русия би била на колене точно след 1 година, а Путин щеше да е в трета страна, прибирайки си откраднатите десетки милиарди от швейцарските банки. Ето един пример как елементарният факт на наличието на газопровод реално доведе до невъзможност Украйна да защити териториалната си цялост, тъй като е поставена под икономическа зависимост. А какво би било, ако Европа (и Украйна) не зависеше от руския газ? В обобщение, построяването на руските енергийни проекти би довело до позиционирането на европейската икономика в подчинено положение спрямо Русия и би отслабило драстично независимостта на Украйна. Германските политици нехаят за този факт, дали защото са дълбоко корумпирани и в зависимост от руските служби (да не забравяме, че Меркел е член на германската комунистическа партия, а за Шрьодер вече споменахме), или защото имат такава геополитическа доктрина, няма практическо значение за нас. Русия винаги е считала България за ,,Задунайска губерния", винаги се е противопоставяла на независимостта ни и винаги се е стремяла да ни навреди, особено в последните 75 години, когато червените престъпници управляват и тук, и там.

http://ndlev.org/news/2020/01/20/gazovi-potoci/

Национално движение „ЛЪВ“

Безобразен външен министър!

Не знам откъде ГЕРБ си намира кадрите, нито в какво точно е добра тази дама, но наистина е безобразие, ВЪНШНИЯТ министър в действащото правителство, да коментира събитие като "Луковмарш".

Не-уважаема госпожо министър,
1. Българските граждани имат КОНСТИТУЦИОННО право да се събират на мирни шествия. Фактът, че не го знаете поставя под въпрос професионалната ви компетентност.
2. Българският съд вече е ОТСЪДИЛ, че шествието е разрешено и не нарушава законите на Република България. Фактът, че вие не се съобразявате с решението на съда, а в качеството си на представител на изпълнителната власт коментирате тези решения, само по себе си е недопустимо.
3. Не е ваша работа да определяте на хората в България кого да почитат и кого не. Дори и всичките ви нелепи коментари да бяха верни, то ние сме демократична държава, в която всеки има право на мнение. Не съм ви чул никога да коментирате събирането на Бузлуджа от страна на най-мракобесната организация в българската история - БКП - вашата партия-майка.
4. За разлика от вас, която петните името на България, генерал Христо Луков е български висш офицер, извършил военни подвизи, чието незнание е срам за вас. Генерал Луков е единствената причина град Кюстендил да се намира на територията на днешна България, след като собственоръчно и еднолично отблъсква многобройни вражески части. С какво точно вие може да се похвалите?
5. Генерал Луков е убит от терористична група, подготвена и ръководена от българската комунистическа партия, поради факта, че е обичан от огромна част от българския народ. Каквото и да са направили хората, които желаят да са на това шествие, то е НИЩОЖНО в сравнение с престъплението, което са извършили неговите убийци. Защо не коментирате това?

Не, госпожо Захариева, не вие ще осъдите "Луковмарш", ние ви осъждаме вас!

С горното, национално движение "Лъв" изразява принципната си позиция. Ние не участваме в организацията и провеждането на "Луковмарш".

https://www.dnes.bg/politika/2020/01/19/ekaterina-zaharieva-osydi-lukovmarsh-bezobrazno-sybitie.436440

Hatshepsut

Национално Движение ,,ЛЪВ" вече има своя фейсбук-страница:

https://www.facebook.com/NDLEV/