Български Националистически Форум

България и Българите => България => Topic started by: Hatshepsut on 03 March 2019, 05:54:44

Title: Честит трети март на всички Българи!
Post by: Hatshepsut on 03 March 2019, 05:54:44
Честит 3 март на всички Българи!

Днес 3 март се навършват 141 години от Освобождението на България от турско робство и възстановяването на Българското Царство. Считам точно тази дата за най-подходяща за наш национален празник, защото за мен като български националист националната държава е висш идеал. За разлика от колониите и държавите от типа "мултиетнически тюрлюгювеч", една добре структурирана национална държава би била най-добрата среда за съхранение и развитие на българщината в нейните измерения - език, култура, традиции и демография.
Ето защо презирам тези, които подиграват България и я наричат "територия" или "кочина", ако те не се считат за българи, а за безродни консуматори или свине, проблемът е техен, а не мой.

Честит национален празник на всички българи!

(https://i.postimg.cc/fTzBTv8z/3.jpg)
Title: Re: Честит трети март на всички Българи!
Post by: генерал Жеков on 03 March 2019, 23:01:34
Редно е да почитаме тази дата,но смятам,че в последните години няколкото путински агенти опорочиха и тази дата по най-долния и мръсен начин-да я заграбят и обявятза повече руско постижение отколкото българско.Най-смешни са клоуните и изкуфялите пенсионери,които дори на Шипка,която е мястото на най-голямото Българско геройство от онези години-носят гордо руските знамена.За мен точно поради това опорочаване трябва да заменим контекста на празника-вместо заграбваното като руско Освобождение,да се чества годишнината от договора в Брест-Литовск.Това би бил най-ефективния начин за неутрализиране на безспорно вредното руско влияние,което се усеща толкова тежко дори и в наши дни.
Title: Re: Честит трети март на всички Българи!
Post by: Hatshepsut on 04 March 2019, 06:34:29
Quote from: генерал Жеков on 03 March 2019, 23:01:34Редно е да почитаме тази дата,но смятам,че в последните години няколкото путински агенти опорочиха и тази дата по най-долния и мръсен начин-да я заграбят и обявятза повече руско постижение отколкото българско.Най-смешни са клоуните и изкуфялите пенсионери,които дори на Шипка,която е мястото на най-голямото Българско геройство от онези години-носят гордо руските знамена.За мен точно поради това опорочаване трябва да заменим контекста на празника-вместо заграбваното като руско Освобождение,да се чества годишнината от договора в Брест-Литовск.Това би бил най-ефективния начин за неутрализиране на безспорно вредното руско влияние,което се усеща толкова тежко дори и в наши дни.

Написаното от теб е вярно, но не трябва да забравяме, че русофилите винаги ще намират повод да доказват своето лакейство, дори датата на националния празник да се смени, те пак ще развяват руските знамена и ще се кланят на Путин.

Иначе датата 3 март е доста дълбоко свързана с нашата история, в миналото държавниците ни са осъзнавали това и са я предпочитали и по други поводи - примерно мирния договор, белязал края на Сръбско-българската война е подписан на 19 февруари (3 март) 1886г., по настояване на Българската страна. Също така и Брест-Литовския договор е подписан на 3 март 1918г... така че когато честваме нашия национален празник трябва да отбелязваме и трите събития, а не само подписването на Санстефанския договор от 1878г.
Title: Re: Честит трети март на всички Българи!
Post by: Long time ago on 05 March 2019, 13:04:48
Почит към загиналите. И към всички оставили костите си из балкана през лютата зима на 1877г.

Кое е геройство в наши дни?
Може би човек да остане свестен?
Да не бъде един от поредните тарикати, които могат да ощетят ближния заради пари.

Title: Re: Честит трети март на всички Българи!
Post by: генерал Жеков on 05 March 2019, 19:48:34
Разбира се,че почит трябва да се отдава на всички жертви но много е важно да се знае колко и какви точно са били загиналите.От руска страна имаме 7500човека военна помощ,от които има загинали и ранени към 3хил. по спомен.Българското опълчение и самостоятелните български дружини са дали общо към 24хил. човека принос и жертви около 7-9хил. души.Така,че няма как де се вмени на народа,че загиналите казаци и украинци да са по-близки до сърцето на българина от загиналите българи,германци или каквито и други народи да са водили бойни действия за нашата относителна по това време свобода.
Title: Re: Честит трети март на всички Българи!
Post by: Long time ago on 06 March 2019, 11:18:55
Някой се опитва да вмени такава теза ли? Прекаленото говорене срещу Русия в наши дни обаче е с обратен резултат ми се струва. Сред обществото. Трагикомично се получава. Но иди го разправяй на властите на запад и зад океана. Ще го разберат колкото ще го разбере и стената ако и говориш.
Title: Re: Честит трети март на всички Българи!
Post by: генерал Жеков on 06 March 2019, 11:29:55
Такова е внушението на руските слуги тук,те винаги са казвали,че ако е нямало руски войници тук-не е имало как да се освободим.Това си е равнозначно на горното и на хората им звучи по същия начин,а много добре знаеш че цялата тази ненормална теория бе набивана в главите на малки и големи толкова години,а няколко самопровъзгласили се за "учени" или "историци" развиват тази срамна за нас теория дори в днешни дни.
Title: Re: Честит трети март на всички Българи!
Post by: Long time ago on 06 March 2019, 11:56:01
Нещата са се развили по определен начин и са част от историята. Другите хипотези са работа за безделници.

Сещам се за мой разговор в Трявна с един човек на 73 г. през 2016г. Който си живее там цял живот.
Говорихме за онези времена.
Когато са научили от куриер за началото на Априлското въстание на площада в Трявна веднага отиват почти 300 човека въоръжени, такива които са се подготвяли за този момент. Чакали целия ден на площада, но нямали друга информация накъде да се насочат. Вечерта се прибрали, на другата сутрин били наполовина на брой. Събрали се отново на площада. Не помня кога точно са тръгнали, дали на втория ден вечерта или на третата сутрин...но накрая тръгват не повече от 30 души от Трявна. Да се присъединят. Не помня точно към Габрово или Търново...
Колко важно нещо е когато има добра организация...това си мислех и тогава и сега. Добра организация и подходящи хора, да я изпълняват...