• Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up.
 
Welcome to Български Националистически Форум. Please login or sign up.

31 May 2020, 22:21:27

Login with username, password and session length

Top Posters

Hatshepsut
10659 Posts

Шишман
2038 Posts

Panzerfaust
354 Posts

Лина
305 Posts

Theme Select

thumbnail
Members
Stats
  • Total Posts: 14340
  • Total Topics: 1250
  • Online Today: 168
  • Online Ever: 420
  • (13 January 2020, 09:02:13)
Users Online
Users: 1
Guests: 63
Total: 64

Recent posts

Pages1 2 3 ... 10
1
avatar_Шишман
Православие / Re: Молитви
Last post by Шишман - Today at 21:58:30
2
avatar_Шишман
Говорех за роднинските назначения.
3
avatar_Шишман
Хайдушка кама.Изработена с техниката метална пластика /златарско коване/.


____________________________________________
4
avatar_Hatshepsut
Росата в равнината е изгряла...

Росата в равнината е изгряла.
По капките ѝ сребърни вървя,
а утре сам ще бъда капка бяла
под тая необятна синева.

Пчелите ще ме търсят по цветята,
щурците - в кладенчета от лъчи,
земята - в облаците и тревата.
А аз ще бъда в твоите очи.
5
avatar_FELDMARSCHALL
Напротив. Сега се отиде на другата крайност - слободия и всеки олигофрен може да се изкаже по тв, нета, фейсбук и за нула време да го види цяла България. Или Йоло Денев с мегафон да крещи на метри от парламента как ще отреже езика на Бойко Борисов и след това нищо да не му се случва. Я излез в онова време в София с мегафон и викай как ще отрежеш езика на Тодор Живков, какво те чакаше ? До няколко минути милиционерите ще те арестуват и ще изчезнеш безследно в някой лагер като Белене и после за храна на прасетата...
Хората оценяват свободата (не само на слово а изобщо), едва когато я загубят.
6
avatar_Шишман
Quote from: FELDMARSCHALL on Today at 19:37:16През комунизма беше същото. Назначаваха си любовниците където трябва, просто имаше голяма цензура и хората нямаха право да гъкват и протестират за нищо.
Сега това е поне 10 пъти повече и в Италия също е така.
7
avatar_FELDMARSCHALL
Всъщност забравих да кажа, че заснемащия сватбата е приятел с бащата на момчето, което се ожени. Това променя нещата. :judge:
По принцип нямах представа как вървят цените в тоя бранш и тия 200лв. ми е сториха нормална, а не ниска цена.
8
avatar_Long time ago
Quote from: FELDMARSCHALL on 30 May 2020, 18:33:34Един познат преди 2 години засне сватбата на приятели, от 4 часа суров материал направи около час и половина филм. Взе им 200 лева, това как ти се струва като цена ?
Евтино е било. Но пък и въпрос на договорки. Има някои които искат просто нереални цени, но си намират и те клиенти.  Скоро научих,че само за снимки- фото, не за видеото на сватбата, има фотографи искащи над 1 000 лв за една сватба. Опулих се доста.
9
avatar_FELDMARSCHALL
През комунизма беше същото. Назначаваха си любовниците където трябва, просто имаше голяма цензура и хората нямаха право да гъкват и протестират за нищо.
10
avatar_Шишман
Добър анализ.

Krystian Szkwarek

"Ма втората поправка, ма американците са въоръжена нация, защото са свободни хора, които сами си пазят собствеността и дома, а не чакат полицията като смешните европейци."

Колко излезнаха с оръжието си и защитиха собствеността си от тълпите в Минесота? Къде са "корейците на покрива"? Освен едно видео с двама въоръжени бели пред магазин, има ли и един случай на това някой от десетките милиони въоръжени американци да си спаси бизнеса , колата или дома от бунта?

Покриха се като мишки всичките NRA gun-freaks, които до вчера много смело развяваха пушки по протестите срещу мерките за Covid. Когато е срещу общината и някакви бюрократи са много смели, яко с духа на бащите основатели. Когато обаче истинският конфликт започне изведнъж никой въоръжен американец, бранител на конституцията, няма смелостта да застане срещу тълпата или стреля по безчинстващите.

Какъв е смисълът тогава от всички жертви в масовите разстрели заради лесният достъп до оръжие, ако и в момента на конфликт, за когато уж съществуват тези права и цялата култура на оръжия никой няма топките да ги ползва?

Американското общество е въоръжено не, за да "брани правата си" по либертариански, а като форма на мода, хоби и позьорщина. Нищо повече, както виждаме в момента на нужда, сега.


_______________
Pages1 2 3 ... 10